Şimdi Ara

Al-SATÇILARI ŞİKAYET EDİN (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
2
Favori
9.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sözlerimin başınada al satçı olmadığımı yada galerici olmadığımı arabadan para kazanmadığımıda belirterek başlamak istiyorum.

Arkadaşım ikinci el arabaların sıfırından daha pahalı olmasının sebebi al satçılar yada galericiler değil. Ülkede arabanın olmaması. Otomobil şirketlerinin her yıl o sene için belirli bir satış tahmini bir öngörüsü var ve ona göre araç sipariş ediliyor. Bu sene için bu tahmin otomobil şirketlerinin yanlış tahminleri sebebiyle araç sayısından sıkıntı yaşanmasına sebep oldu. Memlekete sıfır araba girmeyince oluşacak en doğal durumu yaşıyoruz şuan. Bu ister araba olsun ister tırnak makası. Eğer stoklar yada üretim talebi karşılayamıyosa 10 tırnak makası almak isteyen insan varken siz sadece 5 tane üretebiliyosanız yada piyasaya sunabiliyosanız kim fazla parayı verirse o alır. Bu durum altını çizerek söylüyorum tüketiciler için istenecek bir durum değil. Memlekette her zaman olduğu gibi bugünde tüketici yiyor kazığı. Olan bize oluyor lakin bu memleketin değişik bir hastalığı var bir sorunu tespit eder ama o sorunun sebebi olan kişiye yada kuruma değil hiç alakası olmayan kesime ihaleyi yıkıp ona saldırır. Siz ve o yutubırt arkadaş acaba toplanıp araç firmalarınıda şikayet edebiliyor mu sağa sola ? Sorumlusu onlar çünki. Sadece bu sene için değil bir sonraki sene içinde gereğinden çok daha az sipariş verildi seneyede devam edecek bu araç sıkıntısı.

Aynı şekilde bir sonraki senede o araçlar sıfırından daha pahalı olacak.

Ben al satçılar ve fırsatçı olarak tanımlanan insanlarda bir kabahat göremiyorum. Ticaret dediğimiz olay zaten bir alanda parayı basıp daha fazla para elde etmek değil mi ? Niye suçlu galericiler yada alsatçılar olsun tepki göstermeniz gereken insanlar ihtiyaçtan çok daha az aracı türkiyeye getiren şirketlerdir seneyede bu durum düzelmeyecek ve gene aynı sorun yaşanacak hal böyleyken birilerinin çıkıp galericiler şöyle yapıyo demesini çok komik buluyorum toslamanız gereken insanlar şirketler arkadaşlar. Adamlar ihtiyaç kadar araç getirseydi ikinci el araçlar neden sıfırın fiyatlarını aşsınki ? yaşanırmıydı böyle bir durum ?

• ulaş72 U kullanıcısına yanıt
    Beyefendi bir malın fiyatını ne belirliyor? Siz mi belirliyosunuz?

Ben size söyleyeyim bir malın fiyatını alıcı belirler. Eğer talep olur o fiyattan satılıyorsa o malın fiyatı o olur. Hiç satılmazsa o fiyata olmaz.

Siz galericiliğin suç olduğunu ve yasaklanması gerektiğini söylüyorsunuz. Galericileri ben de sevmiyorum ama yasal kuruluşlar. Yani devlet onlara bu hakkı veriyor. Galerici adam gidecek parayı verip 200.000 e passat alacak ve 250.000 den ilana koyacak. Alan olursa satacak. Sen işine gelmezse almazsın.

Bu arada 250 ye satan galerici vergisini veriyor. Ayrıca o arabaya 200.000 verirken de 100.000 direkt vergi veriyorsun zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Piyasada fiyat manipülasyonu ile ilgili düzenleme var. Boş konuşan sensin burada masum rolüne bürünüp.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 0 km araba satan galeri ya da şahısları haklı gören şahıslar neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum. 0 km araç alıp kullanacak normal insanlara satılmayıp al-sat yapanlara satılıyor. Sonra da kullanacak kişiye de istediği araba kalmayınca da Al-satçıların kucağına itiliyor. Bu doğru değildir karaborsacılıkşa eş değerdir. Cebinde parası olan alıp bekliyor sonra da bayilerdeki araçlar tükenince de fiyat artışıyla ilana koyuyorlar.

• Hemican kullanıcısına yanıt
    Ya stokçuluktan bahsedip utanmadan stokçuluk mu bu diyorsunuz. Piyasada ruhsatlı olarak bu işin yapan kim, galericiler. Ellerindeki malların fiyatını kasıtlı olarak değerinin üstünde tutuyorlar mu, evet. Stokçuluk daha nasıl olacak?

• ulaş72 U kullanıcısına yanıt
    bu hükümetin gözünde araç ihtiyaç değil, lükstür hocam.
  • Almayın. Hepsi bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    insan başkaları üzerinden gıybet yaptığı zaman utanır. yada iftira attığı zaman. ben ,bana bunun illegal olduğunu gösteren kanunu göster diyorum. o kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babadol

Piyasada fiyat manipülasyonu ile ilgili düzenleme var. Boş konuşan sensin burada masum rolüne bürünüp.
    tamam boş konuşan benim, göster düzenlemenin kanununu, tüzüğünü, yönetmeliğini de anlayalım senin de sallamadığını!
  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    metro marketleri bilirmisin? mahalle arasındaki bakkal yada küçük market sahipleri gider buradan ürün alır aynı ürünü daha yüksek fiyatla kendi dükkanlarında satarlar. buna bir engel var mı? yok? bakkal ahmet amca yapınca normal de 3-5 araba alıp satan yapınca mı anormal?
  • Bi alsatçı konusu aldı gidiyor, korona gibi foruma bulaştı. Bu dönemde araba almayı düşünüyorsan zaten zenginsin burda kendini acındıracağına git 10-20 fazla ver bi bayiden alıver. Millet yiyecek ekmek derdinde sen halen alsatçı kelepir araba bulma derdindesin. Belki sen de alsatçısın ama prolar sana ekmek yedirmiyordur bu ara

• Artık bu iş rezilliğe doğru gidiyor araç satılığa çıkaran al satcı sahte ilanlar vererek kendi ilanını satmaya çalışıyor;

Malum siteden örnek; birkaç gündür b sınıfı araçlarla oynamaya başladılar,

Al-SATÇILARI ŞİKAYET EDİN
    Al-SATÇILARI ŞİKAYET EDİN

Hasarlı bir de! Oto endeks değerinin maksimum %5 %10 balon fiyat araç görüyoruz piyasa bitti diyoruz adam %25 %30 koymuş! Satacak adam yapmaz şu işi, bunu yapanlar al-satcılar malum site artık fiyat ayarlaması getirmeli, isteyen istediği fiyata satar ne olsa satamıyor noktası geçildi çünkü ortada spekülatörler var artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperlp -- 26 Mayıs 2020; 0:27:44 >

Rekabet kanunu 2. kısım 1. bölüm madde 4. Şimdilik aklıma gelen bu var, diğerlerini de sen araştır bul.

Millete hala boş sallıyorsun, metro bakkallara toptan satış yapar ve uygun fiyata satar. Sen gidip oradan aynı fiyata alamazsın. O bakkal ordan alır ayağına getirir, ona göre de kar koyar. Galericinin bunla nasıl bir benzerliği var be ayıp.

• quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

metro marketleri bilirmisin? mahalle arasındaki bakkal yada küçük market sahipleri gider buradan ürün alır aynı ürünü daha yüksek fiyatla kendi dükkanlarında satarlar. buna bir engel var mı? yok? bakkal ahmet amca yapınca normal de 3-5 araba alıp satan yapınca mı anormal?
    Verdiğin örnekler arasında dağlar kadar fark var ama olsun teker teker anlatayım;

Mahalle arasındaki bakkal amca aracına atlıyor metro vb büyük ve toptan satış yapan marketlere gidiyor. Sonra gelip mahalle bakkalında karını ve masrafını üstüne koyarak satıyor. Kime satıyor tabiki de bizlere satıyor. Metro da aynı ürün 3.90 tl iken aynı ürün mahalle bakkalında 4.50 tl. Sende kendi ayağınla 3.90 tl ile aynı ürünü alabiliyorsun çünkü o ürün reyonunda seni bekliyor..

ama bakkal amca bulunduğun ilde ki aynı ürünlerin hepsini toplarsa istediği fiyattan satışa çıkarırsa verdiğin örneğin eşdeğeri olur. Ama bu durumda da biz bakkal amcaya karaborsacı derdik.

Ama galeri ve ya al-satçıya gelirsek bu ikisinin en büyük özelliği birebir ilişkilerini kullanarak senin benim önüme geçip arabayı almaları. Yani bayi sana satmıyor arabayı galeriye ya da al-satçıya satıyor. Sonucunda da bayi de araba kalmıyor. Çakallık yapıp arabayı alan (biz karaborsacı diyoruz sende esnaf diyorsun) bayide araç kalmayınca da çok güzel bir fark koyarak satışa KOYUYOR..

• alperlp A kullanıcısına yanıt
    Ekmekleri kesildi, artık kimi tokatlasak kardır diye bakıyorlar.

• babadol kullanıcısına yanıt
    MADDE 4

Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır.

Bu haller, özellikle şunlardır:

a) Mal veya hizmetlerin alım ya da satım fiyatının, fiyatı oluşturan maliyet, kâr gibi unsurlar ile her türlü alım yahut satım şartlarının tespit edilmesi,

b) Mal veya hizmet piyasalarının bölüşülmesi ile her türlü piyasa kaynaklarının veya unsurlarının paylaşılması ya da kontrolü,

c) Mal veya hizmetin arz ya da talep miktarının kontrolü veya bunların piyasa dışında belirlenmesi,

d) Rakip teşebbüslerin faaliyetlerinin zorlaştırılması, kısıtlanması veya piyasada faaliyet gösteren teşebbüslerin boykot ya da diğer davranışlarla piyasa dışına çıkartılması yahut piyasaya yeni gireceklerin engellenmesi,

e) Münhasır bayilik hariç olmak üzere, eşit hak, yükümlülük ve edimler için eşit durumdaki kişilere farklı şartların uygulanması,

f) Anlaşmanın niteliği veya ticarî teamüllere aykırı olarak, bir mal veya hizmet ile birlikte diğer mal veya hizmetin satın alınmasının zorunlu kılınması veya aracı teşebbüs durumundaki alıcıların talep ettiği bir malın ya da hizmetin diğer bir mal veya hizmetin de alıcı tarafından teşhiri şartına bağlanması ya da arz edilen bir mal veya hizmetin tekrar arzına ilişkin şartların ileri sürülmesi,

Bir anlaşmanın varlığının ispatlanamadığı durumlarda piyasadaki fiyat değişmelerinin veya arz ve talep dengesinin ya da teşebbüslerin faaliyet bölgelerinin, rekabetin engellendiği, bozulduğu veya kısıtlandığı piyasalardakine benzerlik göstermesi, teşebbüslerin uyumlu eylem içinde olduklarına karine teşkil eder.

Ekonomik ve rasyonel gerçeklere dayanmak koşuluyla taraflardan her biri uyumlu eylemde bulunmadığını ispatlayarak sorumluluktan kurtulabilir.

bu maddede burada tartışılan bir konu yok. senin yaptığın zorlama bir çıkarım. kimse bir malı 3 e alıp 5 e sattığı için suçlanamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: babadol

Millete hala boş sallıyorsun, metro bakkallara toptan satış yapar ve uygun fiyata satar. Sen gidip oradan aynı fiyata alamazsın. O bakkal ordan alır ayağına getirir, ona göre de kar koyar. Galericinin bunla nasıl bir benzerliği var be ayıp.
    metro toptan satış yapıyor da doğuş yapmıyor mu? rent a car lara toptan satan kim? yada renault? yada fiat? sen karşındakini makarna-kömür düşkünü bir a haber müşterisi sanıyorsun galiba?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.