Arkadaşlar merhabalar eğer zamanınız varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Bir bilgisayar almak istiyorum yapmak istediğim işlemler;
Fotoğraf işleme, Video işleme, Office programlarını hızlı kullanma, Büyük lcd ekran, Kaliteli ses çıkışı ( ses kartı ve 5+1 sistem )
Bilgisayardan uzun zamandır uzak durduğum için teknoloji ne durumdadır bilmiyorum, sizden istediğim şey en iyi donanım ( yapmak istediğim işlemlere göre ) en ucuz hali ile nasıl oluşturulabilir.
Video işleme istiyorsan kaliteli bir GPU ve iyi bir CPU olmalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanarslan20 -- 4 Mayıs 2011; 13:55:44 >
Çok teşekkür ederim hocam bilgi verdiğiniz için...
Yinede işlemci olarak amd mi yoksa intel mi onu düşünüyorum...
Birde ben muhtemelen xp den sonrasına uyum sağlayamayacağım için :) bir aralar xp 4 gb a kadar ( ram ) kaldırıyor demişlerdi. Eğer öyle ise 6 gb ram'e gerek yok...
Tekrardan çok teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: nevzatbadem
Çok teşekkür ederim hocam bilgi verdiğiniz için...
Yinede işlemci olarak amd mi yoksa intel mi onu düşünüyorum...
Birde ben muhtemelen xp den sonrasına uyum sağlayamayacağım için :) bir aralar xp 4 gb a kadar ( ram ) kaldırıyor demişlerdi. Eğer öyle ise 6 gb ram'e gerek yok...
Tekrardan çok teşekkürler
Sana şunu deyebilirim AMD işlemciler ucuz,kaliteli ve oc potansiyeli güçlü işlemlerdir eğer bütçen fazlayse yani işlemci için 600-700 TL verebilirsen Intel alabilirsin ama 250-350 TL için Intel almaya değmez AMD alınır. XP 64 bit kulalnırsan 6 GB RAM'i görür ancak 32 bit kullanırsan(sakın kullanma ben kulanıyorum yavaş) 3.5 GB ram görebilir
Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim sanırım sizin oluşturduğunuz sisteme daha yakın davranacağım...