Şimdi Ara

Alacağınız aracın araç kiralama şirketi geçmişi olması tercihinizi etkiler mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kiralık araç kesinlikle almam. Kim, naısl kullandı, kaç yüzbin km'de belli olmaz. Arkadaşın 60 küsür binde diye aldığı fiesta 250 binde kiralık araç çıktı.
  • Geçmişi şirket aracı almak genel ev den gelin getirmeye benzer büyük konuşmayım ama almazdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 Aralık ayında otokoç ataşehirden 2007 model otomatik tango kırmızı ford focus sedan aldım.O zamanın fiyatıyla 26.000 tl verdim.Kazasız boyasız bir arabaydı.Tüm bakımlarının otokoçta yapıldığı söylendi..Hatta 78.000 km aldığım arabanın 75.000 bakımı yapılmış olarak, rutin bakımının dışında tüm balatalarınında değiştiğini görünce en azından bakımlı araba diye satın aldım.. Araba dediğiniz gibi Avis üzerine kayıtlıydı.Dışarda da ekstradan baktırdım dedikleri gibi hatasız bir arabaydı.2013 temmuzda 140.000 km de sattım ve triger değişiminin dışında hiç bir masraf etmedim..Koltukları bej renkti ve yırtık yanık sökük deformasyon yoktu.Arabayla ilgilenen arkadaş böyle temiz araba pek denk gelmez demişti..Yani aslında arabanın durumu geçmişindeki bakımları falan önemli diye düşünüyorum..Alınabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicteo

Arkadaşlar merhaba,

Dün 2. el alfa romeo guiletta almak için araç sahibi ile pazarlık yaptım ancak aracın geçmişinin avis olduğunu öğrenince kiralayan kişi veya kişilerin aracı çok hor kullanmış olacağını düşündüğümden söz konusu aracı almaktan son anda vazgeçtim. Aslında araç değişensiz boyasızdı ama nedense öncesinde kiralanmış bi araç almak istemedim.

Sonrasında bir kaç farklı düşük kilometrede Guiletta 1.6 JTdm için araç sahipleri(galiriciler) ile görüştüğümde araçların yine avis çıkışlı olduğunu anladım.

Sizce bu bir sorun teşkil eder mi? Yani alacağınız aracın öncesinde kiralama şirketinde kullanılmış olması sizin içinde büyük bir sorun mudur?

2010 yılında 2008 model 50.000 km de bir araç almıştık,

Araç istanbulda 50 li yaşlarda garanti bankasında bir müdüre tahsis edilmiş ve aracı sürekli şöförü kullanmış,

araçda en ufak bir sorun yoktu, içi dışı pırıl pırıldı, bizde iki yıl kullandık ve sattık hiç sorun olmadı,

önemli olan aracın nasıl kullanıldığı kiralık olup olmaması değil.

• sakın uzak durun
  • araç kiralama şirketlerinin araçlarını allayıp pulladığına bakma. bu araçlar fahişe gibidir. üstünden ne hayvanlar gelir geçer. bulaşma başına iş alırsın
  • almam, net, clio bulmuştum şirket aracı çıktığını öğrendim vazgeçtim, kiralık araç olması daha kötü birşey
  • Mesela 2013 model , 20 binde araç da mı alınmaz ? Zaten garantili 2 yıl , sorun çıksa yapılır .. Piyasadan 2 3 bin ucuz olmak kaydıyla bence böyle bir araç alınabilir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaydı yeni üye

Geçmişi şirket aracı almak genel ev den gelin getirmeye benzer büyük konuşmayım ama almazdım

İyi benzetme
    Tabi kac kisinin nasil kullandigi belli olmayan bir arac almak istenmez.

• Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    Benim alacağım araçta 22 binde boyasız değişensizdi. Ancak satış sorumlusunun bir türlü net konuşmaması ve servis garantisi vermiyoruz demesi nedeniyle ne olur ne olmaz diye vazgeçtim araçtan. Her ne kadar araç birmottan da olsa otoeksper garantisi yoktu araçta.
  • genel müdür gibi üst düzey şirket yöneticisi aracıysa neden olmasın
  • Dayim bir bankada calisiyor ve ona 2012 passat tahsis ettiler. Kendi aracindan iyi bakiyor. Cizik kirik olmasin diye bozuk yollara bile girmemeye ozen gosterir. Temizligini ihmal etmez. Arabayi zorlamaz. Eger boyle bir arac bulursaniz kesinlikle alin. Sirket araci ama sahibinin baktigindan daha iyi bakilmis oluyor.

• Arabasına göre değişen bir durum, D sınıfı ve üzeri modeller için olabilir, ama B ve C sınıfı modeller için düşünmeye bile tenezzül etmem. Üst düzey otomobillerin, ağırlı olarak şöförlü kullanımlar ile yürütüldüğünü hesaba katarsak, risk payının bu modellerde daha az olduğunu söyleyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

Valla illa soru isareti olur insanjn aklinda. Mesela ikame arac 30.000 de fluence verdiler bana kendi aracim kadar hassasiyet gostermedim hatta hor kullandim bile diyebilirim kisin gulia nin basinda elbet bu gelmistir.

Baktiginiz araclarin km si eminim 30.000 km dolaylarinda dir hep

Memleketim güzel insanlarında bu zihniyet oldukça kiralamadan çıkma araç alınmaz..

Adam ağzıyla söylemiş..

Yazık günah..

Ne yazık ki bende katılmak durumundayım, kiralık arabaların ya da ikame araçların, düzgün kullanıldığı söylenemez.
  • Beylikdüzü birmot mesela test araclarini avis'ten kiralar , en azindan benim test ettiğim test araci öyleydi . (alfa Romeo)
  • Dün alfa romeo test sürüşüne çıktım araç kiralıkmış, otobanda dayadım sonuna kadar.
  • bu tamamen kullanan kişinin insafına kalmış bişi.mesela iş yerimizde bir abimizde ald den kiralık reno symbol var adam arabaya bir güzel kullanıyor bir güzel biniyor ki o aracı satın alacak kişi hiç başı ağrımaz.ama kimisi de var sürekli hor kullanıyor 65 hplik araca 200 hp muamelesi yapıp aracın canını çıkartıyor.bence rent a car dan araç satın alıp üzüp üzmeyeceği şans işi.
  • Etkiler.Ben şahsen bu tip geçmişi olan otomobil satın almam.
  • Almam

• kafanizda soru isareti kalacagina bosverin gitsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.