Şimdi Ara

Alacağınız aracın araç kiralama şirketi geçmişi olması tercihinizi etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün 2. el alfa romeo guiletta almak için araç sahibi ile pazarlık yaptım ancak aracın geçmişinin avis olduğunu öğrenince kiralayan kişi veya kişilerin aracı çok hor kullanmış olacağını düşündüğümden söz konusu aracı almaktan son anda vazgeçtim. Aslında araç değişensiz boyasızdı ama nedense öncesinde kiralanmış bi araç almak istemedim.

Sonrasında bir kaç farklı düşük kilometrede Guiletta 1.6 JTdm için araç sahipleri(galiriciler) ile görüştüğümde araçların yine avis çıkışlı olduğunu anladım.

Sizce bu bir sorun teşkil eder mi? Yani alacağınız aracın öncesinde kiralama şirketinde kullanılmış olması sizin içinde büyük bir sorun mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicteo -- 19 Kasım 2013; 10:21:31 >

• Valla illa soru isareti olur insanjn aklinda. Mesela ikame arac 30.000 de fluence verdiler bana kendi aracim kadar hassasiyet gostermedim hatta hor kullandim bile diyebilirim kisin gulia nin basinda elbet bu gelmistir.

Baktiginiz araclarin km si eminim 30.000 km dolaylarinda dir hep
  • quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

Valla illa soru isareti olur insanjn aklinda. Mesela ikame arac 30.000 de fluence verdiler bana kendi aracim kadar hassasiyet gostermedim hatta hor kullandim bile diyebilirim kisin gulia nin basinda elbet bu gelmistir.

Araç kiralayan insanların %90 nı kiraladıkları aracı tecavüz eder gibi kullanıyorlar. Şahsen kaporta diri olsa motor, şanzıman, aktarma limitlerine kadar sürekli zorlanmıştır.

Ayrıca Büyük ihtimalle kilometresi düşürülmüştür o aracın. Şahsen ilk sahibinden bir kaç parçalı boyalı arabayı tercih ederim böyle bir araç almaktansa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Araç kiralayan insanların %90 nı kiraladıkları aracı tecavüz eder gibi kullanıyorlar. Şahsen kaporta diri olsa motor, şanzıman, aktarma limitlerine kadar sürekli zorlanmıştır.

Ayrıca Büyük ihtimalle kilometresi düşürülmüştür o aracın. Şahsen ilk sahibinden bir kaç parçalı boyalı arabayı tercih ederim böyle bir araç almaktansa.

Alıntıları Göster
    şirket aracı ve kiralık araça asla ama asla satın almam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

şirket aracı ve kiralık araça asla ama asla satın almam.

Alıntıları Göster
    ben olsam kiralama araçtan direk vazgeçerdim. insanların %90ı bende dahil kiralık araçları zorlayak kullanıyoruz. (bir miktar mecburuz aracı kiraladığımızda haşat olmuş oluyor zaten) bu sebepte kiralama geçmişi olan araçtan uzak durmanızı tavsiye ederim bence ileride başınızda iş çıkarır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanbaskut

ben olsam kiralama araçtan direk vazgeçerdim. insanların %90ı bende dahil kiralık araçları zorlayak kullanıyoruz. (bir miktar mecburuz aracı kiraladığımızda haşat olmuş oluyor zaten) bu sebepte kiralama geçmişi olan araçtan uzak durmanızı tavsiye ederim bence ileride başınızda iş çıkarır.

Alıntıları Göster
    Galerilerden alış veriş yapmayın temiz araba sahibi sıkıntıya düşerse ancak verir galeriye oda yüksek kar koyar satar galeri ile hiç bir zaman karlı alış veriş yapamazsınız yaptığınızı sanıyorsanız sorunu henüz anlamamısınız demektir.

• magicteo M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, şirket aracı kullanan bir kişi olarak tavsiyem uzak durmanız. 6 ay önce 2010 model 1.5dci fluence teslim edip, yeni şirket aracıma geçtim. 2010 model 100.000'de dizel fluence için bana al kullan deseler 20.000tl bile vermezdim. o araç ağır bir bakımdan geçmezse 50.000km daha gitmez motoru yanar yolda dağılır. öyle verdim aracı, gerisini siz düşünün.
  • Evet etkiler o aracı almam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Evet etkiler o aracı almam.
    Avis düşük kilometredeyken satıyor araçlarını genelde.

Yine de aracın hor kullanıldığının her türlü garantisi verilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Avis düşük kilometredeyken satıyor araçlarını genelde.

Yine de aracın hor kullanıldığının her türlü garantisi verilir.

Alıntıları Göster
    arkadaşlara katılıyorum. uzak durulması tavsiye edilir. ancak emsallerinden 2-4 lira ucuza satılıyorsa düşünebilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Evet etkiler o aracı almam.
    yanından bile geçmem, çalıştığım şirkette kullanılan araçların ne durumda nasıl kullanıldıklarını veya nasıl kullandığımı biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanbaskut

Alıntıları Göster
    En basitinden kiralık araç için şunu söyleyebiliriz sanırım ; kiralanan araçlar kiralayan sürücü tarafından ilk defa kullanılan araçlar olabiliyor buda arabanın doğasına aykırı sürüşleri beraberinde getiriyor ...

Çoğu kişi hevesini almak adına garip garip şeyler yapıyor , bence kesinlikle uzak durulmalı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-75E81FD3D

arkadaşlara katılıyorum. uzak durulması tavsiye edilir. ancak emsallerinden 2-4 lira ucuza satılıyorsa düşünebilirsiniz..

Alıntıları Göster
    Ben düşünmem bile. Bir kaç bin daha fazla verir sahibinden bakardım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~MidNiqT.

Ben düşünmem bile. Bir kaç bin daha fazla verir sahibinden bakardım..

Alıntıları Göster
    Günlük kiralanan araçlar dediğiniz gibi hor kullanılıyor, ben de tercih etmem. Ama Avis gibi kurumsal şirketlerin ciddi bir B2B filosu var ki bu araçlar çoğunlukla tek kişi tarafından kullanılan, halk diliyle şirket aracı oluyor. Bu şirket araçları günlük kiralananlar kadar kötü durumda olmayabilir.. Sonuçta tek kullanıcı, sürekli kendi altında olduğu için bir nebze de olsa özen gösterecektir (en azından ben gösterirdim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Integrale -- 19 Kasım 2013; 12:10:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Integrale

Günlük kiralanan araçlar dediğiniz gibi hor kullanılıyor, ben de tercih etmem. Ama Avis gibi kurumsal şirketlerin ciddi bir B2B filosu var ki bu araçlar çoğunlukla tek kişi tarafından kullanılan, halk diliyle şirket aracı oluyor. Bu şirket araçları günlük kiralananlar kadar kötü durumda olmayabilir.. Sonuçta tek kullanıcı, sürekli kendi altında olduğu için bir nebze de olsa özen gösterecektir (en azından ben gösterirdim)

Alıntıları Göster
    BMW 116 kiralamıştık ama ellerinde kalmadıgı için 1 haftalık 1000 km de 320d verdiler BUDGET ten günlük..Arabayı sert kullanmaya kıyamadık. Kendi arabamızdan daha çok itina gösterdik. Eşim kullandıgı için gayet itinalı kullandı ama bende kullansam en fazla hız denemesi yapar yine düzgün kullanmaya çalışırdım.. Kiralık araba diye aracın canını çıkarmaya gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kitty

BMW 116 kiralamıştık ama ellerinde kalmadıgı için 1 haftalık 1000 km de 320d verdiler BUDGET ten günlük..Arabayı sert kullanmaya kıyamadık. Kendi arabamızdan daha çok itina gösterdik. Eşim kullandıgı için gayet itinalı kullandı ama bende kullansam en fazla hız denemesi yapar yine düzgün kullanmaya çalışırdım.. Kiralık araba diye aracın canını çıkarmaya gerek yok.

Alıntıları Göster
    Ben olsam almazdım kesinlikle hor kullanılmıştır kafam rahat olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kitty

Alıntıları Göster
    Aslında araba temiz görünüyordu piyasa fiyatındaydı gibi ancak yinede almaktan son anda vazgeçtim. Bunda herhangi bir alfa servisinin ekspertiz hizmeti vermemesinin de etkisi oldu tabi.

Belki servis ekspertiz yapsaydı düşünülebilirdi ama içime sinmediğinden almadım.

• quote:

Valla illa soru isareti olur insanjn aklinda. Mesela ikame arac 30.000 de fluence verdiler bana kendi aracim kadar hassasiyet gostermedim hatta hor kullandim bile diyebilirim kisin gulia nin basinda elbet bu gelmistir.

Memleketim güzel insanlarında bu zihniyet oldukça kiralamadan çıkma araç alınmaz..

Adam ağzıyla söylemiş..

Yazık günah..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

quote:

Memleketim güzel insanlarında bu zihniyet oldukça kiralamadan çıkma araç alınmaz..

Adam ağzıyla söylemiş..

Yazık günah..

Alıntıları Göster
    Kanımca şirket aracı alınabilir ama kiralık çalışan araçlar alınmaz. Şirket araçlarını genelde 1 kişi, bilemedin 2 farklı kişi kullanır. Yani en azından bizim şirketteki araçlar öyle. Fakat kiralık araçlar zürafa sokak no:14 te çalışanlar gibidir. Alınmaması daha iyidir.

• Geçenlerde kurumun kiraladığı bir arabaya binmiştim şoför kullanıyordu. Dizel fiesta sıfır gibi araba. İnanın ben benzinli arabamı o kadar devirli kullanmıyorum. Ara ani hızlanmalar gazı köklemeler de cabası.

O araba o şekil kullanılsın 50 binde biter motor yürüyen hiç bir şey kalmaz. Malasef bizim insanımız kendinin olmayan mala yağmalanacak gavur malı muamelesi yapıyor. İstediği kadar düşük km olsun böyle arabalar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.