Şimdi Ara

Alafranga tuvaletten nefret ediyorum ! (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
1
Favori
26.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

Alafranga daha hijyenik oluyor daha temiz. Su ile yıkadığından dolayı. Alaturka da sadece kağıda siliyorsun.

sadece lol diyorum

Alaturkalarin hepsinde su olurken avrupadaki pek cok alafrangada su yok

lol ne ya? Kirletmeyin dilimizi.

Alaturkaların hepsinde nasıl su var anlayamadım?

Avrupada taharet musluğu çoğu yerde yok evet. Bence yanlış bir karar.
  • yorum yapmadan geçemeyecegim bir konu.
    akli sira medeniyet demisler avrupa demisler ama turk insaninin temiz oldugunu idda etmisler
    evet osmanli sicmak icin tuvaleti icat etti ama arkasi gelmedi birakmis oldugu miras ise daha geriye gitmekte

alafranga tuvalet ozellikle yasli insanlar ve dizlerinde sorunu olan insanlar acisinadan daha sagliklidir. ve daha temizdir cunku kirli kisim sadece klozetin oldugu kisimdir. alaturka gibi bir oda degil. ozel terlikle girip su kovasi bulundurmak gerekmez.

ama ozel durumlar var tabi medeniyet demisler. medeniyetin oldugu yerde hic kimse klozetin ustune tüneyip sicar pozisyon alip sicmamakta. iserken oturagi kaldirip isemekte genelliklede oturarak isemekte prostat acisindan. ayrica turklere has olan taharet muslugunun uzerine sicma olayi onlarda taharet muslugu olmadigindan daha temizlerdir. en azindan tuvalet kagidi kullanip ellerini direk BOK ile bulastirmamakta
    su ile kicini temizleyip ben temizim bak elimide yikadim deyip butun hepatitleri bilimum amipleri dizaterileri vs tasidiginin bulastirdiginin farkinda olmamakta kiclarinin et kisimlari bir birine degdi diye tiksinin insanimiz got deliklerini temizlerken sonrada tokalastiklarini ve ya o el ile yapilan bir ekmegi nasilda yedigini anlatmama gerek yok

hastanelere gittiginizde ishal sarilik amip vakkalarini cok rahat gorursunuz.

kisa bir not yazmak istiyorum

isemek icin pisuvar sicmak icin klozet kullanin iserken tam delige isabet ettirin sicarkende tas kimsa musluk kisimna degil cukura sicin birde llutfen deve kusu gibi tunemeyin klozete

merak etmeyin kaba etleriniz bir birine degsin ordan hastalik bulasma ihitmali yok kic delikleri agziniza (fekal oral) degmedikce
  • allahım bu nasıl bir konu gülmekten öldüm ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost100

allahım bu nasıl bir konu gülmekten öldüm ya

• otomatik alafranga tuvaletlerin bu türlü dezavantajıda var izleyin görün

http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=102300056462817&ref=nf
  • ikisinde de aynı yere gidiyor sonuçta
  • Siz alafrangada elle yıkamıyorsanız, sadece su tutup kağıtla siliyosanız o sizin sorununuz, tabiki hijyenik olmaz
    Su gelirken elini bi aradan sokup temizleyecen, sonrada tuvalet kağıdı...

• quote:

Orijinalden alıntı: darkbolt

ikisinde de aynı yere gidiyor sonuçta

tam onu dıyecektım
  • b.kta bir mevzu neler neler yazılımış
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

Alafranga daha hijyenik oluyor daha temiz. Su ile yıkadığından dolayı. Alaturka da sadece kağıda siliyorsun.

sadece lol diyorum

Alaturkalarin hepsinde su olurken avrupadaki pek cok alafrangada su yok

lol ne ya? Kirletmeyin dilimizi.

Alaturkaların hepsinde nasıl su var anlayamadım?

Avrupada taharet musluğu çoğu yerde yok evet. Bence yanlış bir karar.

hangi alaturka tuvalette sen su gormedin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 4 Haziran 2010; 2:45:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

quote:

Orijinalden alıntı: zoltingen

quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

quote:

Orijinalden alıntı: zoltingen

quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

Alaturkada temizliği nasıl yapıyorsunuz?Alafrangada eğer su püskürten yer iyi ayarlanmışsa 5-10 saniyede tertemiz oluryor,alafrangada her seferinde k*çınızı ellemi yıkıyorsunuz?Bu temiz ve hijyenikmi?Bana hiç temiz gelmiyor valla+olarak evin dışında pek tuvaletim gelmez.

27 yaşındayım ve 27 yıldır kçımı elle yıkıyorum hiç tuvalet kağıdı kullanmam.Hijyenik olmasa herhalde şimdiye çoktan ölürdüm.Ayrıca eskiden tuvalet kagıdı mı vardı? Ama tabiki elinizi iyi yıkayıp kolonya kullanmanızı tavsiye ederim.Hey Allahım anlattığım olaya bak yaa

bende 20 senedir tuvalet kağıdı kullanıyorum.Nasıl elinizi sokuyorsunuz oraya anlamıyorum zaten.Banada birşey olmadığına göre sen boşuna 27 yıldır elini sokuyorsun .Sonra yemek yerken nasıl içinize siniyor hayret yav.Neyse detaylara girersek fırıncı muhabbeti falan midemiz kalkar.Herkesin fikri ayrı bence en iyisi temas olmadan ve sıksık duş almak.

Hocam hala anlamıyosunuz?"Nasıl elinizi sokuyorsunuz oraya anlamıyorum zaten." diyosun ama bundan 100 yıl öncede hatta 1000 yıl öncede insanlar elini oraya sokuyorlardı bunda ne var ki? Sana bişey sorcam.Kağıt kullanıyorum diyosun peki en sonunda suyla yıkıyo musun? Yoksa sadece kağıda silip kalkıyo musun?

Emin ol kalın bir kağıt tabakası ile silersen temasın olmuyor o noktayla.Zaten yıkamak 10 sn birşey yıkarsın ama hertürlü kıçını elinle yıkamaktan temiz olur.İstediğin kadar yıka istediğin kadar tırnaklarını kes tırnaklarının içinde kalır,birde onla yemek yeniyor,neyse bu kadar yeter :)

Emin ol kalın bir kağıt tabakası ile silersen temasın olmuyor o noktayla.Zaten yıkamak 10 sn birşey yıkarsın ama hertürlü kıçını elinle yıkamaktan temiz olur.İstediğin kadar yıka istediğin kadar tırnaklarını kes tırnaklarının içinde kalır,birde onla yemek yeniyor,neyse bu kadar yeter :)

VALLA YAZMIM DEDIM AMA YAZAM BARI...

benım evımde alaturka ve franga var. kılolu ınsanım 145 kılo. bazen bacaklarda ağrı ve uyusma oluyor... o yuzden franga tercıh ederım arada.. sımdı gelelım sneın yazdıgın su tırnak meselesıne.. NASIL BİR FANTAZİN VAR DA GOTUNU TIRMALIYORSUN LA. YOK KISISEL tercihindir saygı duyarım ama ınsan gotunu yıkarken tırmalarmı la. anca tırmalamada tırnak arasına derı kıl ve pıslık bulasır.. bunun dısında temız bır sekılde ıhtıyac gıderırsın. ala frangada yazmıslar doğru ayarlandıgında fıskıye 5-10 sanıyede temızlenıyor dıye... la sız sadece su mu tutuyorsunuz. onden kolunuzu sokup bacak aranızdan suyla beraber yıkamıyormusunuz. kalan gene kalır cunkı. artı cogunuz mılletın gotu boklu koku vs yazmıssınız. arkadas 30 yasındayım bu gune kadar bır kere ıhtıyac gıderdıkten sonra kıcımı sabunla yıkamadan kalkmadım. sıvı savınla ıyıce yıkarım koku olayının cıktıgına ıkna olunca durular temızler cıkarım... eğer dısardaysam da yanımda her daım kolonyalı mendıl bulunur... ıyıce yıkadıktan sonra onunla temızlerım...

.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

quote:

Orijinalden alıntı: MartNisan

Asıl alaturka bir facia. Ülkemize gelen turistlere dalga konusu bile oluyor. Tam bir geri kalmış şark hastalığı. Alışın artık medeniyete.

tuvaleti temiz tutmazsan sadee tursitlere değil herkese madara olursun. Alafranga tuvaletin medeniyetin bir örneği olduğu savı da tamamen saçmalık.

Disardaki restorantlarda, otellerde oturacak yerde onu kaplayan kagit benzeri bir sey olur. Her cikista o kolu cevirip o kagidi yenilersiniz. Eskisi atilir, yenisi gelir. Alaturka'da rahat yapamazsiniz bile, hayatta hicbir sey beni orada buyuk tuvalet yaptirttamaz. Ne kadar igrenc bir seydir o. Alismislik meselesi heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim evde 3 tuvalet , 2 banyo var. 2 banyoda Alafranga , lavaboda ise alaturka var. Ben kendi odamdan başka hiç bir yerde oturup s...mıyorum.Yapamam.İğrenç geliyor...

Şükürler olsun ki daha hiç bastırmadı dışarıda s...çma isteği. Yapmam zaten.İçimde patlasın yine yapmamaya çalışırım.Takıntı derecesinde titizlik problemim varda . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

Arkadaş her yerde mi alafranga olur ya, hiç alışık değilim, zorlanıyorum kasıyorum kendimi. Başkasının poposunu koyduğu yere senin de koyman başlı başına iğrendiyiro beni, temizliği de zor, alışması da.

Alaturka hep favorimdir, temiz bir alaturka tuvaleti hiçbir şeye değişmem.

Var mı benim gibi alafranga tuvaletten nefret eden başka?

Hacı alaturkada parçalaya parçalaya çıkıyo

Alafrangada müdahele edebiliyosun

• biri alafrangada su ile yıkıyorsun ondan çok hijyenik demiş
    altta yine alafrangayı savunan sabunla yıkasan bile gitmez demiş.

çelişki içinde çelişki olmuş
  • Alafrangaya oturursun kardeşim rahat rahat güzelce yorulmadan işini görür taharet musluğu ile bir güzel temizlenir tuvalet kağıdı ile de kurulanırsın tamamdır işte. Alaturka boşuna zahmet. Hayatımda toplasan 5 kere girmişimdir. 20 yaşındayım. Hiç bir zaman dışarıda da yapmadım, yapmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRunner -- 17 Eylül 2013; 13:27:43 >
  • Hort mu

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.