yaklaşık 1 ay önce hp v16 4050 i5 13500h lı gaming laptop aldım son 1 2 haftadır performans sorunları yaşıyorum ilk aldığımda witcher çok rahat full grafiklerde oynatıyordı şimdi fps düşük grafikler kötü ilk userbenchmark indirdikten sonra bir şeyler oldu sanırım çünkü pc nasıl test edeyim diye yaptım ve ekran kartını görmedi ve kötü sonuçlar verdi 1 haftadır internette araştırma yapıyorum hiç bir şey bulamadım yardımcı olur musunuz disk sentinantal 100de 100 ekran kartı ısınma sorunu yok lolde mesala normalde fps düşmezdi şimdi oyun sonlarında oynaklaşıyor 120 falan oluyor kasmalar oluyor ama ekran kartında zorlanma falan yok 3 4 gün bir yere gittim sanırım kardeşim şifre denemiş fazla geldiğimde şifreyi yanlış yazarsanız kod mod girin falan diyordu onunla alakalı olabilir mi virüs testi yaptı malwarede bir şey çıkmadı < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dheishinfu -- 10 Ağustos 2023; 17:2:44 > |
alalı 1 ay olmayan gaming laptop performans düştü lütfen yardım edin
-
-
Yanlışlıkla bir yerden leptopunuzu düşük performanslı olarak ayarlamış olabilirsiniz. Bunu güç ayarlarından yapmış olabilirsiniz. Nvidia Geforce experince içinden yapmış olabilirsiniz. Hp'nin kendi kontrol merkezi programı var ise bunu içinden yapmış olabilirsiniz. Şarj adaptörünüz bozulduysa bilgisayarınız gereken gücü çekemediği için misal 180w'lık adaptörünüz var ama bozuldu ve sadece 90w verebiliyorsa bu da doğrudan doğruya performansı düşürür.
- Güç ayarlarından bilgisayarınızın yüksek performansa ayarlı olduğundan emin olun. Eğer güç ayarlarında seçenek yok ise mühtemelen hp kontrol merkezi tarzı bir yazılımdan güç ayarları kontrol ediliyor. Programı bulup bu ayarı yüksek performansa almanız gerekiyor.
- Nvidia geforce experience içine girip leptop'lara özel ayar yerinde pil'den daha fazla yararlanmak için fps sabitleme kısmını bulup açık ise kapatmanız lazım. Battery boost veya whisper mode tarzı ayarlar açık ise kapatın.
- Varsa farklı bir Adaptör ile şarja takıp oynamayı deneyin.
Ek olarak söylememe gerek yoktur ama yine hatırlatmakta fayda var. Oyuncu leptopları sadece pil ile çalıştığında performansı yarı yarıya düşer. Pil üzerinden yeterince watt çekemezler oyun oynatmak için. Pil ile oynuyorsanız performansınız düşük olacaktır.
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 10 Ağustos 2023; 18:24:13 >
-
Hocam donanımsal değil de yazılımsal bir sorun var gibi.
İlkin sorun olmayıp, oyunun sonlarına doğru sorun oluşuyorsa, genellikle ısınma problemleri olabiliyor.
Bazı programlar, ekran kartının sağladığı Driver daki soğutma yazılımını ikinci plana atıp, kendisi fan hızlarını ayarlıyor. Side de böyle bir sorun olabilir. Bilgisayarınızda böyle bir program varsa kaldırmayı düşünün
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yeni fark ettim sanırım başlarda da zaten kötü sonlara doğru daha kötü oluyor zaten witcherda direk her zaman kötü
-
nedense bende güç ile ilgili bir sıkıntı var gibi hissediyorum adaptör çok ısınıyordu hep
-
bide sanırım bende nvidia ile ilgili bir sıkıntı var sadece kontrol merkezi var bende
başka uygulaması falan yok Nvidia geforce experience bunu aramaya yazınca bir şey çıkmıyor mesala
-
şarj veya pil ile ilgili bir sorun olduğunu nerden bulabilirim
-
Sizde yüklü değildir. Nvidia sitesine girip leptopunuzun ekran kartı modelini sürücülerden bulup indirip kurun.
Yukarıdaki linkten 40 serisi (Notebooks) seçili iken kendi ekran kartınızın modelini ve işletim sistemini tercih edin ve sürücüyü indirin. İndirdiğiniz sürücüyü kurarken özel kurulum yapın oradan neyin kurulacağını kurulu ise yükseltileceğini vs... gösterir o ekranda nvidia geforce experience'sin seçili olduğundan emin olun ve kurulumu devam ettirin.
-
geforce exprience gibi bi uygulama yükledim ama geforce game ready gibi bir şey yüklüyorum
-
Pil sorununu tespit etmek zor. Pil kontrol programları var ama pek sağlıklı sonuçlar vermiyor. Adaptör sorunu tespiti için farklı bir adaptöre ihtiyacınız var deneyerek anlamak için.
Siz öncelikle bir üst mesajımda verdiğim nvidia ekran kartı sürücüsü yerinden güncel sürücüyü indirip bir kurun. Oyunları bir test edin.
Bilgisayarınız pekala oyunlar için performanslı ekran kartınızı yani nvidia ekran kartını değilde dahili ekran kartı olan işlemcinin içindeki ekran kartını birincil ekran kartı olarak görüp onunla oynatmaya çalışıyor olabilir.
O yüzden aslında bu tarz durumlar için birincil elden anlayan birinin kontrol edip yakından ilgilenmesi gerekiyor. Bütün ihtimalleri o sırada kontrol ede ede sorunun kaynağına yaklaşabiliyor. Uzaktan yardımda biraz sınırlı kalıyoruz.
Kolay gelsin.
-
Doğru yoldasın. :)
-
kusura bakmayın sizide uğraştırdım emanet sayılır biraz tüm moralimi alt üst etti garanti gibi durumlar nasıl işler göndermeli miyim sizce
-
sürücüyü kuruyorum özel kurulum yaptım hızlı olanı değil
-
Tamamdır. İsterseniz teamviwer ile bağlanıp bilgisayarın ayarlarını kontrol edebilirim.
-
kurulumu yapıp tekrar oyuna girdim test ettikten sonra tekrar yazayım size çok iyi olur aslında
-
olduuu beee eywallah kardeşlerim döndü eski haline nasıl bu kadar fark edebilir otomotik nasıl yapmaz beni 2 haftadır deprosyona soktu çok sağolun adamsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dheishinfu -- 10 Ağustos 2023; 19:39:39 > -
Sorun yok. Bir şey yapmaduk yahu xD
Hayırlı günler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 10 Ağustos 2023; 19:47:46 > -
Krallllll
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- modem internet hızını etkiler mi
- bilgisayarın sesi az çıkıyor
- akıllı tahta açılmıyor ışık yanıp sönüyor
- bilgisayar ssd yi görmüyor
- start pxe over ipv4
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- video boyutu küçültme
- secure boot nedir
- ekran kartı resetleme
- bilgisayardan ses gelmiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X