Şimdi Ara

Alamanya hayalleriniz hakkinda anlatilmayan gercek: VERGI ve AfD gercegi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
9.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-B6E2676F0

ABD'de mühendis olarak çalışmak için ABET akreditasyonlu üniversiteden mezun olmak gerekli. Eğer varsa kesinlikle öneririm. Avrupa'dan çok daha iyidir.

Bu arada konu güzel. Avrupa elbet yaşamak için kötü değil ama cennet de değil.

Alıntıları Göster
    Ingiltere de master yaptim. Herhalde sorun olmaz. Sonucta ingiliz universitesi. Bendeki ucak korkusu. yoksa California bolgesinde vergi orani %19`mus arastirdim :) ... Yazilimci maaslari 80.000 dolardan basliyor. vergisi dusunce 64.000 dolar civari bir net maas yapiyor. Ingiltere de ise 40.000 pounda kadar senelik vergi orani %20 idi. NHS yani ulusal saglik hizmeti bedava dir. Ama kiralari cok pahali ingilterenin. birkac yil dayanabildim. Londra disinad guneyde hayat yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

bızım komsu almanyada calısıyor,soforlukle asgarı ucretı 20 bın tl alıyor
    3 senede tr den ev aldı,babası 4 katlı vılla yaptırdu oda sofordu,yukarıdakı yazı cok gereksız
    almanya daıma bızden 10 kat fazla maas verıyor
    O adam hayat yasamiyordur. Tirci demissin. Adamin hayati Tir olmustur. Saglik sigortasi odemiyordur. Vergi odemiyordur.

Yoksa babam ayni meslekten. 2500 burut maasini eline net olarak 1800 euro aliyor. bonus adi altinda vergiden kacirmak icin 300 euro ek aliyor. Ama 5 gun gece gunduz tirda. Hafta sonlari kendi evinde. 300 euro bonusu ayda 10.000 km gececek, hasar yapmamis olacak. Dedigim gibi hayati yasamasa babam, Turkiyeye her ay 1200 euro gonderse 8000 lira para yapar. Ama hayati yo o komsunun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C4CF452C5

Bu mesaj silindi.
    Haftada 5 gun 8 er saat calisiyorum. Aldigim maas yukarida dedigim gibi 2100 2300 arasi. Bazen 30 ar dakika fazla kaliyorum.

kira olarak 58m2 iki odali mutfak ayri eve elektrik internet isinma su icinde 600 euro veriyorum. cocuk parasi olarak sadece 200 euro aliyorum devletten. esim calisti ama almanca ogrenmek zorunda. ilk o okuyacak calisacak sonra ben almanca ogrenicem. yoksa uni okumus ingilterede master yapmis adamim c1 almanca yoksa is yok bana burada.
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    https://goodcalculators.com/us-salary-tax-calculator/

hocam buradan bakmıştım abd için almanyadan her türlü daha azdır vergi ama dediğin oranlar 40k falan için geçerli 80k olunca %27 lere kadar çıkıyor
  • senin gibi gurbetçiler gerçekleri söyleseler adam akıllı kimse laf etmez zaten adam akpli mal almanya bitmiş BMW audi meercedes türklerin eline geçmiş diyor gerizekalı akpli gurbetçi takımı diyor bunu burdakileri köylü interneti olmayan mal sanıyor bu BAZI riyakar sahtekar gurbetçilerALMANLCILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekmusa -- 23 Nisan 2019; 22:50:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekmusa

senin gibi gurbetçiler gerçekleri söyleseler adam akıllı kimse laf etmez zaten adam akpli mal almanya bitmiş BMW audi meercedes türklerin eline geçmiş diyor gerizekalı akpli gurbetçi takımı diyor bunu burdakileri köylü interneti olmayan mal sanıyor bu BAZI riyakar sahtekar gurbetçilerALMANLCILAR
    Ben gurbetci degilim. Yani almanci. Farkli ulkelerde bulundum. BREXIT sonrasi Almanya`ya geldim.
  • Tr dede %35 e kadar vergi var olayı anlamadım. Bütün ülkelerde gelir vergisi vardır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

https://goodcalculators.com/us-salary-tax-calculator/

hocam buradan bakmıştım abd için almanyadan her türlü daha azdır vergi ama dediğin oranlar 40k falan için geçerli 80k olunca %27 lere kadar çıkıyor
    Tamam benim bir onceki sayfada dedigim gibi.

$80,000.00 $16,105.45 $63,894.55 20.13%
    Gross Yearly Income Yearly Taxes Yearly Take Home Effective Tax Rate
    Yearly Monthly Weekly Daily
    Gross Income $80,000.00 $6,666.67 $1,538.46 $307.69
    Taxable Income $56,000.00 $4,666.67 $1,077.75 $215.55
    Federal Tax $6,339.00 $528.25 $122.00 $24.40
    State Tax $3,646.45 $303.87 $70.18 $14.04
    Social Security $4,960.00 $413.33 $95.46 $19.09
    Medicare $1,160.00 $96.67 $22.32 $4.46
    Total FICA $6,120.00 $510.00 $117.78 $23.56
    You Take Home $63,894.55 $5,324.55 $1,229.69 $245.94
    © 2015-2019 goodcalculators.com

Birde 80.000 euroyu hesaplayalim Almanya da.

elime gecen net para

Alamanya hayalleriniz hakkinda anlatilmayan gercek: VERGI ve AfD gercegi

bu para evli isem 51.000 euro. Evli degilsem 44.000 euro

Almanya yarisini benden vergi olarak kesiyor! 40.000 euro senelik vergi nedir babam ki bilgisayar muhendisleri 35.000 lerden baslayan maaslarla calisiyorlar.

anlatmak istedigim bu.

• Avrupa ve Kanada'daki yaşam tarzı Türkiye'den farklı bunu idrak edememişsin. Türkiye bu konularda Amerika'ya benziyor. Şimdi senin yaşama amacın zengin olmak mı yoksa huzurlu olmak mı? Huzur arıyorsan verirsin vergini orta sınıf olarak ailen ve çocuklarınla yaşarsın, araban, evin olur, 65 ine kadar çalışırsın yılda 1-2 kere tatil yaparsın. Böyle düşünen için avrupa ideal ama senin hedefin zengin olmak, girişimcilik yapmak, silikon vadisinde çalışanlar gibi farklı yaşamlar arıyorsan yanlış yerdesin, Avrupa sana göre değil. Türkiye bile (İstanbul) isteklerini Avrupa'dan daha fazla karşılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 23 Nisan 2019; 22:58:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eee gelir vergisi her yerde var yani?

üstüne mis gibi cocuk yardımı cart yardımı curt yardımı gibi sosyal hizmetler varmış oh. bunları sömüren kesim her zaman vardır da devletin görevide o sömürüyü engellemek. almanya gayet cennet duruyor valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 23 Nisan 2019; 23:1:16 >
    Dostum TR dede 100000 tl brüt maaşa kadar vergi kesilir ve en yüksek tutarı evli, bekar ve çocuğa bakmaksızın %35 kadar çıkar. Türkiyede birde kdv- ötv ve bunun gibi sürü ile dolaylı vergi vardır. Yılda 100000 tl brüt kazanan biri 35000 tl doğrudan vergi verir. Daha kdv ötv saymıyorum. Türkiyede de maaşın yarısına devlet çöker

• quote:

Orijinalden alıntı: Son of Hades

Avrupa ve Kanada'daki yaşam tarzı Türkiye'den farklı bunu idrak edememişsin. Türkiye bu konularda Amerika'ya benziyor. Şimdi senin yaşama amacın zengin olmak mı yoksa huzurlu olmak mı? Huzur arıyorsan verirsin vergini orta sınıf olarak ailen ve çocuklarınla yaşarsın, araban, evin olur, 65 ine kadar çalışırsın yılda 1-2 kere tatil yaparsın. Böyle düşünen için avrupa ideal ama senin hedefin zengin olmak, girişimcilik yapmak, silikon vadisinde çalışanlar gibi farklı yaşamlar arıyorsan yanlış yerdesin, Avrupa sana göre değil. Türkiye bile (İstanbul) isteklerini Avrupa'dan daha fazla karşılar.
    Buradaki abilerden dinledigim tamami ile farkli. Onceden Almanya mark zamanlarinda Amerika gibiymis. Tandigim 47 yasinda bir abinin babasi bilmem ne kaynakcisi imis. 1995 de babam net 3500 mark aliyordu. O zaman dusseldorfta 3 odali evde 400 mark oduyorduk demisti.

Bugun ayni kanakci burut 2500 euro aliyor. Lakin dusseldorfta 3 odali evler 1000 eurodan basliyor.

Roma sistemini getiriyorlar avrupaya yavas yavas. Insani degerlerini kaybediyorlar. Ben zengin olmak istemiyorum. Benim vergim devlete gider veya sakat calisamayanlara yardim olur anlarim. Ama bu devlet beni somuruyor. iki mesaj yukarida ornek verdim. Arkadas da guzel ornek vermis. Amerika ve Almanya arasinda kiyaslama yaptik 80.000 birim uzerinden ki almanyada su anda muhendis maaslari 35.000 eurodan basliyor. steuer1 den vurunca net 24.000 senelik yapiyor. aya vurunca 2000 anca yapiyor. Amerika da ayni isi yapan adam ise 5600 birim aliyor. adalet mi bu? Herkese esit olsa tamam. Ama almanya hukumeti resmen kendi calisan insanini somuruyor. Benim kizdigim nokta bu.

• özetle:sen gelme ben burda yaşıyorum
    İçeriği okudum mesajı abd ile karşılaştırmak için yazmamıştım
  • Ayda ortalama 2000 euro kazandığınızı söylüyorsunuz.

Türkiye'de asgari ücret 2020 TL.

Kira 1000 TL (Çok ahım şahım değil normal 2+1 evin kirası )
    Elektrik 100 TL
    Doğalgaz 200 TL
    Su 50 TL

Buraya kadar 1350 TL yaptı. Kaldı geriye 670 TL.

670 TL'yi mutfak giderlerine mi harcayalım yoksa ne yapalım. Hiç bir sosyal hayat yok. Sosyal yaşam yok. Haftasonu dışarıya çıkayım desen en az 100 TL harcarsın. Soğan, patates 10 TL olmuş. Patlıcan olmuş 15 TL.

Evet Almanya'da vergi çoktur ama böyle yaşamazsınız en azından. Sürekli vergilerden bahsetmişsiniz, sizin verdiğiniz bir vergi var ve o belli bir vergi. Biz nereye vergi verdiğimizi bile bilmiyoruz. Hesaplayamıyoruz bile. Her şeyden vergi alıyorlar. Sudan vergi, elektrikten vergi, doğalgazdan vergi. Temizlik vergisi, trt vergisi, onun vergisi, bunun vergisi. Abi ay sonu bir bakıyorsun 20 TL'lik su kullanmışsın 60 TL fatura gelmiş. İnsan bir sorguluyor diyor ki ne oluyor hani neye vergi ödüyorum ben.

Ya kardeşim biz Türkiye'yi kötülemiyoruz, bu topraklarda yaşıyoruz vergi vereceğiz tabii ki. Ama bize desinler ki kardeşim size 2020 TL maaş veriyoruz bunun %10'unu vergi olarak alıyoruz. Siz ne aldığınızı bilin biz ne verdiğimizi bilelim. Ama ondan vergi al, bundan vergi al, her ay vergiye zam geliyor. Yurtdışından 20 doların altında bir şey al ona gümrük vergisi gelsin. Bu ülkede ilk olarak şu vergi olayına bir el atılması gerekiyor. Her şeyden önce vergilere "hopp bir duralım bakalım" demeleri lazım. Suriye'lilere para akıtacaklar diye bizim yediğimize içtiğimize vergi getirdiler. Soluduğumuz havaya bile artık vergi alacaklar. Yani demem şudur ki, yine siz iyisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

özetle:sen gelme ben burda yaşıyorum
    Gel ama oyle cok beklentin olmasin. Burada Master yapip da ogretmen olmak isteyen arkadas vardi gecen gun. 1900 euro net paraya calisicani duyunca "abi almanyayi boyle dusunmemistim ilk geldigimde, birde daha da kotulesiyor" demisti. Jeoloji mi ne uzerine master yapti universitede. Asistant olarak calisiyor ikinci bir is daha yapiyordu.
  • Bende yazıyı okumaya başlayınca farklı bir durum ortaya çıkacak zannettim.

Arkadaşım bu bahsettiğin vergiler zaten her ülkede var. Türkiyede bir şirkette net/brüt maaş üzerinden çalışıyorsun diye vergi ödenmediğini mi sanıyorsun.
    İşveren tarafı zaten senin adına her ay vergini düzenli olarak devlete ödüyor.
    Almanyada da anlaşıldığı kadarıyla tek fark bunu işveren yerine kişinin kendisinin yapması. (Mantıklı olan ve önümüzdeki yıllarda gelecek sistemde budur. Bireysel vergi sistemi)
    Özet olarak özel bir durum yok, çalışan kazanır iyi kötü yaşar, yada ha Türkiye ha Almanya çalışmayıp sülük gibi birilerini sömürerek yaşarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

İçeriği okudum mesajı abd ile karşılaştırmak için yazmamıştım
    Anladim. Bende zaten farki daha detaylandirmak icin yazdim. Kimsenin aklinda soru isareti kalmasin diye.
  • Arkadaşlar lütfen düşünün, okuyun

Almanya da vergiler çok değil. Almanyada brüt üstünde. Anlaşılıyor. Türkiyede iki türlü anlaşma var. Ya net anlaşırsın yada brüt. Bu verdiğin vergiyi değiştirmez.

Türkiyede 18000 brüte kadar %15 dir.
    148000 brüte gelince oran 35 olur. Yani almanya kadar vergi bizdede vardır

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.