< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 25 Nisan 2019; 11:14:19 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 25 Nisan 2019; 11:14:19 > |
Tamam kardesim okudum almanya cok kötü. Oraya gelip sizin ekmeginize ortak olmayiz. Rahatiniz bozulmasin. Nasil almismiyim mesajini ?
|
“Neden Akpli almancilar o kadar zor ise Turkiyeye donmuyorlar”
Ben bu soruya cevap bulamadım |
Hollanda'da yaşıyorum.
Hollanda'da her konuda Almanya dan kopya çeker. Demem o ki ben burda ya arkadaş ironi vs yaptı bilmem de yaşlılar emekliler çöpten falan demiş de burda emekliler hiç evde oturmalar. O yer senin bu ülke benim gezer dururlar. Emeklilik 65 değil şu an 67 Samim. Bunun sebebi sömürme değil genç nüfusun nerdeyse bitme aşamasına gelmesi. Merkel 1 milyon Suriyeli babasının hayrına mı aldı sanıyorsunuz bizim gibi saldim çayıra mevlam kayira değil adamlar planlı programlı. İş yerinde camdan baktığımda bir okulun sınıf gezisi gördüm ( burda çocukları sadece okulun sınıf ve bahçesine halaetmezler her daim öğretici yerlere götürürler hayvan bahçesi falan değil kütüphane işleyişi tren yada otobüs bilet alma otobüse trene binme manav gezileri vs) hemen Hollandalı birini çağırdım yanıma. Bak bakalım burda ne gariplik görüyorsun dedim. Şöyle baktı bişey pek anlayamadı. Ama aslında baktığı ellerinden kayıp giden geleceklerini çünkü her sınıf en fazla en fazla 14 - 15 kişi ve sınıfın en fazla 5 i Hollandalı. Devamli duyuyorum bı kaç senede bir okul kapanıyor. Siz hiç duydunuz mu cocuksuzlukdan ilk okulun kapandığını Türkiye'de Arkadaş uzun uzun yazmış ama ben şimdi bişey ispat etmeye calismayacagim da Türkiye'ye gelen turistlere bakın ordan ev alan turkten daha iyi Türkiye'de yiyen içen gezen yabancılara. Hepsi emekli yabancılar. Gurbetçiler bakın mesela. Krolar ama para onlarda ( Türkiye'de yaşayan kişilere göre) Hal böyle olunca sosyal devlet olmanın da bir bedeli vardır oda vergi. Tabiki vergiyi alıyor ama o verginin sana ve yaşamına dokunduğunu çok iyi görebiliyorsunuz . Öyle birilerine peşkeş çekilmiyor. Yani uzun lafın kısası burda pasta dağıtıldığı da zengini de doyuyor en az parçayı alan fakir.dedigimiz kesimde tikabasa doyuyor. Aç kaldım benim ondan eksik yanım var diyen yok burda . Herkes eşit copcude aynı hizmeti alıyor en yukarıdaki de. Fakirdir istediği an mangalın kebabını istediği an yapıyor arabasına atlayip seyahate çıkıyor zenginde. |
iktidar düşmanları bu ülkedeki eski sefaleti bilmezler ve hep y.dışına özenirler.
20 den fazla ülke gezdim ve 7 ay sürekli italya da yaşadım. tuvalete gitmek dışında bir şey üretmeyen ülkem gençliği sanıyor ki y.dışında hayat çok güzel, inanılmaz koşullar onları bekliyor. hiç anlatmaya gerek yok. gidin yaşayın da gerçeklerle tanışın. |
Yani özet geçersek Almanya mültecilere kendi halkından daha çok değer veriyor ve az çalışan insan daha çok kazanıyor . Doğru anlamış miyim ?
|
okumaniz mi yok?
gecinemiyorum mu dedim ben? 2 universite bitir o kadar calis aydan 170 saat. aldigin para bekarsan 1900 , evli isen 2200 ... ayni parayi hayati boyunca okumamis, her gun karisi ile mercimek pisiren yapabildigi sadece cocuk olan arap ise gitmeden 2500 euro net para aliyor! benim okumamin karsiligi 2300 euro mu ? ic anadolulu gunde 4 saat calisarak 3000 euro aliyor net! okumamis etmemis ! ama elektrik muhendisi baslangic maasi 1900 euro ... anlamiyorsunuz! cunku ideolojiniz buna izin vermiyor. |
Dostum TR dede 100000 tl brüt maaşa kadar vergi kesilir ve en yüksek tutarı evli, bekar ve çocuğa bakmaksızın %35 kadar çıkar. Türkiyede birde kdv- ötv ve bunun gibi sürü ile dolaylı vergi vardır. Yılda 100000 tl brüt kazanan biri 35000 tl doğrudan vergi verir. Daha kdv ötv saymıyorum. Türkiyede de maaşın yarısına devlet çöker
|
Bu ne lan
Ne iğrenç insanlar var yaw. Şu iki resmi yan yana alt alta düşünmekten iğrenir insan. |
Almanyada üniversite okudum. Bilgisayar Mühendisi olarak Audi de calisiyorum. 2018 model S4 avant ve 2002 Mercedes CL500 aracim var. Maasim kesinlikle net 5000euro üstünde. Almanya da evet yardim yapiliyor. Maasinizdan kesiliyor. Ama Para biriktirmeyi ve parayi kullanmayi biliyorsan, sende bunlara sahip olabilirsin. Türkiyede ev almayida düsunuyorum fakat euro olarak parami bekletiyorum. Ben eger Türkiyede kalsaydim, bugün sahip olduklarimin coguna, seneler sonra sahip olacaktim. Arkadas almanya yi cok kötülemis, fakat bircok olumlu tarafindan bahsetmemis. Sanki Türkiyeden sakin gelmeyin, yoksa yanarsiniz gibi bir yazi okudum..
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 23 Nisan 2019; 21:24:28 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 23 Nisan 2019; 22:0:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 23 Nisan 2019; 22:51:15 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 23 Nisan 2019; 22:27:31 > |
|
|