Şimdi Ara

Alamanya hayalleriniz hakkinda anlatilmayan gercek: VERGI ve AfD gercegi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
9.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cocuk yardimini maas olarak saymissin fakat o cocuklarin giderleri icin odenen bi miktar. Sanirim cocuk sahibi degilsin ve masraflari hakkinda bilgin yok.

Ayrica full time calisan kisiler cocuk bakimi icin bi ucret almiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bambam007 -- 24 Nisan 2019; 10:31:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarından tek anladığım akpli olman. Türkçe'ni düzelt de akpli olduğun belli olmasın bebeyim.

• bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    E hocam burada da aynı, Suriyeliler bizden rahat. Halk illallah etti.

• Hesapta yanlışlık var. Brüt kazancından önce % 14 sigorta sonra % 1 işsizlik fonu kesintisi yapılır. Yani kafadan % 15 gider. Geriye kalan kısımdan % 15 ile % 35 arası gelir vergisi verirsin. En yüksek dilime yani % 35 dilimde toplamda % 45 civarı doğrudan vergi verirsin. Üstüne kdv, ötv diye uzar gider.
  • sorun şu ki şuan turkiyede maaşlardan aynı oranda kesinti var. her ülkede maaşlardan vergini verirsin zaten. 2000 lira asgari ücret ama sigortası, vergisi falan 3 bin küsürleri buluyor aslında. sen 2100 euro alıyorsun ancak 2100 euro ile alım gücün bizim 2000 liradan en az 5 kat fazladır herhalde. sen 100 eurola bir alışveriş arabası doldurursun biz 100 liraya 3-4 parça alabiliyoruz. kendi şartlarınla düşününce belki almanya yetersiz geliyordur sana ancak burdan bakınca fark çok büyük. mesela gel burda 4 bin maaşla almanyada şuan aldığın 2100 euroluk hayat standardını kur bakalım kurabiliyor musun
  • korkusuzkahraman86 K kullanıcısına yanıt
    Kardesim uzunca bir suredir yurtdisindayim.
    Turkler hakkında ki benim gözlemlerim ve turklerin bulunduğu ortamda ki oranin yerli halkinin dusunceleri hic mi ama hic mi iyi değil.
    1.si asiri derecede tembeller. Yav arkadaş normalde biz turkler cok caliskanizdir ama burdakiler seçmece mi nedir bilinmez bi uyuşukluk bi tembellik bir naz bir afra bi tarfa ki bilirsin kiz güzel olur tafra yapar hoşuna gider bunlarin cahilli cuhalaligi bilgisizliği ve tafrasi olunca hic çekilmiyorlar. Bi kac argüman var ellerinde. Amarika bizi gisganiyi, Avrupa bitmiş, Avrupa acindan oluyu ve bunun farkli renklileri. Yarisindan fazlasi ise gelmez. Ya 6 ay calisir işsizlik parasini hak eder etmez bisey uydurur (avrupali da gerçekten saf inanıyor bunlara yada bizimkilerin rol yeteneği iyi diycem ama cogu seyde cok kotu olan bir kişi nasil olurda rol yeteneğinde iyi olabilir ki diye de düşünmeden edemiyorum :)) evde 2 sene haniminan dizi izleyip haber izler ve O an (once ALLAH CC) ekmeğini verdiği ekmeğini yediği ülkeye dis bileyip durur vay serefsiz Merkel vs diye.

Yasa soyle olur :(gerçek bir olay, maalesef :() Biri akil verir kafadan sakatim de onun yalanini doktorlar anlayamıyor diye. kadin gider biseyler uydurur ben hayal goruyom ben soyle yapiyom vs diye . Doktor inanir ve ona o an hangi iste ne maas aliyorsa o maastan emekliye (curuk raporu is göremez yani ) verir. KAdin evinde oturup malum kisir vs kadin programlari izlerken bir TIM gelir psikolog eşliğinde evde ki cocuklarini alir. Maalesef. Ben bi kac gun uyuyamamistim duyduğumda bu olayi . Daha vahimi ne biliyor musunuz ? ALdigi kiz cocugunu HOMO lara, erkek cocugunu da lezbiyenlere veriyorlar aile olarak ki çocuk istismari yapilmasin diye. BAsina yansıyan ise Turk ailenin elinden Cocuklari alindi diye.

2. si kendilerini hic geliştirmiyorlar. Yav arkadaş 60 yil once gelmiş adam da bi gram değişiklik olmamis yahu. tasi kosan kum, batakligi koysan orman daği koysan ova olurdu o sene içinde ama bizim haci emmi ayni. Konusma yürüme eli gotunde hanim arkada falan bide oyle böyle kinli değil yasadigi ülkeye sanki evlatlık verilmiş yada zorla vatanindan koparilmis gibi bi suver avradini bilmem naaptigimin memleketi gençliğimi yedi diye. Sanki onun gençliğinde turkiyede ki ahranlari diskodan bardan eğlenceden ne biliyim yemeden içmeden gezmelerden basini alamiyor bu ise garibim kuru ekmeğe talim ediyordu.

3.Genclik cok kotu. Ne Turk ne hollandali ne alman. Yani boh gibi bisey ortaya karisik .Konusma turkce bozuk. hadi ona okey. Arkadas Hollandaca da bozuk. Zaten inandigim bir sey vardir cocuklarimda bunu uygulamaya calisiyorum ne kadar kaliteli bir ana dil o kadar kaliteli yabanci dil. Buna inanıyorum.
    Bazen cocuklarimi okuldan almak için okul onune gittiğimde bakıyorum soyle gözlemliyorum. Nerde durzu düzenbaz firmala tipler var alayi turk direkt soyleyim. Aile de eğitim yok ki. Bizde çocuk eğitimi soyle oluyor. (Oglum seyinin kilina dunyayi yaharim lan vur gir dagit minvalinde) EN ufagindan caminin kermisi vardi cocuklari goturdum simdi bi sey var dinazor kaykay cikip kayiyorsun cok çocuk olunca sirayla. Bizim iki çocuk el ele tutup siralarini bekliyor simdi bende arkadaşla konuşuyorum bi 5 dakika sonra baktim bi gram ilerlemiş neyse bi 5 dakika sonra bi daha baktim ayni yerde duruyorlar soyle dikkatli bi baktim kayan gelip hemen one kaynak hop bi daha hop bi daha. Hollandali asla bunu yapmaz. Cunki ailesinden düzenbazlık öğrenmez Ha cocugu safta yetirtirmemek lazim amasende kaynak yap demek duzenbazligi çocuğuna öğretmek anlamina gelir. Ya ben yüzme havuzunda cocugunu parasi olduğu halde görevliye göstermeden arkadan sivistirani gordum. Gozgoze geldiğimiz de de siritiyor. Ne siritiyon yavsak orda sen çocuğuna simdi biz bunlari kaziklayalim kandiralim ilerde sen öğrendiklerini bana da kullanirsin nasil olsa isin kolayi bu yöntem diye öğretiyorsun

uzun oldu biraz . belki bazi arkadaşlar cok sert olmadi mi sende iyice onlara benzemişin gavur olmuşun falan diyebilir. Ben kimseye benzemem iyi güzel olan ne ise ona benzemek isterim yada cabam ona olur. Bizim cogu turkun besbelli ki oyle bir amaci da gayesi de ihtiyaci da yok.

• Kasatka kullanıcısına yanıt
    Cok doğru tespitler. Adam Avrupa'yı yeme içme gezme yeri görüyor. Ama Türkiye ye geldi mi bok atıyor. Cok eziliyorlar mis para kazanmak zormuş.

Yahu sanki Türkiye de sokakta yürüyene para veriyorlar.
    Adamlara rahatlık batıyor reisimiz bize siz Avrupa da kalın ilerde Bizim olacak oralar diyor diye aval aval geziyorlar.

Ortadaki sözde Türkler zaten tembel veya tembellesmis.

• Hocam hayatın ucuzluğu Almanyayı kurtarıyor. Cebimde 20 lira ile pazara girince en fazla 5 kilo meyve veya sebze alıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: waRRioR

Yazdıklarından tek anladığım akpli olman. Türkçe'ni düzelt de akpli olduğun belli olmasın bebeyim.
    Profilimden bakarsan gorursun... Bos yere yorum yapmayin. Ideoloji zehirlenmesi sizdeki...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheFourBarMechanism

E hocam burada da aynı, Suriyeliler bizden rahat. Halk illallah etti.
    Turkiye de hayat pahali, sosyal iliskiler sorunlu vs... Lakin muhendis 5000 lira aliyorken suriyeli de 5000 lira almiyor. Ama almanyada suriyeli calismadan benden fazla para aliyor. Ben buna kiziyorum
    Cogu kisi ideolojilerinin penceresinden baktigindan ne demek istedigimi anlamamis.

Almanyada mühendis 5000 euro alıyorken göçmenler 5000 euro mu alıyor peki? Alıyorsa nasıl göçmen olunuyorsa biz de gelelim biz de alalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheFourBarMechanism

Almanyada mühendis 5000 euro alıyorken göçmenler 5000 euro mu alıyor peki? Alıyorsa nasıl göçmen olunuyorsa biz de gelelim biz de alalım.
    Konuyu actigim mesaj da bunu acikladim.

Baslangic maaslari cok dustu. 35.000 euro burut. verdigim siteden gir hesaplamasini yap. 5000 euro icin en az 5 6 sene deneyim ve c1 almancan olacak. Eski Almanya yok artik. Daha da kotulesecek.

Tamam ben ben akpliyim, ben erdoganciyim , sucuyum bucuyum...

50 yasinda Frasnsiz bugun sokaga iniyor ... 6 aydir bunu yapiyor bu adam. Onlar da mi akpci, sucu bucu ...
    Bizim halkımızın sıkıntısı bu zaten, korku. Adamlar dertlerini belli ediyor Fransa'da.

• quote:

Orijinalden alıntı: kty28

Hocam hayatın ucuzluğu Almanyayı kurtarıyor. Cebimde 20 lira ile pazara girince en fazla 5 kilo meyve veya sebze alıyorum.
    Ilk geldigimde mutfak masrafim toplamda haftalik 150 euro idi. Bugun 180 euro. Icinde 4 - 5 kilo kirmizi et , 2 3 kilo kanatli hayvan eti vs oluyor. Fakat 0.50 cent maaslar zam yaptilar birden herseyde fiyatlar firladi. 6.99 olan et 1 sene sonra 7.99 a cikti. tavuk eti 4.85 idi simdi 5.40 ...

Devlet bana vergi bindirecegine, bu bedavaya beslediklerinin maaslarini kessin.

Ben buna isyan ediyorum. 3 - 4 yillik Muhendis adamla hayati boyunca calismayan multeci ayni parayi aliyor devletten! Benim isyanim buna! turkiye de 5000 lira aliyor muhendis. 5000 lira alan multeci varmi Turkiye Cumhuriyetinden ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkusuzkahraman86

Çok yüksek vergi dediğin nedir? 30 TL.lik elektrik kullanımı 75 TL ye çıkıyormu Almanya da?
    Su, doğalgaz, internet nasıl Almanya da ?
    En düşük hız kaç mbit ve fiyatı nedir?
    Mobil operatör fiyatları nedir? Kullanılan internet en düşük kaç mbit?
    Emin ol Almanya yüksek vergiler ile Türkiye den çok iyi.
    Sizde de devletin yöneticileri halkın vergisi ile köprü yol yaptık diye övünüp tekrar dan geçiş ücreti alıyor mu?
    Hatta yap işlet devret modeli yaptıklarına geçiş garantisi veriyor mu?
    Almanya da dolaylı vergiler doğrudan vergilerin neredeyse 2 katı mi?
    Sizde de akaryakıt 5 euro 7 euro mu?
    Sizde de 2bin ve üzeri motor araç vergisi nerdeyse asgari ücret mi?
    10 defa yazdim.

Vergiler yuksek. O vergileri kendisine alsa , eyvallah!!!

Lakin benden essek yuku vergiyi, gidip araba, afrikaliya, pakiye vermeyecek bedavadan hayat boyu!

benim isyanim bu. okuyamiyor musunuz anlamiyorum?

Turkiye de vergi yuksek ok. biliyorum.

lakin turkyie degil burada konu. konu Almanya da bir muhendisin net olarak maasinin hayat boyu calismayan suriyeliden dusuk maasi olacagi!

• quote:

Orijinalden alıntı: riaz

hayır ne bekliyorsunuz anlamıyorum , vergi olmasın mı?
    ödediğin verginin karşılığı var nereye gittiği belli Türkiye'de o da belli değil.
    ana konuda ekleme yaptim. oku lutfen.
  • Arkadaş burada kıyaslama yapmamış ki yaşam standartları daha iyi demiş. Benim de maaşım 5453 ama 1671tsi vergi Mesela 12 ayda 20bin vergi ödüyorum yine kazancımın 1/3ü işte

• Ben afrikada yaşamaya bile razı duruma geldim. Siz hala nasıl bunları konuşuyorsunuz hiç anlamıyorum.
  • Almanyada üniversite okudum. Bilgisayar Mühendisi olarak Audi de calisiyorum. 2018 model S4 avant ve 2002 Mercedes CL500 aracim var. Maasim kesinlikle net 5000euro üstünde. Almanya da evet yardim yapiliyor. Maasinizdan kesiliyor. Ama Para biriktirmeyi ve parayi kullanmayi biliyorsan, sende bunlara sahip olabilirsin. Türkiyede ev almayida düsunuyorum fakat euro olarak parami bekletiyorum. Ben eger Türkiyede kalsaydim, bugün sahip olduklarimin coguna, seneler sonra sahip olacaktim. Arkadas almanya yi cok kötülemis, fakat bircok olumlu tarafindan bahsetmemis. Sanki Türkiyeden sakin gelmeyin, yoksa yanarsiniz gibi bir yazi okudum..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.