Şimdi Ara

Alamanya hayalleriniz hakkinda anlatilmayan gercek: VERGI ve AfD gercegi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
9.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş çocuk yardımı alanları ev kira yardımı alanları kıskanıyorsan sen de çalışma, e ticaret yap devletten gizli , sende al işsizlik yardımlarını hayatını yaşa, ne uğraşıyorsun emekli oluncaya kadar çalışmakla suriyelililerin romanyalı çingenelerin karnını doğurmakla, tam olarak mesajında bunu kastetmişsin sadece açıklık getirmemişsin
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Arkadaş sen neyin kafasını yaşıyorsun. Türkiye den Almanya toz pembe görünüyor diyorsun bizde sana Almanya nin ölüsü Türkiye den katkat iyi diyoruz.

Bende 5 TL kilosu olan Eti yesem yüzde 45 vergiyi seve seve veririm. Biz sana diyoruz ki bizde Direk ve dolaylı olarak yüzde 75 vergi var biz verdiğimiz verginin hakkını alamıyoruz.

Boşuna zirlama çok sıkıntılı isen gel Türkiye de yaşa%45 vergi verme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dediğinin gerçekliği yok türkiyede top 6 okulu 3-3.5 üstü oratalama bitirmediği ya da spesifik bir alanda dikkat çekici şekilde öne çıkmadığı sürece 5 bin gibi bir ücret alan yok başlangıç maaşları 2-3k arası dediğim üst seviye adamların oranı %1-2 onlara da aselsan gibi yerler 5 bin falan teklif ediyor ama çoğu türkiyede kalmayıp abd ye gidiyor almanyada da oldukça yüksek kazanan %1-2 olduğuna eminim başka ülkelerle karşılaştırırsın anlarım ama ekonomik anlamda almanya ile türkiyeyi karşılaştıramazsın türkiyenin almanyadan EKONOMİK açıdan bir tane ama bir tane bile artısı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 24 Nisan 2019; 17:0:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sana tek sorum olacak:Haftada kaç gün ve saat çalışıyorsun?Bu soruma cevap alabilir miyim?
  • Bazı konularda haklı olsanda devletin bu yardımlara karşılık ne gibi kısıtlamalar getirdiğini belirtmemişsin.

Örneğin devlet üzerine kayıtlı araç bulursa önce bunu satıp o parayı tüket. Sonra bana gel gibi. Veya araç alımına karşı çıkması gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'da 500 bin Suriyeli var seni rahatsız etmiş, bi de Türkiye'deki gibi en az 5 milyon olsalar ne yapacaktın ?
  • konu resmen vakit kaybı.

Adam öyle bir anlatmış ki sanki biz türkiyede vergi ödemiyoruz.

Yahu hem gelirimden aynı oranda vergi kesiliyor, hem de harcarken de tekrar dolaylı vergi ödüyorum.

bizde almanyadakinden çok daha fazla suriyeli var.
    bizde de sosyal yardım adı altında vergilerimizi hortumlayan "işe yaramaz" kesim var.
    üstelik bizde yolsuzluk da var, onu da vergilerimizle finanse ediyoruz.

Son olarak klasik cümleyi tekrarlayacağım ALMANYA ÇOK KÖTÜYSE KONUŞMAYI BIRAK VE DÖN!

Sıktınız artık ya!

• iyi sallamissin mubarek, multecilerin aldigi para adam basi aylik 370euro , cocuklar icinde 200den az odeme yapiorlar sen kendi salakligina yan uni bitirms muhendis olmus almancasi yok
    dön köyüne ozaman tutan mi var

• Konu sahibine hak verdiğim noktalar var ... Bende çalışarak 3000 almaktansa çalışmadan 2000 almayı yeğlerim ... Orada, bedavaya yaşayanları gördükçe zoruna gitmesi, kendisinin böyle bir alternatifinin olmaması (o kadar tahsilat görüldü edildi) zoruna gitmiş -ki gayet doğal.

Ancak bu vergilerin en azından devletin mükellef olduğu konularda kendisine (diğer ülkelere oranla) daha çok döndüğünü belirtmek isterim.

58m2 internet su elektrik gaz 600 euro.

Ben burada ormanın kenarında yıkık dökük bir binada, her bir tesisatı patlak, kapıları küf tutmuş eve, 60m2, ev sahibime yalvararak 600 tl'ye anlaştım. 50 tl aidatım var, 70 tl internet, 120 tl faturalar normalde, kışın +100-150 ısınma. Standart barınma ihtiyaçlarımı 1000 tl gibi bir ücrete karşılıyorum ki yine ortalamaya göre oldukça ucuza kalıyorum. İstanbulda değilim. Üstelik bir sürpriz daha; bekarım. Sen ailen ile barınma+faturalar+internete 600 verirken ben tek başıma 1000 veriyorum.

İstanbul, Ankara, İzmir'de bunu x3 ile çarpın.

Yani ülkenin kendi para birimi içerisinde ben burada senin aldığın maaşı rakam olarak alsam nefes alamıyordum. Mutafağa girmeyeyim zira karşılaştırma veya tartışma kabul etmeyecek bir kategori... Tek başıma aylık mutfağım 1000-1200'ü buluyor. Çer çöp yersem 700'e anca indirebiliyorum. Et yok bunun içinde. Yakında sebze meyvede yok olacak. Ailem olsa ne ile beslerdim diye düşündüğümde ürperiyorum.

1 yılı aşkındır sucuk yemedim, rüyama girdi geçen Ete 1 euro zam gelmiş diye sinirli sinirli yazmışsınız.

Umarım sizlerde bizlerde beleş yiyicilerden , mültecilerden kurtuluruz da tartışmalar daha adil bir zemin bulur. Neticede beleş yiyici her yerde beleş yiyici.

• quote:

Orijinalden alıntı: Antikaruh

Konu sahibine hak verdiğim noktalar var ... Bende çalışarak 3000 almaktansa çalışmadan 2000 almayı yeğlerim ... Orada, bedavaya yaşayanları gördükçe zoruna gitmesi, kendisinin böyle bir alternatifinin olmaması (o kadar tahsilat görüldü edildi) zoruna gitmiş -ki gayet doğal.

Ancak bu vergilerin en azından devletin mükellef olduğu konularda kendisine (diğer ülkelere oranla) daha çok döndüğünü belirtmek isterim.

58m2 internet su elektrik gaz 600 euro.

Ben burada ormanın kenarında yıkık dökük bir binada, her bir tesisatı patlak, kapıları küf tutmuş eve, 60m2, ev sahibime yalvararak 600 tl'ye anlaştım. 50 tl aidatım var, 70 tl internet, 120 tl faturalar normalde, kışın +100-150 ısınma. Standart barınma ihtiyaçlarımı 1000 tl gibi bir ücrete karşılıyorum ki yine ortalamaya göre oldukça ucuza kalıyorum. İstanbulda değilim. Üstelik bir sürpriz daha; bekarım. Sen ailen ile barınma+faturalar+internete 600 verirken ben tek başıma 1000 veriyorum.

İstanbul, Ankara, İzmir'de bunu x3 ile çarpın.

Yani ülkenin kendi para birimi içerisinde ben burada senin aldığın maaşı rakam olarak alsam nefes alamıyordum. Mutafağa girmeyeyim zira karşılaştırma veya tartışma kabul etmeyecek bir kategori... Tek başıma aylık mutfağım 1000-1200'ü buluyor. Çer çöp yersem 700'e anca indirebiliyorum. Et yok bunun içinde. Yakında sebze meyvede yok olacak. Ailem olsa ne ile beslerdim diye düşündüğümde ürperiyorum.

1 yılı aşkındır sucuk yemedim, rüyama girdi geçen Ete 1 euro zam gelmiş diye sinirli sinirli yazmışsınız.

Umarım sizlerde bizlerde beleş yiyicilerden , mültecilerden kurtuluruz da tartışmalar daha adil bir zemin bulur. Neticede beleş yiyici her yerde beleş yiyici.
    yalan hocam o multeci sdedigi insanlar multeci dgl burada oturum.kazanms insanlar yani multeci konumundan cikms, para verildigi dogru ama.bu parayi evde yat die vermiorlar o insanlar almanca kursuna gonderiorlar veya meslek kursuna , kendi ayaklarinn ustune durana kadar yani.

• ne güzel işde herkez karnını doyurur tatilini yapar çocuğunu okutur arabasını alır zenginden alıp fakire veriyor gibi bi durum bizim almancılar çok konuşur şikayet eder ama hiçbiride emekli olmadan geri dönmez ne hikmetse kardeşim o kadar kötü yaşamayın yurtdışında gelin ülkenizede göreyim sizi asgari ücret 2 bin öğretmeni mühendisi 3 bin alıyo bu ülkede 2. el düzgün bi araba alsam desen en az 50-60 bin düzgün bi ev alım desen en az 200 bin boş yapmayın o yüzden almanyada adam 2 bin euro maaş alıyo domatesin kilosuna 2 euro veriyo burda adam 2 bin tl alıyo 6 tl veriyo hangisi karda ? boş yapmayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslayalansoyleme

iyi sallamissin mubarek, multecilerin aldigi para adam basi aylik 370euro , cocuklar icinde 200den az odeme yapiorlar sen kendi salakligina yan uni bitirms muhendis olmus almancasi yok
    dön köyüne ozaman tutan mi var
    sayi iel mi veriyorlar !

quote:

—Aile Üye Sayısına Göre—

Karı-koca (2 kişilik aile) için 650 euro (yaşa göre değişebilir)
    Karı-koca-çocuk (3 kişilik aile) için 900 euro
    Karı-koca- 2 çocuk (4 kişilik aile) için 1150 euro
    Karı-koca- 3 çocuk (5 kişilik aile) için 1550 euro
    Karı-koca- 4 çocuk (6 kişilik aile) için 1850 euro

bunun yaninda

4 KİŞİLİK BİR AİLE için ÖRNEK DURUM:

Koca için aylık kira dahil verilen nakit yardım 581.19 euro
    Kadın için aylık kira dahil verilen nakit yardım 581.19 euro
    çocuk için aylık kira dahil verilen nakit yardım 496.02 euro
    çocuk için aylık kira dahil verilen nakit yardım 496.02 euro

Sonuçta; kira dahil yapılan toplam yardım 2154.42 euro. Bu yardıma ek olarak çocuklar için Kindergeld yardımı yapılmaktadır. Kindergeld yardımı bir çocuk için 194 euro dur. Bu durumda kira dahil yapılan toplam yardım 2542.42 euro.

Suriyeli cocuklara ek olarak kinder gelt 198 euro degil 300 euro veriliyor. gecenlerde bunu 275 euroya dusurmek icin calisma yapildigi haberlerde gosterildi!

• quote:

Orijinalden alıntı: aslayalansoyleme

yalan hocam o multeci sdedigi insanlar multeci dgl burada oturum.kazanms insanlar yani multeci konumundan cikms, para verildigi dogru ama.bu parayi evde yat die vermiorlar o insanlar almanca kursuna gonderiorlar veya meslek kursuna , kendi ayaklarinn ustune durana kadar yani.

Alıntıları Göster
    Oyle birsey yok.

Arbeitsamt seni bir kursa gonderiyor Integration kurslarina. Bitiriyorsun. Daha sonra seni JOB CENTERa kayit ediyorlar. iste yine devleti somurmeye devam ediyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F31FE8CB4

Almanya'da 500 bin Suriyeli var seni rahatsız etmiş, bi de Türkiye'deki gibi en az 5 milyon olsalar ne yapacaktın ?
    Daha cok vergi odeyecektim :)

Ben Almanya ile Turkiye yi kiyaslamiyorum. Anlayamiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rüzgar81

Bazı konularda haklı olsanda devletin bu yardımlara karşılık ne gibi kısıtlamalar getirdiğini belirtmemişsin.

Örneğin devlet üzerine kayıtlı araç bulursa önce bunu satıp o parayı tüket. Sonra bana gel gibi. Veya araç alımına karşı çıkması gibi.
    8000 euroya kadar arac sahibi olabiliyorsun JOB CENTER sana bu hakki veriyor. Yani 8000 euroya 10 senelik bir C kasa merso alabilirsin. Hatta JOB CENTERdasin ... Is buldun. diyorsun ki "benim is yerim evime 40km uzakta. arabam yok.". JOB CENTER sana hoppp 2500 euroluk bir destek veriyor arac alman icin.
  • Adorer kullanıcısına yanıt
    Zeka kıtlığı felan mı var sende?

• Bütün dünya suriyelileriden şikayetçi :) adamlar mikrop gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Galiba uygulanan bu politika bütün devletlerde aynı. Peki eğitim seviyesi iyi olan göçmenlerin geldiği iddiasına tanık oldunuz mu? Sonuçta seçerek alıyorlar ve zorunlu Almanca eğitimi veriyorlar bilmezsen geçemezsin(di'mi?)

• Arkadaşlar abim ve 2 kuzenim almanyada,halam ve kocası almanyadan emekli orada da yaşıyoralr buraya da geliyorlar

size bildiklerimi anlatayım,daha doğrusu neden insanlar avrupaya gitmek istiyor özellikle almanyada yaşam kalitesi nedir vs

Aslında kimse size almanyaya gidince oturduğunuz yerde para pul ev araba vermiyor orada da çalışmak zorundasınız ve almanyada maaşlar arası çok fazla bi uçrum yok özellikle dışarıdan gelen eğitimsiz kişilerin aldığı para asgari ücret oranın vatandaşıysanız biraz eğitim varsa maaşlar yüksek olur,bizim burada gençlerin hepsini okutmaya falan çalışıyorlar orada öyle değil liseyi bitiren hemen işe girebilyor tabi isteyen daha çok okuyabilir ama lise mezunlarına iş var.Maaşlar da öyle abartıldığı kadar fazla değil aramızdaki tek fark şu almanların her alanda gelmişmiş olması ülke ekonomilerinin iyi olması mesela orada ev kiraları falan ucuz değil bi asgari maaşın yarısından fazlası kiraya gidebiliyor.

Almanyada hayatın iyi olmasının sebebi alım gücü mesela sen burada bi alman arabası almaya kalkışsan 5 sene para biriktirceksin orada öyle değil işte 1 sene sonunda ayağını yerden kesecek bi araba alıyorsun o arabayı burada almak yine büyük para,10 yıllı alman arabalarına 60-70 bin para isteniyor bu arabalar almanyada 3-5 bin euro

diğer değinmek istediğim konu da yeme içme buraya göre yine uygun eti sütü peyniri vs alım güçleri çok fazla yani 2 kişi çalışsa evlerine 3000-3200 euro para girse,bu parayla 1 ay çok rahat kira ödiyip yeme içme karşılıyorlar.Türkiyede eti herkes yiyemez ama orada alınabiliyor ayrıca devlet çocuklara eğitim yardımları yapıyor belirli bir yaşa kadar bu da aileye büyük kolaylık sağlıyor.Ne bilim çok örnek var mesela biz burada marka spor ayakkabı almaya kalkışsak 250 lira falan hatta güzel modeller 400 civarına kadar çıkıyor orada öyle değil işte en babası 100 euro.

Kuzenimin çocuğu var mesela ona nike spor ayakkabı almış 35 euro dedi,biz burada bi mağazadan çocuğumuza nike almaya kalksak 150 lira falan veririz birim olarak bakınca maaş ve alım gücü olarak çok gerideyiz.

ha şunu da söyliyim öyle hepsinin elinde iphone falan yok gayet tutumlu bir hayat yaşıyorlar,paralarının değerini biliyorlar şey sanmayın almanyada herkes lüks yaşıyor öyle değil,standart hayatları var ama istediklerine sahip olabiliyorlar mı evet,en azında çalışıp bunun karşılığını alıyorlar.

Son bi örnek vereyim almanyadaki suriyelilere devlet nasıl bakıyor bi bilseniz,hepsine beyaz eşya yardımı yapmış düşünün kira,yiyecek yardımını falan saymıyor,hepsine çamaşır bulaşık makinesi veriyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malaustası -- 25 Nisan 2019; 9:59:13 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.