Şimdi Ara

Alamanya hayalleriniz hakkinda anlatilmayan gercek: VERGI ve AfD gercegi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
9.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almanya eskiden iyiydi lakin simdi orasida bozuldu yahu
    Inkanim olsa taylanda giderim sex cenneti orasi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

Burda da suriyeli benden iyi konumda.
    Iste durum Almanya`da da ayni. Anlasmaya basladik.
  • Hocam actigin konu sadede Almanyada yasayan vatandaslari ilgilendiren hakli bir konu oldugu icin burdaki cogu insan ne demek istedigini anlamadan direk Almanyada yasiyon sus sukret modunda.

Dedigin konu cok hakli ama bunu ancak isinde gucunde orta sinif alman vatandasi yada oturumu olan biri anlar seni.
  • Merkelin son seçimlerde oy kaybetmesi ve sağ partinin güçlenmesinin nedeni bu bedavaya yaşayan insanlar işte. İngilterenin de ab den ayrılma sebeplerinden birisidir muhakkak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

Hocam actigin konu sadede Almanyada yasayan vatandaslari ilgilendiren hakli bir konu oldugu icin burdaki cogu insan ne demek istedigini anlamadan direk Almanyada yasiyon sus sukret modunda.

Dedigin konu cok hakli ama bunu ancak isinde gucunde orta sinif alman vatandasi yada oturumu olan biri anlar seni.
    anladim zaten yorumlardan. adamlar ideolojinlerinin penceresinden bakiyorlar olaya. 10 defa yazdim ama anlamak istemiyorlar. Bizim ulkenin insaninin en temel sorunu bu sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

Merkelin son seçimlerde oy kaybetmesi ve sağ partinin güçlenmesinin nedeni bu bedavaya yaşayan insanlar işte. İngilterenin de ab den ayrılma sebeplerinden birisidir muhakkak.
    25 mayisda AB parlamento secimleri olacak. Biz AfD ye aticaz 4 oy bizden gidecek. AKPli calisma arkadsim agliyordu gecen gun. Istanbuldan 3 M yi silicez demis afd nin bir alt tabakada parlamak isteyen firildagi. bana dinsiz muamelesi yapmaya calisiyor ki zaten arap ve israil oglularinin kulturunu tanidikca sogumaya basladim. yalan yok. bir yaratici var. Atalarim bosuna ugrunda savasmadilar da bu konu disi.

sirf ulkemdeki kotu siyaseti destekleyen almanci arkadaslara nispet olsun diye bile afd ye oy atilir ...
  • Hocam NRW'nin neresinden? Duisburg mu? Yoksa o resimdeki park Landschaftspark mı?:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

sayi iel mi veriyorlar !

quote:

—Aile Üye Sayısına Göre—

Karı-koca (2 kişilik aile) için 650 euro (yaşa göre değişebilir)
    Karı-koca-çocuk (3 kişilik aile) için 900 euro
    Karı-koca- 2 çocuk (4 kişilik aile) için 1150 euro
    Karı-koca- 3 çocuk (5 kişilik aile) için 1550 euro
    Karı-koca- 4 çocuk (6 kişilik aile) için 1850 euro

bunun yaninda

4 KİŞİLİK BİR AİLE için ÖRNEK DURUM:

Koca için aylık kira dahil verilen nakit yardım 581.19 euro
    Kadın için aylık kira dahil verilen nakit yardım 581.19 euro
    çocuk için aylık kira dahil verilen nakit yardım 496.02 euro
    çocuk için aylık kira dahil verilen nakit yardım 496.02 euro

Sonuçta; kira dahil yapılan toplam yardım 2154.42 euro. Bu yardıma ek olarak çocuklar için Kindergeld yardımı yapılmaktadır. Kindergeld yardımı bir çocuk için 194 euro dur. Bu durumda kira dahil yapılan toplam yardım 2542.42 euro.

Suriyeli cocuklara ek olarak kinder gelt 198 euro degil 300 euro veriliyor. gecenlerde bunu 275 euroya dusurmek icin calisma yapildigi haberlerde gosterildi!

Alıntıları Göster
    hdf du opfer , bunlari alan adamlar multeci degil aptal aptal knsma

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Hocam NRW'nin neresinden? Duisburg mu? Yoksa o resimdeki park Landschaftspark mı?:)
    bilgim yok tam. duisburgda idik. babam bir alet alacakti yugoslavin birinden. esya tasima isiydi yani.
  • Atin atin, AfD sizide silsinde görün necasetten tahareti AfD Alman irkindan olmayan tum yabancilari istemiyor. AfD baskaninin kravatinda köpek var ya, adam o kravati ozellikle takiyor. Yabancilari kopek gibi kovalayacagiz mesajini veriyor. Sen simdiden patilerle antrenmana basla. Sonra burda konu acip aglamak yok. AfD AB dende cikmak istiyor Almanyada AfD ye oy atanlarin profili belli. Issiz gucsuz parklarda takilan, Hartz IV ile gecinip sabahtan aksama dek bira icen, cahil Alman kitlesi. Hani bizde cahil profilli secmenler varya bu AfD ninkiler dahada cahil. Aklinizi bunlar yerine Almanca ogrenmeyle mesgul etseniz daha yararli olur sizlere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 26 Nisan 2019; 17:8:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Siz hangi şehirde yaşıyorsunuz hocam? Nasıl hayat memnun musunuz?

Wenn Sie Deutsch weiter machen möchten, können wir einfach Deutsch sprechen. :)
  • en azindan alim gücü yüksek buraya göre dolu tarafından bakarsak 😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Trden almanyayamülteci olarak gidebilirmiyiz bunun bir yolu varmı?

• İddaa ediyorum bu konuyu açan arkadaş Türkiye'ye gelsin şu kriz ortamında 2020 lira+yol+yemek teklifini görür görmez ilk seferde Almanya'ya geri döner.

İtü mezunu adamların 3 bin liraya zor iş bulduğu şu dönemlerde cennette yaşadığının farkında bile değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

Oyle birsey yok.

Arbeitsamt seni bir kursa gonderiyor Integration kurslarina. Bitiriyorsun. Daha sonra seni JOB CENTERa kayit ediyorlar. iste yine devleti somurmeye devam ediyorsun.

Alıntıları Göster
    o dedigin kurslara sadece oturum alabilmis insanlar katilabiliyor ,
    ve o kurs sirasinda o paralari aliorlar ancak o insanlar o sirada multeci statusunde degiller!yani seni o sokakta gordugun bos bos gezenzenciler oyle br para almiyor , 370 euro aliyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

İddaa ediyorum bu konuyu açan arkadaş Türkiye'ye gelsin şu kriz ortamında 2020 lira+yol+yemek teklifini görür görmez ilk seferde Almanya'ya geri döner.

İtü mezunu adamların 3 bin liraya zor iş bulduğu şu dönemlerde cennette yaşadığının farkında bile değil
    Ben ekonomi cok kotu mu dedim? Zam geldi lakin herseye Almanya da. Kira fiyatlari artti 50 ila 100 euro arasinda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: por favor

iktidar düşmanları bu ülkedeki eski sefaleti bilmezler ve hep y.dışına özenirler.
    20 den fazla ülke gezdim ve 7 ay sürekli italya da yaşadım.
    tuvalete gitmek dışında bir şey üretmeyen ülkem gençliği sanıyor ki y.dışında hayat çok güzel, inanılmaz koşullar onları bekliyor.
    hiç anlatmaya gerek yok. gidin yaşayın da gerçeklerle tanışın.
    7 ay İtalyada ne yaptın kardeş Erasmus falan mı ?
  • Tamam? Çok meraklıysan gel Türkiyeye.
  • Selam

Tum mesajlari acikasi okumadim, ana mesaji okudum. Almanya'da vergiler yuksek ben Steuerklasse 3 oldugum halde epey vergi veriyorum.

Sahsi dusuncelerime gelirse. Bilgisayar muhendisi olarak bir kere maasin epey dusuk. Ben lise mezunuyum, 75k brut var, uzerine bonuslar. Bonuslar haric 4.1k netim var. Almancam A2 seviyesinde, ki ise alirken Almanca gerekmiyor dediler, o ayri konu.

Bana kimse ceyiz yardimi falan yapmadi. Sadece bir tane cocugum oldugundan Kindergeld olarak 198 Euro aylik para geliyor o kadar. Aylik 2100 Euro kira odemem var. Avrupa'nin en pahali sehirlerinden biri olan Munih'de oturdugumdan normal sayiliyor. Cocuga kres baktim, aylar sonra sira geldi, devlet kresinde hemde, aylik odemem yaklasik 595 Euro, gunluk 8 saatten verirsem. Esimi Almanca kursunu gonderdim, kur basina 400 Euro fiyat cektiler, tamam dedik. 800 Euro odedim simdiye dek, hala A1.1. seviyesinde gidiyorlar. Neden? Cunku akil yoksulunu gerizekali Irakli, Suriyeli, Afgan kadinlari kopegin bile bir ayda ogrenecegi kelimeleri aylardir ogrenemiyor!

Simdi asil meselelere geleyim. Ben esim universite mezunu olarak kursa gitmesi icin 400 Euro 100 saatlik egitime para veriyorum. Sozde savastan kacan multeci serefsizler para vermiyor. Savas yok onu herkes biliyor, ama bu adamlar kadinlar kursa zaten ayda yilda bir geliyor. Zaten belese egitim alirken utanmadan doktor raporu alip kurstan kaytariyorlar. Gelenlerin de zeka seviyeleri ciddi anlamda bir Golden Retriever'dan daha az. 4 ay gecip daha bir saati soyleyemeyen gerizekalilardan bahsediyorum. Gerizekali demeyeyim gerizekalilara hakaret olur.

Ben her ay essek yukuyle vergi veriyorum. 4.1k maasim varken yarisini bir caciga benzemeyen eve kira diye veriyorum. Birde krese para verecegim, ay sonu gelmeyecek bana. Ancak bu multeci sifati tasiyan kansizlar serefsizler krallar gibi yasiyor. Bedava Almanca kursu, bedava ev, bedava ulasim, bedava saglik hizmeti. Devlet sigortasinin bana maliyeti ortalama 830 Euro aylik. Bunlar bedavaya aliyor.

Buraya gelme sorunu var bir de. Ben senelerce calistim didindim. Sertifika kastim, isyeri kastim, tecrube kastim. Bunlar sadece is bulmama yardimci oldu. Sonra bir tane vize almak icin dunya kadar tercume ettirdim, bir dunya belge hazirladim. 2000 Euro uzeri masraf yaptim sadece bunlara. Bu sozde multeciler ne yapti? Resmen haritadan ulke secip geldiler.

Ben her ay essek yukuyle vergi veriyorum. Buranin adetlerine, kanunlarina uymaya calisiyorum ama multeciler ve sozde dindar Turklerin yaptiklarina bakin. Oktoberfest yasaklansin diyorlar, seriat gelsin diyorlar. Bana denk gelenlerine cok agir konusuyorum ama namus seref haysiyet din falan dinlemeyenleri de var, onlar sallamiyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.