Şimdi Ara

Alamanya hayalleriniz hakkinda anlatilmayan gercek: VERGI ve AfD gercegi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
9.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-C0609E675

Selam

Tum mesajlari acikasi okumadim, ana mesaji okudum. Almanya'da vergiler yuksek ben Steuerklasse 3 oldugum halde epey vergi veriyorum.

Sahsi dusuncelerime gelirse. Bilgisayar muhendisi olarak bir kere maasin epey dusuk. Ben lise mezunuyum, 75k brut var, uzerine bonuslar. Bonuslar haric 4.1k netim var. Almancam A2 seviyesinde, ki ise alirken Almanca gerekmiyor dediler, o ayri konu.

Bana kimse ceyiz yardimi falan yapmadi. Sadece bir tane cocugum oldugundan Kindergeld olarak 198 Euro aylik para geliyor o kadar. Aylik 2100 Euro kira odemem var. Avrupa'nin en pahali sehirlerinden biri olan Munih'de oturdugumdan normal sayiliyor. Cocuga kres baktim, aylar sonra sira geldi, devlet kresinde hemde, aylik odemem yaklasik 595 Euro, gunluk 8 saatten verirsem. Esimi Almanca kursunu gonderdim, kur basina 400 Euro fiyat cektiler, tamam dedik. 800 Euro odedim simdiye dek, hala A1.1. seviyesinde gidiyorlar. Neden? Cunku akil yoksulunu gerizekali Irakli, Suriyeli, Afgan kadinlari kopegin bile bir ayda ogrenecegi kelimeleri aylardir ogrenemiyor!

Simdi asil meselelere geleyim. Ben esim universite mezunu olarak kursa gitmesi icin 400 Euro 100 saatlik egitime para veriyorum. Sozde savastan kacan multeci serefsizler para vermiyor. Savas yok onu herkes biliyor, ama bu adamlar kadinlar kursa zaten ayda yilda bir geliyor. Zaten belese egitim alirken utanmadan doktor raporu alip kurstan kaytariyorlar. Gelenlerin de zeka seviyeleri ciddi anlamda bir Golden Retriever'dan daha az. 4 ay gecip daha bir saati soyleyemeyen gerizekalilardan bahsediyorum. Gerizekali demeyeyim gerizekalilara hakaret olur.

Ben her ay essek yukuyle vergi veriyorum. 4.1k maasim varken yarisini bir caciga benzemeyen eve kira diye veriyorum. Birde krese para verecegim, ay sonu gelmeyecek bana. Ancak bu multeci sifati tasiyan kansizlar serefsizler krallar gibi yasiyor. Bedava Almanca kursu, bedava ev, bedava ulasim, bedava saglik hizmeti. Devlet sigortasinin bana maliyeti ortalama 830 Euro aylik. Bunlar bedavaya aliyor.

Buraya gelme sorunu var bir de. Ben senelerce calistim didindim. Sertifika kastim, isyeri kastim, tecrube kastim. Bunlar sadece is bulmama yardimci oldu. Sonra bir tane vize almak icin dunya kadar tercume ettirdim, bir dunya belge hazirladim. 2000 Euro uzeri masraf yaptim sadece bunlara. Bu sozde multeciler ne yapti? Resmen haritadan ulke secip geldiler.

Ben her ay essek yukuyle vergi veriyorum. Buranin adetlerine, kanunlarina uymaya calisiyorum ama multeciler ve sozde dindar Turklerin yaptiklarina bakin. Oktoberfest yasaklansin diyorlar, seriat gelsin diyorlar. Bana denk gelenlerine cok agir konusuyorum ama namus seref haysiyet din falan dinlemeyenleri de var, onlar sallamiyor.
    Maasim dusuk evet biliyorum. Yani mecburum.

iste sende benimle ayni fikirdesin. Essek yuku ile vergi aliyorlar.

ben 10 tane mesaj yazdim, buradakiler anlamadi. Anlamak istemedi. Akpli diyen oldu falan siyasete girmeme ugrasima ragmen. Benim anlatamadigim bu idi.

Bulgaristandan gelen roman 5 cocugunu familienkasseye yazdirip 1500 euro aliyor. Cocuklari bulgaristana geri gonderiyor copluk icinde yasiyorlar. kendisi kari koca mini jobtan 2200 euro aliyorlar. bu adam sonra altinda 7.50 2010 kasa bmw ile geziyor. dusiburgda gecen gun 5 yillik merce bmw suren bulgaristan romenleri gordum. bu adam gunde 2 saat calisarak ve sonra tum gun eved pompalama islemi yaparak bu parayi aliyor.

Ayni sorundan ben de muzdaripim.

Esim intensive kursa gidecekti, arbeitzamt engel koydu. integration kurs diye diretti. simdi almanca dahi okuyamayan afrikali ve araplar yuzunden 3 unite daha okunmamasina ragmen ay sonunda a2 alacak.

dertlerimiz ortak. 2300 degilde 3000 alsam bu sefer daha cok vergi dusurecekler yine cok girecekti. yani adamlar seni mahkum ediyor calisip vergi vermeye. Bunu yasayan anlar. yoksa digerleri sadece "olkene goro don" yazmaktan baska bir cacik bildikleri yok.

• bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Esin universite mezunu degilse integration kurs mecburi. Universite mezunu ise istedigi yere gider.

Gelen multecilerin cogu dedigin gibi, dil ogrenmek gibi dertleri yok, cocuk ustune cocuk peydahlayip duruyorlar. Ortalama 200 Euro cocuk basi para aliyorlar, uzerine Familiengeld de var. Calisan da ElternGeld aliyor ustune, cocuk basi nereden baksan aylik 700-800 Euro havadan para geliyor. Bir de bu paralar vergiden muaf oldugundan kesinti falan da yok. Bu da yetmiyor, asgari ucretli oldugundan verdigi vergi de sinif 1 uzerinden hesaplaniyor. Ay sonunda bu kansizlar senden benden daha cok kazanip hic bir is yapmiyorlar.
  • quote:

Esin universite mezunu degilse integration kurs mecburi. Universite mezunu ise istedigi yere gider.

Gelen multecilerin cogu dedigin gibi, dil ogrenmek gibi dertleri yok, cocuk ustune cocuk peydahlayip duruyorlar. Ortalama 200 Euro cocuk basi para aliyorlar, uzerine Familiengeld de var. Calisan da ElternGeld aliyor ustune, cocuk basi nereden baksan aylik 700-800 Euro havadan para geliyor. Bir de bu paralar vergiden muaf oldugundan kesinti falan da yok. Bu da yetmiyor, asgari ucretli oldugundan verdigi vergi de sinif 1 uzerinden hesaplaniyor. Ay sonunda bu kansizlar senden benden daha cok kazanip hic bir is yapmiyorlar.
    bende kac sayfa bunu anlatmaya calistim. esim tippi yarida birakti. o yuzden c1i obur mayisa kadar alip TMF mi nedir bir sinav var onu alip basliyacak. arti49 da haber vardi 3 cocuklu bir suriyeli aile 3300 euro aliyordu. gel de cildirma.

• bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    O multeciler ev parasi da vermiyor, ben maasin yarisini birakiyorum. Toplu tasimaya da yine saglam para veriyorum ama onlar bes kurus vermiyor. Saglik sigortasi da ayni sekilde, 800 kusur Euro her ay benden cikiyor ama bunlar yine bes kurus odemiyor. Valla multeci olmak varmis, hayat onlara guzel.

En azindan Almanlar savas oldugunu iddia ettikleri ulkelerine tatile giden multecileri bir daha geri almiyor o guzel birsey. Bunlar yuzunden sagcilik yukseldi zaten, AfD gibi bir parti yoksa hayatta bu kadar oy alamazdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Organismus

Bu mesaj silindi.
    usteki son 3 mesaja bakar misin? sorun vergi odemek degil! vergi yuzdesi ve gocebelerin vergi odemeden devletten 2500 3500 euro arasi maaslarla gecinmesi...
  • quote:

O multeciler ev parasi da vermiyor, ben maasin yarisini birakiyorum. Toplu tasimaya da yine saglam para veriyorum ama onlar bes kurus vermiyor. Saglik sigortasi da ayni sekilde, 800 kusur Euro her ay benden cikiyor ama bunlar yine bes kurus odemiyor. Valla multeci olmak varmis, hayat onlara guzel.

En azindan Almanlar savas oldugunu iddia ettikleri ulkelerine tatile giden multecileri bir daha geri almiyor o guzel birsey. Bunlar yuzunden sagcilik yukseldi zaten, AfD gibi bir parti yoksa hayatta bu kadar oy alamazdi.
    dogru.

ben bugun benden yasca baya buyuk bir kisi konustum. Bana "sen neden part time gecmiyorsun ki, kac para aliyorsun" dedi. Bende 2300 aliyorum dedim. Bana "elinde o diploma ile o paraya calisilir mi manyak misin oglum sen" dedi. Cunku ben Arbeitsamta gidersem ve part time joba gecersem, benim hem kurs parai karsilayacak, hem esime 420 euro verecek, hem 500 euro kira parasi verecek hem de is yerimden aldigim 1400 euro gibi bir net maas olacak. yani toplamda 2320+200 euro cocuk parasi = 2520 euro toplamda net alacagimi soyledi.

Simdi ben de bu isi arastirmaya karar verdim. Esimin 30 unda termini olacak. O gidip soracak. Biktim 2300 euro icin calismaya. Elimde 2 diploma var biri bilgisayar muh digeri ise Business Information Systems management ki ingilterede masterini yaptim diplomami aldim. 0/12

Dedikleri gibi olursa zaten o konu icin de ayri bir konu acicam.

Arkadasim ingilterede senelik 40.000 pound aliyor, adamdan aylik kestikleri toplam vergi 800 pounda yakin. Bekar ayrica. net eline 2550 pound geciyormus. 40.000 euro bekar adamin burada ayda alacagi para 2100 euro yapar anca. arada 400 pound fark var. euroya vurunca 500 euro fark yapiyor. almanya saglam sapliyor yani.

• Orda hic mültecide olmasa Alman Devleti sizden yine ayni vergiyi alacaktir. Bosuna fakir insanlari parmakla gösterip ucuz polemik yapmayin. Almanya gibi bati Avrupa ulkeleri calisandan yuksek vergi alir. Calisan bekar ise en cok vergiyi o öder, sirasiyla Evli ama cocuksuz, Evli ve cocuklu, Evli ve cok cocuklu diye vergilendirme azalir. Almanyada alina vergiler yillik kazancin yaklasik toplamda %55 idir. Kazandiginiz paranin %45 i size kalir.

Almanyada hic mülteci kalmamis olsa bile, hizmet kalitesini dusurmek zorunda kaldigi saglik sistemi, emeklilik kasasi, issizlik fonunu güclendirmek icin yine ayni paralari vergi olarak alacaktir. Sizin gözden kacirdiginiz ve parmaginizla asil göstermeniz gereken, vergi vermeyen büyük firmalardir. Tüm vergi yükü buyuk firmalar yerine gariban calisanlar uzerine dayali bir sistem vardir. Buyuk firmalarin vermedigi bu acigi devlet sizlerden cikarir. Eger bu firmalarda gerektigi sekilde vergi verecek olursa, normal insanlarin vergi yuku cok hafiflerdi.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Vergi sistemini biliyorum, benim lafim odenen vergilere degil, boyle bos beles yasayan multecilere. Odenen vergiler en azindan halk icin harcaniyor, o yuzden sineye cekip oduyorum mecburen, zaten baska ihtimalim de yok. Ancak bu multeciler tamamen belese yasiyor. Asil isyanimiz buna.

Adamlar cari fazla veriyor, devlet olarak parasal konuda bir dertleri yok. Ama humanistlik kastiklari icin ve 2. Dunya Savasinda yapilanlari hala temizlemeye calistiklari icin Almanya bildigin Orta Dogu coplugune donmus durumda. Gocmen her zaman gelecektir, bunda sorun yok. Ancak gidip milyonlarca Afgan, Irakli, Yemenli, Suriyeli, ne idugu belirsiz adami kabul edersen iste o zaman isler degisir ki degisti. Merkel bu yuzden bu kadar oy kaybetti ve AfD bu kadar yukseldi. Bu sozde multeciler yan gelip yatarken ben calismak zorundayim. Ben ayda 2100 Euro kira verirken bu adamlar bes kurus para vermiyor. Ben bir dil kursuna gitmek istesem en az aylik 200 Euro bagliyorum, ki o da entegrasyon kursu, bu adamlar para vermiyor. Ben en kisa mesafe aylik bilete 55 Euro, en uzuna 170 Euro verirken bu adamlar bes kurus vermiyorlar. Uzerine asgari ucret kadar devletten yardim aliyorlar. Bu da yetmiyor cocuk basina Kindergeld, Familiengeld vs bir suru ek para aliyorlar.

Ben bir tane vize almak icin tercume uzerine tercume yaptiriyorum, zibilyon tane evrak veriyorum (200 sayfaya yakin evrak verdim), bir suru yerden ek izinler aliyorum, aylarca bir tane calisma izni icin bekliyorum, cok da saglam masraf yapiyorum, ama bu multeciler ne yapiyor? Musluman halleriyle Arap kardeslerine siginacaklarina Avrupa haritasini acip ulke seciyorlar. Bu kadar.

Ben bir tane cocuk kresine cocugumu yazdirmak istesem 8 saat icin benden 444 Euro aylik para, uzerine yemek, oyuncak ve bez parasi istiyorlar. Bunlara o bile bedava.

Birimiz haftada 40 saat calisiyor, hem de son dakikasina kadar calisiyor, vergisini veriyor, vatandaslik gorevlerini yapiyor, digeri ise belese yasamak icin kacmis gelmis benim kadar para aliyor. Kursta da utanmadan 'Ramazan bayrami niye yok, benim inancim bu' diyecek kadar da yuzsuzler.

• Ben yine sizin mülteciler konusunda yakinmanizi dogru bulmuyorum. Almanya humanistlik kasmiyor, AB ve Avrupa degerlerine bagli kalmaya calisiyor. Isterseniz sizde yirtin pasaportunuzu ve multeciler gibi yasayin! Bakalim sandiginiz kadar hayatlari rahatmi? Orta Dogu cöplügüne döndügünden bahsetmissiniz. Ne yazikki sizlerde ordaki cahil Alanlar gibi milliyetcilik kasma sendromuna girmissiniz. Oraya gelen mülteciler, ülkeleri batili devletler bombaladi diye ordalar! Bundan 15 sene öncesine kadar dünyanin hicbiryerinde bu kadar Suryeli yoktu. Bu insanlar durduk yere kalkip ülkelerini terketmediler. Afganlar tepelerinde ucusan Drtonelerin hedefi olarak cocukluklarini gecirdiler. Yani Avrupanin Ortadogu mülteci kampina dönemsine sebep olan basta ABD olmak üzere birtakim Batili devletlerdir. Devlet calisandan alir, calisma hakki olmayan mülteciye veya calisamayanyada issiz insanlara verir. Sen biryerlere gelmek icin cabaliyorsun, bir hedefin var. Mültecileri kiskaniyorsan onlar gibide yasayabilirsin! Yirt pasaportunu, Suriyeden savastan kactim de, git mülteci Bürosuna yazil o zaman!

Hem biryandan bu insanlarin ülkelerinde baslarina bomba yagdiracaksin, hemde o ülkeden göc eden insanlari parmakla gösterip tü pis diyeceksin, yok öyle yagma. Eden bulur. Aslini sorarsan TR dekileri bile bu savasta parmagi olan ABD basta olmak uzere batili ülkeler multeci olarak bakmakla yukumludur. Bedavadan savas acmak yok öyle. Zengin firmalarin planlari dofrultusunda dunyada haritalar ciziliyor, kücük insanlar bunlari görmek yerine birbiriyle didisiyor.

Bu hale getirenler kim? Kendi sectikleri kisiler ve kendileri. Silahlari nereden temin ettikleri onemli degil. Sen bunyende bir suru teror orgutu cikartirsan, devletin basina teroristleri koyarsan demokrasiyi sana BM ve ABD zorla getirir zaten.

Multecinin tanimini bir yapsana bana? Savastan kacan magdur kisi degil mi bunlar? Neden pespese cocuk peydahliyorlar? Neden eli silah tutabilecek erkekler kuyruklarini kistirmis it gibi kaciyorlar? Neden Avrupa'da ulke seciyorlar? Neden gittikleri ulkelerde devamli huzursuzluk cikartip herseye isyan ediyorlar? Neden bunlar suc oranini katliyorlar? Multeci dedigin savastan kaciyorsa savasamayacak durumda olmasi gerekir. En yakinindaki savas olmayan ulkeye 'gecici' olarak siginirsin, savas bitince de geri donersin. Gidip dunya haritasini acip kendine ulke secmezsin. Gittigin ulkede de 'seriat isteriz' 'Oktoberfest yasaklansin' 'Christmas haram' 'kadin ogretmenlerle tokalasmam' vs spastik laflar etmezsin. Oranin adeti neyse ona uyarsin.

Senin zihniyetine gore bu Suriyelilerin sahilde nargile icerken Turk kizlarini kesmesi normal bir olay. Yada benim verdigim vergilerle savas oldugunu iddia ettigi ulkesine bayram tatiline gidip sonra utanmadan geri donmesi de normal.

Tum multeciler icin fikrim en bastan beri ayni. Bunlar icin ulkelerinin cevresinde guvenli alanlar olusturursun, kamplar kurarsin, savastan kacan herkesi kamplarda tutarsin. Sehirlere kesinlikle sokmazsin. Multeci bu, gocmen degil. Ulkeye giris yapmak istiyorsa herkesin gectigi vize protokollerini uygularsin.

Ve evet, o multecilerin hayati, burada yasayanlar en azindan, benden ve Almanlarin cogundan daha rahatlar. Adamlarin eline her ay 2500-3000 Euro net kalan para var. Eve para vermiyorlar, ulasima para vermiyorlar, egitime para vermiyorlar, kreslere para vermiyorlar, calisma dertleri yok, oh mis.

• Himm cok ilginc yorumlar yapmissin, ancak hepsi ici bos seyler. Terör örgütlerinin bircoguda ABD destekli peydahlaniyor. Enerji kontrolu icin buyuk devler bir paylasim yapiyor, aralarinda anlasmazlik cikiyor veya baska bir dev bu plana balta vurmak istiyor. Sonuc yillardir iktidarda olan diktatör birden kötü adam ilan edilip ic karisiklik cikariliyor, sonra ülkede yillar suren savas cikiyor. Ülkeye demokrasi götürme adi altinda kan, bomba ve ölümün yagdirildigi sacma sapan ve kimin ne icin catistigi belli olmayan bir savas ithal ediliyor. Ordaki diktatörden yakinan bu sahte demokrasi ithalatcileri Suudi Arabistandaki yada Misirdaki Diktatörün sirtini sivazliyor. Ülkelerinde savas cikan insanlar iyi bir yasam icin Batiya göc ediyorlar, yeni bir gelecek kurmak adina. Ordada yok efenim bunlarin ulkesinde savas var, gitsin orda ölsünler, cocuk yapmasinlar vesair diyen sacmaliklar ortaya cikiyor. Ülkende bir iki yil savas cikar geri dönersin ama 11 yili gecmis bir savas var ortada. Afganistan yillardir ayni, insanlar ömürlerini mülteci cadirinda savasin bitmesini bekleyerek geciremez heralde? Bekara kadin bosamak kolaydir sözü cok dogru, ayni seyler kendi basiniza gelse ne yapacaktiniz? Hem ülken bombalanacak, hem kimin neyle savastigi belli olmayacak, bu durumda yillarini tampon bolgede cadirda bekleyerekmi gecirirdin???

Ben Suriyelilerin TR de olmasini dogru bulmuyorum, onlarin ülkelerinde savas cikaran batili devletlerde olmasi gerekir, orda istedigini yapsinlar. Kimin savasta en cok parmagi var o ülkede bulunmalilar, dagilim buna göre olmali. Madem sana göre o multeciler cok rahat, aglanmak yerine yirt pasaportunu git multeci burosuna sende rahat yasa. Almanyada kac milyon multeci varda anlatiyorsun? TR de 4 Milyon var, hepsini Merkelin kucagina yollamak lazim, sonucta Almanya ABD uydusu bir ulkedir, ayni politikalari destekliyorlar ABD isgali altinda bir ulke olarak.

• adam haftada 6 kilo et yiyor hala yüzde 32 vergi kesiyorlar diyor, türkiyede insanlar senede 6 kilo et yiyemiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Orda hic mültecide olmasa Alman Devleti sizden yine ayni vergiyi alacaktir. Bosuna fakir insanlari parmakla gösterip ucuz polemik yapmayin. Almanya gibi bati Avrupa ulkeleri calisandan yuksek vergi alir. Calisan bekar ise en cok vergiyi o öder, sirasiyla Evli ama cocuksuz, Evli ve cocuklu, Evli ve cok cocuklu diye vergilendirme azalir. Almanyada alina vergiler yillik kazancin yaklasik toplamda %55 idir. Kazandiginiz paranin %45 i size kalir.

Almanyada hic mülteci kalmamis olsa bile, hizmet kalitesini dusurmek zorunda kaldigi saglik sistemi, emeklilik kasasi, issizlik fonunu güclendirmek icin yine ayni paralari vergi olarak alacaktir. Sizin gözden kacirdiginiz ve parmaginizla asil göstermeniz gereken, vergi vermeyen büyük firmalardir. Tüm vergi yükü buyuk firmalar yerine gariban calisanlar uzerine dayali bir sistem vardir. Buyuk firmalarin vermedigi bu acigi devlet sizlerden cikarir. Eger bu firmalarda gerektigi sekilde vergi verecek olursa, normal insanlarin vergi yuku cok hafiflerdi.
    Burada calisan ekmeginde olan ikinci kisi aciklamsi hala anlamamakta diretiyorsun!

Liberal parti uyesi misin ?

Vergi alsin. Sonucta biz bu ulkeye , ulkenin bazi hizmetlerinden yararlanmak icin geldik. Tabi ki vergi alacak.

SORUN VERGI ALIMI DEGIL!

SORUN CALISAN ADAMDAN ESSEK YUKU ILE VERGI ALINIRKEN, ORTADOGU COPLUGUNDEN GELEN NE IDUGU BELIRSIZ ADAMLARIN BEDAVADAN, BIZDEN ESSEK YUKU ILE ALINANA VERGILERLE BEDAVADAN GECINMESI!

bu adamlar geldi, cingeneler geldi artik hic bir yerden duzgun alisveris yapamiyorsun, satamiyorsun bile. araba alsana gorim araptan veya iranlidan veya anadoluludan ? Ben Turkiye de daha rahat araba alirim. ama burada bir anadoluludan almam asla. hele araptan, iranlidan , afgandan hic almam. dedim ya ! basiniza gelen yok, liberal beyninizle cok baska dunyalarda yasiyorsunuz.

• Orasi Almanya, sonradan oraya gidip ordakileri begenmeme hakkin yok. Bugun sen calisiyorsun yarin belki senin cocuklarin calismayip belesten gecinecek ve o begenmedigin Multecilerin cocuklarindan calisan insanlar dogacak. Steve Jobs ta Suriyeli anne ve babadan dogma bir insandi. Devlet sisteme bakar, kisiye degil. Almanya icin kimin nerden geldiginin önemi yok, sende Ortadogudan geldin, farkin ne? Calisandan vergi alinir calisma izni olmayan multecidenmi vergi alacak? Mantiksiz seyler söylüyorsun. Cingeneler sen oraya gelmedende vardi zaten. Araba alirken dikkat et kardesim, test ettir, sanki Alman kaziklama yapmiyor. Seninki laf salatasi, isini duzgun yapan iyi araba saticisi insanlar var.
  • quote:

Himm cok ilginc yorumlar yapmissin, ancak hepsi ici bos seyler. Terör örgütlerinin bircoguda ABD destekli peydahlaniyor. Enerji kontrolu icin buyuk devler bir paylasim yapiyor, aralarinda anlasmazlik cikiyor veya baska bir dev bu plana balta vurmak istiyor. Sonuc yillardir iktidarda olan diktatör birden kötü adam ilan edilip ic karisiklik cikariliyor, sonra ülkede yillar suren savas cikiyor. Ülkeye demokrasi götürme adi altinda kan, bomba ve ölümün yagdirildigi sacma sapan ve kimin ne icin catistigi belli olmayan bir savas ithal ediliyor. Ordaki diktatörden yakinan bu sahte demokrasi ithalatcileri Suudi Arabistandaki yada Misirdaki Diktatörün sirtini sivazliyor. Ülkelerinde savas cikan insanlar iyi bir yasam icin Batiya göc ediyorlar, yeni bir gelecek kurmak adina. Ordada yok efenim bunlarin ulkesinde savas var, gitsin orda ölsünler, cocuk yapmasinlar vesair diyen sacmaliklar ortaya cikiyor. Ülkende bir iki yil savas cikar geri dönersin ama 11 yili gecmis bir savas var ortada. Afganistan yillardir ayni, insanlar ömürlerini mülteci cadirinda savasin bitmesini bekleyerek geciremez heralde? Bekara kadin bosamak kolaydir sözü cok dogru, ayni seyler kendi basiniza gelse ne yapacaktiniz? Hem ülken bombalanacak, hem kimin neyle savastigi belli olmayacak, bu durumda yillarini tampon bolgede cadirda bekleyerekmi gecirirdin???

Ben Suriyelilerin TR de olmasini dogru bulmuyorum, onlarin ülkelerinde savas cikaran batili devletlerde olmasi gerekir, orda istedigini yapsinlar. Kimin savasta en cok parmagi var o ülkede bulunmalilar, dagilim buna göre olmali. Madem sana göre o multeciler cok rahat, aglanmak yerine yirt pasaportunu git multeci burosuna sende rahat yasa. Almanyada kac milyon multeci varda anlatiyorsun? TR de 4 Milyon var, hepsini Merkelin kucagina yollamak lazim, sonucta Almanya ABD uydusu bir ulkedir, ayni politikalari destekliyorlar ABD isgali altinda bir ulke olarak.
    Sana liberal dedim ama sen akpli liberal yani islamci liberalsin.

Bana ne amerika dayatmissa savasi. Senin ulkende gidip adamlarin kuzey sinirinin mayinlarini israile temizletti ve 4-5 ay sonrasinda savasi cikaracak her militan o israile temizlettigin senin guney sinirdan gecerek savasi devam ettiriyor. kafa kesen adamlar senin topragindan geciyor. o zaman aglamiycan ulkende suriyeli var diye.

Almanlar savasi devam mi ettiriyor ?

Adamlar, 1972 de irana nukleer santral yapacakti. Amerika orada darbe ile Humeyni denilen dinci diktatoru getirdi. Hic hikayesini dinledin mi? Turkyienin , ardindan fransanin besledigi adam idi humeyni. Bugun ise Bati icin en buyuk tehtit mis? Fransadan ucaka binip irana giderken, icine hangi batili gazeteciler, hangi batili devlet adamlari oturdu humeyninin iranana giden ucaginda bir arastir! iran yoksa o ucagi havada vuracakti. Afganistan icin de sana 2 saat yazardim ama gerek yok. cunku kafan anlayacak suzgece sahip degil. senin suzgecin dunya humanizmi ama ilimli islamdan gecen akp siyasetinden gecen suzgec. benim anlattiklarim o suzgecten gecmez. havada kalir yani.

Etrafinda bulgaristan gocmeni bir aile var mi tanidigin?

Bak bakalim cocuklari kac dogumlu. Ya 1990 oncesi dir ya da 1996 sonrasi dir. Niye ? Bu adamlar ana vatan saydiklari ulkeye geldi. devletten bir kurus almadilar hatta on binlercesi ozal tarafindan bedava konu diye dolandirildi! cok sevdigin turgut ozal var ya. O gelen adamlari dolandirdi konut diye!

Bu adamlar 6 sene boyunca neredeyse hic cocuk yapmamis, %2 veya %3 tur 90 - 97 yillari arasinda balkan gocmenlerinde dogum oranlari. geri kalan %97 bu donemin disinda doganlar dir gocmen ailelerde. Umarim istatistiki verileri anliyorsundur.

senin ulkene SAVASTAN KACIP gelen araplar 8 yilda 200.000 tane cocuk yapmislar.

Almanya da ise 80.000 ! cunku 300 euro cocuk parasi aliyor bunlarin firlattiklari. benim vergimle gidiyor!

ben 900 euro vergi oduyorum! O zaman alman devleti benden de almasin. ben her ay 300 euro cocugumun hesabina yatirir 10 sene sonar ona egitimi icin 50.000 euro birakabilirim. Merkel hanim bu yuzden gidici!

gerci siyonist usagi zurriyetsiz tohumsuz merkel, gider ayak yerine bir baska zurriyetsiz tohumsuz buldu. Yani siyonistlerin yeni almanya piyonu. Fransa da bu macaron yine zurriyetsiz...

Bu yuzden AfD ye 25 mayista oyumu basiyorum. 4 kisiyiz oy aticaz. ben hanimim babam ve kardesim.

Dugun konvoyu yapip, bedavadan devletten gecinip sonra vatan millet sakarya edebiyati yapanlar dusunecek gerisini! Ben o kadar sene okudum calistim. Bunlari gidip ne idigu belirsiz adamlar gelip bedavadan hayat sursun diye yapmadim.

05:36 daki rabbiyi iyi dinle. Ilimli islami ulkene bu rabbiler getirdi, multeci yani mixed race`i de avrupaya getirenler ayni kisiler. 9 yasinda kizin kafasi kesilir haber olmaz. lakin bir arap dovulse, irkci saldiri diye 7 / 24 siyonist medyada dinlersin.

Kalergi sadece bu planlardan bir kaci. bu planlar , avurpadaki insanlarin beynini sol marxist dusuncelerle yikadi son 60 yildir. tolstoyun vb aptallarin kitaplari ile batili beyazlarin beyinleri dolduruldu. almanya da yani almanlarin 100 yil once cocuk dogurma oranlari 4 iken bugun 1,3 ...

anlamazsin bence bunlari. dedigim gibi suzgec olayi.

Sadece Suriyelilerin sayisi 1.5 milyondan fazla Almanya'da. Digerlerini katarsan cok rahat 3-4 milyon kisi oluyor. Dogu Avrupa'dan gelenlerde var, hepsinin toplami 12 milyonun ustunde. Uzerine Orta Dogu'ya her sene yarim milyar Euro'ya yakin para yardimi da yapiliyor.

Dediklerimi hala anlamamakta israr ediyorsun. Neden pasaportumu yirtayim? Cok yirtmak istiyorsan sen yirt. Bu Suriyelilerin basina gelen benim basima gelse ben cikar savasirim, ailemi guvenli bir yere gonderirim. Ama yoneticiler kendi ceplerini dolduracak diye ben savasmam, askerden kacan evlatlari savassin. Disaridan saldiri olur, o zaman gelir savasirim ama birilerinin koltuk sevdasi icin kilimi kipirdatmam.

Evet, multeci dedigin cocuk falan yapmayacak. Sen savastan kaciyorsun, gelecegini guvence altina alman ve evine donmen lazim. Neden devamli cocuk peydahliyorsun? Tek sebebi var, kactigi devletlerden daha cok cocuk parasi ve sosyal yardim almak. Kactiklari ulkelerde bir yanda Esad, bir yanda Taliban var. Bunca senedir adamlar basta ve deli divane destek aliyorlar. Hem halktan hemde disaridan. Madem savasi bitirmek istiyorsun halk olarak destek verme, git ayaklan. Bak yine diyorum, bu adamlar bayram tatiline ulkelerine benim vergimle gidiyor, sonra utanmadan geri donuyorlar.

Almanya ABD isgalinde degil. Hele hele Trump ile birlikte aralari epey bozuldu. Brexit tamamlandiktan sonra Avrupa'nin en guclu ekonomisi olacak zaten.

Suriyeliler neden Turkiye'de olmasin? Asil sorumlularindan birisi Erdogan ve ekurileri degil mi? Sen zamaninda ISID'i beslemedin mi Esad'a karsi? Belgelerini kac kere verdiler. ISID daha yeni olusurken uc bes genc demedi mi? ISID militanlarini Turk hastanelerinde tedavi etmediler mi? Istanbul'un gobeginde gosteri yapmalarina izin vermediler mi? Hepsini yaptilar. Topu sadece ABD ve AB'ye atmanin manasi yok.

• quote:

Orasi Almanya, sonradan oraya gidip ordakileri begenmeme hakkin yok. Bugun sen calisiyorsun yarin belki senin cocuklarin calismayip belesten gecinecek ve o begenmedigin Multecilerin cocuklarindan calisan insanlar dogacak. Steve Jobs ta Suriyeli anne ve babadan dogma bir insandi. Devlet sisteme bakar, kisiye degil. Almanya icin kimin nerden geldiginin önemi yok, sende Ortadogudan geldin, farkin ne? Calisandan vergi alinir calisma izni olmayan multecidenmi vergi alacak? Mantiksiz seyler söylüyorsun. Cingeneler sen oraya gelmedende vardi zaten. Araba alirken dikkat et kardesim, test ettir, sanki Alman kaziklama yapmiyor. Seninki laf salatasi, isini duzgun yapan iyi araba saticisi insanlar var.
    quote:

Green Bay, Wisconsin'de, Amerikalı Joanne Carole Schieble ve Suriye asıllı politik bilim profesörü olan Abdulfattah John Jandali'nin oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Mountain View, Kaliforniya'dan Paul Jobs ve Clara Jobs-Hakobian çifti tarafından evlat edinilmiştir. Öz kız kardeşi roman yazarı Mona Simpson'dır.

amma bos yapiyorsun ! bak bakalim kac tane suriyeli var yukarida anlatilan 4 karakter icinde.

ne yani tum gelen suriyeli cocuklari almanlar mi evlat edinsin? Benim cocuklarim bu sekilde olmayacak. cunki ben Almanya da kalici olmuycam. 20 sene sonra emekli olunca topragima geri donucem. cocuklarimi iyi yetistirmis olursam ki o zaman almanya da kalacaklardir.

he bir laf var. Armut dibine duser diye. Benim kardesim 21 yasinda hem calisiyor hem okuyor almanya da. babam da oyle. eee dedim ya armut dibine duser!

bu ulkede kimse hak etmiyorsa bedavadan gecinmeyecek, isterse evladim olsun 20 senede kendini gelistirememis ise yaptiklarima ragmen... o zaman kaderine boyun egecek. ama devletten gecinmeyecek. almanlara kafir diyip, onlari somuren bir zihniyette asla olmayacak!

anladin mi akpli ilimli islami liberal dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 29 Nisan 2019; 11:52:17 >

• bilgisayar mühendisiysen git başka yerde çalış. almanya'ya bağlı mısın?

BOŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
    kartoffel 40 cent
    patates 7 lira
  • Bir muhendise göre cok cahilce konusuyorsun. Almanyanin halen fiilen ABD isgali altinda oldugundanda haberin yok. Ayni zamanda Almanyadaki tonla ABD üssü ve Amerikan askerlerinin varligindanda bihabersiniz. Dolayisiyla Almanya 2. Dünya savasindanberi fiilen ABD isgali altindadir. Ayni sebeple Alman Ordusunun bir Genelkurmay Baskanida yoktur.

Almanya nufusu yaslanan bir ülke ve bu sebeple göc almak zorundadir.

Pasaportunu yirt dedim cünkü multecilerin rahatligini kiskanmissin. Bu sebeple yirt pasaportunu vizeni git multeci basvurusu yap ve sende rahatca yasa.

Bir cumle icinde kendini yalanlamissin. Hem Suriyelilerin basina gelen basima gelse savasirim demissin, hemde yöneticiler cebini dolduracak diye savasmam demissin! Her savasta bir koltuk davasi vardir.

Mülteci dedigin insandir, hayat insan verilmis bir ömürlük hediyedir. Insan robot degildir, multeci oldugu icin yemicek icmicek cocuk yapmicak. Sonucta multeci olmak onlara dayatildi. Sosyal yardimar kanunen duzenlenir, multeciler cok para alacak olsa ALman devleti bundan rahatsiz ise bunu yasal bir duzenleme ile degistirir. Avusturya böyle bir yasal degisiklige gitmistir.

Almanya ABD isgalinde, kaldir kafani biraz cevrendeki ABD üslerini gör. Brexitten sonra guclenen Almanya olmayacak Paranin merkezi Asyada olacak, Frankfurt bu savasi kaybetti.

ISID in agababasi ABD dir, ayni bakis acisiyla bakarsan Almanyada ISID uyelerine sosyal yardim parasi, issizlik parasi vermis ve tedavi etmistir. Bircok ISID li Avrupa ulkelerinden Suriyeye gitmistir ve savas sonrasi dönmek isteyenler ciktilar ortaya.

Yani cok laf bos laf yapiyorsun. Nasil Muhendislik diplomasi vermisler hayret ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 29 Nisan 2019; 13:46:19 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.