Şimdi Ara

Alamanya hayalleriniz hakkinda anlatilmayan gercek: VERGI ve AfD gercegi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
9.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kendi kendine kücük aklinca bana etiketleme yapip birseyler zirvalamissin. Islamci nedir? >Forumdaki yazilarimi bir oku istersen AKP limiymisim? Buda diger yazdiklarin gibi bos laf ve iftiradan ibaret. Kafa kesen bircok Adam bati Avrupadan geldi burayi kaciriyorsun!

Banane Irandanbana ne ilimli Islamdan? Müslüman olan bilir Islamin ilimlisi olmaz! 90 larda Türkiyede sosyal hizmetmi vardi? Paran yoksa tedavide yoktu istersen öl deniyordu. Bulgar göcmenlerine ne verecekti?

AfD ye istesende oy basamasin, yine bos laf! Bir yerde vize alacagindan söz etmistin, ALman vatandasi olmadan nasil oy atacaksin? AfD gercekten iktidara gelse, sizleride o mültecilere katip köpek gibi kovalayacak. Onlar icin Alman kanindan gelmeyen herkes yabancidir. Sen o taptigin ustun irkin bir neferi degilsin ne yazikki . Istedigini yap sana Türk oldugunu sen unutsan onlar cok guzel hatirlatacak sana.

Bilsim isindeysen, bilmem haberin varmi?

Yakinda Cinde test edilen yuz tanima sistemleri tum dunyada gecerli olacak, ama adim adim. Önce otamatik pasaport kontrolunde isleme gececek, sonra 5G ile bircok yönden kullanilacaktir. Bazi Avrupa ülkeleri yuzu örtmeyi carsaf yasaklama adi altinda yasakladi. Bunlar aslinda hep bu yuz tanima sistemlerinin ön hazirligidir. Para dijital olacak, bir insan yuz tanimayla pasaport kullanmadan ülkeler arasi gecis yapabilecek ve yanina para almadan parmak izi yada Iris taramasiyla alisveris yapacak. Yeni dunya cok kötü olacak, insanlar her alanda daha iyi kontrol edilebilecek. Sen bu sistemin icinde aciz bir bireysin, seni istedikleri gibi güdecekler. Avrupa toplumsal barisini dayanismaya borcludur. Toplumsal huzur icin ulkende fakir olmamali ki suc oranlari bitsin. Bunlari o kucuk aklin alirmi bilmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Kendi kendine kücük aklinca bana etiketleme yapip birseyler zirvalamissin. Islamci nedir? >Forumdaki yazilarimi bir oku istersen AKP limiymisim? Buda diger yazdiklarin gibi bos laf ve iftiradan ibaret. Kafa kesen bircok Adam bati Avrupadan geldi burayi kaciriyorsun!

Banane Irandanbana ne ilimli Islamdan? Müslüman olan bilir Islamin ilimlisi olmaz! 90 larda Türkiyede sosyal hizmetmi vardi? Paran yoksa tedavide yoktu istersen öl deniyordu. Bulgar göcmenlerine ne verecekti?

AfD ye istesende oy basamasin, yine bos laf! Bir yerde vize alacagindan söz etmistin, ALman vatandasi olmadan nasil oy atacaksin? AfD gercekten iktidara gelse, sizleride o mültecilere katip köpek gibi kovalayacak. Onlar icin Alman kanindan gelmeyen herkes yabancidir. Sen o taptigin ustun irkin bir neferi degilsin ne yazikki . Istedigini yap sana Türk oldugunu sen unutsan onlar cok guzel hatirlatacak sana.

Bilsim isindeysen, bilmem haberin varmi?

Yakinda Cinde test edilen yuz tanima sistemleri tum dunyada gecerli olacak, ama adim adim. Önce otamatik pasaport kontrolunde isleme gececek, sonra 5G ile bircok yönden kullanilacaktir. Bazi Avrupa ülkeleri yuzu örtmeyi carsaf yasaklama adi altinda yasakladi. Bunlar aslinda hep bu yuz tanima sistemlerinin ön hazirligidir. Para dijital olacak, bir insan yuz tanimayla pasaport kullanmadan ülkeler arasi gecis yapabilecek ve yanina para almadan parmak izi yada Iris taramasiyla alisveris yapacak. Yeni dunya cok kötü olacak, insanlar her alanda daha iyi kontrol edilebilecek. Sen bu sistemin icinde aciz bir bireysin, seni istedikleri gibi güdecekler. Avrupa toplumsal barisini dayanismaya borcludur. Toplumsal huzur icin ulkende fakir olmamali ki suc oranlari bitsin. Bunlari o kucuk aklin alirmi bilmem.
    nerede yazmisim vize alacagimi? Bende AB vatandasligi da var. Oy kullanabiliyorum. Son secimde de hukumet oylamasinda schulza oy attim. ama donekligini yapti sol parti.

90larda ulke borcu 80 milyar dolarlarda idi... bugun 500 milyar dolari gecmis borcun var. yine bos keseden salliyorsun. 90 larda millet 42 yasinda emekli olurken, bugun 65 yasina kadar calismak zorundalar.

yasin da kucuk sanirim liberal ilimli islamci.

bilisim gelisiyor evet. lakin ne olup bitecegini tam anlami ile kestirmek zor. bundan 50 yil once hic kimse cep telefonlarini tahmin edemiyordu.

dedigin gibi cok alakasiz bos seyler sacmaliyorsun.

• bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Gercekten diplomali muhendis oldugun inandirici degil. Avrupa degerlerine aykiri goruslerdesin. 90 larla bugunku Dolar birmi? Dunyanin tum ulkelerinde durum aynidir. 90 lardaki borcun bugun 10 kati borcludurlar. Teknolojinin nereye geleceginin onceden kestirilmedigide yalan. 80li yillardan cok once bugunun ve yarinlarin planlari yapilmisti. Dunyada karar veren buyuk merkezler bunlari cok onceden planlayip gelisimine ona gore yon verir. Sen bugun AfD yi destekleyecek bir zihniyetteysen onunda sebebi boyle yonlendirilmis olmandir. Almanyada yasiyorsun ama kafanda Konyadasin. Tek yaptigin etiketleme ve genelleme. Teknoloji gelecekte insanlara rahatlik ve konfor adina onlarin ozgurlugunu kisitlayacak. Insanlar zamanla herseye alisacak. 90 larda dunyada olmadiginda belli oldu...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C0609E675

Selam

Tum mesajlari acikasi okumadim, ana mesaji okudum. Almanya'da vergiler yuksek ben Steuerklasse 3 oldugum halde epey vergi veriyorum.

Sahsi dusuncelerime gelirse. Bilgisayar muhendisi olarak bir kere maasin epey dusuk. Ben lise mezunuyum, 75k brut var, uzerine bonuslar. Bonuslar haric 4.1k netim var. Almancam A2 seviyesinde, ki ise alirken Almanca gerekmiyor dediler, o ayri konu.

Bana kimse ceyiz yardimi falan yapmadi. Sadece bir tane cocugum oldugundan Kindergeld olarak 198 Euro aylik para geliyor o kadar. Aylik 2100 Euro kira odemem var. Avrupa'nin en pahali sehirlerinden biri olan Munih'de oturdugumdan normal sayiliyor. Cocuga kres baktim, aylar sonra sira geldi, devlet kresinde hemde, aylik odemem yaklasik 595 Euro, gunluk 8 saatten verirsem. Esimi Almanca kursunu gonderdim, kur basina 400 Euro fiyat cektiler, tamam dedik. 800 Euro odedim simdiye dek, hala A1.1. seviyesinde gidiyorlar. Neden? Cunku akil yoksulunu gerizekali Irakli, Suriyeli, Afgan kadinlari kopegin bile bir ayda ogrenecegi kelimeleri aylardir ogrenemiyor!

Simdi asil meselelere geleyim. Ben esim universite mezunu olarak kursa gitmesi icin 400 Euro 100 saatlik egitime para veriyorum. Sozde savastan kacan multeci serefsizler para vermiyor. Savas yok onu herkes biliyor, ama bu adamlar kadinlar kursa zaten ayda yilda bir geliyor. Zaten belese egitim alirken utanmadan doktor raporu alip kurstan kaytariyorlar. Gelenlerin de zeka seviyeleri ciddi anlamda bir Golden Retriever'dan daha az. 4 ay gecip daha bir saati soyleyemeyen gerizekalilardan bahsediyorum. Gerizekali demeyeyim gerizekalilara hakaret olur.

Ben her ay essek yukuyle vergi veriyorum. 4.1k maasim varken yarisini bir caciga benzemeyen eve kira diye veriyorum. Birde krese para verecegim, ay sonu gelmeyecek bana. Ancak bu multeci sifati tasiyan kansizlar serefsizler krallar gibi yasiyor. Bedava Almanca kursu, bedava ev, bedava ulasim, bedava saglik hizmeti. Devlet sigortasinin bana maliyeti ortalama 830 Euro aylik. Bunlar bedavaya aliyor.

Buraya gelme sorunu var bir de. Ben senelerce calistim didindim. Sertifika kastim, isyeri kastim, tecrube kastim. Bunlar sadece is bulmama yardimci oldu. Sonra bir tane vize almak icin dunya kadar tercume ettirdim, bir dunya belge hazirladim. 2000 Euro uzeri masraf yaptim sadece bunlara. Bu sozde multeciler ne yapti? Resmen haritadan ulke secip geldiler.

Ben her ay essek yukuyle vergi veriyorum. Buranin adetlerine, kanunlarina uymaya calisiyorum ama multeciler ve sozde dindar Turklerin yaptiklarina bakin. Oktoberfest yasaklansin diyorlar, seriat gelsin diyorlar. Bana denk gelenlerine cok agir konusuyorum ama namus seref haysiyet din falan dinlemeyenleri de var, onlar sallamiyor.
    Hocam merhaba. Sizin büyük ve dolu bir Polonya başlığınız vardı. Polonya'dan Almanya'ya mı geçiniz? Lise mezunu olarak bilişim sektöründe nasıl iş buldunuz, hemde 75k brüt maaş ile? Gerçekten çok iyi.

Benim gördüğüm kadarıyla ses getiren bir proje veya icat yapmadığınız sürece Avrupa'lı işverenlerin diploma takıntısı var. Gerçi H+ ibareleri üniversiteler bile kabul görmüyor bazı firmalarda. Açıkçası sizin adınıza sevindin ama aklımda hep Polonya mesajlarınız kalmış :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    6 ay once gectim Almanya'ya. Tecrube, sertifikalar, yaptigim proje sayisi ve iyi bir yabanci dil burada kapilari acti bana. 75k az bile. Amazon ile de mulakat yaptim ama onlarla is konusunda anlasamadik. Onlar epey yuksek veriyordu ama hands-on yerine musteriye gidip architect seviyesi destek vermemi istediler. Fiziksel olarak sistemlere bakmayacaksin dediler, o da bana gelmedi.

Diplomaya burada bakan yok. Tek karsilastigim yer calisma vizesi tarafindaydi. Mavi kart icin Almanya illa universite mezunu olma sarti kosuyor, Polonya is tecrubesi istiyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

okumaniz mi yok?

gecinemiyorum mu dedim ben?

2 universite bitir o kadar calis aydan 170 saat. aldigin para bekarsan 1900 , evli isen 2200 ... ayni parayi hayati boyunca okumamis, her gun karisi ile mercimek pisiren yapabildigi sadece cocuk olan arap ise gitmeden 2500 euro net para aliyor!

benim okumamin karsiligi 2300 euro mu ?

ic anadolulu gunde 4 saat calisarak 3000 euro aliyor net! okumamis etmemis ! ama elektrik muhendisi baslangic maasi 1900 euro ...

anlamiyorsunuz! cunku ideolojiniz buna izin vermiyor.

Alıntıları Göster
    Almanya'da tanıdıklarım var, Hollanda'da da. Youtube sağ olsun herşeyden objektif haberimizde oluyor. Almanya her konuda emek/vergi/alınan ücret üçgeninde AÇIK ARA en iyi ve en optimum faydayı sağlayan ülkelerin başında geliyor. Zaten Türkiye ile kıyası çok komik kaçıyor. Oradaki vergilerin kat ve kat fazlası (özellikle dolaylı vergiler, orada olmayanlar) burada hizmet sunulmaksızın ve bütçe açığına rağmen halen vatandaştan acımadan tahsil ediliyor ve karşılığında kilosu 7 lira olan soğandan örnekleme yapılabilen sefil bir hayat sunuluyor. Neyse bunlar zaten sizin de inkar edemeyeceğiniz gerçekler.

Anladığım özet, Suriyeli ve Arap olmak üzere çoğu işe yaramaz ve üretken olmayan beleşçi, tıpkı Almancı Türklerin bazıları gibi işsizlik parası, sosyal yardım ve çocuk parası vs. alarak sürdükleri yaşam ve elde ettikleri kazancın sizin gibi beyaz yakalı veya üniversite okumuş nitelikli sayılan çalışanlardan daha fazla olduğu için isyan ediyorsunuz, bunu adil bulmuyorsunuz değil mi?

Yoksa sizin özelinizde eğitimli sayılan bir kişi ayda biraz daha ilaveli olarak 2200-2500 Euro net maaş alsa bile buradaki 15.000 lira maaş alan adamın hayatını yaşayabiliyor orada, alım gücü ve yaşam kalitesi mahiyetinde, anlarsınız sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Nisan 2019; 17:14:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C0609E675

6 ay once gectim Almanya'ya. Tecrube, sertifikalar, yaptigim proje sayisi ve iyi bir yabanci dil burada kapilari acti bana. 75k az bile. Amazon ile de mulakat yaptim ama onlarla is konusunda anlasamadik. Onlar epey yuksek veriyordu ama hands-on yerine musteriye gidip architect seviyesi destek vermemi istediler. Fiziksel olarak sistemlere bakmayacaksin dediler, o da bana gelmedi.

Diplomaya burada bakan yok. Tek karsilastigim yer calisma vizesi tarafindaydi. Mavi kart icin Almanya illa universite mezunu olma sarti kosuyor, Polonya is tecrubesi istiyordu.
    Anladım. Hayırlı olsun. Sizin uzmanlık alanınız, daha doğrusu bu büyük iş sözleşmelerinde kabul görmenize yarayan referans işleriniz hangi alanda acaba branş olarak? Mobil, programlama veya network? Kendilerine hangi projenizi sundunuz hocam, yani showcase niteliğinde demo olarak bir proje mi sundunuz yoksa Türkiye'de veya başka bir ülkede halihazırda kullanılan bir bilişim teknolojisinde adınız mı geçiyor, yani tam olarak hangi çalışmalarınız ile ikna ettiniz onları? Diplomaya bakmadıklarını söylediğiniz için sormak istedim. Tekrar teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Almanya'da tanıdıklarım var, Hollanda'da da. Youtube sağ olsun herşeyden objektif haberimizde oluyor. Almanya her konuda emek/vergi/alınan ücret üçgeninde AÇIK ARA en iyi ve en optimum faydayı sağlayan ülkelerin başında geliyor. Zaten Türkiye ile kıyası çok komik kaçıyor. Oradaki vergilerin kat ve kat fazlası (özellikle dolaylı vergiler, orada olmayanlar) burada hizmet sunulmaksızın ve bütçe açığına rağmen halen vatandaştan acımadan tahsil ediliyor ve karşılığında kilosu 7 lira olan soğandan örnekleme yapılabilen sefil bir hayat sunuluyor. Neyse bunlar zaten sizin de inkar edemeyeceğiniz gerçekler.

Anladığım özet, Suriyeli ve Arap olmak üzere çoğu işe yaramaz ve üretken olmayan beleşçi, tıpkı Almancı Türklerin bazıları gibi işsizlik parası, sosyal yardım ve çocuk parası vs. alarak sürdükleri yaşam ve elde ettikleri kazancın sizin gibi beyaz yakalı veya üniversite okumuş nitelikli sayılan çalışanlardan daha fazla olduğu için isyan ediyorsunuz, bunu adil bulmuyorsunuz değil mi?

Yoksa sizin özelinizde eğitimli sayılan bir kişi ayda biraz daha ilaveli olarak 2200-2500 Euro net maaş alsa bile buradaki 15.000 lira maaş alan adamın hayatını yaşayabiliyor orada, alım gücü ve yaşam kalitesi mahiyetinde, anlarsınız sanırım.

Alıntıları Göster
    Dostum durum su.

Ben buyuk sehirlere gitmedim. Kucuk sehirlerde almanca bilmiyorsan is yok. Dortmundan bir firma ile gorustum. Adam almanca konusmaya basladi. dedim bende almanca yok. Dortmundan bir firma aradi. Adam bana saatine 22 euro veriyoruz yeni baslayanalara dedi.

hesap yatim 3700 euro aliyorsun. vergiyi dus 1200... 2500 euro kaliyor. ben su an aliyorum o parayi nerdeyse.

Benim vergi ile sorunum yok. Sorun dedigin gibi coplukten gelen ise yaramazlarin devletten bedavaya benden fazla para kazanmasi. Kabaca ... Ben bu devlete vergimi, o coplukten gelen adam her gun karisi ile cinsel iliskiye girsin diye veriyorum. Bir yerde alman hukumeti beni pimp olarak kullaniyor.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    SAP sistem yonetimi ve veritabani yonetiminden sorumluyum. Turkiye'de iken 60'dan fazla projem oldu, SAP ve veritabani kurulumu olarak. KOBIlerle degil buyuk firmalarla calistim genelde ve devlet kuruluslarina da projeler yaptim. IK'ya 20 kusur sayfalik CV verince afalliyorlar :=) Yurtdisindaki firmalar tek musteriye sabit eleman verirken Turkiye'de ayni anda uc dort musterinin isini yapiyordum. Burada 8 saat mesai harici calisma yok, Turkiye'de gunluk 15-16 saat mesai, resmi bayramlarda ve tatillerde calisma, vs cok oldu.

Bir de sertifika sayimda fazla. Microsoft, Oracle, SAP, IBM ve Redhat'dan epey fazla sertifika aldim.
  • Bunlari bilmeden Almanya'ya goc etmissen bu senin hatan. Insan gidecegi yerin sartlarini onceden ogrenir. Bile bile gittiysen de sesini cikartman dogru degil. Muhendislik konusunda cok yetkinsen Amerika'yi denemen gerekirdi. Gerci ordaki sistemle de issiz kalmayacagin garanti degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.