Şimdi Ara

Alamanya hayalleriniz hakkinda anlatilmayan gercek: VERGI ve AfD gercegi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
9.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kty28

Galiba uygulanan bu politika bütün devletlerde aynı. Peki eğitim seviyesi iyi olan göçmenlerin geldiği iddiasına tanık oldunuz mu? Sonuçta seçerek alıyorlar ve zorunlu Almanca eğitimi veriyorlar bilmezsen geçemezsin(di'mi?)
    Suriyeli geliyor ...

Multeci kapmina giriyor, multeci ofisinin yerlestirdigi. 6 ay burda kaldiktan sonra sana kira veriyorlar ev veriyorlar.Yapacagin tek is karinla birlikte cocuk yapmak.

Ben ilk geldim daha is bulmamaistim. Job CEnter a gittim. Giris katinda kagitlarimi verdim. ikinci kata ciktim. Kimse ingilizce bilmiyor. birader yardim etti o zaman almanca b2 vardi onda. Kadin benim meslegimle alakali is kayitlarini cikardi. Is ilanlarini yani. Hepsi almanca. Ingilizce yok. Dedim nasil is bulucem peki, almanca ogrenmem lazimmis. Yoks nicht moglich dedi. ilk ogrendigim almanca cumle. Abana AWO ye gitmemi onerdi integration kurslarina.

neyse gittim awo ya. orada Turk abla sag olsun nasil yapacagimi anlatti. Kagidi doldurdu gonderdi baska bir JOB CENTERa. Gittim iceride bekliyorum. icerideki herkes suriyeli, bulgar romani ve birkac turk. ortam les gibiydi. romanlar turkce konusuyorlar birtanesi dert yaniyordu kocasi isi birakmis, job center kagit gondermis, kocasi belini agritmista calisamicakmis, 6 ay rapor alcakmislar doktordan vs vs yani devleti somurecekler. bir oteki si ise bulgardaki cocuklarini kayit ettirmis. burada 3 cocuk icin ayda 650 euro alacak ama sonra cocuklari bulgar coplugune gonderecek. o gelen 650 euro ile gidip ust model bwm veya merco alacak ve yazin bulgarsitan da hava atacak vs vs. Bu muhabbetleri dinliyordum iceri cagrilmadan once.

Neyse cagirdi beni kadin. Ingilizce bilmiyor 3 kisi vardi. Durumu anlattim. BREXIT ten dolayi geldim, ingiltere de su isi yapiyordum. Almancam yok diye is bulamadigimi 2 aydir, bu yuzden JOB CENTER tarafindan karsilanacak bir integration kursu istedigimi soyledim. Herhangi bir para istemedigimi de belirttim. oradaki 3 kisinin verdigi cevap, benim ayrica AB vatandasi oldugum icin multeci statusunden yararlanayamacagimi, bu yuzden is bulamadan job centera kayit olamayacagimi ve bu yuzden bedava egitim alamayacagim seklinde idi.

bende ustu kapali "ama icerideki herkes par almak icin bekliyor, ben ise almanca ogrenim bu ulkede calismak istiyorum. ben vergimi odeyebilirim ve bu ulkeye katkita bulunabilirim. sizden para istemiyorum" diye tekrar soyeldim (birader tercume ediyor).

Gelen cevap "malesef job center dan yardim alamazsin" ....

Benim basima gelen bu idi. o yuzden bir nefret var icimde bu sol hukumetlerin koydugu kanunlara karsi. Alman devleti : sen calisma , evde otur cocuk yap sonucta ben 40. milyon calisanimdan essek yuku ile vergi aliyorum, sana bakciam diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: malaustası

Arkadaşlar abim ve 2 kuzenim almanyada,halam ve kocası almanyadan emekli orada da yaşıyoralr buraya da geliyorlar

size bildiklerimi anlatayım,daha doğrusu neden insanlar avrupaya gitmek istiyor özellikle almanyada yaşam kalitesi nedir vs

Aslında kimse size almanyaya gidince oturduğunuz yerde para pul ev araba vermiyor orada da çalışmak zorundasınız ve almanyada maaşlar arası çok fazla bi uçrum yok özellikle dışarıdan gelen eğitimsiz kişilerin aldığı para asgari ücret oranın vatandaşıysanız biraz eğitim varsa maaşlar yüksek olur,bizim burada gençlerin hepsini okutmaya falan çalışıyorlar orada öyle değil liseyi bitiren hemen işe girebilyor tabi isteyen daha çok okuyabilir ama lise mezunlarına iş var.Maaşlar da öyle abartıldığı kadar fazla değil aramızdaki tek fark şu almanların her alanda gelmişmiş olması ülke ekonomilerinin iyi olması mesela orada ev kiraları falan ucuz değil bi asgari maaşın yarısından fazlası kiraya gidebiliyor.

Almanyada hayatın iyi olmasının sebebi alım gücü mesela sen burada bi alman arabası almaya kalkışsan 5 sene para biriktirceksin orada öyle değil işte 1 sene sonunda ayağını yerden kesecek bi araba alıyorsun o arabayı burada almak yine büyük para,10 yıllı alman arabalarına 60-70 bin para isteniyor bu arabalar almanyada 3-5 bin euro

diğer değinmek istediğim konu da yeme içme buraya göre yine uygun eti sütü peyniri vs alım güçleri çok fazla yani 2 kişi çalışsa evlerine 3000-3200 euro para girse,bu parayla 1 ay çok rahat kira ödiyip yeme içme karşılıyorlar.Türkiyede eti herkes yiyemez ama orada alınabiliyor ayrıca devlet çocuklara eğitim yardımları yapıyor belirli bir yaşa kadar bu da aileye büyük kolaylık sağlıyor.Ne bilim çok örnek var mesela biz burada marka spor ayakkabı almaya kalkışsak 250 lira falan hatta güzel modeller 400 civarına kadar çıkıyor orada öyle değil işte en babası 100 euro.

Kuzenimin çocuğu var mesela ona nike spor ayakkabı almış 35 euro dedi,biz burada bi mağazadan çocuğumuza nike almaya kalksak 150 lira falan veririz birim olarak bakınca maaş ve alım gücü olarak çok gerideyiz.

ha şunu da söyliyim öyle hepsinin elinde iphone falan yok gayet tutumlu bir hayat yaşıyorlar,paralarının değerini biliyorlar şey sanmayın almanyada herkes lüks yaşıyor öyle değil,standart hayatları var ama istediklerine sahip olabiliyorlar mı evet,en azında çalışıp bunun karşılığını alıyorlar.

Son bi örnek vereyim almanyadaki suriyelilere devlet nasıl bakıyor bi bilseniz,hepsine beyaz eşya yardımı yapmış düşünün kira,yiyecek yardımını falan saymıyor,hepsine çamaşır bulaşık makinesi veriyormuş.
    Turkiye den gocup gelirsen multeci olarak. Yerlesiyorsun. Alamca b2 aliyor ve calisiyorsun.

Sonra FamilienKasse ye gidip ailemi getiricem ceyiz yardi istiyorum diyorsun. 4000 euro aliyorsun. Akp fanatigi bir tanidigim zat boyle yapti. Gidip Kirshgelt yani kilise yardimi bile aliyordu. en son gecen ay facebooktan engelledim. surekli akp super turkiye paylasimi yapip, birde utanmadan kilise yardimi bile aliyordu.

ben bu ceyiz yardimini unutmusum. hatirlattan.

• öncelikle yazının hepsini okudum.aslında güzel bakış açısı ama bence eksik.

bunu sadece almanya üzerinden değil de sömürgeci batı devletleri üzerinden değerlendirmek lazım bence.kaldı ki hepsi aşağı yukarı aynı hareket tarzını benimsemiş zaman içerisinde.

afrikalı,ortadoğulu insanları bugün maddi açıdan istemiyorsunuz(gerçi sizleri de istemeyenler vardır farklı nedenlerden ötürü,bence onlarda haklıdır kendi içlerinde),yaptığınız hesaplar doğruysa haklısınız istememekte.ancak alaman devleti bu yardımları o vatandaşlara yapmasa suç oranları artar,kaos durumları artar bence.gerçi şimdi de artıyordur belki ama bu devede kulak kalıyordur.

şimdi bu afrikalıları,ortadoğuluları vb. memleketleri yıllardır sömüren,halen sömürmeye devam eden,sömürdüğü yetmemiş kendi çıkarları uğruna savaşlarında da bu insanları cephelere süren devletlerin globalleşen dünyamızda ödediği bedeldir mülteci akınları.ayrıca birçok farklı yerlerde savaş ve kaos ortamı yaratan halen yine batılı emperyalist devletlerdir maalesef.

ancak ve ancak özellikle avrupada aşırı sağ partilerin oyları gün ve gün artıyor.yakın gelecekte işler epey değişebilir.bu göçmenleri ve artık kimleri istemiyorlarsa onları geldikleri yerlere geri gönderebilirler.

bir yandan da, en azından ingilizce bilen inşaat amelesi,hasta ve yaşlı bakıcı falan arıyorlar,bu da garip.kalifiye nüfusları hızla yaşlanıyor,doğum oranları da hala düşük sanırım.onlar da çareyi yurtdışından iş bilen,eğitimli gençleri ülkelerine kazandırmak istiyorlar.

garip bir kısır döngü bence.

ps. benzer durumları artık bizde yaşıyor, maddi ve manevi etkilerini hissediyoruz artık.ancak bizde alaman devletinin verdiği hiçbir yardım verilmiyor.keşke bizde de en azından bekar işsiz insanlara 1000 tl falan verilebilse.evli ve işsiz ise çocuk yardımı,kira yardımı,yakacak yardımı ve işsizlik maaşı verilebilse süper olurdu.

bu tip yardımlar olmadığı gibi ayrıyeten biz genel sağlık sigortası(gss) adı altında hiç gelirimiz olmasa bile devletimize her ay 60-70 tl ödeme yapıyoruz/ödeme yapmak zorunda bırakılıyoruz.böylece 25 yaş üstü işsiz bireylerin neredeyse hepsi borçludur şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaye816 -- 25 Nisan 2019; 13:1:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hikaye816

öncelikle yazının hepsini okudum.aslında güzel bakış açısı ama bence eksik.

bunu sadece almanya üzerinden değil de sömürgeci batı devletleri üzerinden değerlendirmek lazım bence.kaldı ki hepsi aşağı yukarı aynı hareket tarzını benimsemiş zaman içerisinde.

afrikalı,ortadoğulu insanları bugün maddi açıdan istemiyorsunuz(gerçi sizleri de istemeyenler vardır farklı nedenlerden ötürü,bence onlarda haklıdır kendi içlerinde),yaptığınız hesaplar doğruysa haklısınız istememekte.ancak alaman devleti bu yardımları o vatandaşlara yapmasa suç oranları artar,kaos durumları artar bence.gerçi şimdi de artıyordur belki ama bu devede kulak kalıyordur.

şimdi bu afrikalıları,ortadoğuluları vb. memleketleri yıllardır sömüren,halen sömürmeye devam eden,sömürdüğü yetmemiş kendi çıkarları uğruna savaşlarında da bu insanları cephelere süren devletlerin globalleşen dünyamızda ödediği bedeldir mülteci akınları.ayrıca birçok farklı yerlerde savaş ve kaos ortamı yaratan halen yine batılı emperyalist devletlerdir maalesef.

ancak ve ancak özellikle avrupada aşırı sağ partilerin oyları gün ve gün artıyor.yakın gelecekte işler epey değişebilir.bu göçmenleri ve artık kimleri istemiyorlarsa onları geldikleri yerlere geri gönderebilirler.

bir yandan da, en azından ingilizce bilen inşaat amelesi,hasta ve yaşlı bakıcı falan arıyorlar,bu da garip.kalifiye nüfusları hızla yaşlanıyor,doğum oranları da hala düşük sanırım.onlar da çareyi yurtdışından iş bilen,eğitimli gençleri ülkelerine kazandırmak istiyorlar.

garip bir kısır döngü bence.

ps. benzer durumları artık bizde yaşıyor, maddi ve manevi etkilerini hissediyoruz artık.ancak bizde alaman devletinin verdiği hiçbir yardım verilmiyor.keşke bizde de en azından bekar işsiz insanlara 1000 tl falan verilebilse.evli ve işsiz ise çocuk yardımı,kira yardımı,yakacak yardımı ve işsizlik maaşı verilebilse süper olurdu.

bu tip yardımlar olmadığı gibi ayrıyeten biz genel sağlık sigortası(gss) adı altında hiç gelirimiz olmasa bile devletimize her ay 60-70 tl ödeme yapıyoruz/ödeme yapmak zorunda bırakılıyoruz.böylece 25 yaş üstü işsiz bireylerin neredeyse hepsi borçludur şuan.
    Suc oranlari artacaksa o zaman ona gore onlem alsinlar. Araplar burada her yeri sisa bara cevirdi. icinde beyaz, toz , fuus her turlu pislik var. Polis bile zar zor giriyor. 5 cocukla her ay 3500 4000 euro aldiklari icin 3 4 senedir her yerde dukkan market actilar.

• quote:

Orijinalden alıntı: canberkcelik

Almanyada üniversite okudum. Bilgisayar Mühendisi olarak Audi de calisiyorum. 2018 model S4 avant ve 2002 Mercedes CL500 aracim var. Maasim kesinlikle net 5000euro üstünde. Almanya da evet yardim yapiliyor. Maasinizdan kesiliyor. Ama Para biriktirmeyi ve parayi kullanmayi biliyorsan, sende bunlara sahip olabilirsin. Türkiyede ev almayida düsunuyorum fakat euro olarak parami bekletiyorum. Ben eger Türkiyede kalsaydim, bugün sahip olduklarimin coguna, seneler sonra sahip olacaktim. Arkadas almanya yi cok kötülemis, fakat bircok olumlu tarafindan bahsetmemis. Sanki Türkiyeden sakin gelmeyin, yoksa yanarsiniz gibi bir yazi okudum..
    Hangisinde calisiyorsun yani hangi sehirde ?

Almanca seviyen nedir ?
  • yazının 1 cümlesini bile okumadım.Almanya'da yaşayan yüzlerce Türkle hatta Arapla tanıştım .hepsi de senin yaptığın gibi Almanya'ya bok atıyor ama hiçbiri kendi ülkesine dönmüyor.çok samimi olduğum Türk aileyle geçenlerde konuştum.ne kadar kötü olursa olsun Almanya,Türkiye'ye her konuda 100 basar dedi.Türkiye'ye para biriktirmeden dönmek saçmalıktır dedi.

vermek istediğin mesaj alınmıştır.hiçbirimiz Almanya hayali kurmuyoruz sizin keyfiniz bozulmasın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram5 -- 26 Nisan 2019; 10:42:28 >
  • Hocam konu ve tespit doğru fakat; sizin iş bulamamanızda sıkıntı var zira saturn de çalışsanız aynı maaşı alacaksınız zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    öncelikle Merhaba,

Ingolstadt`ta calisiyorum. DSH2 den 79almistim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

yazının 1 cümlesini bile okumadım.Almanya'da yaşayan yüzlerce Türkle hatta Arapla tanıştım .hepsi de senin yaptığın gibi Almanya'ya bok atıyor ama hiçbiri kendi ülkesine dönmüyor.çok samimi olduğum Türk aileyle geçenlerde konuştum.ne kadar kötü olursa olsun Almanya,Türkiye'ye her konuda 100 basar dedi.Türkiye'ye para biriktirmeden dönmek saçmalıktır dedi.

vermek istediğin mesaj alınmıştır.hiçbirimiz Almanya hayali kurmuyoruz sizin keyfiniz bozulmasın :)
    Ben Almanya ya bok atmadim. Parasi iyi olmasa burada 1 dk bile durmam.

Su ideolojilerinizi birakip oyle okuyun...

Ozet gecmek gerekirse bilgisayar muhendisi olarak sen aylik 2300 euro alirken, suriyeli iki cocuklu aile calismadan 3000 - 3500 euro arasi para aliyor!

• quote:

öncelikle Merhaba,

Ingolstadt`ta calisiyorum. DSH2 den 79almistim
    Alamanca universite sinavi sanirim. Kac yil almanyada kaldin da bu puani aldin yani kac yillik bir calisma sonucunda ? Ben vakit bulamiyorum almanca kasmak icin. cok sorunlu bir durum.
    Ideolojik gözlükle bakmadım. Her milletten insanla tanıştım hepsiyle saatlerce konuştum.işler senin anlattığın gibi değil.Almanya'ya gece gündüz küfredenler bile Türkiye'de 2 gün kalınca Almanya topraklarını öpüyor.hala iletişimde olduğum insanlar var.sen rahatın bozulmasın diye bu tür konular açmaya devam et.belki birkaç ergeni etkilersin.

Senin gibileri Türkiye'ye zincirle bağlasalar zinciri kırıp Almanya'ya geri dönersiniz.bana maval okuma.

• quote:

Ideolojik gözlükle bakmadım. Her milletten insanla tanıştım hepsiyle saatlerce konuştum.işler senin anlattığın gibi değil.Almanya'ya gece gündüz küfredenler bile Türkiye'de 2 gün kalınca Almanya topraklarını öpüyor.hala iletişimde olduğum insanlar var.sen rahatın bozulmasın diye bu tür konular açmaya devam et.belki birkaç ergeni etkilersin.

Senin gibileri Türkiye'ye zincirle bağlasalar zinciri kırıp Almanya'ya geri dönersiniz.bana maval okuma.
    Asagladigin ulkenin toprak alti altin, toprak ustu altin. 3 tarafi denizle cevrili... sicip diskinin icine tohum ve toprak atsan yetisecek kadar verimli topraklari var.

sosyolojik, politik yapisi sorunlu diye, cennet torpaklara bok atmayi bence sen kes.
    1 sene Türkiye de kursa gittim(sadece H.sonlari). 1.5 senede Almanyada kursa gittim fakat her gün 3 saatti.
    Ben ülkeye bok atmadım.sana ve senin zihniyetine bok attım. Gel de burada bokun içinde yaşa madem.iki yüzlü insan.sana Alman mı Türk vatandaşlığı mı diye sorsalar Alman dersin.

• quote:

1 sene Türkiye de kursa gittim(sadece H.sonlari). 1.5 senede Almanyada kursa gittim fakat her gün 3 saatti.
    Calisiyor muydun o arada okurken ? Burada intensive kurslar var ama ssatlerim uymuyor. evli olunca insan mecbur calismak zorunda kaliyor ayrica.
  • quote:

Ben ülkeye bok atmadım.sana ve senin zihniyetine bok attım. Gel de burada bokun içinde yaşa madem.iki yüzlü insan.sana Alman mı Türk vatandaşlığı mı diye sorsalar Alman dersin.
    Yahu gel calis... gorucem seni hayati boyunca calisamayacak araptan daha dusuk maas alacaksin ayda 170 saat calisirken sen !
    Ben üniversiteye girene dek hic calismadim. Hatta 1.5 senenin son 6 ayi sadece kütüphanede yasamimi devam ettirmistim. Eve uyumaya gidiyordum.
  • Almanyada akrabalarım var. Türkiyeye ancak tatile gelirler. Buraya bağlasan o kadar neşeli olacaklarını sanmıyorum. Yaşam standartları düşeceği için eminim ki öyle mutsuz olurlar ki her an yüzleri asık dolaşırlar. Ayrıca bu gurbetçiler bize de zarar veriyor. Sadist olduklarından akepe ye oy veriyorlar sanki intikam alırcasına.

Burda da suriyeli benden iyi konumda.

Vay Almanlara bak sen. Çifte standart yapıyor. Kaç kurtar kendini oradan. Türkiye bir cennet. Herkes güllük gülistanlık yaşıyor. Çifte standart yok. Yolsuzluk yok. Adam kayırma yok. Gizli iş çevirmek yok. Vergi adaletsizliği yok. Şeffaflık var. Gelir dağılımı o kadar iyi ki maliye bakanı bile şaşkın. Burada Suriyeli, Afgan vb. mültecilere çok kötü davranılıyor. Türkiyeden bıkmışlar. Türkiyeyi terkedip ülkelerine gidecekler ama bizdeki yöneticiler izin vermiyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.