Modülasyon dediğimiz kombinin alev boyutunun ihtiyaca göre arttırıp azaltılması. Normal on of termostatlarda bunu kombi ayarlıyor. yani kombinin max sıcaklık derecesini biz kombiden seçip öyle bırakıyoruz kombide ihtiyaca göre kendisi bizim sınır koyduğumuzu derecelere kadar çıkarak çalışıyor. Modülasyonlu termostatlar ise kombinin bu ayarladığımız sıcaklık derecesini (alev boyutunu) kendisi ayarlıyor. Biz hiç bir şey yapamıyoruz. |
ALARKO SERADENS SUPER, ARÇELİK MASSİMUS,BEKO MEGALOGİC Kullanıcıları (2. sayfa)
-
-
Modülasyonlu oda termostatları faturaları ciddi şekilde düşürmez
Kombi alev boyunu kendisi ayarladığı için konforunuz artar. Birazcık ta tasarruf yapar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Kombi yeni olduğu için garantisi devam ediyor. Termostat bağlantısını servis mi yapmalı yoksa kendim yapabilir miyim?
-
Honeywell T3R sipariş ettim.
Servisi aradım kendiniz takarsanız kombi garanti kapsamı dışında kalır dediler. Takma ücreti 400 TL istiyorlar. Kombiyi 3 ay önce devreye aldılar yaklaşık 2.5 yıl garantisi var sizce servise mi taktırmalıyım ?
tabii ki servise taktırın. 2.5 yıl uzun bir süre. kombi arıza verirse masrafı 400liradan fazla olur
-
-
@disintegration Hocam selamlar, arçelik ve honeywell tarafıyla görüştüm uyumlu olduğunu, termostat bağlantı sonrası bir işlem yapılması gerekmediğini aktardılar.
Bağlantıyı kendim yapacağım fakat şemada role bağlantısını A t2'ye B T1'e olarak göstermiş, bizim massimus da ise t1 t2 olarak göremedim termostat bağlantı noktalarına A-B bağlantı fark eder mi ya da tam tersi bağlantı olsa sorun yaşarmıyım?
-
merhaba
sorun yaşarsın veya yaşamazsın demek istemiyorum bu konularda deneyimli bir arkadaş var forumda
hasanemmii nickli arkadaşa sormanı öneririm
-
@hasanemmii Hasan hocam selamlar, Termostat bağlantısını arçelik massimus için yapacağım fakat şemada role bağlantısını A t2'ye B T1'e olarak göstermiş, bizim massimus da ise t1 t2 olarak göremedim termostat bağlantı noktalarına A-B bağlantı fark eder mi ya da tam tersi bağlantı olsa sorun yaşarmıyım?
-
@LaNcEt T1 T2 diye belirttiği bağlantı noktaları sizin kombiye ait değil. Genel bir ifade kullanmış. Kombilerdeki termostat bağlantı uçları demek istiyor. Sağdaki şekilde termostat bağlantı noktası görülüyor. da termostatı yazılmış. Hemen yanında dış hava sensörü bağlantısı var. Siz köprülü olan oda termostatı uçlarına bağlantı yapacaksınız. Yönü önemli değil. Köprü telini çıkarmayı unutmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 10 Ocak 2023; 23:19:24 > -
selamlar,
Massimus kombiyi 6-7 gündür kullanıyoruz, kombinin performansını çok beğendim. Ev dublex kombi yukarı da banyo aşağıda banyo da suyu kapatıp tekrar açtığında ilk önce sıcak gelip sonra buz gibi su geliyor sonra yine çok sıcak su geliyordu su boşuna akıyordu, şuan bu sorun kalkmış durumda.
Ön ısıtma fonksiyonu da devreye alsak tadından yenmez, termostat takmadan önce üst katta mutfak haric 3 petekte danfos termostatla 50 derece de günlük 10m3 tüketiyordu, genelde soğuk olan alt katın sıcaklığı 24 derece oluyordu, termostat ile 23 dereceye sabitlendi ısıtma 50 derecede günlük tüketim 7m3 e düştü.
@disintegration hocam değerli katkı ve bilgilerinizi paylaştığınız için tekrardan teşekkür ederim.
-
Massimus'un sıcak su gücü XL, standart kombilere göre daha yüksek profilde sıcak su üretiyor. ön ısıtma fonksiyonunu devreye sokarsanız plakalı eşanjörde her zaman sıcak su hazır tutacaktır
komponent kalitesi üst düzeyde bir kombi ve maalesef piyasada çok bilinmiyor. zamanla pazar payını arttıracağını düşünüyorum
-
Arçelik Massimus kombi Alarko ortaklığıyla mı üretiliyor ? Dış tasarımı birebir aynı .
-
Bu arada Alarko mu Vaillant kombi markası mı daha başarılıdır? İkisi de tercih edilebilir mi?
-
Ortaklık yok
Alarko, Arçelik/Beko grubuna kombi üretiyor
Gebze'deki Alarko fabrikasında kombinin üstüne Arçelik/Beko logosu vuruluyor
Vaillant'ın giriş seviyesi kombilerinin hidroblok grubu 3 yollusu tamamen plastik: vaillant eco tec intro ve ecotec pure modellerini önermem
Vaillant alacaksanız eco tec pro 286-5-3 modelini alın
Vaillant eco tec Pro ile Alarko Seradens Super arasında öneriniz ne olur hocam? Alarko mu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O zaman Alarko , Arçelik , Beko üçlüsünün aynı modellerinde hangisinin fiyatı uygunsa onu mu tercih etmek mantıklı ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen öyle konu başlığında yazdığım modeller %100 aynı kombi
Hangisi ucuzsa onu alın
harika cihazlar. Komponent kalitesi üst düzeyde.
Vaillantın plastik aksam içeren modelleri gibi değil
3 modeli de Kesinlikle öneririm
Teşekkür ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X