Şimdi Ara

ALARKO SERADENS SUPER, ARÇELİK MASSİMUS,BEKO MEGALOGİC Kullanıcıları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
9
Favori
6.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cevabınız için çok teşekkür ederim @disintegration . Açıkçası amaç tasarruftan daha ziyade aynı bütçe ile daha stabil konfor yakalamak. Elektrik kw fiyatları artmadan önce bulunduğum mahalde doğal gaz da yok iken ısı pompası ile ısınıyordum. Ev içinde ısı dalgalanmalarından eşim hiç şikayet etmemişti. Dediğiniz gibi 0.1c ve 0.2c hassasiyetli termostat ile de bu konforu yakalama şansım var. Naçizane fikrim bu konuda şu şekilde; kombiye 0,1 veya 0,2 derecede sürekli dur kalk ile yaparak konforu yakalasa da kombi ekipmanları üzerine olumsuz etki gösterme eğiliminde olması.

Yanlış bilgilendirilmediysem opentherm, kombide alev modülasyonunu, yani alev boyunu ayarlamadığı, ancak bu özellik (opentherm) sayesinde ısıtma sisteminde dolaşan ısıtma su sıcaklığını, oda termostatında ayarlanan oda sıcaklığına yaklaşınca yavaşça düşürülerek (bu anlamda kombinin modülasyon yapma yeteneği çok önem arz ediyor 1:5 modülasyonlu kombi yerine yerine 1:10 modülasyonlu kombi daha mantıklı oluyor) bir anlamda hem tasarruf ama daha önemlisi tasarruflu stabil konfor sağladığı yönünde. Yine belirtmek isterim ki bu bilgiler beni yanıltıcı ya da yönlendirici olabilir. !

Bu nedenle forumda siz ve sizin gibi değerli bilgi sahibi üstatlardan bilgi alarak olabilecek en uygun çözümü aramaktayım.

Sistemimde Cosa termostat ile bahsettiğiniz şekilde sınıyorum. Bu sisteme ek olarak 1 hafta önce harici dış hava sensörü bağladım ve Kd değerini standart değer olan 3.0 yerine 1.5 olarak seçtim. Sistem şuan ısıtmaya geçtiğinde dış hava sıcaklığına göre belirlenmiş algoritma üzerinden otomatik olarak ısıtma su sıcaklığı belirleyerek çalışıyor. Henüz tasarruf üzerine olan etkisini gözlemliyorum. Dikkatimi çeken nokta önceleri 55 derecede ısıtma suyu üzerinden çalışan kombi daha kısa süre çalışıyor ama daha sık devreye giriyordu. Şimdi ise Daha uzun süre çalışıyor ama daha ender devreye giriyor ve ısıtma su sıcaklığı ise 35-40 derece civarında seyrediyor. bu değerler dış hava sıcaklık ortalaması gece koşullarında yaklaşık 8-10 derece gösterdiğinde gözlemlediğim değerler. Bu bilgiler ışığında opentherm destekli termostat bağlı kombinin ısıtma su sıcaklığını (özellikle de kombi modülasyon aralığı 1:10 olan kombilerde 1:5 e göre daha da iyi olacağını düşündüğümden) daha da ekonomik olarak ayarlayacağını düşünmekteyim.

Bu bilgilerin tamamını internet üzerinden toplayabildiğim sınırlı bilgiler üzerine derledim. Bu nedenle doğruluk payı konunun uzmanları tarafından değerlendirilebilir.

Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için bir kez daha teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cityofcrow2024 -- 5 Aralık 2024; 18:5:43 >

• cityofcrow2024 C kullanıcısına yanıt

1/5 modülasyon 1/10 modülasyon kağıt üstünde değerler

Yakıtı birçok faktör belirler. Kombinin balkonda veya evin içinde olması bile yakıtı etkiler bunun gibi birçok madde sıralayabilirim

Kombiye çok yakın iyi ısınan birkaç peteğe danfoss termostatik vanalar + başka bir odaya honeywell t3r ile modülasyonlu oda termostatına göre avantajınız olur

Modülasyonlu oda term ile faturalara yansıyacak şekilde yakıt tasarrufu yapacağınızı sanmıyorum

Siz bilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NS_85 kullanıcısına yanıt

Merhaba

Yazıyı neredeyse 1 yıl önce yazmışsınız ancak yine de size de sormak istedim. Evimde Alarko marka kombi takılı ve ben de sizin gibi opentherm özelliğini kullanmak istiyorum. Aradan geçen bu süre iersinde bu özelliği aktif ederek kullanma şansınız oldu mu?

• Cihaz mı desteklemiyor, buradaki ustalar mı anlamıyor bilmiyorum ama opentherm özelliğini aktif edemedim, on-off olarak kullanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alarko müşteri hizmetleri, Alarko Gebze fabrikası ile ayrı ayrı görüştüm. Maalesef konu hakkında bilgi sahibi kimse yok. Yetkili servis ise sadece on-off termostat hakkında bilgi sahibi. Anakart üreticisi olan Nordgas sitesinde openthem özelliğini destekleyen termostatlar var. Ancak Miab3005 kodlu kartın desteklenip desteklenmediği konusunda bilgi yok. En son anakart üreticisi olan Nordgas firmasına Máb3005 anakart ile opentherm özelliği ullanilabilir mi diýe mesaj attim. Pek ümitli olmamakla birlikte dönüş bekliyorum.

• Nrl.909000 N kullanıcısına yanıt

Merhabalar ürünü attığınız linkten mi aldınız beko servis olarak ücretsiz kurulum yapmadı mı?

• urzais U kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, Ben ürünü Hepsiburada üzerinden aldım ve Servis kurulum yapmıyor ben kendim bir usta bularak İşçilik + Malzemeye + Kombi Değişim Formunu 8.000₺ Falan yaptırdım. Şuan en ucuz Trendyol satıyor ordan alabilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ben sordum satıcıya kurulum ücretsiz dedi altında da soranlar vardı hepsine ücretsiz yazmışlar bu yüzden sordum.

Servis kurulum yapmıyor derken eski kombinin yerine yeniyi takmıyor mu?

Hocam, Servisin yaptığı tek bir şey var oda gelip cihazın garantisini başlatıp gitmek. Ben ürünü almadan önce bölgemdeki bayiden ücretsiz keşif de talep ettim ve gelen servis bana biz hiç bir şeyi yapmayız elektirik tesisatına kadar herşeyi yapacaksınız biz gelip garanti başlatacağız dediler ki öylede oldu beko 'nun internet sitesinde ne yazdığı kimsenin umrunda değil ücretsiz montaj işi dümen.

Hocam nereden aldınız il olarak.

İnternetden aldım. Manisa da yaşıyorum

Cevaplar için sağ olun hayırlı geceler.

Sizede hyrl. gclr. 👍

• Merhabalar ben de aynı kombiyi almayı düşünüyorum. Memnun musunuz.

Bu güzel bilgiler için çok teşekkürler.

• Arçelik/Beko servisi ilçemde var ancak bu servisler kombiye de bakıyor mu? Yoksa KOMBİ/ISI tarafı için farklı servis mi geliyor? Sitetinde bu bilgiyi bulamadım.

• Kurt Knispel kullanıcısına yanıt

İlçenizdeki servise gidip şahsen görüşmelisiniz

Anadolu'da birçok ilin ilçesinde kombi servisine de bakıyorlar

• Arkadaşlar Alarko üretimi Arçelik Massimus ve Beko Megalogic'i komponent kalitesi ve teknik özellikleriyle çok iyi cihazlar

İlk sayfada resimlerle komponentleri teker teker detaylandırdım

Kesinlikle öneririm. Hatta bütçe varsa +4yıl garanti de yaptırın

Çok kaliteli kombiler

• disintegration kullanıcısına yanıt

Atria ve Smart Logic ile çok fark var mı?

• Kurt Knispel kullanıcısına yanıt

hayır çok fark yok

modülasyonlu fanlarının markaları farklı Atria'da Fime, Massimus'ta EBM marka modülasyonlu fan var

Massimus yarım tık daha sessizdir

iki kombide paslanmaz çelik premix eşanjör ve pirinç hidroblokludur

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.