Şimdi Ara

ALARKO SERADENS SUPER, ARÇELİK MASSİMUS,BEKO MEGALOGİC Kullanıcıları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
9
Favori
5.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Cevabınız için çok teşekkür ederim @disintegration . Açıkçası amaç tasarruftan daha ziyade aynı bütçe ile daha stabil konfor yakalamak. Elektrik kw fiyatları artmadan önce bulunduğum mahalde doğal gaz da yok iken ısı pompası ile ısınıyordum. Ev içinde ısı dalgalanmalarından eşim hiç şikayet etmemişti. Dediğiniz gibi 0.1c ve 0.2c hassasiyetli termostat ile de bu konforu yakalama şansım var. Naçizane fikrim bu konuda şu şekilde; kombiye 0,1 veya 0,2 derecede sürekli dur kalk ile yaparak konforu yakalasa da kombi ekipmanları üzerine olumsuz etki gösterme eğiliminde olması.

Yanlış bilgilendirilmediysem opentherm, kombide alev modülasyonunu, yani alev boyunu ayarlamadığı, ancak bu özellik (opentherm) sayesinde ısıtma sisteminde dolaşan ısıtma su sıcaklığını, oda termostatında ayarlanan oda sıcaklığına yaklaşınca yavaşça düşürülerek (bu anlamda kombinin modülasyon yapma yeteneği çok önem arz ediyor 1:5 modülasyonlu kombi yerine yerine 1:10 modülasyonlu kombi daha mantıklı oluyor) bir anlamda hem tasarruf ama daha önemlisi tasarruflu stabil konfor sağladığı yönünde. Yine belirtmek isterim ki bu bilgiler beni yanıltıcı ya da yönlendirici olabilir. !

Bu nedenle forumda siz ve sizin gibi değerli bilgi sahibi üstatlardan bilgi alarak olabilecek en uygun çözümü aramaktayım.

Sistemimde Cosa termostat ile bahsettiğiniz şekilde sınıyorum. Bu sisteme ek olarak 1 hafta önce harici dış hava sensörü bağladım ve Kd değerini standart değer olan 3.0 yerine 1.5 olarak seçtim. Sistem şuan ısıtmaya geçtiğinde dış hava sıcaklığına göre belirlenmiş algoritma üzerinden otomatik olarak ısıtma su sıcaklığı belirleyerek çalışıyor. Henüz tasarruf üzerine olan etkisini gözlemliyorum. Dikkatimi çeken nokta önceleri 55 derecede ısıtma suyu üzerinden çalışan kombi daha kısa süre çalışıyor ama daha sık devreye giriyordu. Şimdi ise Daha uzun süre çalışıyor ama daha ender devreye giriyor ve ısıtma su sıcaklığı ise 35-40 derece civarında seyrediyor. bu değerler dış hava sıcaklık ortalaması gece koşullarında yaklaşık 8-10 derece gösterdiğinde gözlemlediğim değerler. Bu bilgiler ışığında opentherm destekli termostat bağlı kombinin ısıtma su sıcaklığını (özellikle de kombi modülasyon aralığı 1:10 olan kombilerde 1:5 e göre daha da iyi olacağını düşündüğümden) daha da ekonomik olarak ayarlayacağını düşünmekteyim.

Bu bilgilerin tamamını internet üzerinden toplayabildiğim sınırlı bilgiler üzerine derledim. Bu nedenle doğruluk payı konunun uzmanları tarafından değerlendirilebilir.

Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için bir kez daha teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cityofcrow2024 -- 5 Aralık 2024; 18:5:43 >

• cityofcrow2024 C kullanıcısına yanıt

1/5 modülasyon 1/10 modülasyon kağıt üstünde değerler

Yakıtı birçok faktör belirler. Kombinin balkonda veya evin içinde olması bile yakıtı etkiler bunun gibi birçok madde sıralayabilirim

Kombiye çok yakın iyi ısınan birkaç peteğe danfoss termostatik vanalar + başka bir odaya honeywell t3r ile modülasyonlu oda termostatına göre avantajınız olur

Modülasyonlu oda term ile faturalara yansıyacak şekilde yakıt tasarrufu yapacağınızı sanmıyorum

Siz bilirsiniz

• NS_85 kullanıcısına yanıt

Merhaba

Yazıyı neredeyse 1 yıl önce yazmışsınız ancak yine de size de sormak istedim. Evimde Alarko marka kombi takılı ve ben de sizin gibi opentherm özelliğini kullanmak istiyorum. Aradan geçen bu süre iersinde bu özelliği aktif ederek kullanma şansınız oldu mu?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.