Şimdi Ara

alarmlı kilit yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
4.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, konu alarmı kilit ama bu bildiğiniz türden kilit değil. elektrik ve elektronikten anlamam. oturduğum mahalle pek tekin bir yer değil bu yüzden motosikletimi korumak için kendi çabamla bir kilit modeli tasarladım. bunda kilit veya zincir kesildiğinde alarm dereye giriyor. yapımı çok basit. alarm için kapı pencere alarmı kullanıyorum. mıknatıs yerine de kapı otomatından söktüğüm elektro mıknatıs. mıknatısa elektriği direkt vermedim bir kabloyu zincirden geçirdim. böylece bağlantı koptuğunda elektro mıknatıs çalışmamış oluyor ve alarm devreye giriyor. her şey iyi hoş sistem çalışıyor ama şöyle bir sıkıntısı var. bir kaç dakika geçmeden elektro mıknatısın bobini aşırı derecede ısınıyor bu yüzden elektriği kesiyorum. bobin yanar mı bilmiyorum uzun süreli açık tutmadım hiç. şimdi sorum şu, bu aşırı ısınmaya karşı işlemcilerde kullanılan bir soğutucu fan iş görür mü? görmez ise yaptığım sistemde olduğu gibi iki tane kilidin herhangi bir yerinden kesildiğinde alarmı devreye sokacak bir devre yapılabilinir mi?

https://store.donanimhaber.com/28/bb/5d/28bb5db0c28f0feccb958f5119344ef3.jpg alarmlı kilit yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::FreeMan::. -- 2 Ocak 2015; 11:27:57 >

• en azından bobini nasıl soğuk tutabilirim buna yardımcı olun lütfen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.