mrb arkadaşlar . bu tip albealar devir düşük iken tekliyor mu _? bizimki kalkışlarda , 1 den 2 ye geçişte yada viteste iken düşük deivrlerde çok acayip silkiniyor . stopta etmiyor ama bi hopluyo bi yawaşlıyor filan . gazı topuklayıp kalkınca sorun yok ama . adamı dumur ediyo .tamircilere epey sorduk . motor küçük old diyorlar . bence bu motor düşük devirlerde tork üretemiyor .
bu tiplerden kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum .
motor ufak kasa ağır sadece gitmeye yarar çok şey bekleme
motor ne kadar ufak olursa olsun şanzuman diye bişey var yanii. araç eğer tekliyor ve motor devri aracı sarsacak ve titretecek seviyeye düşüyorsa motorda anormal giden bişeyler var demektir.
en yakın servise gidip durumu anlatmakta fayda var.
gerçi doğrudur bu araçlara takılan motorlardan fazla bişey beklemek doğru değil ama yine de sarsıntısız çalışması gerekir.
Sanırım sen debriyajı bırakırken çıkan tak tak sesini kastediyorsun.... Eğer o ise şanzıman takozun çatlamış olabilir , bende palio var , ve kalkışta ses yapıyordu.Serviste farkettiler 55 Ytl'ye değişti.Ama dediğim gibi aynı problem olmayabilir.
bir yakınımızda 1,2 siena var ve lpg taktırdı hiç böyle bir sorun yaşadığını hatırlamıyorum, motor hacmi düşük ok. ama dediğin problemin bundan kaynaklanacağını sanmıyorum, motor kulağı (takozu) kopması, şanzıman takozu, debriyaj balatasının yağlanması gibi sorunlar silkeleme yaptırabilir araca
aRKadaŞım beNce noRmaL biR geLişMe....aRacıN sOrunu gaz yeMeme Oda 1.2 oLmaSıNdan kayNakLaNıyoR...kaLkaRkeN gazı biRaz daHa fazLa veRiceKsin tıSIr tıSIr kaLkıcaKsın
quote:
Orjinalden alıntı: sberkil 1 den 2 ye geçişte yada viteste iken düşük deivrlerde çok acayip silkiniyor . stopta etmiyor ama bi hopluyo bi yawaşlıyor filan
benzinden kaynaklanan bir problem olabilir ya da rölanti ayarından kaynaklanan bir problem olabilir ama muhakkak aracın yakışında bir problem var sanırım çünkü 1.2 16v palio sattık baya bi bindim araca hiç de dediğin gibi bir sarsıntı filan olmuyordu,aksine motor çok ataktı.
motor canavar gibi , tüpte de sorun yok . kalkışta ve 2. vitese geçişte gazı iyice az verirsen, devir düşükse yapıyor bunu . kalkışlarda gaza dokununca yağ gibi akıp gidiyor .
yorumlar için tşkler arkadaşlar .
kazasız sürüşler
Arkadaşım dediğin olay bir arıza göstergesi değil kullanım hatasıdır bendede aynısı var ha motor kasaya ufag geliyor diyen adamda ne tork kavramını ne beygirgücü kavramını nede dişli oranını biliyordur. ha tek doğru oldukları ufah hacimli araçları biraz devirli kullanacaksın. albea palio vs 1.2 lerinin en ideal kalkış devri 2500 devirdir bunun altında eğer aracı tam bilmiyorsan tekleme yaptırırsın. bunun dışında düz yolda giderkende 2000 devrin altına aracını düşürme...
merhaba bende de var albea 1,2 el yeni yeni teklemeye başladı motor gücüyle falan alakası yokmuş bunun enjeksyon arızasıymış. bayağıda bi paradan bahsediyorlar 600 lirayı gözden çıkardım bende.yapacak birşey yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme