Şimdi Ara

clio 1.2 Authentique

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba saygı değer arkadaşlar ben yeni ehliyet aldım ve bi aaba almak istiyorum ve düşüncemdeki araba clio
    1.2 Authentique bu arabadan biraz bahsederseniz bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim bitağne araba buldum 90.000 km de çamurluğu değişmiş başka eğişen boya yok adam 16.000 tl istiyor bana biraz fazla gibi geldi sanki sizce bu araba bufiyat edermi uygunmudur.Ayrıca arabanın eksileri artıları nelerdir.
    -Ehliyeti yeni aldığım için biraz acemilik olacaktır ufak tefek kazalarda kaçınılmaz arabanın yedekparca fiyatları nasıl ??
    -Arabanın yakıt tüketimi nasıl ?
    -motor arabanın kasasını taşıyabiliyormu (fazla hız yapmaya ihtiyacım yok 170-180 kmh kafidir beni yarı yolda bırakmasın yeter)
    -Ayrıca araba sağlammı güvenlimi (tabi bi bmw sağlamlığı güvenliğide beklemiyorum sınıfına nazaran)

bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden herkeze teşekkürler

• 2008 Model 1.2 Clio III Authentique aracım vardı. Şoförlük "0" iken aldım, hiç çiziksiz kazasız belasız öğrendim kullanmayı, 2010 haziran ayına kadar. Sağ ön arka kapıdan ağır hasarlı olarak pert ettim aracı hata 8/8 karşı tarafın.

Aracın artıları
    + Yakıt tüketimi çok düşük, şehir içi 6-6.5 arası, şehir dışı 5-5.5 arası yakıyor, seri kullanmazsan.
    + Kaliteli bir araba, 2.5 sene boyunca en ufak bir problem, 2. kez marş basma gereği, konsoldan ses vs. hiçbirşey duymadım.
    + Parçası kısmen ucuz ama tofaş parçaları gibi değil tabiki.
    + Yerli olduğu için kaskosu ucuz oluyor.
    + Motor performansı şehir içinde normal
    + EuroNCAP 5 Yıldız kasalı, bana Focus çarptı frensiz en az 60-70 ile vurdu, araç pert olacak hale geldi ama kabin içine yansımadı hasar.
    + Bagajı sınıfına göre geniş
    + Araba öğrenmek için süper bir araç, debriyaj gaz direksiyon inanılmaz yumuşak.

Eksileri
    - Motorun devrini sürekli takip etmek gerekiyor, düşük devirlerde araç toplamıyor
    - Tek şeritli yollarda sollarken dikkat
    - Orjinal lastikler 165 65 R15, ince yani, fren yoltutuş pek iyi değil, lastikler eski ise hemen 185 55 R15 şeklinde değiştir
    - Max 170 yapar zaten ki 140 tan sonra bence B sınıfı için son derece tehlikeli.
    - Aynalar elle ayarlanıyor, arka koltuklarda tutamak yok.

Sonuç olarak o fiyata alınabilecek güzel araçlardan birisi, alırsan hayırlı olsun...

• bilgin için teşekkürler
  • başka bilgilendirecek arkadaş bu konuda beni aydınlatabilecek birisi yokmu arkadaşlar
  • 1 ay önce 2005 model kazasız orjinal HB clio 1.2 Authentique aldım.Bende senin gibi şoförlüğümü geliştiriyorum.Şehir içi kullanımında 16V oldugundan seri zaten yok trafik yok ışıklar nedeniyle hızlanmadan hemen duruyorsun.şehir dışı hemen hızlanmıyor araba sollarken dikkat edilmeli ve hantal kalıyor.4000 devirde 140 km gördüm fazlada zorlamadım gidiyor çünkü ama hızı seven biri değilim ağır ama hep gidenlerdenim :) parça sorununa gelince yedek parcası heryerde var ve ucuz.özetle başlangıç için arabamdan memnunum karar senin.
  • Sürekli kullandıgım bir arac degil ancak bu yaz marmaris e gittim. asagıda solediklerine aynen katılıyorum.

Eksileri
    - Motorun devrini sürekli takip etmek gerekiyor, düşük devirlerde araç toplamıyor
    - Tek şeritli yollarda sollarken dikkat
  • Eskişehirden bursaya 5,2 litre / 100 km ortalama ile gelmiştim bir keresinde, 90km/h sabit hızla. En iyi tüketimim buydu. Zaten katalog değer 4,9 litre.
    1 saatlik 100 metre ilerleyebildiğim yoğun trafikte dur kalkta da 8 litre civarı yakmıştı.
    Araç 4 kişi, bagaj full, 1800km lik tatil yolculuğunda da 7,2 litre yakmıştı ortalama. Tabi ekonomik kullanmadım aracı, yokuşlarda 3. vites 5000 devir falan çıktım...
    tüketimler de böyle işte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 1.6 RXT?
    19 yıl önce açıldı
    Renault 1.4 Authentique 2007
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de görüslerimi paylaşayım.

-yakıt tüketimi benzin için makul. km de açık trafikte 210 civarı
    - araç konforlu. yol tutusu güzel.
    - 1.2 olduğu için sollamalarda iyi değil.
    -16v araç olduğundan dolayı 1.2 olmasına rağmen atik bir araba. rampada bayılma diye bir durum yok.
    -kaportası sedanlara göre sağlam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-renault-clio-ikinci-sahibinden-clio-hb-1-2-abs-klima/detay

bu benim aracım ilgilenirseniz görüselim

araba güzel arkadaşım rengide hoş tam aradığım renk ama benim konumun başındada belirttiğim gibi 15-16 bin TL lik araçlara bitçem yetişmiyor malesef benim arabaya ayırabiliceğim bütçe 12 max. 12.500 TL size uygunsa görüşmek isterseniz görüşürüz anlaşa bilirsek haftasonuda gelir arabaya bakarım Allah nasip ederse biner giderim ben yapabiliceğim en iyi teklifi yaptım sizde uygunsa hayırlı olur inşallah saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: --ErcaN--

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-renault-clio-ikinci-sahibinden-clio-hb-1-2-abs-klima/detay

araba güzel arkadaşım rengide hoş tam aradığım renk ama benim konumun başındada belirttiğim gibi 15-16 bin TL lik araçlara bitçem yetişmiyor malesef benim arabaya ayırabiliceğim bütçe 12 max. 12.500 TL size uygunsa görüşmek isterseniz görüşürüz anlaşa bilirsek haftasonuda gelir arabaya bakarım Allah nasip ederse biner giderim ben yapabiliceğim en iyi teklifi yaptım sizde uygunsa hayırlı olur inşallah saygılarımla

her paraya göre araç vardır. bu kasa 2004 sonrası makyajlı kasa. daha alt kasalara bakmanızı öneririm. bu arabanın komple boyalısına bile internette 14500 civarı istiyorlar.
    ilana bakarsanız arabanın chek up raporunu dahi tarattırıp ekledim.
    ucuz etin yahnisi yavan olur. biraz ucuza alayım diye sorunlu arabalardan uzak durun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankarametinerr -- 5 Ekim 2010; 12:08:23 >

• quote:

quote:

quote:

her paraya göre araç vardır. bu kasa 2004 sonrası makyajlı kasa. daha alt kasalara bakmanızı öneririm. bu arabanın komple boyalısına bile internette 14500 civarı istiyorlar.
    ucuz etin yahnisi yavan olur. biraz ucuza alayım diye sorunlu arabalardan uzak durun.

sizede hakveriyorum sizde haklısınız ama bütçe yetişmiyor işte öğrenci adamız bütçemiz bukadar en iyisi biraz daha bekleyip bütçeyi biraz daha zenginleştirdekten sonra böyle bir araç almak :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

sizede hakveriyorum sizde haklısınız ama bütçe yetişmiyor işte öğrenci adamız bütçemiz bukadar en iyisi biraz daha bekleyip bütçeyi biraz daha zenginleştirdekten sonra böyle bir araç almak :)

bu modeli tavsiye ederim ben memnun kaldım. zaten bir kisiyle anlastım gibi bu hafta halledeceğiz.

• hayırlı olsun sizin için evet model benim de hoşuma idiyor bütçemi biraz daha genişlettikten sonra hiç beklemeyeceğim yada bütçeme uygun temiz bişi bulursam hemen alacağım nekadara anlaştınız acaba öğrenebilrmiyim?
  • quote:

hayırlı olsun sizin için evet model benim de hoşuma idiyor bütçemi biraz daha genişlettikten sonra hiç beklemeyeceğim yada bütçeme uygun temiz bişi bulursam hemen alacağım nekadara anlaştınız acaba öğrenebilrmiyim?

fiyatı zaten ınmıstım. 16 dan ındım bu rakama. 15500 a bitecek ıs
  • hayırlısı olur sizin için inşallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.