Şimdi Ara

Albea multijet çekiş problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2010 model, multijet, Albea aracımda çekiş düşmesi problemi yaşıyorum. Aracım 136.000km'de. Problem ilk olarak, yaklaşık 3000km önce motor arıza lambasının yanmasıyla başladı. Servise gittiğimde arızanın EGR sıkışmasından kaynaklandığını söylediler ve EGR'nin bobin kısmını çıkarıp, temizleme spreyiyle temizleyip ekrar yerine taktılar. Yani EGR'yi motor gövdesinden tamamıyla sökmediler. Sonrasında hata lambası yanmaya devam ediyordu. Usta arkadaş, biraz uğraşıp arıza lambasını söndürdü. Ama aracımın performansında herhangi bir düşme hissetmedim. 2000km kadar sonra aracımın ivmelenmesinde problem yaşamaya başladım. Gaza bastığımda araç ivmeleniyor, bu esnada gazdan ayağımı biraz çekip tekrar baştığımda araç 2-3sn gecikmeli tepki veriyordu. Tekrar servise gittim ve turbonun wastegate'inde sıkıntı olduğunu ve tam olark görev yapmadığını söylediler. Sonrasında turboyu ve benim isteğimle debimetreyi de değiştirdik. Şuanda ivmelenme problemi kısmen çözüldü ama aracım geç tepki vermesi hala devam ediyor. Özellikle 2800 devire kadar güzel ivmelenen aracım bu devirden sonra aynı ivmelenmeyi sergilemiyor ve sanki yığılıp kalıyor. Yokuş yukarı çıkarken geç tepki vermesi çok sıkıntı yaratıyor. Gazdan ayağımı bir süre çekip tekrar bastığımda yine 2-3 sn bekliyor, bu arada biraz daha gaz verirsem siyah duman atıyor ama bu defa da gaz vafla geliyor ve devir saati çok fazla yükseliyor. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir.
    İlginize şimdiden çok teşekkür ederim.

• Bugün aracımı tekrar usta götürdüm ama sorun hals devam ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Passat çekiş sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.