Şimdi Ara

ALBEA SÜSPANSİYON SİSTEMİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir şey öğrenmek istiyorum. Ben 2004 model 1,2 Albea sahibiyim. Fakat aracıma karşıdan bakınca sağ tarafın daha yüksek olduğunu görüyorum, ağırlıktan falan değil, araç boşken ve hiçbir yük yokken. Sizce bu neden olabilir. Ayrıca yüksek olan kısımdan luk luk diye sesler geliyor engebeli bir yerden geçince. Cevaplarınızı bekliyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: erainy

Merhaba arkadaşlar, bir şey öğrenmek istiyorum. Ben 2004 model 1,2 Albea sahibiyim. Fakat aracıma karşıdan bakınca sağ tarafın daha yüksek olduğunu görüyorum, ağırlıktan falan değil, araç boşken ve hiçbir yük yokken. Sizce bu neden olabilir. Ayrıca yüksek olan kısımdan luk luk diye sesler geliyor engebeli bir yerden geçince. Cevaplarınızı bekliyoruz.

alÇak oLan yerLerden geLiryor desen ses gene neyse ama yüksek yerLerden geLirse... gene amortisörLerde bir sorun oLabilir...bi göstermnede fayda var hemde süspansiyonun da bir anormaLLik var senin bir taraf aLçak bir taraf yüksek oLmaz...!!!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Fdd24

quote:

Merhaba arkadaşlar, bir şey öğrenmek istiyorum. Ben 2004 model 1,2 Albea sahibiyim. Fakat aracıma karşıdan bakınca sağ tarafın daha yüksek olduğunu görüyorum, ağırlıktan falan değil, araç boşken ve hiçbir yük yokken. Sizce bu neden olabilir. Ayrıca yüksek olan kısımdan luk luk diye sesler geliyor engebeli bir yerden geçince. Cevaplarınızı bekliyoruz.

alÇak oLan yerLerden geLiryor desen ses gene neyse ama yüksek yerLerden geLirse... gene amortisörLerde bir sorun oLabilir...bi göstermnede fayda var hemde süspansiyonun da bir anormaLLik var senin bir taraf aLçak bir taraf yüksek oLmaz...!!!!!!
    teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: erainy

teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    aracınız elfreni çekik ve vitesteyken bu şekilde durur.

luk luk olayı ayrı bir sorun olup alt düzenin kontrolü gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawnitekin

Alıntıları Göster
    İlginç geldi bana fakat nasıl olur el fireni ve vitesdeyken bu durumda olması. Araç düz zeminde duruyor.
  • quote:

İlginç geldi bana fakat nasıl olur el fireni ve vitesdeyken bu durumda olması. Araç düz zeminde duruyor.

Alıntıları Göster
    quote:

el freni sistemi bir kaldıraç gibidir.. arka frenlere giden iki tel tam eşit boyda olmadığından kısa olan taraf aracın o tarafından en az 150 kg lık bir itme veriyor sanki aracı otaraftan tutup havaya kaldırmak ister gibi.. daha açık söylemek gerekirse el freni teli çatallaşmadan önce aracın tam ortasından giderek arka iki tekerleğe eşit kuvvet uygulamıyor..biri daha erken kuvveti aldığı için böyle oluyor...sonuçta çok normal bir durum...

• quote:

quote:

el freni sistemi bir kaldıraç gibidir.. arka frenlere giden iki tel tam eşit boyda olmadığından kısa olan taraf aracın o tarafından en az 150 kg lık bir itme veriyor sanki aracı otaraftan tutup havaya kaldırmak ister gibi.. daha açık söylemek gerekirse el freni teli çatallaşmadan önce aracın tam ortasından giderek arka iki tekerleğe eşit kuvvet uygulamıyor..biri daha erken kuvveti aldığı için böyle oluyor...sonuçta çok normal bir durum...

Alıntıları Göster
    Anlattıklarını göz önüne alaraktan, düz bir zeminde el frenini indirdim ve vites boşta iken baktım, hiçbir fark yok.

• quote:

Anlattıklarını göz önüne alaraktan, düz bir zeminde el frenini indirdim ve vites boşta iken baktım, hiçbir fark yok.

Alıntıları Göster
    Benim siena da öle sol taraf biraz düşük gibi. Hatta 1 sene önce başka bi forumda da okudum aynı olayı o da albea dan bahsediyodu. ben sebebini buldum şanzuman sol tarafda ağırlık farkı var ondan oluyo. çözüm olarak sol ön tekere 1 ps fazla haca basıyorum bi de bagajdaki tüm eşyaları sağ tarafa koyyorum. LPG tüpünü de sağa taktırdım şimdi düz duruyo. Bunu başka bi markada da yazdılar ama hatırlamıyom şimdi.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hawnitekin

Valla buna hiç dikkat etmemiştim bi ara dikkat edecem. Hatta bi arkadaş galeride sıfır albealarında aynı tuhaflığı olduğunu sölemişti. Onda multijet var.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

quote:

Orjinalden alıntı: hawnitekin

Valla buna hiç dikkat etmemiştim bi ara dikkat edecem. Hatta bi arkadaş galeride sıfır albealarında aynı tuhaflığı olduğunu sölemişti. Onda multijet var.

Alıntıları Göster
    Çok ilginç bir durum ama benim asıl sorunum sağ taraftan gelen sesler. Bunu bir servise göstericem ya da amortisörün ya da amortisör takozunun bozuk olup olmadığını anlayacak bir yöntem varmı acaba?

• quote:

Çok ilginç bir durum ama benim asıl sorunum sağ taraftan gelen sesler. Bunu bir servise göstericem ya da amortisörün ya da amortisör takozunun bozuk olup olmadığını anlayacak bir yöntem varmı acaba?

Alıntıları Göster
    ...
  • quote:

...

Alıntıları Göster
    çok ilginç bir durum şanzıman sğda solda nerde olursa olsun aracın dengesini ona göre ayarlamarı gerekir aslında basit gibi görünsede aracın dengesi açısında tehlikeli bir durum servise bi sorun bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: ft_fatalrhymer

çok ilginç bir durum şanzıman sğda solda nerde olursa olsun aracın dengesini ona göre ayarlamarı gerekir aslında basit gibi görünsede aracın dengesi açısında tehlikeli bir durum servise bi sorun bence

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim...
  • quote:

Teşekkür ederim...

Alıntıları Göster
    .....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ft_fatalrhymer

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ft_fatalrhymer

Kesinlikle katılıyorum...

Bu arada @Havnitekin hocamızın dediği doğrudur...Hiç dikkat etmedinizmi el frenini indirdiğinizde araç çöker..

• quote:

Orijinalden alıntı: FreezeTheLife

quote:

Orjinalden alıntı: ft_fatalrhymer

Kesinlikle katılıyorum...

Bu arada @Havnitekin hocamızın dediği doğrudur...Hiç dikkat etmedinizmi el frenini indirdiğinizde araç çöker..

Alıntıları Göster
    El frenini indirince araç çöküyor bunu biliyoruz, zaten bunları düşünerekten bakıldı soruna...

• quote:

amortisör üst takozu ile alt tabladan olabilir ama muhtemelen amor. üst takozunun değişmesi gerekiyor

tabii bir ustaya göstermen gerekir emin olmak için
  • quote:

Orijinalden alıntı: GRANDE

quote:

amortisör üst takozu ile alt tabladan olabilir ama muhtemelen amor. üst takozunun değişmesi gerekiyor

tabii bir ustaya göstermen gerekir emin olmak için
    Teşekkür ederim. Peki bir amortisörün bozuk olup olmadığı nasıl anlaşılır. Bu konuda bilgi verebilirmisin GRANDE?

• quote:

Teşekkür ederim. Peki bir amortisörün bozuk olup olmadığı nasıl anlaşılır. Bu konuda bilgi verebilirmisin GRANDE?

Alıntıları Göster
    quote:

en basiti arabayı sağ ve sol önden sallarsın salınım fazla ise amor. özelliğini kaybetmiştir değişmesi gerekir

ama dediğim gibi bence amor. takozun arızalı

• quote:

Orijinalden alıntı: GRANDE

quote:

en basiti arabayı sağ ve sol önden sallarsın salınım fazla ise amor. özelliğini kaybetmiştir değişmesi gerekir

ama dediğim gibi bence amor. takozun arızalı

Alıntıları Göster
    Dediğiniz gibi yapmıştım ama araçta çok sallanma yok. Kendini topluyor hemen. Amor. baktım kaçak falanda yok yağ için diyorum. Dediğiniz gibi takozlardan olabilir. Çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erainy -- 11 Nisan 2008; 12:35:08 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.