Şimdi Ara

Hyundai İ20 EPS direksiyon arızası hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben 2. el bir i20 alma arifesindeyim. Araç çok hoşuma gitti 2015 model 75 bin km 1.4 dizel manuel style paket ve sunrooflu. Fakat internetten kısa bir araştırma sonucunda direksiyonda sertleşme, ses gelme hatta elektrik sisteminin devre dışı kalması, servisin de bu arızanın giderlmesi için 12 bin tlye kadar ücret istediğini okudum. Bu işin aslı astarı nedir varsa bilgi sahibi acaba beni aydınlatabilir mi?

Not: 2005 model eski kasa puntomda bu sorunu yaşadım ve çok ama çok kötü bir tecrübeydi. En ufak bir ihtimal varsa bile vazgeçeceğim. Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hyundai i20 EPS Direksiyon Arızası

Hyundai i20 araçlarında bilinen bir sorun, Elektrikli Hidrolik Direksiyon (EPS) sistemindeki bir arızadır. Bu arıza, direksiyonun sertleşmesine veya tamamen devre dışı kalmasına neden olabilir.

i20 Direksiyon Sertleşmesi Belirtileri

• Direksiyonun dönmesinde zorluk
    • Direksiyonun takılması veya titremesi
    • Direksiyonda gıcırtı veya sesler
    • Direksiyonun tamamen devre dışı kalması

EPS Arızasının Nedenleri

• Arızalı EPS kontrol ünitesi
    • Hasarlı kablolama veya bağlantılar
    • Direksiyon sensörünün arızası
    • Düşük akü voltajı

EPS Arızası Maliyeti

i20 EPS arızasının onarım maliyeti, arızanın türüne ve ciddiyetine bağlı olarak değişir. Ortalama olarak, onarım ücreti 1.000 TL ile 3.000 TL arasında olabilir.

Önemli Hususlar

• Direksiyon sertleşmesi veya devre dışı kalması durumunda aracınızı sürmeyin.
    • Sorunu güvenli bir şekilde gidermek için yetkili bir servise başvurun.
    • Düzenli bakım ve kontroller, EPS arızalarının önlenmesine yardımcı olabilir.

Eğer Hyundai i20 aracınızda direksiyon sertleşmesi veya EPS arızası yaşıyorsanız, gecikmeden yetkili bir servise başvurmanızı öneririz. Bu arıza, güvenli sürüşü tehlikeye atabilir ve zamanında müdahale edilmezse daha ciddi sorunlara yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • i20 de öyle bir kronik sorun yok
    Daha doğrusu o aracın kronik bir sorunu yok
    Sadece 1.2 benzinlilerde titreme yapıyor bazı insanlarda garantiden baskı balata değiştiriyorlar
  • 4 yıldır kullanıyorum, Şubat 2015ten beri. Böyle bir sorunla karşılaşmadım ve ilk defa sizden duyuyorum...
  • Boyle bir sorun varsa bile net cevabi i20 formunda bulursunuz.Hemde aklinizda suphe kalmaz.
  • 2017 dizel i20 var bende. Hiçbir sorun yaşamadım araç 53000 km'de. Yalan olmasın direksiyon bana biraz sert gelmişti ama şu an alıştım gibi. 2 kere de servise gittim bir sorun yok yani. Bu direksiyon sorunu eskilerinde vardı galiba. 2011den sonraki Hyundailerde direksiyon aşırı yumuşaktı ve bende de 2012 Elantra vardı. Onda sorun olmadı fakat o dönemler i30 ve Elantra forumlarını takip ediyordum böyle bir sorun vardı. Bana göre yeni modellerde bu sorunu yaşamamak adına direksiyona müdahale ettiler. Direksiyon o yüzden çok az sert geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin Cann -- 7 Şubat 2019; 8:47:37 >
  • Artık bir çok araçta EPS var ve bir çok araçta aynı arızayı yapabilir. i20 kullanan çok tanıdık var ve hiç boyle bir sorun duymadım, olsada Hyundai 5 yıl garanti kapsamında gak guk etmeden o sorunu halleder garanti dışına çıkmışsada gider sanayide yaptırırsınız.
  • Kendi çevremde çokca i20 kullanan var ama bu sorunu yaşayan olmadı henüz, burda birkaç kişiden okuduğumu hatırlıyorum ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2004 Avensis Direksiyon Problemi
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yaklaşık 10 yıldır i20 kullanıcıyım 0 dan 170bin km geldim böyle bir arıza ile karşılaşmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzdrk

Boyle bir sorun varsa bile net cevabi i20 formunda bulursunuz.Hemde aklinizda suphe kalmaz.
    i20 formunda konu açtım başka sitede olabiliyormuş şans meselesi diyor adam. Ben bu güne kadar 2 tan araç aldım biri 2005 eskş kasa punto aynı bu şekilde direksiyon arızası vardı kronik başıma geldi. Sonra 2012 punto aldım onlarda da kronik hava yastığında çatlama mevcut ve tahmin ettiğiniz gibi yine benim başıma geldi. Çok kısmetsizimdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Yaklaşık 10 yıldır i20 kullanıcıyım 0 dan 170bin km geldim böyle bir arıza ile karşılaşmadım.
    Teşekkür ediyorum hocam sağolun.
  • 9 yıldır i20 kullanıyorum direksiyon arızası var bildiğim yeni kasa da da devam ediyor işini bilen ustası sorunu çözüyor para alarak değil garantiden yapıyorlar .

bu sorunda direksiyonu sonuna kadar zorlamaktan kaynaklanıyor olabilir

2010 aldığım araçta direksiyondan ses gelirdi sadece sıkarlardı olurdu
    olmaz sa direksiyon kutusunu değiştiriyorlar

Bursada ki inallar servisine götürdüğümde sorun yok diyorlar seside duyuyorlar
    Şentürkler servisine gittiğimde sorunu hemen çözüyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

9 yıldır i20 kullanıyorum direksiyon arızası var bildiğim yeni kasa da da devam ediyor işini bilen ustası sorunu çözüyor para alarak değil garantiden yapıyorlar .

bu sorunda direksiyonu sonuna kadar zorlamaktan kaynaklanıyor olabilir

2010 aldığım araçta direksiyondan ses gelirdi sadece sıkarlardı olurdu
    olmaz sa direksiyon kutusunu değiştiriyorlar

Bursada ki inallar servisine götürdüğümde sorun yok diyorlar seside duyuyorlar
    Şentürkler servisine gittiğimde sorunu hemen çözüyorlar
    Bende bursadayım da bu korkutuyor işte beni. Dediğim gibi daha önce punto da başıma gelmişti.
  • MonteRole M kullanıcısına yanıt
    Korkacak birşey yok gözünde büyüttüğümüz
    tutki oldu usta tanıdık yaptırırız ulaş bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Korkacak birşey yok gözünde büyüttüğümüz
    tutki oldu usta tanıdık yaptırırız ulaş bana
    Anladım hocam umarım böyle bir sorun yaşamam şayet ki alırsam. Teşekkür ederim.
  • MonteRole M kullanıcısına yanıt
    Araç garanti kapsamındadır zaten çıkmadıysa dert etme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.