Şimdi Ara

Honda Civic fd6 Ciddi Fren Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Honda civic 2007 fd6'da birçok ustaya göstermemize rağmen çözüleyemen ciddi fren sorunu mevcut.

Fren pedalına biraz fazla basınca abs hemen devreye giriyor araba durmuyor, freni kendiliğinden kesiyor gibi. Bunu çok yavaş hızlarda bile yapıyor.

Kasis, çukurda frene basınca hemen abs devreye giriyor

Yokuş aşağı frene biraz fazla basınca abs açıyor tıkır tıkır araba durmuyor hızlanıyor bile.

Sağ arka lastiğe hidrolik gitmiyormuş ani frende bazen sağa çekiyor araba

Fren pedalı normalde de ortadan sonra beton gibi

Son zamanlarda Abs devreye girdikten sonra fren pedalı boşa çıkıyor dibe kadar hiç tepki yok dipte tutmaya başlıyor pompalayınca düzeliyor.

Lastikler sıfırken de böyle, fren hidroliği yeniyken de böyle, disk balata yeniyken de böyle.
    Bu sorun birçok fd6'da var kronik diyorlar ama artık abs açtıktan sonra fren pedalı da boşalıyor dediğim gibi sorun ciddi.

Birçok usta hatta yetkili servis bile net bir şey bilmiyor. Abs beyni diyen de var ama garanti çözüm olur diyen yok.

Bu problemi nasıl çözebiliriz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu kasalarda fren abs sorun değildi, sorun sadece araba fren yapınca frenlerin özellikle yüksek süratlerde uğuldamasıydı.Bahsettğiniz aracı yıllarca sürdüm.
    SOrun ilk lastiklerde olabilir.Tutunamadığı durumlarda abs devreye girer.LAstikler yeniyse eğer fren servosuna baktırın.POmpasınd asorun olabilir.ABs beyninde sorun olabilir.Fren kanallarında hava kalmış olabilir.İşinin ehli honda ustaları bu sorunu kolayca çözer.İyi bir ustaya gidin...
  • westgate ya da abs beyni gibi duruyor.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Westgate turbo basınç valfidir karıştırınız galiba araba atmosferik honda

• quote:

Orijinalden alıntı: babapars

Westgate turbo basınç valfidir karıştırınız galiba araba atmosferik honda
    fren merkezi demiştim de karıştırmışım, haklısınız. westinghouse olarak geçiyor.
  • ABS beyni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Westenhouse sağlam hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Abs beyninin orijinali 10 bin tl civarı. Tamirini yaparım diyen ise bin küsür tl'ye hallederim diyor ama kesin çözüm olacak mı

• dediğiniz sorunları bende yaşamıştım çukura girince gelen abs sesleri ani şekilde yapılan az frenlerde abs devreye girmesi.Hepsi lastikleri değiştirince kayboldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkmavy

Abs beyninin orijinali 10 bin tl civarı. Tamirini yaparım diyen ise bin küsür tl'ye hallederim diyor ama kesin çözüm olacak mı
    Tamirini yapan yerle görüşün garantili şekilde yapacaksa yaptırın, daha önce bir kez daha aynı kasa civicte bu sıkıntıya rastladım çıkma bularak çözdüler

• Lastik sıfır da nasıl bi lastik ? Japonlarda elektronik arıza zor görülen bi olay. Özellikle abs beyni gibi kritik bir parça da. Olamaz demiyorum ama düşük bi ihtimal.

• 2 yıl kullandım fd6 . o sorun o kasalarda kronik sanırım. satıp kurtulmuştum.
  • Benim de 2011 fd6 Honda civic aracım var, konu sahibinin anlattığının benzeri (fazlası bile frenlerim zor tutuyor, el frenini çekmem gerekiyor bazen) yaklaşık aynı arıza yani,

Yılbaşında bakıma girdim (salıncak, rot başı, rot mili, balatalarını) komple yenilediğim halde sıkıntı hala (hatta arttı) devam ediyor.

Kütahya'da ikamet ediyorum, ABS ve beyinden anlayan sağlam bir usta olmadığını söylüyorlar (frenciye gittim abi Kütahya'da bunu çözecek bir usta yok dedi) başka nereye gidebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• kopyaci K kullanıcısına yanıt

Eskisehir de Yetkili Servis yok mu?Muhtemelen Ozel Servis de vardır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.