Şimdi Ara

Albien 2ohm enjektör kullananlar yardımcı olabilir mi 🤔

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
13.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım 1.2 8v 75hp fiat siena. Atiker nanofast lpg var 2015 de sıfır taktırdık. O günden şimdiye 43 bin km olmuş haliylye enjektörler bozuldu artık 1500 devire kadar tekleme mevcut. Almışken valtek 3 ohm yerine daha kaliteli bulduğum albien 2 ohm alayım diyorum ama kullancısı pek yok sanırım. Siz hiç kullandımız mı kullanan tanıdğınız var mı memnun musunuz?
    Albien 2ohm enjektör kullananlar yardımcı olabilir mi  🤔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• f/p ürünü oldugunu duydum. pek bilindik bir enjektör değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

f/p ürünü oldugunu duydum. pek bilindik bir enjektör değil.
    Bende öyle diye duydum bi iki tanesi hariç olumsuz yorum da görmedim ama bilgi yok kullanan yok çekiniyorum. Facebook da olsun burda olsun soruyorum cevap yok kimseden.

• ben de bunlara baktım bir ara. özellikle brc enjektörü muadili diye tanıtılıyor. açıkçası uzun ömürlü olacağını sanmıyorum.

aracınızın enjeksiyon sürelerinin çok düşük olacağını sanmıyorum, orijinal italyan malı valtek tercih edin bence. en azından ben kendi aracım için böyle yapmayı planlıyorum.

ekleme: imzamda gözüken lada nivada 2017 montajlı nanofast var, 5-6 ay önce enjektörlerin birinin bobini bozuldu, garantiden değişti. zaten çok düşük maliyetli birşeydi sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin310 -- 18 Ekim 2019; 23:24:16 >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Hocam maliyetten ziyade valtekten bi tık daha kaliteli olsun yeterli benim için.
    Valtek aracıma yetiyor evet ama bir süre sonra gene sorun çıkartabiliyor. 140-150₺ ya valtek almak yerine 10-20₺ fazla verip bunu almak ne kadar mantıklı bem onın peşindeyim. Valteği alacağım 30-40 bin km sonra gene teklemeler başlayacak gene alacağım gene sorun çıkacak.Şunu alıp en azından 50-60 bin km rahat etsem yeter bana

• mikailhanaltınkaya M kullanıcısına yanıt
    mantık olarak aynı yerdeyiz de, ufak bir yanlış anlaşılma var.

normalde valtek, global bir grup bünyesinde italyan bir üretici. bir sürü enjektör modeli var, type 30 bunlardan sadece biri (yani bizim bahsettiğimiz model). bu tip enjektör yerli olarak da çeşitli markalar altında üretiliyor. zaten araştırırsanız yerli valteklerin 150tl civarı, ithal olanların ise 250-300tl arası olduğunu göreceksiniz. benim orjinal dediklerim bunlar ve 50-60bin km rahat dayanacağını düşünüyorum.

bu konudan bağımsız, başka konuda teklemeden bahsetmişsiniz. muhtemelen 2 ayrı sorununuz var, tekleme varsa büyük ihtimal ateşlemeyi kontrol etmek gerekir.
    Tekleme de bu konudan dolayı hocam.
    Ateşlemem güzel bujilerim daha 4 bin km de orijinal ngk bkr6ekc fairkanın bunu tak dediği buji. Buji kablolarımın dirençleri ölçüldü hepsi 1-3kohm arasında atlama da yapmıyor. Bobinlerimin sekonder sarımları 8.2-8.5 kohm arasında pirimer sarımları 1 ohm tolerans değerlerinin içinde. Zaten benzinde hiçbir problem yok araç olması gerektiği gibi.

Valtek olayını gayet iyi biliyorum. Bu albienler de valtek zaten onun da farkındayım. Bu valtek olayı tüm cep mendillerine selpak margarinlere de sana yağ demek gibi bir şey oldu artık.
    Ama 250-300 eonu alacağıma atiker gold enjektör alırım daha iyi.
    Benim amacım 120-200₺ bandında bir ürün bakmak.

Aynen öyle. Araba uzun süre kullanılacaksa enjektöru kaliteli seçmeyi mantıklı buluyorum. Ama max 200 bütçe belirlediyseniz zaten ya yerli valtek ya da albıen. Bu durumda ben denemiş olmak için albien seçerdim.

Teşekkürler 😊

• kaç bin km de bir enjektör değişmesi gerekiyor bilen var mı?
    Rica ederim, albıen alırsanız yorumları bekleriz:)

• Canım cennet istiyor ama günahlarım izin vermiyor...

250-300 verip 50-60 bin km kullanmaktansa 150 verip 40 bin gitmek daha mantıklı, tabi 40 giderse, bence denemek lazım 140 tl çok bişey değil riske girilebilir, bir de bu n11 de daha ucuz, n11 e bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 19 Ekim 2019; 10:41:52 >
  • N11 de kalmamış
    Şöyle bir şeyler var
    urun.n11.com
    Monzagaz Italy Ithal Otogaz Lpg Enjektör - n11.com
    https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/monzagaz-italy-ithal-otogaz-lpg-enjektor-P326680431

Bu 2 ohm muş

Bu kaç ohm yazmamış
    urun.n11.com
    Atiker Tipi Otogaz Lpg Enjektör Sıralı Sistem İçin - n11.com
    https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/otogaz-lpg-enjektor-sirali-sistem-icin-P326686769

Arada 10-15 tl fark var diyor isen alin zaten.Valtekten daha dayaniksiz olacak hali yok.Yapi farkli bastan.Gorece kalibrasyon bozulmasi daha zor.Valtek in,yok temizligi idi,ayari idi oyu buyu.Ugrasmaya degmez.

• froster2006 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Ama işte hakkında fazla bilgi olmayınca kullanıcısı çok az olup kullanan da bilgi vermeyince insan tereddüt ediyor

Size albien bakarken ben enjektör almış bulundum:)

Valtekler daha bozulmamıştı aslinda ama 2.el dymco enjektör denk geldi. Yanlış hatirlamiyorsam 1.9ohm. Henüz ayarlarla detayli oynamadim, sadece oto kalibrasyon yapip biraktim. Ama şimdiden fark bariz, düşük devirlerde benzini aratmiyor, lpg geçişte motor soğukken bile gayet düzgün çalışıyor.

Valla hocam ben mecburiyetten buji kablosunu falan değiştirdim (sökerken koparttım birini 😂) bir de lazer operasyon geçirdim cam silecek mekanizması falan bozuldu maddi olarak sıkıntıya girdik baya bende güzel bi ayar yaptım tekrar şimdi iyi yani. Bazen tekleme yapıyor ama ona da katlanıyorum artık. Elim bollaşınca albien ya da vikars 2ohm almayı düşünüyorum ama

• albien 2 ohm alan var mı sonuç nedir. ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.