Şimdi Ara

Aldığım 2 farklı mavi ekran hatası lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemimde format öncesi aldığım mavi ekran hatası bu şekildeydi.

Format sonrası ise bu şekilde hata alıyorum oyunlarda çat diye atıyor ekran kartı 70 derece işlemci 60 derece civarı geziyor oyunlarda ram ler dual channel sistemde m2 ssd de windows kurulu oyunlar hdd de herhangi bir antivirüs vb yazılımda yok anlamadım.

forma sonrası

• Ramlerde sorun var hocam aynı sorundan müzdaribim fakat ikame ram olmadığı için garantiye gönderemiyorum mavi mavi takılıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ismailgvn77 kullanıcısına yanıt
    Ramlerde sorun var ise hangisinde sorun olduğunu nasıl anlayabilirim. Tek tek ikisini 4 slotta denersem sorunu çözebilir miyim bilmiyorum.

• Ramleri memtest yada Windowsun kendi programı ile test edebilirsiniz. Hddyide test edin bad sector olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Ramleri test ederken nasıl bir test sonucu almam gerekiyor acaba

• STRIX S kullanıcısına yanıt
    Hocam ramlerde hatalı kısım olmaması lazım memtest86 programı ya da Windows bellek tanılama (başlat menüsü arama kısmından ulaşabilirsiniz) eğer ramlerde sorun yoksa chdsk ile hddlerinizi kontrol edin. Tabi en başta işletim sisteminizin biosun driverlerin güncel olduğundan emin olun. Zaten çoğu mavi ekran hatasının sebebi bu tip şeyler oluyor.

• ramleri biostan default frekansa alıp da bir deneyim bakalım. geçen yıl aynı sorundan çok çektim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam akşam eve gidip deneyeceğim ancak 4 5 kez format attım hepsinde mavi ekran alıyordum. Fakat son 2 3 gündür mavi ekran hatası sayısı artmaya başladı. Bios güncel ekran kartı chipset vs vs hepsi güncel ancak sorunu çözemedim. Ramlerin ve hdd nin testini yapacağım sonuçları yazarım

• Onu da denedim islemcide overclok da yok bütün ayarlar default ancak sorun çözülmüyor

• STRIX S kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bunları kontrol edin ayrıca minidump klasöründen mavi ekranların detayı ile konuyu daha iyi bilenlerden daha iyi yardım alabilirsiniz. Son mavi ekran ram yada disklerden kaynaklanıyor daha çok

hocam aldığım mavi ekranlar bu şekilde dediğiniz programlar ile gereken testleri yapıp sonucu paylaşırım sizinle

• Bu şekilde RAM testi yaptım hocam ancak her 13 testte bir başa dönüyordu veya aynı testi durdurmadıgım sürece baştan yapıyordu bilmiyorum. RAM de sanırım bir hata çıkmadı sırada hdd testi var yine paylaşırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRIX -- 16 Haziran 2019; 4:15:34 >

• Ramleri 2. Ve 4. Yuvaya takın belki işe yarar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bellek erişimiyle ilgili mavi ekran donanımsal soruna delalet eder. Anakart/chipset/bus arızası olması muhtemel lakin basit adımlardan biri olan belleklerin yerini değiştirme gibi çözümleri önce deneyin.

Bundan önce windows sistem dosyalarının bütünlüğünü doğrulamayı düşünebilirsiniz belki. Yönetici komut satırı " DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth " ardından " sfc /scannow "

Bu hataları almadan önce yaptığınız herhangi donanımsal değişiklik, donanımlara herhangi müdahale, usb aygıt takma, windows update vb. gibi adımlarınız varsa bunları gözden geçirin. Tüm donanım sürücülerinin güncel olduğuna emin olun (anakart biosu, vga biosu, menagament engine, chipset, usb kontrolcü, ethernet sürücüleri vb.)

HDD kullanıyor iseniz sağlığının iyi olduğundan emin olun, aynı durum SSD içinde geçerli. Eskiyen SSD'ler ve çok sayıda arızası olan HDD'ler dosyaların bozulmasına neden olabilir, ancak bunlar yaşansaydı bellek erişimiyle ilgili mavi ekran hatası olmaması gerekirdi. Siz yinede göz önünde bulundurun.

• Resmi acinca ayni mavi ekran hatasi telefonda cikti.

Sürücülerinde uyumsuzluk olabilir, tek tek guncelle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 16 Haziran 2019; 8:40:16 >
  • KOKTURUK K kullanıcısına yanıt
    hocam bad sector testi yaptım hem ssd hem hdd için ancak hata çıkmadı. Sistemin 2 ve 4 de olan ramleri 1 ve 3 e aldım ve windows 10 dan 8.1 e formatladım . Gün içinde fazla deneyim şansım olmadı ancak şunu farkettim sadece ve sadece oyunlarda hata alıyorum. Prime 95 ile yaklaşık 50 dk test yaptım herhangi bir sorun olmadı. Tam tersi aida 64 sadece ekran kartını strese soktum ancak ısı grafiği çok düzensizdi 60 70 arası sürekli dalgalanma vardı. Sanırım ekran kartında da sorun olabilir emin değilim. Hata alırsam yine farklı bir ekran kartı bir arkadaştan ödünç alıp bende ki kartı da ona vereceğim eğer sorun bende değil onda oluşursa veya onun ekran kartı sonrası sorun düzelirse bilin ki sorunum aslında beklentimden çok daha büyük
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.