Şimdi Ara

Aldığım telefon güncelleme almazsa ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
28.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlarım , sizlere bir sorum olacak . Diyelim benim bütçem 800 TL bu fiyata diyelimki Android kit kat , Ana bellek kapasitesi 2 GB , bellek kapasitesi 16 GB lık telefon alsam , ben bu telefonla oyun pek oynamasam , görüşme - foto - video - arada bir ihtiyaç için internet kullansam. Bu ürünüm bundan sonraki güncellemeleri almazsa ben bu telefonu 4-5 sene sonra kullanamazmıyım , kullanamazsam neden kullanamam ? Sistem güncellemeleri neden önemli ? Örneğin ben whatsup kullanacağım bugün whatsup versiyonu diyelim 2 , 4-5 sene sonra ben whatsup kullanamazmıyım ? Bilemiyorum sormak istediğimi sizlere anlatabildimmi. Telefon teknolojisini bilmediğim için sordum. Bilgisayarda çoğu insanın elinde Win XP var ve rahatlıkla işlerini görüyorlar. Bu mantıkla bu soruyu sordum.Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkozcan -- 22 Kasım 2014; 8:26:13 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefon Güncelleme Almazsa Ne Olur?

Güncellemeler, telefonlarının güvenli, verimli ve yeni özelliklerle donatılmış olmasını sağlamak için hayati önem taşır. Eğer telefonun güncelleme almazsa, aşağıdaki sorunlarla karşılaşabilirsin:

• Güvenlik Açıkları: Güncellemeler, kötü niyetli yazılım ve diğer güvenlik tehditlerine karşı koruma sağlayan güvenlik yamaları içerir. Güncelleme almayan telefonlar, bu tehditlere karşı daha savunmasız hale gelir.
    • Performans Sorunları: Güncellemeler, telefonunun işletim sistemini ve uygulamalarını optimize etmeyi amaçlar ve genel performansı artırmaya yardımcı olur. Güncelleme almayan telefonlar, yavaşlama ve donma gibi performans sorunları yaşayabilir.
    • Yeni Özellikler Kaçırılır: Yeni güncellemeler, yeni özellikler, gelişmiş işlevsellikler ve kullanıcı deneyimi iyileştirmeleri getirebilir. Güncelleme almayan telefonlar, bu yeniliklerden yararlanamaz.
    • Uygulama Uyumluluğu Sorunları: Bazı uygulamalar, belirli bir işletim sistemi sürümünü veya daha yenisini gerektirebilir. Güncelleme almayan telefonlar, bu uygulamaları kullanamayabilir veya uyumluluk sorunları yaşayabilir.
    • Cihazın Ömrü Kısalır: Güncellemeler, telefonunun pil ömrünü iyileştirmeye, yazılım hatalarını gidermeye ve genel cihaz sağlığını korumaya yardımcı olur. Güncelleme almayan telefonların ömrü kısalabilir.

Bu nedenle, telefonunun en son yazılım sürümüne sahip olmasını sağlamak için düzenli olarak güncellemeleri kontrol etmen ve yüklemen önerilir. Güncelleme almayan telefonlar kullanmaya devam edilebilir, ancak yukarıda belirtilen sorunlarla karşılaşma olasılığı daha yüksektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Android 1 yıl sonra kasmaya başlar.Yeni rom,root vs uğraşırsan 3 yıl kullanırsın.Zenfone 6 alacaksın sanırım.Malzeme kalitesi de önemli bunları baz al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem güncellemesi çok önemlidir. Oldu ki telefon güncelleme almadı diyelim o zaman biraz sıkıntı yaşarsınız ama 2-3 yıl sonra tam randımanlı olmasada kullanırsınız merak etmeyin. Nasıl kullanırsınız? Sistemde donma(şişme) olarak.

Sistem güncellemesi sistemin stabilitesi için ve bulunduğu zamana sistemin daha iyi adapte olması için verilir. Yani bugün aldığınız cihaza 2 sene sonra güncelleme verildiğinde sistem o zaman en güncel halini alarak hem cihazı rahatlatir uygulamalar daha iyi çalışır hem de size daha kolay, stabil bir deneyim sağlar.

İyi forumlar dilerim…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..scream.. -- 22 Kasım 2014; 8:50:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: takeda58

Android 1 yıl sonra kasmaya başlar.Yeni rom,root vs uğraşırsan 3 yıl kullanırsın.Zenfone 6 alacaksın sanırım.Malzeme kalitesi de önemli bunları baz al.

Markaya karar vermedim , benim bildiğim 3 tür sistem var İOS - Android - Windows . Üç sistemide kullanan değişik kaliteli telefonlar var , İOS lar bayağı pahalı ve çok kullanışlı , ekonomik çerçevede 2 sistem kalıyor Android ve Windows birbirlerine göre artı ve eksileri var. Android basit - açık ama bir okadarda güncellendikce bellek isteyen sistem buda kafamda soru işaretleri oluşturuyor. Ben emekliyim daha önceki normal cep telefonum enaz 2 hafta şarj ihtiyacı olmadan kullanabiliyordum , ama şimdiki telefon gün aşırı şarj istiyor. Arkadaşım ben oyun oynamıyorum , internet için pc kullanıyorum ama bakmışsın tlf şarj istiyor , hele hele ana bellek yetersizse pil daha çabuk bitmiş , ha şarj aparatları var onu baz almıyorum hep masrafmı çıkaracak. 2 Sene garanti sonrası tlf kullanılmaz hale geldi değiştir. Evde 4 kişiysen 2 sene sonra enaz 2500 - 3000 tl alo için masraf yap. Bilmiyorum sıkıntımı anlatabildimmi. Biz yerli üretim yapamıyoruz elin cebine habire para akıtıyoruz. Asus 6 el 2 Ghz kullanır biz 1.6 Ghz kullanırız ne ala memleket değilmi ? Bilmiyorum hassasiyetimi anlatabildimmi ? Kusura bakmayın kimseyi kırmak değil niyetim sadece ekonomik olarak bana bayağı dokunuyor . Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: ..scream..

Sistem güncellemesi çok önemlidir. Oldu ki telefon güncelleme almadı diyelim o zaman biraz sıkıntı yaşarsınız ama 2-3 yıl sonra tam randımanlı olmasada kullanırsınız merak etmeyin. Nasıl kullanırsınız? Sistemde donma(şişme) olarak.

Sistem güncellemesi sistemin stabilitesi için ve bulunduğu zamana sistemin daha iyi adapte olması için verilir. Yani bugün aldığınız cihaza 2 sene sonra güncelleme verildiğinde sistem o zaman en güncel halini alarak hem cihazı rahatlatir uygulamalar daha iyi çalışır hem de size daha kolay, stabil bir deneyim sağlar.

İyi forumlar dilerim…

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Şöyle soru sorayım ben telefonu 2014 Aralıkta aldım tlf.daki hiçbir programa diyelimki 2018 e kadar güncelleme hakkı vermedim. Telefonum yine donarmı ve telefonumdaki programlar çalışmamazlık yaparmı ? Kusura bakmayın belki çok saçma soru sordum ama merak ettim. Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: gkozcan

quote:

Orijinalden alıntı: ..scream..

Sistem güncellemesi çok önemlidir. Oldu ki telefon güncelleme almadı diyelim o zaman biraz sıkıntı yaşarsınız ama 2-3 yıl sonra tam randımanlı olmasada kullanırsınız merak etmeyin. Nasıl kullanırsınız? Sistemde donma(şişme) olarak.

İyi forumlar dilerim…

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Şöyle soru sorayım ben telefonu 2014 Aralıkta aldım tlf.daki hiçbir programa diyelimki 2018 e kadar güncelleme hakkı vermedim. Telefonum yine donarmı ve telefonumdaki programlar çalışmamazlık yaparmı ? Kusura bakmayın belki çok saçma soru sordum ama merak ettim. Saygılarımla.

Rica ederim.

Sistem güncellemesi ayrı, telefona yüklenen uygulamaların güncellemesi ayrı olur. Eğer telefona yüklenen uygulamaların güncellemesini yapmazsanız diyelimki o uygulamada hata var, o hata düzelmez ve uygulama sağlıklı çalışmaz. Yani uygulama güncellemeniz uygulamanın sağlıklı çalışmasını sağlar. Keza sistem güncellemesi de aynıdır…

İyi forumlar dilerim…

• eger guncelleme yapmazsaniz birkac sistem guncellemesinden sonra uygulamalarda son surum sistem guncellemesi ister. yani uygulamalari da rahatca kullanamayabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevap veren tüm arkadaşlarıma yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bu cevaplarla teknolojinin esiri olduğumu anladım , eğer güncelleme yapmazsam programdaki hataların düzelmesine imkan vermiyorum , güncelleme yaparsamda her güncelleme kabarık dosya olarak karşıma çıkıyor buda belli bir süre sonra ön bellek kapasitesinin düşmesine neden olacak , buda belli aralıklarla telefonun ne kadar temiz ve sağlam olursa olsun DEĞİŞTİRMEN lazım ve bana İHTİYAÇ duyman lazım diyor firmalar. Keşke cep telefonlarındada bellek değişimi imkanı olabilseydi !!! Saygılarımla.
  • gkozcan G kullanıcısına yanıt
    sistem güncellemeleri ile ilgili, genellikle üzerinde fazla durulmayan bir konu da, güvenliktir. işletim sisteminiz ne kadar güncel ise, güvenlik açıklarınız da o kadar minimumda demektir.

bankacılık ve alışveriş işlemlerinin artık yaygın şekilde mobil cihazlardan yapıldıldığını düşünürsek, eğer bu tür işlemler yapılacaksa, güncel işletim sistemi kullanabilecek cihazlara yönelmekte fayda vardır.

salt işlev olarak düşünüldüğünde ise, aldığınız cihaz hangi android versiyonunda olursa olsun, en az üç sene, rahat rahat çalışır diyebiliriz.

kendimden örnek vereyim: 2012 senesi başında çıkmış, gingerbread (2.3.6) yazılım versiyonlu ve 150 Mb (yazi ile, yüz elli megabayt) dahili hafızalı, 600 Mhz tek çekirdekli, motorola defy mini cihazım, üzerinde kurulu olan tüm internet üzerinden mesajlaşma ve görüşme yazılımları ile birlikte, halen ev telefonu olarak aktif şekilde çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: HasHoşaf

sistem güncellemeleri ile ilgili, genellikle üzerinde fazla durulmayan bir konu da, güvenliktir. işletim sisteminiz ne kadar güncel ise, güvenlik açıklarınız da o kadar minimumda demektir.

bankacılık ve alışveriş işlemlerinin artık yaygın şekilde mobil cihazlardan yapıldıldığını düşünürsek, eğer bu tür işlemler yapılacaksa, güncel işletim sistemi kullanabilecek cihazlara yönelmekte fayda vardır.

salt işlev olarak düşünüldüğünde ise, aldığınız cihaz hangi android versiyonunda olursa olsun, en az üç sene, rahat rahat çalışır diyebiliriz.

kendimden örnek vereyim: 2012 senesi başında çıkmış, gingerbread (2.3.6) yazılım versiyonlu ve 150 Mb (yazi ile, yüz elli megabayt) dahili hafızalı, 600 Mhz tek çekirdekli, motorola defy mini cihazım, üzerinde kurulu olan tüm internet üzerinden mesajlaşma ve görüşme yazılımları ile birlikte, halen ev telefonu olarak aktif şekilde çalışıyor.

Sn Hashoşaf değerli katılımınız için teşekkür ederim. Gerçekten çok doğru bir konuya temas ettiniz , eski teknoloji demek kullanılmayacak demek değil ancak zamanımız Türk insanı teknolojinin esiri olup çıkmışız birileri bizi resmen sömürüyor ama bir dur diyemiyoruz. Örneğin 1400 TL ye satılan cep telefonu şuanda piyasada teknomarketlerde 700 - 850 TL ye satılabiliyor. 1400 TL dende kar 700 TL dende kar yapıyorlar. Düşünün artık gerisini. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

• Hocam bende soru sorcamda telefondaki uygulamalari guncellemessek birşey olur mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.