Merhabalar 100 lt lik tankımda 1 yılı geçti cichlid balıkları besliyorum ve ölüm yok yalnız vatozlarım sürekli ölüyor tankımın içinde kayalar var su temiz dip çekimi de yapıyorum ama ölümlerin önüne geçemiyorum. 1 hafta yaşattığım oluyor, 2 hatfa oluyor, en fazla 1-2 ay yaşıyorlar ve ölüyor. son aldığım da 2 haftadır sağlamdı ama bugün derisinde beyazlık olduğunu gördüm
Eğer aldığın vatoz, çikletlerinden küçükse çikletler saldırıyor olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: B.S.S.
Eğer aldığın vatoz, çikletlerinden küçükse çikletler saldırıyor olabilir.
katılıyorum bıraz buyuk vatoz almayı dene
Bence vatoz almayın cam temizleyen mıknatıslı aparatlar var onlardan alın eger cichlid besliyorsanız.Bu balıklar son derece bölgeci balıklardır ve vatoz ne kadar büyük olursa olsun bölgelerine girdiği anda hırpalayacaklardır.
O beyazlık çikletlerin saldırısından olabilir
ve 3. haftanın sonunda vatozumu bağarsakları çıkarılmış, gözleri yenilmiş... hunlarca katledilmiş bir vaziyette buldum
Vatoza alternatif olabilecek yosun temizliği yapabilecek balık var mı?
Belki açlıktan ölebilir. Vatoz yemleri alıp 2-3 günde bir tane vermelisin. Sonucunda tankta yosun yoksa onlar aç kalırlar. Ayrıca diğer balıklardan biraz daha büyük vatoz almalısın.
çikletlerin yanına cüce vatoz alırsan hiç bişey yapamazlar
çikletler'in yanına cüce vatoz almalısın.Normal vatozlar küçük olursa çiklitler saldırır veya gözünü yer.Büyük olursa vatoz çiklitlerin üstüne yapışır.Yem felan vermeye gerek yok akvaryumunun güneş görmesini sağla bir haftaya yosunlaşır ve kirlenir vatoz işlemini yapmaya başlayacaktır fazladan yem atmana gerek yok.yaklaşık 6 ay civarında yemsiz olarak beslemiştim.
cüce vatoza neden zarar veremiyorlar farkı nedir?
quote:
Orjinalden alıntı: üyelerdenbiri
cüce vatoza neden zarar veremiyorlar farkı nedir?
Tam olarak bende bilmiyorum ama çikletlerin çoğunda bu tür besleniyor.
1- cichlid akvaryumları genelde kayalık olur ve az bitki kullanılır (yada hiç) bu durum vatozlar icin eksi haneye yazılır . 2- tuz kullanımı vatozu götürür. 3-cichlidler kendilerinden kucuk vatozları tırtıklarlar (bircok türü)
akvaryumunuzda bitki olması vatozun yararına, ayrıca kesinlikle tuz kullanmayın ve balıklarınızdan daha buyuk boyda vatoz alın... akvaryumunuzda bitki yoksa vatoz icin bitkisel yemlerden vermeyi deneyin, faydası olabilir...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme