Şimdi Ara

(Aldim)i7-7700k / Asus strix z270g / G.skill tridient z 3600 CL15/ be quiet 80+gold (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
2
Favori
2.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wolwes

Uzun zamandır kule tipi sogutucuyla kasa toplayan görmemiştim iyi oldu valla millet işlemciden ekran kartından filan kısıp sıvı sogutucu almaya başlamıştı bi ara foruma corsair ve cooler master sponsor filan mı oldu acaba diye düşünmeye başlamıştım.

Hocam güldürdün beni aksam aksam ..Valla hic sivi sogutucum olmadi ama okudum ve inandigim kadariyla gürültülü oluyorlar..suan bu kule tipi be quiet sogutucu , inanmazsiniz , yani sifir gürültü..hayatimda 50 pc toplamisimdir yani böyle bi sessizlik görmedim..özellikle islemciyi yoracak seylere kasiyorum..nicehash diye bi bitcoin programi var..islemciyi deli zorlatiyorum zaten overclocklu, ses yok, demiri ilimamis bile..PSu da ayni sekilde, bu ikisinin yaninda uyuyabilirsin, mesela ben gece mutfakta buzdolabinin zingirtisindan rahatsiz olan adamim..ama bununla uyuyabiliyorum..Ha sunu da söyleyim gelen birazcik bi fan sesi var o da, kasanin fanlarindan geliyo. cekecem onlarida..isinan bi bilesen görmedim cünkü daha.. tabi grafik karti gelince de aynisini söyleyebilecezmi bilmiyorum

@wolwes

• buddah kullanıcısına yanıt
    Söz konusu bequitsa kafanız rahat olsun ben şuan h110i kullanıyorum noctua nh-15 imi özledim. Birde ssd yi keşke 850 serisi alsaydınız ve poweri 600-650w alsaydınız neyse böylede oldukça güzel hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 6 Şubat 2017; 23:11:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bana sorarsanız, ve Eger bekleme şansınız varsa 960 yada 961 alana kadar bununla idare edin. Çünkü skor iyi.

Bunun yanı sıra 961 kağıt üstünde testlerde evo 840dan defalarca üstün. Benim merak ettiğim konu ise bunun reele nasıl yansıdığı olacak.

evo 840tan 960a geçecek birisi olarak sizden aradaki farkı ne şekilde hissettiğinizi gerçekten duymak isterim

• quote:

Orijinalden alıntı: wolwes

Söz konusu bequitsa kafanız rahat olsun ben şuan h110i kullanıyorum noctua nh-15 imi özledim. Birde ssd yi keşke 850 serisi alsaydınız ve poweri 600-650w alsaydınız neyse böylede oldukça güzel hayırlı olsun.

Sagolun hocam, haklisiniz psu da arkadaslarda uyardi..artik ekran kartini watt ina göre sececez..ssd yi 2 yil önce aldim.o bu sisteme göre alinmadi..Amac m.2 ye gecmek ama, daha cok eksik var..
    @wolwes
    Anladım 840 ıda yeni aldınız sandım 2 yilliksa gayet iyi sistem bu arada açılış hızlarında pek etkisi olmaz ama video editlemede filan m2 etkisini görürsünüz çünkü birinin okuma yazma hızı 500-450 birinin okuma yazma hızı 2600-1600 ama dedigim gibi bilgisayar açılış kapanış hızında filan pek etkisi olmaz profesyonel işlerde hissedersiniz anca.

• quote:

Orijinalden alıntı: dbaggio

Bana sorarsanız, ve Eger bekleme şansınız varsa 960 yada 961 alana kadar bununla idare edin. Çünkü skor iyi.

Bunun yanı sıra 961 kağıt üstünde testlerde evo 840dan defalarca üstün. Benim merak ettiğim konu ise bunun reele nasıl yansıdığı olacak.

evo 840tan 960a geçecek birisi olarak sizden aradaki farkı ne şekilde hissettiğinizi gerçekten duymak isterim

Hocam anladim evet aslinda z270 eski ssd yede bir canlilik getirdi. O kadar da asiri hizla yapacagim bisey yok ..Hemde wolwes arkadasin ve sizin de dediginiz gibi , o hizi gercek uygulamalarda nerde hissedecegiz? soru bu .. teorikte orda 3000 mb da yazsa, onun bana gercek kullanimda nasil bir faydasi olacak her program bu hizi yorumlayacak kadar , iyi kodlara sahip mi?.. sata 2 55 mb den ssd 550 mb windows ta cok fark etti , acilis bile 10 da birine düstü, tv yi acip hdmi cikisina basana kadar desktop gelmis oluyo..ama 550-->3000 mb/s ? dedigimiz gibi nerde..anca video editing arkadasin dedigi gibi.yada dahili veri kopyalama bi klasörden bi klasöre.. winrar extract hizini etkilermi bilemiyorum. o islemcimi hdd mi?

Bu arada 961 nvme ile ilgili testler surda verilmis ama soru yine ayni tabi, real de bize ne getirir :

http://www.overclock.net/t/1603995/samsung-sm961-nvme-thread

@dbaggio @wolwes

• quote:

Orijinalden alıntı: buddah

quote:

Orijinalden alıntı: dbaggio

Hocam anladim evet aslinda z270 eski ssd yede bir canlilik getirdi. O kadar da asiri hizla yapacagim bisey yok ..Hemde wolwes arkadasin ve sizin de dediginiz gibi , o hizi gercek uygulamalarda nerde hissedecegiz? soru bu .. teorikte orda 3000 mb da yazsa, onun bana gercek kullanimda nasil bir faydasi olacak her program bu hizi yorumlayacak kadar , iyi kodlara sahip mi?.. sata 2 55 mb den ssd 550 mb windows ta cok fark etti , acilis bile 10 da birine düstü, tv yi acip hdmi cikisina basana kadar desktop gelmis oluyo..ama 550-->3000 mb/s ? dedigimiz gibi nerde..anca video editing arkadasin dedigi gibi.yada dahili veri kopyalama bi klasörden bi klasöre.. winrar extract hizini etkilermi bilemiyorum. o islemcimi hdd mi?

Bu arada 961 nvme ile ilgili testler surda verilmis ama soru yine ayni tabi, real de bize ne getirir :

http://www.overclock.net/t/1603995/samsung-sm961-nvme-thread

@dbaggio @wolwes

Hocam zaten şuan düğmeye basar basmaz sistem açılıyor (zaman tutmadım ama bir kaç saniyede açılıyor ) . Sizde de öyledir. Şimdi 961 düğmeye Basmadan mi açılacak :) veya hangi uygulamalarda daha hızlı olacak onu merak ediyorum. Acaba aradaki farka yada harcanan paraya değecek mi?

Benim tarafımda sata2 den M2 ssd ye geçmek parasını sonuna kadar hakkediyor. 150euro ya 500gb ve hızlar ortada. İşte bütçe olacak herşeyi istediğin gibi alacaksın ama olmuyor. Yine en sona HDD ve ekran kartı kalıyor

Bi müddet on-board idare edeyim, bi müddet eski HDD ile idare edeyim :) değil mi?

• quote:

Benim tarafımda sata2 den M2 ssd ye geçmek parasını sonuna kadar hakkediyor. 150euro ya 500gb ve hızlar ortada. İşte bütçe olacak herşeyi istediğin gibi alacaksın ama olmuyor. Yine en sona HDD ve ekran kartı kalıyor

Bi müddet on-board idare edeyim, bi müddet eski HDD ile idare edeyim :) değil mi?

hocam ben mi yanlis anladim siz ssd zaten aldim mi dediniz ?.. eski hdd dediginiz ssd mi yoksa ?

quote:

bende ilk başta sata hdd ile kurulum yaptım ,baktım olmuyor aynı gün m2 ssd aldım.

quote:

Hocam zaten şuan düğmeye basar basmaz sistem açılıyor (zaman tutmadım ama bir kaç saniyede açılıyor ) . Sizde de öyledir. Şimdi 961 düğmeye Basmadan mi açılacak :)

vallaha cok güzel söyledin , daha yaklasirken hissedecek acmak istedigini

Ama bisey söyleyecegim , simdi m.2 olayinda milletin kafasi karisik : m.2 nin 2 tipi var :
    1) m.2 ssd sata3 hizinda (bunlar hala sata 3 hiziyla sinirli 550-600 max. olanlar bunlar)
    2) m.2 ssd nvme (pciexpress hizinda) (=3000 mb/s yazma hizina ulasanlar bunlar)

Bu aciklama umarim diger arkadaslarada da faydali olur..sanirim siz m.2 ssd sata3 olandan aldiniz degil mi?

@dbaggio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buddah -- 7 Şubat 2017; 0:21:26 >

• Aida64 extreme sonuclari. valla x48 ve x45 te ram hizi niye düsüyor anlamis degilim.carpan yükselmesine ragmen. bu overclock ekrani cok karisik dedigim gibi. TPU I diye bisey var. 4 ayri yerde overclock uygulamasi gibi bisey var bios ta. biri wizard gibi biri AI tweak biri xmp , biri de manuel.. bunlarin hepsinin icinde de 20 tane alt ayar..cik cikabilirsen isin icinden :
    yarin biraz daha bakip eklerim.

(Aldim)i7-7700k / Asus strix z270g / G.skill tridient z 3600 CL15/ be quiet 80+gold(Aldim)i7-7700k / Asus strix z270g / G.skill tridient z 3600 CL15/ be quiet 80+gold(Aldim)i7-7700k / Asus strix z270g / G.skill tridient z 3600 CL15/ be quiet 80+gold

@Overlord7134 @dbaggio

4.8Ghz gayet güzel ve yeterli ancak 4.8Ghz e hangi voltaj ile çıkıldı ?

Ayrıca Ram hızı düşmüyor, 1800Mhz X 2 = 3600Mhz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

4.8Ghz gayet güzel ve yeterli ancak 4.8Ghz e hangi voltaj ile çıkıldı ?

Ayrıca Ram hızı düşmüyor, 1800Mhz X 2 = 3600Mhz.

Hocam merhaba..Demek istedigim Memory Read hizlari. 48x te 45x ten daha fazla olmasi gerekmiyormuydu?
    45x --->50137 mb/s
    48x---->49500 mb/s

voltaji 1,2xx den fazla artirabildigimi sanmiyorum..ayarlarin cogunu otomatikte birakiyorum..(bilmedigimden cözemedigimden bu yeni bios overclok ekranini)

simdi cpu-z den bakiyorum 1,216 v yaziyor x42 yaziyor carpan..AIDA64 cache memory testinde, multiplier 45x yaziyor..ayni oturum yani restart filan yok.. anlayan biri bi aciklasin arkadaslar..cpu-z , cpu nun orjinal degerini mi gösteriyor?

(Aldim)i7-7700k / Asus strix z270g / G.skill tridient z 3600 CL15/ be quiet 80+gold

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buddah -- 7 Şubat 2017; 2:56:46 >

• quote:

quote:

hocam ben mi yanlis anladim siz ssd zaten aldim mi dediniz ?.. eski hdd dediginiz ssd mi yoksa ?

quote:

bende ilk başta sata hdd ile kurulum yaptım ,baktım olmuyor aynı gün m2 ssd aldım.

quote:

Hocam zaten şuan düğmeye basar basmaz sistem açılıyor (zaman tutmadım ama bir kaç saniyede açılıyor ) . Sizde de öyledir. Şimdi 961 düğmeye Basmadan mi açılacak :)

vallaha cok güzel söyledin , daha yaklasirken hissedecek acmak istedigini

Ama bisey söyleyecegim , simdi m.2 olayinda milletin kafasi karisik : m.2 nin 2 tipi var :
    1) m.2 ssd sata3 hizinda (bunlar hala sata 3 hiziyla sinirli 550-600 max. olanlar bunlar)
    2) m.2 ssd nvme (pciexpress hizinda) (=3000 mb/s yazma hizina ulasanlar bunlar)

Bu aciklama umarim diger arkadaslarada da faydali olur..sanirim siz m.2 ssd sata3 olandan aldiniz degil mi?

@dbaggio

Hocam ben orda sistem kurarken genel düşünceyi açıklamak istedim :)

Genelde böyle düşünüyoruz sanırım

Çünkü bende en sona hdd(HDD dedim çünkü ilk gün laptop tan çıkma. HDD. Kullandim) ve ekran kartını (stokta yok) bıraktım.zira sizde öyle yapmışsınız.

M2 sata aldım ben ama dediğiniz gibi pci olanları da var. Evo pci örneğin. Fakat benim anlamadığım bu M2 arayüzü hem pci hem sata nasıl destekliyor. Hadi onu geçtim diyelim pci sdd aldık M2 bağladık başka bir donanımı pci e takınca hızı düşermi acaba.

Dikkat ederseniz, Cpu-Z o an ki çarpanı gösteriyor, hemen yanında zaten 8 ile 45 arası çarpan olduğunu belirtmiş.
    Aida64 ise en yüksek çarpanı gösteriyor.
    Bios içinden, tüm çekirdekler için çarpanı sabitlerseniz, çarpan değişimi olmayacaktır, ancak bu sefer sadece internette gezinirken yani mesela internetten haber okurken işlemci boşu boşuna ayarladığınız, örnek olarak 4.8Ghz de çalışacaktır, ki bu bence gereksiz ancak siz böyle istiyorsanız ona bir şey diyemem.
  • quote:

M2 sata aldım ben ama dediğiniz gibi pci olanları da var. Evo pci örneğin. Fakat benim anlamadığım bu M2 arayüzü hem pci hem sata nasıl destekliyor. Hadi onu geçtim diyelim pci sdd aldık M2 bağladık başka bir donanımı pci e takınca hızı düşermi acaba.

Anladim hocam ..soruya gelince ayni kaygilari bende cektim.simdi olay söyle m.2 bir form faktör yani sekilsel giris..bunun anakart ile nasil iletisim kuracagi ise interface mi diyim yanlis kelime kullanmayalim sata3 yada pci express üzerinden..bunlar somut yuva degil iletisim teknigi.. sata3 dogasi geregi teorikte 600 MB/s ..iste bizim burda ölctügümüz hizlar bunlar..550 /600 real/teorik benimki..

Pci xpress e gelince olayin icine anakart chipsetindeki ve CPU daki PCI lane ler giriyor..bunlari kalinliklarina göre ayrilmis boru kanallari gibi düsün.. iste z270 de 1 tane 16x ve bi kactane daha 8x 4x var..ama islemcide buna uygun olacak..dediginizde haklisiniz mesela ben sistemime sadece 1 tane pcix16Xgen3 cihaz baglayabiliyorum. 2 tane böyle ekran karti takarsam pcix_8x e düsüyor.. iste bu nvme pci express ssd lerde , bazen sistemdeki sata3 portlarini disable ediyor..öyle paylasimli kullaniyorlar..anakarta göre de degisiyor..aslinda sisteme takilan hersey fiziksel sekli ne olursa olsun bi sekilde bu "PCIx lane" leri kullaniyor.. onun icin PCI lane toplam sayisi , cok cihaz baglanacaksa , önemli oluyor.. Bunlar benim bildiklerim daha iyi bilen arkadaslar eklesin..

surda biraz bi aciklama var.. :
    https://www.techpowerup.com/228004/intel-z270-and-h270-chipsets-detailed-more-pcie-lanes

@dbaggio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buddah -- 7 Şubat 2017; 18:35:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Dikkat ederseniz, Cpu-Z o an ki çarpanı gösteriyor, hemen yanında zaten 8 ile 45 arası çarpan olduğunu belirtmiş.
    Aida64 ise en yüksek çarpanı gösteriyor.
    Bios içinden, tüm çekirdekler için çarpanı sabitlerseniz, çarpan değişimi olmayacaktır, ancak bu sefer sadece internette gezinirken yani mesela internetten haber okurken işlemci boşu boşuna ayarladığınız, örnek olarak 4.8Ghz de çalışacaktır, ki bu bence gereksiz ancak siz böyle istiyorsanız ona bir şey diyemem.

Anladim hocam, evet cpu islem olmayinca hizini düsürüyor..Yok bende gereksiz , overclock dan yana degilim..sadece ögreniyim diye biraz uzak kaldik. Beni gaza getirip komple PC yi yaktiracak bazi arkadaslar

Ya bide hocam, bu 45x100 seklinde hep carpanla oynuyoruz ya. 100 mhz fsb yi 110 filan yapmak ile , carpani artirip fsb yi 100 de birakmak arasinda ne gibi fark var biliyomusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buddah -- 7 Şubat 2017; 18:42:28 >

• quote:

quote:

Anladim hocam ..soruya gelince ayni kaygilari bende cektim.simdi olay söyle m.2 bir form faktör yani sekilsel giris..bunun anakart ile nasil iletisim kuracagi ise interface mi diyim yanlis kelime kullanmayalim sata3 yada pci express üzerinden..bunlar somut yuva degil iletisim teknigi.. sata3 dogasi geregi teorikte 600 MB/s ..iste bizim burda ölctügümüz hizlar bunlar..550 /600 real/teorik benimki..

Pci xpress e gelince olayin icine anakart chipsetindeki ve CPU daki PCI lane ler giriyor..bunlari kalinliklarina göre ayrilmis boru kanallari gibi düsün.. iste z270 de 1 tane 16x ve bi kactane daha 8x 4x var..ama islemcide buna uygun olacak..dediginizde haklisiniz mesela ben sistemime sadece 1 tane pcix16Xgen3 cihaz baglayabiliyorum. 2 tane böyle ekran karti takarsam pcix_8x e düsüyor.. iste bu nvme pci express ssd lerde , bazen sistemdeki sata3 portlarini disable ediyor..öyle paylasimli kullaniyorlar..anakarta göre de degisiyor..aslinda sisteme takilan hersey fiziksel sekli ne olursa olsun bi sekilde bu "PCIx lane" leri kullaniyor.. onun icin PCI lane toplam sayisi , cok cihaz baglanacaksa , önemli oluyor.. Bunlar benim bildiklerim daha iyi bilen arkadaslar eklesin..

surda biraz bi aciklama var.. :
    https://www.techpowerup.com/228004/intel-z270-and-h270-chipsets-detailed-more-pcie-lanes

@dbaggio

aynı şekilde düşünüyoruz. benim yakın zamanda pci ssd alma ihtimalim çok zayıf, hadi aldık diyelim,başka bir pci donanım daha bağlayacağımı hiç sanmıyorum :) low profile ekran kartını da buldukmu overclock ve kasayı modifiye işine girişecem .

İkiside aynı yola çıkar ancak yöntem farklı.

Daha detaylı anlatım için aşağıdaki konuyu tavsiye ederim.

https://forum.donanimhaber.com/fsb-mi-yoksa-carpan-mi--27872680

• dbaggio kullanıcısına yanıt
    Bu cipsette m.2 kullanimi maalesef mantikli degil. 40 lane islemci altinda bu diskleri kullanmak ciddi sorunlara yol aciyor.

Su anda z270 cipsette 8x pci ssd, 4x nmve ve ekran karti kullaniyorum. Ekran karti 16x ten 8x e donwgrade edilmis vaziyette. Kaldiki ses kartini takarsam x4e dusecek. Yani bu cipsette bu tur islere kalkismanin mantiksiz oldugunu gormus olduk.

Standart ssd lerin nvme m.2 ler karsisinda hissedilir farki yok. Ironik olanda su; sanki besleyecek islemci varmis gibi 2 tane m.2 yuvasi koymuslar. Neymis efendim intelin optane teknolojisi ile raid kuralim diye. 512gb nvme diskin fiyati 1500 lira desek, 3000 liraya 1 tb lik 5000 mb/s okuma hizinda yer elde ederiz. Ederiz de windows ve programlarin acilip kapanma hizi 850 evo ile ayni olunca biraz komik oluyor.

Sozun ozu; sata 3 ssd ile sonuna kadar gidip yatirimi baska donanima yapmak ve bozulana kadar kullanmak en mantiklisi gibi gorunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

Bu cipsette m.2 kullanimi maalesef mantikli degil. 40 lane islemci altinda bu diskleri kullanmak ciddi sorunlara yol aciyor.

Su anda z270 cipsette 8x pci ssd, 4x nmve ve ekran karti kullaniyorum. Ekran karti 16x ten 8x e donwgrade edilmis vaziyette. Kaldiki ses kartini takarsam x4e dusecek. Yani bu cipsette bu tur islere kalkismanin mantiksiz oldugunu gormus olduk.

Standart ssd lerin nvme m.2 ler karsisinda hissedilir farki yok. Ironik olanda su; sanki besleyecek islemci varmis gibi 2 tane m.2 yuvasi koymuslar. Neymis efendim intelin optane teknolojisi ile raid kuralim diye. 512gb nvme diskin fiyati 1500 lira desek, 3000 liraya 1 tb lik 5000 mb/s okuma hizinda yer elde ederiz. Ederiz de windows ve programlarin acilip kapanma hizi 850 evo ile ayni olunca biraz komik oluyor.

Sozun ozu; sata 3 ssd ile sonuna kadar gidip yatirimi baska donanima yapmak ve bozulana kadar kullanmak en mantiklisi gibi gorunuyor.

aynen bende böyle olacağını düşünüyordum.bana kalırsa M2 arayüz olarak tasarlanmış bir giriş. ilerleyen yıllarda başka donanımlarda takılabilecek sanırım.sadece ssd değil.tabi her halukarda hız düşümü...

ürünü incelerken görmüştüm biri önde biri arkada.bana avantaj gibi gelmişti ama ben Maximus Gene aldım :) gerci her halükarda pci den yedikten sonra bir adaptor alınıp pci yuvası da kullanılabilir.

Bakın bu mesajda arkadaş ne demiş

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123485778

dusuncelerinize harfiyen katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

Sistemin hayırlı olsun dostum :)

RX 480 ile tam yükte oyunlarda güç tüketimini genelde 100-115W civarı görüyorum kaldı ki GTX 1060 250W çekecek Arkadaşların da belirttiği gibi tüm sistemin tükettiği değerdir o.

Şimdi be quiet! sitesinden tam olarak kullandığınız modelin teknik özelliklerine baktım.Tek 12V kanalından değil de kombine 6 kanaldan toplamda max 480W güç verebiliyor , e 500W psu için ortalama bir değer 80Plus GOLD sertifikasını da düşünürsek.

Nvidia da Maxwell ve güncel Pascal , AMD de ise yakın zamanın TONGa mimarisi ve en güncel Polaris mimarili kartlardan "tekil" kullanımda güç kaynağınızın dar boğaz oluşturabileceği bir senaryo yaşanacağını sanmıyorum , kısacası PSU konusunda güncel mimarili ekran kartı aldıktan ve tek kart kullandıktan sonra kafanızda soru işareti kalmasın yeterlidir.

480 1060 dan 30-35w daha fazla güç tüketiyor.1070 den bile fazla tüketiyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.