Hp Pavilion dv5157ea modelini aldım en sonunda. 1.66 ghz,512Ram,80GB HD,256mb paylaşımsız NVidia Geforce7400
Gerçekten de hızlıymış bu çift çekirdek olayı.Daha tam kurcalayamadım. Yalnız fan sürekli çalışıyor gibi,bu biraz kötü,pek sessiz değil.Diyeceksiniz ki hız istedin onu aldın,Ferrari de gürültülü.Eh ne diyeyim ki?
Bir de pil çok fazla gitmiyor gibime geldi.Dediğim gibi tam da ölçemedim ama daha fazla gider diye bekliyordum.
(Yakınlarda bir yerin kablosuz ağından bağlanıvermek de ilk günden iyi geldi doğrusu:))
hayırlı olsun ii gunlerde kullan
hayırlı olsun arkadaşım allah arıza vermesin pil konusunda haklısın biraz az gidiyor ama o kadar performansa normal dimi
HP ye o kadar para vereceğine neden ACER 5652 almadın demek geliyor içimden, neyse gene de hayırlı olsun ne diyelim.
Çok sağolun arkadaşlar,allah kimseninkine arıza vermesin diyeyim :) Pil konusunda az gidiyor dediğim,yani diğer laptoplarla aynı gidiyor, 2.5 saat civarı olabilir.Ben 4 saat gider diye düşünüyordum çünkü.Neyse çok fazla pille kullanmayacağım için o kadar dert değil. Ben asıl bunu bir test edeyim diyorum.Testleri hiç yapmamış birine biraz anlatır mısınız? Mesela Super Pi'yi indirdim ama nasıl yapılır bilmiyorum.Bu Ram testi mi?O zaman 512K'yı işaretleyip testi yapınca 13sn.çıkıyor.Ben mi yanlış yapıyorum?Diğer performans testlerini de kısa ve çok anlaşılır olarak izah edebilir misiniz?
super pi işlemci gücünü ölçen bir test. yanlız 512k yı değil 1M yi seçmelisin.genelede o şekilde yapılıyo çünkü.
bunun dışında ekran kartın için 3dmark 2005,işlemci ve ram performansın için pc mark veya sisoft sandra gibi programları kullanabilirisn.
elde ettiğin sonuçları buraya yazarsan notebook un durumu hakkında yorumlar gecimeyecektir zaten
hayirli olsun..güzel bir notebook almişsin..kazasiz belasiz elinde eskisin..gerçi elinde eskiyemeden teknolojisi geçiyor bu aletlerin
hayırlı olsn bende aynı modeli almayı planlıorm ama forumda farklı zevkler farklı görüşler war hep, biraz daha detaylı araştırma şart, herkezin bir bildiği war sonucta:)
hayırlı olsun ilk önce güle güle kullan... bende alıcam ama 1 ay sonra falan acaba fiyatlar düşermi? şu anda 1599 +kdv biraz pahalı daha ucuzlar mı? bir ay içinde.
quote:
Orjinalden alıntı: vai
hayırlı olsn bende aynı modeli almayı planlıorm ama forumda farklı zevkler farklı görüşler war hep, biraz daha detaylı araştırma şart, herkezin bir bildiği war sonucta:)
hayırıl olsun arkadaşım aramıza hoşgeldin sende... hpye güven seni yarı yolda bırakmaz.
falcondeu,fiyat düşme konusunu ben de düşündüm hatta 11-14 mayıs compex fuarını bekleyeyim dedim ama sonra indirime zaten yeni girmiş olduğunu söylediler teknosadan.Yani zaten fiyatı 1699 ikne yeni 1599'a düşmüş. Yakın zamanda indirim olcağını sanmıyorum.Olsa da 50usd ancak olur,ya da yanında hediye usb bellek filan verirler.İstersen bekle ama bana acil lazımdı o yüzden bunlar için bekleyemedim.
bitmap,daha önceki laptop'um da HP idi.Genelde servislerinden çok memnunum.Ekranında sorun olduğu zaman 2 kere değiştirdiler ekranı komple ve 1 lira almadılar.Sadece son götürdüğümde 2 ay kadar parça bekledik.Onun haricinde şikayetim yok,saolsun HP:)) Diğer arkadaşlara da çok teşekkürler. Test edip yazıcam yakında.
Arkadaşlar inşallah 5157 den memnunsunuzdur. Sizlere bir kaç sorum var 1-Şu ekran kartı geforce go 7400 hp nin ingilizce internet sitesinde 128 mb kendi belleği olduğu yazıyor link:hp 5000t serisi Sizin notebooklarda nasıl?
2-hp nin türkçe sitesinde quick play var deniyor (quick play:bilgisayarı açmadan dvd izleme,müzik dinleme... gibi işlemleri yapabilen oynatıcı(bildiğim kadarıyla)) Bu 5157ea da varmı?yani quick play i açabilen oldumu?
3-mobile uzaktan kumanda deniyor ama varmı öyle bir kumanda?
4-hp nin internet sitesinde 802.11 a/b/g wireless var deniyor bazı sitelerde sadece b ve g deniyor hangisi doğrudur?
quote:
Orjinalden alıntı: yae
falcondeu,fiyat düşme konusunu ben de düşündüm hatta 11-14 mayıs compex fuarını bekleyeyim dedim ama sonra indirime zaten yeni girmiş olduğunu söylediler teknosadan.Yani zaten fiyatı 1699 ikne yeni 1599'a düşmüş. Yakın zamanda indirim olcağını sanmıyorum.Olsa da 50usd ancak olur,ya da yanında hediye usb bellek filan verirler.İstersen bekle ama bana acil lazımdı o yüzden bunlar için bekleyemedim.
bitmap,daha önceki laptop'um da HP idi.Genelde servislerinden çok memnunum.Ekranında sorun olduğu zaman 2 kere değiştirdiler ekranı komple ve 1 lira almadılar.Sadece son götürdüğümde 2 ay kadar parça bekledik.Onun haricinde şikayetim yok,saolsun HP:)) Diğer arkadaşlara da çok teşekkürler. Test edip yazıcam yakında.
Hayırlı olsun darısı bize artık... cevap için sağol.ben zaten okul bittikten sonra alıcam.yani 1 ayı zaten bekliycem. bizimkide bir umut belki bişey olurda ucuzlar belki diyoruz işte. Aslında zaten firmalar baya bir kar yapıyorlar bazen acayip indirime gidiyorlar bakarsın indirim zamanına denk getiririz. amd nin çift çekirdekli işlemcileri çıkacak diyorlar belki bu sayede cure duo işlemcili notebooklarda ucuzlar.
Arkadaşlar inşallah 5157 den memnunsunuzdur.
---Şu anda bir sorunum yok,memnunum:)
Sizlere bir kaç sorum var 1-Şu ekran kartı geforce go 7400 hp nin ingilizce internet sitesinde 128 mb kendi belleği olduğu yazıyor link:hp 5000t serisi Sizin notebooklarda nasıl?
----geforce7400 256mb'mış tekrar baktım Nvidia özelliklerden.
2-hp nin türkçe sitesinde quick play var deniyor (quick play:bilgisayarı açmadan dvd izleme,müzik dinleme... gibi işlemleri yapabilen oynatıcı(bildiğim kadarıyla)) Bu 5157ea da varmı?yani quick play i açabilen oldumu?
----evet Quickplay var.Fakat sanırım o bazı modellerde var yani pc kapalıyken dvd çalışma özelliği ben biraz önce müzik dinlerken kapattım pc'yi, o da kapandı.Çalmaya devam etmedi.Belki ben yapamadım bir daha deneyeceğim sonra.
3-mobile uzaktan kumanda deniyor ama varmı öyle bir kumanda?
----Evet küçük ve ince,güzel bir kumandası var.Üzerinde yuvarlak pili ile beraber geliyor.Bence çok kullanışlı oluyor dvd seyrederken.Sesi kısma açma,ileri geri sarma duraklatma,ok tuşları filan yer alıyor.Gayet güzel.
4-hp nin internet sitesinde 802.11 a/b/g wireless var deniyor bazı sitelerde sadece b ve g deniyor hangisi doğrudur?
---Dediğini pek anlamadım ama Wireless özelliklerine baktığımda 3945 abg yazıyordu.b ve g 'nin anlamını bilmiyorum doğrusu.
Bir de ilave bilgi olarak;System Recovery cdleri çıkmıyor içinden.İstenirse kendiniz oluşturabiliyorsunuz ama.Yeni bir uygulama yapmışlar,pc'nin içine atmışlar ayrı bir disk gibi.Epeyce de yer kaplıyor 5 gb kadar!Ben birkaç grafik programı yükledim,toplasanız 1 gb'ı geçmez.Şu anda diskte 60 gb yer kaldı.Yani 80 gb''dan eser yok:)
Ben daha önce HP Pav. 4363 modelini almıştım aslında 1 hafta önce.Teşhirdekini aldığım için içime sinmemişti ve gidip iade etmiştim (teknosaya).Sonra da bu Duo'ları görünce buna karar verdim ve aldım. Diğerinin içinden bir sürü cd çıkmıştı.O cdlerin hepsini bunda pc içine koymuşlar.Bunun yanında sadece Lightscribe cdsini veriyorlar.Başka cd çıkmıyor. İyi tarafı gerektiği zaman cd aramanıza gerek kalmıyor,herşey elinizin altında oluyor.Kötü tarafı ise disk boyutundan çalması.
@yae abi allah senden razı olsun ... ne diyim bugüne kadar ne sorduysam bıkmadan usanmadan cevap verdin verdiğin bilgiler için çok sağol özellikle bugünkü soruların cevabı için...
quote:
Orjinalden alıntı: yae
Hp Pavilion dv5157ea modelini aldım en sonunda. 1.66 ghz,512Ram,80GB HD,256mb paylaşımsız NVidia Geforce7400
Gerçekten de hızlıymış bu çift çekirdek olayı.Daha tam kurcalayamadım. Yalnız fan sürekli çalışıyor gibi,bu biraz kötü,pek sessiz değil.Diyeceksiniz ki hız istedin onu aldın,Ferrari de gürültülü.Eh ne diyeyim ki?
Bir de pil çok fazla gitmiyor gibime geldi.Dediğim gibi tam da ölçemedim ama daha fazla gider diye bekliyordum.
(Yakınlarda bir yerin kablosuz ağından bağlanıvermek de ilk günden iyi geldi doğrusu:))
Ya arkadaşlar bu CORE DUO 64 bit destekliyormu??
Hayır Core Duo 64 bit genişletmeleri desteklemiyor.
Rica ederim Falcondeu.Yalnız yae abi değil abla olacak:)
pardon ya... forumda bayan arkadaşlarda varmış demekki... ilk defa karşılaştımda.