Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.138
Cevap
90
Favori
581.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende de aynı sıkıntı vardı, alerji tedavisi geçici olduğundan ameliyat oldum. Ameliyattan sonra geniz akıntısı bitti ama burun akıntısı başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waRRioR -- 10 Nisan 2014; 1:16:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimyasal alerjisi olan ve daha öncede bu sayfaya yazı yazmış bir arkadaşınızım.

sinomarin adults

denemenizi tavsiye derim akıntı için gün içerisinde zaman zaman kullanın şimdilik bunla idare etmeye çalışıyorum.

zyrtec akıntıyı kesmez oldu

Daimi olarak düzeleceğimi bileyim bok ye desinler yemezsem terbiyesizim
  • yoldaşlarım burda sonunda birilerini buldum Arkadaslar benım durum 5-6 yıldır var oncelerı istifar edıyordum sureklı suan kışın 7-8 istifar edıyorum bu ole bırsey ınsanın yasamasını engellıyor sureklı genız akıntısı mıde bulanması balgam cıkartma sureklı bır zorlama var bu pıslıgı atan varsa bana yardımcı olsun ankaranın sogugunda hıc cekılmıyor tüküre tükure mılletın gozune ıyıce batıyoruz artık bana ınsanlar anlamıyor ne sıkıntı var dıye sadece içinde pislık deyıp gecıyor 5-6 yıldır 1 ton balgam sarı yesıl burunda ara ara kanama halsızlık yaz mevsımınde pek etkılermıyor soguk ve kırlı havada cok yogun oluyor agaclar gıbı son baharda soluyoruz ilk baharda acıyoruz bu pislıkten kurtulmak ıstıyorum ankara tedavı olanlar doktor onerın benım gıttıgım doktorlar hep ılac adama gıdıyom ılac hıc etkı etmıyor anlamıyor yaz paso yaz anca yaz İYİ GECELER
  • Beyler bir arkadaş da bahsetmişti. Hazır paket gıdalarda alerji azıyor diye. Bende de aynı. Geçen gün maç izlerken baya bi cips yedim 2-3 saat sonra 1 rulo tuvalet kağıdı bitirecek şekilde burun akıntısı hapşırık krizine girdim. Hazır gıdalardan uzak durun bence de.
  • bendeki farklı mı anlamadım bende sureklı genız akıntısı oluyor durmuyor burnum akmıyor hıc sureklı balgam atıyorum balgamı cıkartamazsam zorluya zorluya ya cıkartıyorum yada istifar ederek cıkartıyorum her sabah bı bulantı oluyor
  • Arkadaşlar bu baharı kötü geçiriyordum ki doktor arayışım tekrar başladı. Klasik Antihistaminler artık bana işlemiyor. Bu bahar rinitten çok astım yüzünden sıkıntı yaşıyorum. En son Ankara'da Koru Hastanesinde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Zinet Gül Ersoy'a gözüktüm. Allah ondan bin kere razı olsun sayesinde normale döndüm. İşin özü benim astım level atlamış, testler tekrar yapıldı ilaçlar değiştirildi. Alvesco inhaler ile ventolini dönüşümlü kullanıyordum ama artık turbuhaler'a geçtim (symbicort ). Sabah akşam kullanıyorum, arada ses kısıklığı dışında bir şikayetim olmadı yan etkilerden yana. Yeni doktorumu gerçekten çok sevdim. İlk gittiğimde zor nefes alıyordum testleri yaptırdıktan sonra ilaçlarımı değiştirdi bir hafta sonra gel sırtını tekrar dinleyeceğim dedi. Bir hafta sonra gittiğimde ilaçlar etkisini gösterdiği için en az benim kadar sevinmiş gibiydi gerçekten. Şimdilik bu ilaçla devam 3 hafta sonra ilacım bittiğinde tekrar gideceğim. Yediğime içtiğime hala dikkat ediyorum bu arada. Ancak son zaman propolis, çörek otu vs hiçbir şey fayda etmiyordu. Hepinize geçmiş olsun.

• sıkıntıbuyuk S kullanıcısına yanıt
    Kardeş senin sıkıntın alerjik rinite benziyor. Sürekli geniz akıntın varsa bir süre sonra mide bulantısı da yapıyor. Çünkü genzinden akanlar bir şekilde mideye ulaşıyor, normal yani. O akıntıyı temizlemek için ben sinus rinse diye bir şey kullanıyorum onu da burdaki diğer arkadaşlardan duymuştum. Akıntıyı sinus rinse ile temizleyip burun spreyi kullanınca kısmen insan rahatlıyor. Antihistamin filan kullanmıyor musun?
  • merhaba arkadaşlar,

son 15 gündür benim hayatımı derinden etkiledi bu hastalıklar.

öncelikle kronik faranjit vardı, onu geçirdik antibiyotiklerle. şuan da bademcik ile ilgili bir agrım yok.

sonraki günlerde bobrek tası düsürdüm, 1 gün boyunca sürdü neyseki hallettik.

son 10 gündür ise boğazımda bir takılma hissi ile yaşıyorum.

kbb'ye gittim alerji ve geniz akıntısı dedi ilaç verdi takılma hissi geçmedi. (alerji testine gerek duymadı.)
    dahiliyeye yonlendirdi, reflü belirtileri dedi bir kaç mide ilacı verdi, takılma hissi geçmedi. (reflu nedeniyle yeme içmeye dikkat etmeye basladım.)

sabahları kaltığımda bogazım kuru oluyor, oglene kadar bogazdaki takılma hissini ve her an istifra edecekmiş hissini yaşıyorum.
    aksama dogru bir rahatlama geliyor ertesi sabah yine aynı.

allah askına geniz akıntısına ne iyi gelir ve ben bu takılma hissi ile nasıl başa çıkabilirim?

resmen rengim gitti, neşem gitti enerjim gitti.

• bende de 2008 baharında başladı bu hastalık.ilk senesinde çok hafifti.her yıl biraz daha şiddetlendi.dakika da abartmıyorum 30 defa hapşurduğum olmuştur.yumuşak damak kaşıntsı,burun kaşıntısı ve göz kaşıntısı çok ileri seviyedeydi.deloday ve muadillerinden kullanmaya başladım.ilk senesinde etki etti ama sonra ki yıl neredeyse hiç etki etmedi.antihistaminik ilaçlara tolerans gelişiyor.geçen sene yine deloday ve kortizonlu burun spreyi ve antihistaminik göz damlalarıylşa atlatmaya çalıştım.atlatmak denmez buna da neyse.bu sene agresif bir tedavi izlemeye karar verdim.rupafin(tavsiye üzerine)+illiadin sprey+allergodil göz damlası ile başladım.göz kaşıntım hariç diğer semptomlar katalanılabilir seviyedeydi.kortizonlu göz damlası başladım(dekort).yine de katlanılabilecek seviyeye gelmedi semptomlarım.en sonunda prednol tablet tedavisine başladım.düzenli ve belirli bir dozda kullanmıyorum.4 mg tablet almıştım.artık şikayetleriniz çok ileri seviye de ve hayattan bezdiyseniz prednolü tavsiye ederim.şu an her şey kontrol altında görünüyor çok şükür.prednolün çok yan etkisi var bunu da hesaba katmak gerekiyor.

bir de sözlükten görmüştüm.ısırgan otu tohumu+zerdeçal+zencefil+çörek otunun balla karışımının iyi geldiğini okudum.bu tedaviye de başladım ama kısa dönemde sonuç alınacak bir tedavi gibi görünmüyor.

• geçmiş olsun rupafin yeni nesil alerji hapıdır doktorum bana da yazmıştı.bu iyidir diye ama gel gör hangisi iyi hangisi kötü anlayamaz olduk bu haplar sadece baskılıyor.benim bildiğim tüm semptomları bıçak gibi kesen tek bir ilaç tanırım FLANTADİN kortizon ilacıdır.inanın bu ilacı kullandım 1 hafta ne hapşırma ne geniz akıntısı ne balgam ne öksürük resmen normal bir insana yakın seviyeye geliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: becozmy

geçmiş olsun rupafin yeni nesil alerji hapıdır doktorum bana da yazmıştı.bu iyidir diye ama gel gör hangisi iyi hangisi kötü anlayamaz olduk bu haplar sadece baskılıyor.benim bildiğim tüm semptomları bıçak gibi kesen tek bir ilaç tanırım FLANTADİN kortizon ilacıdır.inanın bu ilacı kullandım 1 hafta ne hapşırma ne geniz akıntısı ne balgam ne öksürük resmen normal bir insana yakın seviyeye geliyorsunuz.

kortizol son seçenek.ben de dediğim gibi mecbur kaldım.yıllar sonra düzgün bir bahar geçiriyoruz çok şükür.
  • Fabricando fit faber F kullanıcısına yanıt
    bizim bilmediğimiz hangi alerji hapıymış o 15mg biraz fazla geldi bana bütün haplar 5mg
  • Bugun dayanadamadım ve gögus hastalıklarına ve göz polk. gittim.
    Astım baslamıs. ıkı tane fısfıs bırde levmont yazdı. goze gıttım o da allerjıden kaynaklı dedı. uleyn ölumum bu alerjıden olucak hocam artık dedım. neyse aldık bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kronik Farenjit -- 29 Nisan 2014; 7:21:59 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Beyler hapları herşeyi kestim. Sadece burun sprayini kesmedim. Burnum açık olunca hiçbir sorun olmuyor. Tabi sprey de devamli kullanınca sakat ama yapacak birsey yok. En sonunda konkalari yaktiririz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 haftadır bende iptal durumdayım nefes alışı bile zorlaştırıyor
  • Yaklaşık 6-7 yıldır bildiğimiz bahar allerjisi başlamıştı bende sadece nisan-mayıs-haziran aylarında; ama son 2 yılda bu kronikleşmeye başladı ve maalesef artık yıl boyu allerji ilacı kullanıyorum.

Kötü bir durum bir ilaca bağımlı olmak; ama n'apalım, beterin beteri var.
  • öncelikle herkese geçmiş olsun,

benim kızımda 1 yaşında ilaç alerjisi,aşırı terleme, 1,5 yaşında alerjik rinit ve 2 yaşında gıda ve kozmetik alerjileri başladı.2,5 yaşında alerji testi yaptırdık,
    şüphe duymadıklarımız çıktı, bariz olanlar çıkmadı.3 yaşında aşırı hassas bir döneme girdi ve herşeye alerjisi başladı, ödemli iltihabik bir şekilde
    tüm gün kabarıyordu bazen tekrarlıyor.

ben ilaç kullanmayı sevmeyen bir insan olarak bir süre ilaçsız tedavi etmeye çalıştım, size önerim;Öncelikle kendi doktorunuz kendinizsiniz.3 yaşına kadar 15 doktor
    değiştirdik sayısız muayene ve testler bir araba parası verdik özellere, çoğu para tuzağı maalesef.

- alerjik nezle için; bal, limon , ıhlamur üçlüsü , temiz havada mümkünse deniz kenarında yürüyüş, ne kadar sık göz ve burun su ile yıkanıyorsa okadar erken geçiyor
    ve her defasında yeni havlu ile kurulanıyor (göz nezlesi bulaşıcı), hala geçmediyse bir dilim limon yediriyorum(reflüyü ve ürtikeri ateşliyor), mevsimi ise ısırgan otu (ürtikeri tetikliyor)
    geniz akıntısı sebebiyle oluşan balgamları uzun süre atamadıysa (bizde en az 2 ay sürüyor) 2 gece kettle kaynatıyorum (ortamın bakterisini artırabilir,son çarem) , rüzgarlı havada şapkasız
    gözlüksüz çıkarmıyorum ve eve gelir gelmez üstünü değiştirip duş aldırıyorum. Doktorların verdiği o pahalı ilaçlarıda aldım duruyor ama kullanmak nasip olmaz inş.

2014 yılbaşı gecesi birden başlayan ödemli kurdeşen tüm diyetlerimize rağmen geçmeyince zyrtec kullanmaya başladım maalesef, şuan aşırı hassas ve ileri reflü

geçen sene bir hastanede sıra beklerken yanımdaki bir bayan, kızımın sürekli ter bezini değiştirdiğim için yanıma
    geldi alerjiside var mı dedi, torunumda böyleydi, herşeye alerjisi vardı, terliyor ve reflüsüde vardı dedi, oğlu yani babası doktormuş, doktor bir arkadaşından aldığı bir kan ilacı
    ile düzeldi, ne terleme, ne alerji hepsi bitmiş. kanda eksik bir maddeyi tamamlıyormuş ne dedi.
    ben inanmadım çok önemsemedim, nasıl telefonunu almadım yada ilacın adını çok kızıyorum kendime,
    bir anne çocuk sitesinde alerji sayfasında bir bayanda yazmış biz kan ilacı ile düzeldik diye ama 2007 senesinde ulaşılamıyor. Sizden ricam doktor akrabası veya yakın tanıdığı
    olan varsa şu kan ilacını araştırırsanız sizde çok sevinirim.

• bende de aşırı derecede ev tozu (akar) alerjisi olduğu meydana çıktı. kedi, köpek, polen onlara da var da, onları saymıyorum. çünkü ev tozu en yüksek
    seviyede. %75 çıktı. napıcam bilmiyorum. burnum senelerdir bitmiş durumda. ve haftaya burun ameliyatı olucam.
    hem sinüsleri hem burun eti hemde kemik eğriliği. 3 aşamalı ameliyat.
    fakat burun ameliyatı da olsan birkaç aya yine şişiyomuş burun etleri, sinüsler falan. çünkü alerji alerjidir yani. okuduklarımda görüyorum.
    doktorlara 200-300 tl vizite ücreti vermekten bıktım. ev tozu için, yeni yatak, özel yatak kılıfları, yastık yorgan kılıfları, özel elektrikli süpürge,
    belki yeni anti-alerjen klima, hava temizleme makinası, perdeler değişicek, koltuk deri kaplanıcak, halı kalkacak, sprey, deterjan bu ne kardeşim ya.
    BU NE BELA Bİ HASTALIKMIŞ. daha başlangıçta 10 bin lira. ameliyat hariç. hadi ameliyatı sigorta karşılasa
    e ondan sonra küçücük bir toz kaçsın, yine şişecek burun, yine ameliyat. tedavi içinde yok doktordu, yok aşıydı, yok ilaçtı.
    YOKMU BUNUN ÇARESİ ACABA.

• quote:

Orijinalden alıntı: nxplay

bende de aşırı derecede ev tozu (akar) alerjisi olduğu meydana çıktı. kedi, köpek, polen onlara da var da, onları saymıyorum. çünkü ev tozu en yüksek
    seviyede. %75 çıktı. napıcam bilmiyorum. burnum senelerdir bitmiş durumda. ve haftaya burun ameliyatı olucam.
    hem sinüsleri hem burun eti hemde kemik eğriliği. 3 aşamalı ameliyat.
    fakat burun ameliyatı da olsan birkaç aya yine şişiyomuş burun etleri, sinüsler falan. çünkü alerji alerjidir yani. okuduklarımda görüyorum.
    doktorlara 200-300 tl vizite ücreti vermekten bıktım. ev tozu için, yeni yatak, özel yatak kılıfları, yastık yorgan kılıfları, özel elektrikli süpürge,
    belki yeni anti-alerjen klima, hava temizleme makinası, perdeler değişicek, koltuk deri kaplanıcak, halı kalkacak, sprey, deterjan bu ne kardeşim ya.
    BU NE BELA Bİ HASTALIKMIŞ. daha başlangıçta 10 bin lira. ameliyat hariç. hadi ameliyatı sigorta karşılasa
    e ondan sonra küçücük bir toz kaçsın, yine şişecek burun, yine ameliyat. tedavi içinde yok doktordu, yok aşıydı, yok ilaçtı.
    YOKMU BUNUN ÇARESİ ACABA.

Sizi tek anlayan sizin gibi şuan yüzü gözü akanlardır hocam :) Allah yar ve yardımcımız olsun.

• 3 haftadir cok iyiydim cok sukur ama bugun resmen bittim. Biraz dut, yeni dunya agacina yapistim ve sonrasinda bitik durumdayim. 2-3 saat once bi alerji hapi ictim yattim. simdi azcik daha iyiyim ama burun akintisi ve hapsuruk ara ara ben burdayim dikkatli ol diyo. Yine de Allah in verdigine binlerce sukur. beterin beteri var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.