Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.138
Cevap
90
Favori
581.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tekrar merhaba arkadaşlar, bir arkadaşın mesajı üzerine , alerji sürecimde kaydettiğim mesafeyi sizinle paylaşmak istiyorum.

Mesaj:"hocam merhaba, alerji ile 3. seneme giriyorum. 8 doktora gittim fakat hiçbir ilaç fayda etmedi otrivine dışında. dediğiniz gibi spor yaparken benimde burnum açılıyor ama spor bitince yine aynı eziyet... şuan ne durumdasınız, ne kadar dikkat ediyosunuz ? yaptığınız tedavi su orucu ve su içmekten başka nedir ? ve bunlar sizi bi Otrivine sıkmış kadar rahatlatıyor mu?"

Cevabım :"Kardeşim merhaba, geçmiş olsun. Ben şu an iyiyim.Mükemmel hissetmiyorum ama kötü de değilim.
    Doktorlardan , tıbbı ilaçlardan geçen sene medet umdum tabi sonuç seninle aynıydı. Bu sene hiç ilaç kullanmadım ve araştırma yapmaya devam ettim.

Daha önceki yazılarımda su orucu , beslenme , düzgün su içme alışkanlıklarından felan bahsetim.
    Çok iyi bir soru sormuşsun, başka ne yaptığımı sormuşsun bunların dışında.

Araştırmaya devam ederken 2 hafta önce çok farklı bir alerji nedeniyle karşılaştım. Daha hiç okumamıştım alerjinin böyle ortaya çıktığını. Bendeki alerji nedeni tam olarak son ulaştığım şey gibi. Sendeki ve diğer %90 alerji hastalarının temel sorunu aynı tahmin ediyorum .

Bu son neden şu, DÜZGÜN ÇALIŞMAYAN BAОIRSAKLAR!
    Nasıl ? Yanlış beslenmeye bağlı olarak , bağırsaklarımızdaki faydalı bakteriler azalıp, yerine yine sağlıklı insanlarda da olan zararlı bakteriler çoğalıyor! Bu zararlı bakteriler yediğimiz besinlerin tam sindirilmesine izin vermiyor hem de bu toksik maddeler üretiyorlar.
    Tam sindirilmemiş besinler kana ve toksik maddeler kana karışıyor. Vücut sürekli bu maddeleri atmaya çalışıyor hassaslaşıp zararsız polen, toz , kedi vs bile tepki gösteriyor.

Çok düşündüm ben su orucundan sonra iyi oluyordum ama 2-3 günde nasıl oluyordu da doğal beslenmeme rağmen bu kadar toksik madde birikiyordu vücudumda?
    Artık anlamak daha kolay. Doğal da olsa tam sindirilmeden kana karışan besinler alerjiye neden oluyor.
    Peki ne yapmak lazım ?
    Candida denilen bakterinin testini yaparak başlayabiliriz.

http://eatyourmedicine....4/01/spit-test-web2.jpg

http://kitcampbell.com/...t-test-for-movie-21.jpg

http://www.cfhl.co/uplo...2175997/3047991.jpg?620

eğer sabah kalktığınızda hiç birşey yeyip içmeden bir bardak suya tükürdüğünüzde böyle görüntüler varsa, sizin de çok büyük ihtimalle bağırsak enfeksiyonu sorunuz var demek.

Bunun üstünden gelmek için 6 ay-2 yıl arasında sürebilecek GAPS adında özel düşük karbonhidrat temelli bir diyet yapmak gerekli.Çünkü bu kötü bakterililer şeker-karbonhidrat ile besleniyorlar.

www.gapskitap.com
    gapskitap.com - Bu web sitesi satılıktır! - gapskitap Kaynaklar ve Bilgiler.
    http://www.gapskitap.com/gaps-diyeti-1.html

bu türkçe sitede bir miktar bilgi var bu diyetle ilgili. Ben yabancı sitelerden daha detaylı öğrendim. .Ama en iyisi herşeyin aşama aşama anlatıldığı kitabı okumak.Ben de en kısa zamanda kitabı alıcam.
    http://www.kitapyurdu.c...p/default.asp?id=691291

Ben şu an protein ve yağ ağırlıklı besleniyorum. Oruç tutmuyorum. Ne su orucu ne ramazan orucu. Su orucu tutmuş kadar iyi hissediyorum.

Dediğim gibi bu zaman alacak bir yol. Ben farklı yerleden okuduğum kadarıyla zencefil,zerdeçal, propolis, çörek otu vs bu bağırsaktaki kötü bakterileri azaltıyor. GAPS diyetinin yanında bunları denemekte de fayda var. "

• Arkadaşlar ben sorunu kısmende olsa şu şekilde çözdüm.
    Saçma salak hapları bıraktım. Sonrasında akşam sabah tuzlu karbonatlı su yaptım burnuma. Bunu yaptıktan sonra 10 - 15 dakika kurumasını bekledim burnumun.

Akabinde sadece akşam yatmadan önce burnuma bir fıs nazal sprey sıktım. Nasonex, nasacort, nazoster bunlardan biri olabilir. Benim önerim en güzeli nazoster... Uzun zamandır rahatım. Ne hap ne de başka birşey... Nefes aldığımı hissediyorum. Kaşıntı vs yok.

Yapmamız gereken sabah akşam buruna tuzlu su çekmek. Tuzlu suyu şu şekilde hazırlayacağız. Bir litrelik pet şişeye bir yemek kaşığı tuz bir tatlı kaşığı karbonat. İyice çalkalayıp karışmasını sağlıyoruz.

Akşam burnumuza bu suyu uyguladıktan 15 dakika sonra burun spreyimizi birer fıss burun deliklerimize uyguluyoruz. Uygularken de diğer burun deliğini kapatıp burnumuzu çekiyoruz. Ki bu şekilde burun spreyi genize kadar gitsin. Akabinde diğer buruna da aynı uygulamayı yapıp yatağımıza yatıyoruz. Sabaha kadar ne solunum sıkıntısı ne de geniz akıntısı.
    Ve ertesi sabah dinç bir şekilde uyanıp burnumuza tuzlu suyumuzu yapıyoruz. Başka da birşeye gerek kalmıyor.

Aslında bize öğretilen ve prokpektüslerde yazan yanlış şu. Burun spreyimizi 2 doz halinde yapın diyor. Tamam da akıntı olan buruna bunu yapmanın bir faydası zaten yok. Biliyorsunuz ki bu şekilde yaptığımızda burnumuzu 5 dakika siliyoruz ve spreyin hiç bir manası kalmıyor. Ama gece yatmadan önce kullandığımızda sprey direk genize akıyor... Amaç da bu zaten...

• nazoster kullanmaya başladıktan sonra bende baş ağrıları başladı. var mı böyle birşey yaşayan
  • mecbur kalmadikca burun spreylerini almayin.hem vucut icin hem de yan etkileri malum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alerji için genelde sarımsak önerirler fakat alternatif tıptan çok derine inmek gerekirse bende alerjilerle karşı karşıya kalmıştım birkaç doktor alerji teşhisi koymasına rağmen burun kanamalarım burun çekmem her sabah hapşırmam ardı ardına kesilmiyordu ta ki saçlarımı çok ıslattığım taradığım için sinüzit teşhisi koydu genç bir doktor acemiydi farkındaydım.Birkaç ilaç yazdı bunlar alerji vb için ve burnumun içini yaktılar inanırmısın geniz akıntısınıda o ağır bir ilaçtı isteyene ismini atarım onunla geçirdim şuan çok şükür sorunsuzum demem o ki üstüne gidin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccrawler33

Alerji için genelde sarımsak önerirler fakat alternatif tıptan çok derine inmek gerekirse bende alerjilerle karşı karşıya kalmıştım birkaç doktor alerji teşhisi koymasına rağmen burun kanamalarım burun çekmem her sabah hapşırmam ardı ardına kesilmiyordu ta ki saçlarımı çok ıslattığım taradığım için sinüzit teşhisi koydu genç bir doktor acemiydi farkındaydım.Birkaç ilaç yazdı bunlar alerji vb için ve burnumun içini yaktılar inanırmısın geniz akıntısınıda o ağır bir ilaçtı isteyene ismini atarım onunla geçirdim şuan çok şükür sorunsuzum demem o ki üstüne gidin.

Hocam ben de burun yaktirmak istiyorum. Kolay bi operasyon mu? Sag burun deligim duzenli olarak tikaniyor anca spreyle acabiliyorum o yuzden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende de 2 yıldır alerjik rinit ortaya çıktı. bu konuda istanbulda olanlara yedikule göğüs has.hastanesi Ramazan ERSOY beyi tavsiye ederim. hastaneyi telefonla arayıp direk alerji bölümünden randevu alabilirsiniz ya da mhrs den göğüs hastalıklarına gidersiniz sizi yönlendirirler. bu hastalığın tek tedavisi aşılama (immunoterapi) imiş. deri ve solunum testi yapılıyor ve Durumunuza göre 1 haftada aşı raporunuz çıkıyor ve %80 devlet karşılıyor. Diğer illerdekiler de araştırın bulunduğunuz şehirdeki araştırma ya da üniversite hastanelerinde mutlaka alerji bölümü vardır oralara başvurun. özeller para tuzağı gitmeye gerek yok
  • kyosunkaya K kullanıcısına yanıt
    eğer bir çok madde'ye alerji'niz varsa zaten ramazan bey aşı tedavisi önermeyecek mevcut hapları yazarak gönderecek bir iki alerjide aşı tedavisi olabilirsiniz ancak uzun yıllar yaptırmak gerekiyor.kesin bir tedavisi de yok bunu da bilmekte fayda var.
  • yaklaşık 10 gündür deloday kullanıyorum geniz akıntım çok az var rahat nefes alıp verebiliyorum. bu ilacı kaç gün daha kullanmam gerekli acaba kutu bitene kadar kullanmalımıyım? 9 tane daha kaldı aslında sporcu olduğumdan dolayı kullanmakta istemiyorum daha fazla negatif etkiliyor fiziksel olarak. napsam bilemedim
  • ben de alerji ve yoğun burun akıntısı şikayetlerimde bir yakınımın dağ kekiği tavsiyesiyle aktara gittim. Aktar da kendi yaptığı((reçel kıvamında) bir karışımı bana tavsiye etti. bana dua edeceksin burada herkes burun spreylerini bıraktı dedi. İkisini kullanıyorum bakalım. Bir faydasını görürsem size de tavsiye ederim.
  • bu gün anladım ki doktorlar hiç birşey bilmiyor. internetten birkaç makale okudum. sanırım bende alerjik olmayan rinit var. çünkü onun belirtilerine uyuyor. benim hiçbirşeye alerjim yok. beyinden geliyor gibi birşey. visikomotor ya nonalerjik rinit ya Da idiopatik alerji gibi adları var . lavanta iyi geliyormuş bunu deniyorum, benim gibi alerjisi olmayıp da her sabah

sürekli burun akıntısı ve hapşırma problemi olan var mı acaba.

• Alerji ilaçları yüzünden öleceğim galiba yakında. çok çarpıntı yaptırıyorlar benim bunyemde nabız sürekli 90larda.Şu koca Ankara'da bir doktor önerebilecek yok mu damla aşı tedavisine başlamak istiyorum bu işlerden anlayan doktor bulamadım bir türlü
  • CONQUER. kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun istanbul olsaydı bir şeyler yapardık.bu arada eğer çoklu alerjileriniz varsa kesinlikle olmayın derin ben lakin hem tedavisi uzun hem de kesin bir başarısı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: becozmy

geçmiş olsun istanbul olsaydı bir şeyler yapardık.bu arada eğer çoklu alerjileriniz varsa kesinlikle olmayın derin ben lakin hem tedavisi uzun hem de kesin bir başarısı yok

peki ne önerirsiniz ?tedavi için nasıl bir yol izlemeliyim
  • CONQUER. kullanıcısına yanıt
    durumunu genel olarak bir özetlersen forumdan mutlaka tavsiye gelir mesela ben şu anda her sabah yürüyüşe çıkıyorum 7-7.30 gibi kahvaltı yapmadan 3 saat yürüyorum artık eskisi gibi her şeyi yemiyorum yapay gıdalardan uzak duruyorum uykuma dikkat ediyorum sadece rupafin alerji hapını kullanıyorum 10 mg onuda ikiye kırıp öyle alıyorum yürüyüşe başladığımdan beri 2-3 kilo verdim sadece 1 hafta oldu genel olarak nefes yönünden rahatladığımı hissediyorum çünkü yürüyüş esnasında balgamı çıkartıp atıyorum mutlaka 1 tane çubuk kraker alıyorum yanıma geniz akıntımı fazla hissetmemi engelliyor.
    o yorgunlukla öğlen gibi bir şekerleme genel olarak kendimi iyi hissetmeye başladım şimdilik böyle bakalım allah büyük artık alıştım zaten tekrar geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jowood1

bu gün anladım ki doktorlar hiç birşey bilmiyor. internetten birkaç makale okudum. sanırım bende alerjik olmayan rinit var. çünkü onun belirtilerine uyuyor. benim hiçbirşeye alerjim yok. beyinden geliyor gibi birşey. visikomotor ya nonalerjik rinit ya Da idiopatik alerji gibi adları var . lavanta iyi geliyormuş bunu deniyorum, benim gibi alerjisi olmayıp da her sabah

sürekli burun akıntısı ve hapşırma problemi olan var mı acaba.

beyinden gelen ne

ben de bal zerdeçal çörek otu bir de zencefil karışımını kullanacağım.sadece nisan mayıs aylarında çekiyorum bu hastalığı.fayda ederse tekrar konuya yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC07A6798 -- 10 Eylül 2014; 19:00:33 >

• propolis bal arı sütü , polen vs karışımından fayda gören var mı?aktarlar öneriyor ,bağışıklığı güçlendirip bùnyeyi saglamlastirip alerjiyi bitirdigïni soyledi.epey de bir fiyat verdi.kullananlar bilgi verebilirse sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 3-4 yıldır bende de alerji var. Büyük ihtimalle toza alerjim var. Ayrıca dikkat ettim ne zaman karanlıkda bilgisayar kullansam daha çok etkileniyorum.

ben daha alerji testi yaptırmadım. Bu kadar lanet bir şey olamaz doktorların çoğu ilaç yazıp gönderiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: becozmy

durumunu genel olarak bir özetlersen forumdan mutlaka tavsiye gelir mesela ben şu anda her sabah yürüyüşe çıkıyorum 7-7.30 gibi kahvaltı yapmadan 3 saat yürüyorum artık eskisi gibi her şeyi yemiyorum yapay gıdalardan uzak duruyorum uykuma dikkat ediyorum sadece rupafin alerji hapını kullanıyorum 10 mg onuda ikiye kırıp öyle alıyorum yürüyüşe başladığımdan beri 2-3 kilo verdim sadece 1 hafta oldu genel olarak nefes yönünden rahatladığımı hissediyorum çünkü yürüyüş esnasında balgamı çıkartıp atıyorum mutlaka 1 tane çubuk kraker alıyorum yanıma geniz akıntımı fazla hissetmemi engelliyor.
    o yorgunlukla öğlen gibi bir şekerleme genel olarak kendimi iyi hissetmeye başladım şimdilik böyle bakalım allah büyük artık alıştım zaten tekrar geçmiş olsun.

ben sporcuyum nefes ve akıntı nadir oluyor bende ancak benim alerjim genelde gözlerimi vuruyor gözlerimin altı sürekli mor gözler sürekli kızarık ve sulu.alerji testinde polen çim hayvan tüyleri bunlara alerjim çıktı. alerji hapları biraz rahatlıyor ancak onunda yan etkileri kötü etkiliyor beni çarpıntı yapıyor ve antreman sırasında %100 verim ile çalışamıyorum verdiği uyuşukluktan dolayı.damla alerji aşıları olduğunu öğrendim ama bu tedaviyi uygulayan doktor bulamadım bir türlü

• En iyi sonuç aldığım burun spreyi bu yıl doktorumun verdiği awamys sprey oldu.İki aydır sadece günde birer fıs kullanıyorum burun akıntısı ,damak kaşıntısı ,gözde sulanma,hapşırma bitti diyebilirim.sadece gözde kaşıntı kaldı ama o da eskiye göre daha az.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.