Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.138
Cevap
90
Favori
581.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: refyaa

En iyi sonuç aldığım burun spreyi bu yıl doktorumun verdiği awamys sprey oldu.İki aydır sadece günde birer fıs kullanıyorum burun akıntısı ,damak kaşıntısı ,gözde sulanma,hapşırma bitti diyebilirim.sadece gözde kaşıntı kaldı ama o da eskiye göre daha az.

ben de awamys sayesinde atlattım. 10 gündür onu da bıraktım. Sabah 15 dk burun akıntısından sonra birşeyim kalmıyor.
  • bende koşarken geliyor geniz akıntısı, su içerken bile takılıyor akıntı yüzünden nasıl çözecez bilmiyorum:(
  • Bende bugün doktora gittim burnum sürekli tıkalı gibi,gözlerde kaşıntı yanma ve sulanma, hapşırmadan sonra boğazım kaşınıyor gibi oluyor.

Her zaman ki gibi güzide doktorlarımız alerjiniz var deyip dayıyor ilacı. Alerji testi yaptırmak istediğimi söylüyorum ilaç düzeltmezse yaptırırız diyor ve ben neye alerjim olduğunu bilmiyorum. Bazen 2 auda bazen 6 ayda bir tekrar ediyor. Her seferinde farklı ilaç veriliyor.

Bu seferde (lütfen ilaçları alıp kullanmayınız.once doktora görünün)
    Nasonex burun spreyi
    Aircomb 5/10 film tablet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amalgam dolgu ile ilgili mutlaka okuyun alerjimizin sebebi bunun olma ihtimali çok yüksek.
    arkadaşlar konunun sonunda bir okuyucunun mesajı var.bakın neler yazmış
    Engin Arduç , 14 April 2014 , 10:05
    2002 yılının Ekim ayında bir amalgam dolgu yaptırdım.bir ay sonra bende şiddetli göz ağrısi başladı.göz doktoruna gittim herhangi bir teşhis koyamadı. Ağrı o kadar şiddetliydiki ağrı kesiciler,hiçbir yarar sağlamıyordu.daha sonra kbb,ye,nöroloji,psikiyatri,beyin sinir,algoloji 12 yil boyunca hergün doktor doktor gezdim,en sonunda internetten bu yorumları okuyunca gidip amalgam dolguları sökturdüm ve yeni kurtuldum.Allah bu yorumları yazanlardan razı olsun.yoksa ömrümün sonuna kadar bu cehennem azabiyla yaşayacaktım.

• yazan arkadaşların tamamında farklı alerji çeşitleri var tabi, onu da atlamamak lazım. mesela bendeki alerji burada yazan arkadaşlarda pek yok. bende hapşırma,göz sulanması,kaşıntı, burun tıkanıklığı falan hiçbiri yok. sadece su gibi sürekli burun akıntısı yani şeffaf renkte ve geniz akıntısı. yani hem önden akıyor hem arkadan :). benimde bu zamana kadar neredeyse denemediğim doktor,ilaç ve burun spreyi kalmadı. son olarak Allegra isimli ilacı denemekteyim. şu ana kadar sanki bir nebze düzelme var gibi ama, tam test edebilmem için bunu kendimde, biraz daha zaman geçmesini bekliyorum. burun akıntısı veya alerji semptomları aynen benim gibi olan arkadaşlar var ise yazarlarsa sevinirim. bu arada şunuda belirtmek istiyorum, burada yazan arkadaşların birçoğu Levmont kullanmakta okuduğum kadarıyla. Bakın bu ilacı sakın kullanmakyın, çok tehlikeli. internette okumuştum psikolojik yıkımlara sebep olduğunu inanmamıştım. fakat eşim ve kuzenim ve halam 1 yıldır levmont kullanıyorlardı, doktor sürekli tedaviyi uzattı onlar için, ancak hepsi de birer zombiye dönüştü. internette yazanları aynıları başlarına geldi, işte onları şöyle sıralicam ; yorgunluk, aşırı sinirlilik hali, moral bozukluğu, depresyon, uykusuzluk, uykuda sürekli kabus görme, anlama güçlüğü, yani kısacası nörolojik olarak zararı inanılmaz derecede ciddi. Etken maddesi LEVOSETRIZIN. bu etken maddeye sahip farklı ilaçlarda var, sakın onlarıda kullanmayın. tecrübe ile sabittir. eşim, kuzenim ve halam bu ilacı bıraktıktan sonra hepsinde aynı olan bu yan etkilerin tamamı yok oldu, psikolojik olarak normale döndüler.

• Öncelikle forumdaki herkese geçmiş olsun.

Ben de yüksek oranda "Ev Tozu Akarı" alerjisi olan biri olarak tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Benim hikayem 2007 yılında başladı. O zamana kadar herhangi bir şikayetim yoktu. Nasıl olduysa o yıllarda burun akıntısı ve şiddetli hapşırma belirtileri başladı. Bu illete yabancı herkes gibi bende, önce grip-üşütme gibi teşhis koydum kendimce ama belirtiler devam edince doktora gittim.

Şişli Etfal Hastanesinde hem deri hem kan testi yapıldı.

Deri testine göre Ev Tozu Akarına ve Çimene alerjim vardı, kan testinde ise çimen çıkmadı ama akar için yüksek pozitif gibi bir sonuç çıktı.

Sonrasında ise "Novo Helisen Oral" isimli ağız damla aşısına başladım ve 2 yıl bu damlayı kullandım. Bu ilacın bir kutusu (o yıllarda) yaklaşık 500 TL idi ve ilaç parasını devlet karşılamıyordu.

Ama aşının herhangi bir faydasını göremeyince 2 yıl sonra ilacı bıraktım.

Zaten aşıyı veren doktor da, aşının başarı oranının %70 civarı olduğunu söylemişti.

Aşıdan sonra hitrizin, zyrtec gibi haplar ve spreyler kullansam da alerji hiç geçmedi.

Mevsim geçişlerinde sabah başlayan burun akıntısı ve hapşırma, genellikle öğleye kadar sürüyor ve duruyor.

Ama bazı günler alerji krizi öyle etkili oluyor ki, sabah başlayıp akşam yatana kadar sürüyor. Bu sırada 5-6 kez arka arkaya hapşırınca vücut sıcaklığım aşırı artıyor. Neredeyse kan ter içinde kalıyorum. Bu kriz esnasında da her ne hikmetse canım şekerli şeyler çekiyor.

Yıllardır süregelen tecrübemle sabit; bu krizi durdurmanın tek yolu uzanır hale gelmek. Bu sayede burun akıntısı ve hapşırma duruyor. Krizin olduğu gün 3-4 paket kağıt mendil bitiriyorum ama ertesi gün burnumdan tek bir damla bile gelmiyor.

2 yıl önce İstanbul'da Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sezai ÖZTÜRK'e muayene oldum. O zamanki alerji krizini durdurmak için "Diprospan" adlı iğne yaptı bana ve iğne yapıldıktan sonra 4 ay ne burun akıntım ne de hapşırmam olmadı. Sonrası yine aynı... İnce kortizol içerdiğinden sık kullanılmaması tavsiye ediliyor.

Şimdi gün aşırı olarak "Zaditen" kullanıyorum, o da alerji astıma çevirmesin diye.

Ev tozu akarlarına karşı yün-pamuk yastık yorgan kullanmıyorum, odayı bol bol havalandırıyorum, yattığım odada yün halı yok ve yatağımı anti-mite spreyle ilaçlıyorum ama nafile... İsteyenler akar yaşamasını engelleyen yastık-yorgas seti kullanabilir. (Dom Haus bildiğim markalardan)

Şimdilik anlatacaklarım bunlar, inşallah tez zamanda çare bulunur derdimize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musakka222 -- 10 Kasım 2014; 11:48:19 >

• ben levmont ve avamys kullanıyorum zararlı mı bu ilaçlar?
  • arkadaşlar geniz akıntısı için önerebileceğiniz bi ilaç yada besin varmı ?

bende konka bulloza larda genişleme ve iç kemikte eğirilik var burundan nefes alamıyorum doğru dürüst kış aylarında çok sıkıntı çekiyorum işim sebebiyle ameliyat ve iyleşme sürecine vakitim yok malesef ne tavsiye edersiniz ?

doktor levmont ve cirus diye 2 ilaç veriyor sürekli fakat bi faydasını görmedim burun damlası kullanmıyorum uzun vadede çok daha kötü yapıyor tecrübesi olanlar yardım lütfen :/
  • Arkadaşlar merhaba,

Ben de 3 yılı aşkın br süredir alerjk rinit rahatsızlığını çekmekteyim. Konuyla ilgili 2 faklı kbb doktoruna muayene olum. Birincisi bende sinüzit olduğunu ve daha önce olduğum deviasyon ameliyatının yetersiz kaldığını kesinlikle ameliyat olmam gerektiğini (sinüs kanalı genişletmesi, deviasyon ve burun içi etlerin lazerle alınması) söyledi. Aynı gurubun başka bir doktoruna muayene olduğumda ise ameliyatın gerekli olmadığını öncelikle ameliyatsız tedavi yöntemlerinin uygulanması gerektiğini söyledi. Konuyu iş yeri hekimimizle paylaştım bana 3. bir seçenek sundu. Alerjik rahatsızlıkların temelinde bağırsak florasındaki bozulmaların olduğunu şu an için herhangi bir ilaç, ameliyat yerine GAPS adındaki kitabı okumamı ve onunla ilgili hazırlıklar yapmamı söyledi. GAPS (http://www.gapskitap.com/ ) le ilgili internette ulaştığım bilgiler bunlar. Candida mantarının (testi çok kolay) ve benzerlerinin bağırsak florasına yaptığı etkilerin sonuçları ve korunma yöntemleriyle ilgili bilgilere de internetten ulaşabilirsiniz.

Antihistaminik ilaçlar kullanmaktan ve bu ilaçlara bağımlı olmaktan bıkarak 2 hafta önce alerji testi yaptırdım. (Masum olarak tanıtılan antihistaminiklerin uzun vadede kalp rahatsızlıklarına sebep olduğuna dair internette yayınlara ulaşabilirsiniz. Ayrıca burun içi spreyleri kesinlikle kullanmayın, hemen hemen hepsi kortizol içermektedir) Ev tozu akarlarına, mantar ve küfe, akçam ve meşe polenlerine, çavdar çimenine karşı alerjimin olduğunu öğrendim.

Bu dakikadan sonra hayatımda bazı değişiklikler yapmam gerektiğine karar verdim. Öncelikle yatak odamdaki halı vb. lerini çıkardım. Evin diğer kısımlarındakileri de minimuma indirdim. PC kasası vardı onu da salona aldım. Kitap türevlerini odamda tutmuyorum. Yakın zamanda toz akarlarına karşı uyku seti (yatak, yorgan ve yastık kılıfı) alacağım. 2-3 marka var öne çıkan netleşmeden sizlerle paylaşmayacağım. Alınca tekrar buradan bilgi veririm. Son olarak yeni bir elektrik süpürgesi bakıyorum. Toz torbası olmayan (hepa 13-14 filtreli) Dyson markası öne çıkıyor fakat bayağı pahalı. Henüz bu konu da netleşmedi.

Beslenme tarafında kefir tüketmeye başladım. Mayasını bulursam kendim mayalayacağım. Zencefil, zerdeçal, karabiber ve bal karışımını dulandırarak her sabah ondan da bir bardak içiyorum.

Son olarak akşam yatmadan, sabah evden çıkmadan burnuma sinüs rinse şişesini kullanarak deniz tuzundan hazırladığım karışımı çekiyorum. Son 1 haftadır alerjik bir rahatsızlığım olmadı. Burun tıkanıklığı yaşamadım. Bu arada herhangi bir ilaç da kullanmadım. Umarım devam eder. Bir değişiklik olursa haber veririm.

Allah düşmanıma vermesim dediğim daha önce böbrek taşı düşürme vardı. Sanırım bunu da ikincisi olarak sayabilirim. Hayat kalitesini düşüren illet bir hastalık. Herkese iyi tedaviler, alerjisiz güzel günler dilerim.

• Yıllardır ev akarına alerjisi olan biri olarak bu konularda uzun araştırmalarım oldu. Bu allerji sadece baharda sürmüyor, bütün yıl devam ediyor. Ev akarından kurtulmak neredeyse imkansız olduğu için, allerjeni elimine etme imkanım da olmadı. Birçok ilaç denedim, oral antihistaminikler hiçbir işe yaramıyor. Nasal kortikosteroidler(Avamys, nasonex...) çok etkili oldukları halde uzun yıllar kullanımı konusunda tartışmalar var, tavsiye etmiyorum.

Kullanılmasını uygun gördüğüm 2 tedavi var: İmmünoterapi(Aşı) ve Nasal Antihistaminikler.

İmmünoterapide 2 çeşit var: Deri altından aşı ve oral aşı
    Uzman doktorla konuştum, deri altından yapılan aşının başarı oranı ≈ %70, ağızdan yapılan aşının başarı oranı ise daha düşük.

Benim kullandığım ve tavsiye ettiğim semptomatik tedavi ise nasal antihistaminikler. Allergodil ticari adıyla satılan azelastine etken maddeli nazal sprey kesinlikle kortikosteroidler kadar etkili ve kortikosteroidlerden çok daha güvenli. Bütün allerjik riniti olanlara Allergodil'i denemelerini tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mèrt -- 15 Kasım 2014; 16:34:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkoptimus

Arkadaşlar merhaba,

Ben de 3 yılı aşkın br süredir alerjk rinit rahatsızlığını çekmekteyim. Konuyla ilgili 2 faklı kbb doktoruna muayene olum. Birincisi bende sinüzit olduğunu ve daha önce olduğum deviasyon ameliyatının yetersiz kaldığını kesinlikle ameliyat olmam gerektiğini (sinüs kanalı genişletmesi, deviasyon ve burun içi etlerin lazerle alınması) söyledi. Aynı gurubun başka bir doktoruna muayene olduğumda ise ameliyatın gerekli olmadığını öncelikle ameliyatsız tedavi yöntemlerinin uygulanması gerektiğini söyledi. Konuyu iş yeri hekimimizle paylaştım bana 3. bir seçenek sundu. Alerjik rahatsızlıkların temelinde bağırsak florasındaki bozulmaların olduğunu şu an için herhangi bir ilaç, ameliyat yerine GAPS adındaki kitabı okumamı ve onunla ilgili hazırlıklar yapmamı söyledi. GAPS (http://www.gapskitap.com/ ) le ilgili internette ulaştığım bilgiler bunlar. Candida mantarının (testi çok kolay) ve benzerlerinin bağırsak florasına yaptığı etkilerin sonuçları ve korunma yöntemleriyle ilgili bilgilere de internetten ulaşabilirsiniz.

Antihistaminik ilaçlar kullanmaktan ve bu ilaçlara bağımlı olmaktan bıkarak 2 hafta önce alerji testi yaptırdım. (Masum olarak tanıtılan antihistaminiklerin uzun vadede kalp rahatsızlıklarına sebep olduğuna dair internette yayınlara ulaşabilirsiniz. Ayrıca burun içi spreyleri kesinlikle kullanmayın, hemen hemen hepsi kortizol içermektedir) Ev tozu akarlarına, mantar ve küfe, akçam ve meşe polenlerine, çavdar çimenine karşı alerjimin olduğunu öğrendim.

Bu dakikadan sonra hayatımda bazı değişiklikler yapmam gerektiğine karar verdim. Öncelikle yatak odamdaki halı vb. lerini çıkardım. Evin diğer kısımlarındakileri de minimuma indirdim. PC kasası vardı onu da salona aldım. Kitap türevlerini odamda tutmuyorum. Yakın zamanda toz akarlarına karşı uyku seti (yatak, yorgan ve yastık kılıfı) alacağım. 2-3 marka var öne çıkan netleşmeden sizlerle paylaşmayacağım. Alınca tekrar buradan bilgi veririm. Son olarak yeni bir elektrik süpürgesi bakıyorum. Toz torbası olmayan (hepa 13-14 filtreli) Dyson markası öne çıkıyor fakat bayağı pahalı. Henüz bu konu da netleşmedi.

Beslenme tarafında kefir tüketmeye başladım. Mayasını bulursam kendim mayalayacağım. Zencefil, zerdeçal, karabiber ve bal karışımını dulandırarak her sabah ondan da bir bardak içiyorum.

Son olarak akşam yatmadan, sabah evden çıkmadan burnuma sinüs rinse şişesini kullanarak deniz tuzundan hazırladığım karışımı çekiyorum. Son 1 haftadır alerjik bir rahatsızlığım olmadı. Burun tıkanıklığı yaşamadım. Bu arada herhangi bir ilaç da kullanmadım. Umarım devam eder. Bir değişiklik olursa haber veririm.

Allah düşmanıma vermesim dediğim daha önce böbrek taşı düşürme vardı. Sanırım bunu da ikincisi olarak sayabilirim. Hayat kalitesini düşüren illet bir hastalık. Herkese iyi tedaviler, alerjisiz güzel günler dilerim.

Arkadaşlar,

Hayatımda değişiklik yapma karar vereli yaklaşık 1.5 ay olacak. Belirttiğim tarihten beri antihistaminik ilaç kullanmıyorum. Yaptığım değişiklikler; yatak odamdaki halıyı ve bilgisayarı çıkarttım, kitap vb lerini odamda tutmuyorum. Duvar köşelerindeki rutubet, mantar benzerlerini düzenli temizliyorum, %100 pamuklu (içi membran malzeme) uyku takımı aldım ve son olarak hepa filtreli elektrik süpürgesi aldım (2 gün oldu) ve son olarak ara ara sinüs rinse şişesi ile kendi hazırladığım deniz tuzu çözeltisini kullanmaya devam ediyorum. Düzenli probiyotik yönünden zengin besinler tüketiyorum "kefir, yoğurt (ev mayası), boza, turşu gibi. Dışarıdan alınabilen probiyotik tabletlerden henüz alamadım. Onlarla ve vitaminlerle de takviye etmeye çalışacağım. Geçen 1.5 sonunda yaşam kalitemde gözle görülür bir değişim hissediyorum. Aksırma, tıksırma, burun kaşıntısı, akıntı kesildi. Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkoptimus -- 3 Aralık 2014; 19:24:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: musakka222

Öncelikle forumdaki herkese geçmiş olsun.

Ben de yüksek oranda "Ev Tozu Akarı" alerjisi olan biri olarak tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Benim hikayem 2007 yılında başladı. O zamana kadar herhangi bir şikayetim yoktu. Nasıl olduysa o yıllarda burun akıntısı ve şiddetli hapşırma belirtileri başladı. Bu illete yabancı herkes gibi bende, önce grip-üşütme gibi teşhis koydum kendimce ama belirtiler devam edince doktora gittim.

Şişli Etfal Hastanesinde hem deri hem kan testi yapıldı.

Deri testine göre Ev Tozu Akarına ve Çimene alerjim vardı, kan testinde ise çimen çıkmadı ama akar için yüksek pozitif gibi bir sonuç çıktı.

Sonrasında ise "Novo Helisen Oral" isimli ağız damla aşısına başladım ve 2 yıl bu damlayı kullandım. Bu ilacın bir kutusu (o yıllarda) yaklaşık 500 TL idi ve ilaç parasını devlet karşılamıyordu.

Ama aşının herhangi bir faydasını göremeyince 2 yıl sonra ilacı bıraktım.

Zaten aşıyı veren doktor da, aşının başarı oranının %70 civarı olduğunu söylemişti.

Aşıdan sonra hitrizin, zyrtec gibi haplar ve spreyler kullansam da alerji hiç geçmedi.

Mevsim geçişlerinde sabah başlayan burun akıntısı ve hapşırma, genellikle öğleye kadar sürüyor ve duruyor.

Ama bazı günler alerji krizi öyle etkili oluyor ki, sabah başlayıp akşam yatana kadar sürüyor. Bu sırada 5-6 kez arka arkaya hapşırınca vücut sıcaklığım aşırı artıyor. Neredeyse kan ter içinde kalıyorum. Bu kriz esnasında da her ne hikmetse canım şekerli şeyler çekiyor.

Yıllardır süregelen tecrübemle sabit; bu krizi durdurmanın tek yolu uzanır hale gelmek. Bu sayede burun akıntısı ve hapşırma duruyor. Krizin olduğu gün 3-4 paket kağıt mendil bitiriyorum ama ertesi gün burnumdan tek bir damla bile gelmiyor.

2 yıl önce İstanbul'da Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sezai ÖZTÜRK'e muayene oldum. O zamanki alerji krizini durdurmak için "Diprospan" adlı iğne yaptı bana ve iğne yapıldıktan sonra 4 ay ne burun akıntım ne de hapşırmam olmadı. Sonrası yine aynı... İnce kortizol içerdiğinden sık kullanılmaması tavsiye ediliyor.

Şimdi gün aşırı olarak "Zaditen" kullanıyorum, o da alerji astıma çevirmesin diye.

Ev tozu akarlarına karşı yün-pamuk yastık yorgan kullanmıyorum, odayı bol bol havalandırıyorum, yattığım odada yün halı yok ve yatağımı anti-mite spreyle ilaçlıyorum ama nafile... İsteyenler akar yaşamasını engelleyen yastık-yorgas seti kullanabilir. (Dom Haus bildiğim markalardan)

Şimdilik anlatacaklarım bunlar, inşallah tez zamanda çare bulunur derdimize.

Geçmiş olsun.

Benzer sorunları ben ve 2 yaşındaki oğlumda yaşıyor. Yalnız oğlumda özellikle gece 03:00 sularında başlayan aşırı öksürük oluyor.

Altta linkini verdiğim temizlik firmasına bugün temizlik yaptırdık ve gerçekten şaşılacak sonuçlarla karşılaştık,çıkan kire insanın ağzı açık kalıyor.

Aynı zamanda Dyson Alerji serisi elektirikli süpürge ve hepa filitreli hava temizleme cihazı kullanmaya başladım.

Yaklaşık olarak 1 haftadır hava temizleme cihazı ve elektirikli süpürgeyi kullanıyoruz, Ben günün çoğu zaman iş için dışarıda olduğumdan dolayı alerjimde pek değişiklik yaşamadım, özellikle elimin üstü , boynum,boğazım sürekli kaşınıyor,kabarıyor ve kaşımaktan şişiyor patlıyor ama oğlumda bayağa bir rahatlama oldu şimdi yatakları ve koltuklarıda temizlettim umarım buda bizi rahatlatır.
    En son olarak Anti mite yatak takımları alacağım, iki marka arasında kararsız kaldım karar verme aşamasındayım.

Kullandığım yada kullanmayı düşündüğüm marka ve modellerin linkini buraya koyuyorum, umarım birilerinin işine yarar. Özellikle Hepaonline ve potema nın referanslarınada bakmanızı öneririm. Dyson zaten kendini kanıtlamış bir marka, Evomed i bende araştırıyorum henüz çok bilgi sahibi değilim ama menşei güven veriyor, Hepaonline de satılan nevresim takımları ile aralarında ciddi fiyat farkı olduğundan kararsız kaldım ama sanırım evomed alacağım. ( çift kişilik yatak seti + bebek yatak seti ). Hava temizleme cihazı Daikin i almak istedim ama ne müşteri hizmetleri nede telefonla aradığım 5-6 mağaza doğru düzgün bilgi vermedi yada veremiyor, fiyatıda el yakıyor o fiyata sıfır bilgi verildiğinden almaktan vaz geçtim. 2 el Bionaire buldum bir tane aldım ve eşimde bende kullandığımız odada farkı hissettik yalnız bendeki makinanın kullanım alanı küçük olduğundan salonda kullanamıyorum o yüzden altta linki olan cihazı büyük olasılıkla 2 inci makina olarak alacağım.

http://www.antialerjik.net/Evomed-Double-Cift-Kisilik-Anti-Alerjil-Yatak-Kilif-Seti,PR-4.html

www.hepaonline.com
    Hava Temizleme Cihazları Hava Temizleyiciler
    http://www.hepaonline.com/hava-temizleme-cihazlari?product_id=79

www.dyson.com.tr
    Ev İçi Hava Kirliliği
    http://www.dyson.com.tr/alerji.aspx

Potema Türkiye-Resmi Site®
    Sayfa bulunamadı - Potema Türkiye-Resmi Site®
    http://www.potema.com.tr/sayfa.php?kod=4

Herkese geçmiş olsun.

• yyusa Y kullanıcısına yanıt
    Bence antialerjik ürünler almayı düşünüyorsanız saf ipek ürünleri tercih edin. Çünkü bu tip ürünlerin aksine ipek doğal antialerjik yapısıyla bilinir. Ben de daha önce antialerjik bir çok ürün kullanmış biri olarak en başarılı olanın ipek ürünler olduğunu gözlemledim. Yukarıda verdiğiniz sitelerden özellikle bir tanesinin astımdan alerjiden muzdarip insanları sömürmeye odaklı bir site olduğunu düşünüyorum. Ki ambalajın üzerine "bedding" yazacakları yerde "beeding" yazarak benim bu teorimi doğrulamışlar. En azından bu kadar para harcayacak isek uluslararası güvenirliği kanıtlanmış ürünleri tercih etmekte fayda var.
    Daha önce elektrikli süpürge ile ilgili uzun uzun araştırdıktan sonra toz torbası kullanması sebebiyle dyson yerine miele markasını tercih etmiştim. Dyson'ın toz haznesini boşaltmak zorunda olduğunuzu düşünürsek yine toz ile temas etmiş oluyoruz. Süpürge alacakların aklında miele markası da bir seçenek olarak dursun.

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Öneriniz üzerine saf ipek ürenlere bu akşam bakacağım. Anti mite yatak nevresim takımlarında dünyaca ünlü yada kendisini kanıtlamış markalar hangileridir maalesef bilemiyorum, Evomed ve Allerworks kılıflarıda internetten buldum, bunlardan daha iyisi varsa bu ürünlerin üzerinde nasıl bir fiyatı olabilir artık düşünemiyorum.

Dyson a gelirsek, aynen dediğiniz gibi toz haznesini boşaltırken dikkatli olmak gerekiyor. İlk gün boşaltırken yerlere de dökmüştüm ama zamanla tecrübe sahibi olup daha dikkatli bir şekilde sorunsuz toz haznesini boşaltabiliyorsunuz, toz ile temas konusunda ise çok haklısınız, temas etmemenin bir yolunu araştırmadım ama temas etmeden de boşaltma yapılamıyor. Miele ye bakmayı bende düşünmüştüm ama kısmet Dyson a oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazuya7

yazan arkadaşların tamamında farklı alerji çeşitleri var tabi, onu da atlamamak lazım. mesela bendeki alerji burada yazan arkadaşlarda pek yok. bende hapşırma,göz sulanması,kaşıntı, burun tıkanıklığı falan hiçbiri yok. sadece su gibi sürekli burun akıntısı yani şeffaf renkte ve geniz akıntısı. yani hem önden akıyor hem arkadan :). benimde bu zamana kadar neredeyse denemediğim doktor,ilaç ve burun spreyi kalmadı. son olarak Allegra isimli ilacı denemekteyim. şu ana kadar sanki bir nebze düzelme var gibi ama, tam test edebilmem için bunu kendimde, biraz daha zaman geçmesini bekliyorum. burun akıntısı veya alerji semptomları aynen benim gibi olan arkadaşlar var ise yazarlarsa sevinirim. bu arada şunuda belirtmek istiyorum, burada yazan arkadaşların birçoğu Levmont kullanmakta okuduğum kadarıyla. Bakın bu ilacı sakın kullanmakyın, çok tehlikeli. internette okumuştum psikolojik yıkımlara sebep olduğunu inanmamıştım. fakat eşim ve kuzenim ve halam 1 yıldır levmont kullanıyorlardı, doktor sürekli tedaviyi uzattı onlar için, ancak hepsi de birer zombiye dönüştü. internette yazanları aynıları başlarına geldi, işte onları şöyle sıralicam ; yorgunluk, aşırı sinirlilik hali, moral bozukluğu, depresyon, uykusuzluk, uykuda sürekli kabus görme, anlama güçlüğü, yani kısacası nörolojik olarak zararı inanılmaz derecede ciddi. Etken maddesi LEVOSETRIZIN. bu etken maddeye sahip farklı ilaçlarda var, sakın onlarıda kullanmayın. tecrübe ile sabittir. eşim, kuzenim ve halam bu ilacı bıraktıktan sonra hepsinde aynı olan bu yan etkilerin tamamı yok oldu, psikolojik olarak normale döndüler.

Merhaba bende de sadece akıntı geliyor yaklaşık 5 senedir bi çaresini bulamadım ne yapmalıyım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İpek ürünlere baktım ama fiyatları el yakıyor. Bilindik önerebileceğiniz güvenilir markalar nedir bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Benim internetten bulduğum 1-2 marka.

• Deniz olan şehirlere git dedi doktor yoksa geçmez dedi nasıl bişeydir bu ya
  • Her sabah aç karna bir tatlı kaşığı dolusu çörekotunu ağzınızda çiğneyerek bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye bakın.
    Kendim iki aydır düzenli olarak yiyorum geniz akıntısı kesildi bende.
    Bunu tavsiye eden de bir kbb doktoru idi.
    Parfüm, deterjan kokularından uzak duruyorum.
    Ayrıca bisküvi, çikolata gibi katkı maddeli ürünlerden de uzak durursanız biraz olsun rahatlarsınız.
    Çok daraldığınız zamanlarda da yarım bardaktan biraz fazla suya 1 çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı tuz atıp karıştırın sonra bunu burnunuza çekin.
    Doğal bir antibiyotik uygulamış olursunuz.
    Herkese acil şifalar ve geçmiş olsun diyorum.
  • yatak kılıfı alımında kesinlikle kaliteli kumaş düşünülmeli, ben aldım iki gün kullandım plastik hammadde olduğu için oda alerji yapıyor
    sağlığınız için asla sağlıksız ürün almayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: maverickhunt

Bu berbat hastalıktan muzdarip olan tüm arkadaşlara geçmiş olsun. Lafı fazla uzatmadan kendi hikayemi ve kat ettiğim yolu anlatayım. Bu hastalıktan 7-8 yıldır çekiyordum.
    Bende burun tıkanıklığı temel sorundu. Deprsenyona bile girdim epey bu yüzden. Burun akması hapşırma vs artık tamamen geçti burnumda 4 şeritli otoban gibi oldu . Okuduğum 2 tane amerikalı tıp doktorun kitabı sayesinde ,burnum neredeyse tamamen açıldı ve hiç alerji semptonu yok.Bu hastalığın tedavisi malesef burna tuz çekmeyle ,garip ot koklamayla bitkisel kürlerle, tıbbi ilaçlarla olmuyor arkadaşlar. Hepsini denedim neredeyse.
    İngilizce kitapların linki sırasıyla:
    http://www.coralclubprague.ru/site/site-files/Knigy/Fereydoon_Batmanghelidj%20-%20Your_Bodys_Many_Cries_%20for_Water_eng.pdf
    http://www.e-reading.ws/bookreader.php/149860/The_Miracle_of_Fasting.pdf

İngilizce bilen arkadaşlar daha şanslı çok daha detaylı anlayabilecekler. Bilmeyen arkadaşlara da ben mealen anlatmaya çalışacağım ne yapmaları gerektiğini.

Siz gerçekten şu an Türkiye'de birçok doktorun atladığı konulara değinmişsiniz. Bu paylaşımınız ve araştırmanız çok çok önemli bir konu bence. Vaktim olsa, bu çalışmayı projeler, dosyalar ve daha önce gittiğim tüm kbb ve alerji doktorlarına gösterirdim. Bu tarz konularda halkımız, doktorlardan daha bilgili olabiliyor. Bir sonra ki yazınızda da candida'dan bahsetmişsiniz. Bu da çok doğru. Birçok alerji hastasıyla tanıştım, hepsi aylarca yıllarca bu illeti çekmiş, ve çoğunun ortak açıklaması şu: "deneye deneye alerjimi atlatmanın yolunu buldum, gün içinde fazla fazla su içip, tatlı yemediğim zamanlar alerjim olmuyor" Bu yazıya baktığımızda aslında hepsi candida mantarından muzdarip ve kendi çözümlerini bulmuşlar. (çoğu hasta da antibiyotik kullanımından sonra alerji olmaya başlıyor, bu da bağırsak florasının azaldığına işaret)

Size ayrıca pm de atıyorum, oradan da konuşmak isterim.

Bu arada bir konuyu da ben eklemek istiyorum.

Hastalıklarımızın başlıca sebeplerinden biri vücudun susuz kalması. Bence bir diğer nedeni de oksijensiz kalmasıdır. İnsanlar doğru nefes almayı bilmiyor, yeterli nefes alamıyor ve oksijensiz kalan vücut zayıflıyor ve hastalıklar meydana geliyor.

Alerji, kolestrol, halsizlik, reflü, kanser gibi hastalıklardan doğru nefes egzersizleri ile kurtulan insanlar günlerce tvye çıktı. Hepimiz izledik, "evet ya çok doğru" diyip kanalı değiştirdik.

Ben 27 yaşındayım, annem de yoga öğretmenliği yapıyor arada, doğru nefes gerçekten çok önemli. Diafram nefesi diye araştırın lütfen internette ve bunu uygulayın sabah akşam. Diyaframınızdan nefes alın, agzınızdan alıp verin hızlı hızlı. Oksijen tüm vücuda birden akın edince egzersizin ilk başında ellerde uyuşma ve baş dönmesi oluyor çok hafif. Daha sonra da vücut yenilenmiş gibi zinde oluyor. Bu şekilde kanseri yenen oldu. İleri derece reflü olup, günde tonlaca ilaç yutan bir hastanın kendi bloğunda paylaştığı deneyimleri okudum, sadece bu eksersizle midesindeki yanmalardan tamamen kurtulduğunu belirtmiş.

Bilgi paylaştıkça çoğalır, ve günümüzde elimizin altında internet ve donanımhaber gibi kaliteli forumlar olduğu sürece, bilgi paylaşmaya ve birbirimizi biliçlendirmeye devam edelim.

teşekkür eder, iyi forumlar dilerim..

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.