Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.138
Cevap
90
Favori
581.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yıldırımorduları

geçmiş olsun herkese

yaklaşık 4 senedir 6 saatte uyusam 10 saatte sabah 5 te öğlen 11 dede kalksam vardiyalı çalışan biri olarak hepsi mevcut
    sabahları dayak yemişçesine hiç uyumamış gibi uyanmak - geniz akıntıları - öksürük -burun tıkanıklığı - halsizlik - üşüme
    şikayetlerim var

önceki hastalık şikayet çözümlerinemi bakayım
    kac kere kbb kontrolüne gittiysem birşey cıkmadı

aynı şikayetleri paylaşan çözüm önerileri olan varmı

Arkadaşlar öncelikle merhaba herkese. Benim bu hastalık sürecimi size anlatayım. Yazım uzun herkes sonuna kadar okusum.Ben bu hastalığı çocukluğumdan beri çekiyorum. Yaşım 24. Hastalığımı anlatacak olursam...Ben çocukken 90'lı yıllarda sürekli hasta oluyordum. Doktorumuz vardı ve doktora sürekli gidiyorduk. Doktor sürekli antibiyotik tedavisi veriyordu. Antibiyotik bittikten 1 hafta sonra tekrar hastalanıyordum çok kötü şekilde aşırı öksürük hırıltılı solunum. Değişik daha etkili antibiyotik öksürük şurubu içmekten bıkmıştım çocukluğumda. Doktorlar o zamanlar bu kadar sık hastalanmanın alerjiden olabileceğini düşünmüyorlardı bu olasılığı gözardı ediyorlardı. Bir keresinde tüberküloz tanısı koymuştu doktor.Çok kötüydüm. İlaç tedavisyle geçmişti. Bilmiyorum tüberküloz muydu fakat sonuçta çok kötü şekilde hastaydım. Fakat doktorun ozaman dediği şey ben de alerjik bronşit olduğuydu.Tıbbi olarak Alerjik bronşit diye kavram yok fakat bu genelde astımda çok sık kullanılıyor. Alerjik bünyem olduğunu tahmin etmişti en azından. Liseye kadar sık sık hasta olup ilaç kullanırdım. Liseden sonra azaldı. Fakat ben bilmiyordum ne çocukken ne de lisede alerjik rinit olduğumu. Şimdi Ankarada üniversite okuyorum. İnanın hayat kalitesi diye birşey bırakmayan bir hastalık. Ben de akıntı kaşıntı hapşırık tarzı şeyler yok. Burunda iltihap tıkanıklık boğazda tıkanıklık sürekli sünizit baş ağrısı kulak ağrısı. En önemlisi sürekli halsizlik bitkinlik uyku hali yorgunluk. İnanın hiç uykumu alamıyorum ne kadarda uyusam. Uykudan kalktığımda çok kötü oluyorum gün boyu enerji yoksunluğu oluşuyor. Bir de ilginçtir eğer aşırı tıkanıklık iltihap olursa kalbi yoruyor ve kalbim ağrıyo. Evet. Gerçekten kalbim ağrıyo. Tecrübe ettim. Uykum çok kötü olduğunda anlıyorum ve o zaman uykudan kalktığımda kalbim 1-2 hatta bazen 3-5 gün ağrıyo. Kardiyoloğa giitim acaba bir sıkıntı varmı diye ekokardiyografi, ekg, Holter, hepsini yaptırdım hiçbir sorun çıkmadı. Doktor birşey yok dedi. Ben yaşarak tecrübe ettim araştırdım. Bu rahatsızlığın bir sonucu olarak olabileceğini karar verdim. Ayrıca uyku ile ilgili de uyku laboratuarına gidip uyku testi yaptırdım uyku apnesi vs çıkmadı. Yani velasılkelam tek tek bu hastalığın oluşturduğu bütün sorunlar için ayrı ayrı doktora gittim. Ha bir de şunu belirteyim bu hastalığı kapsamlı araştıranlar kesinlikle bu hastalık insanı "depresyona" sokuyor. Ne alakası var demeyin kendimden biliyorum. Başlı başına sadece uyku alamama ve sürekli uyku hali bu hastalıkta sürekli olur ve bu bile diğer hastalığa bağlı gelişen iş hayatı okul hayatındaki verimszlik günlük hayattan zevk alamama kesinlikle depresyona sokuyor sürekli halsizlik uyku hali size monoton mutsuz yapıyor. Kendinizi içinizi gözlemleyin beni anlarsınız. Ben okul hayatında çok büyük sıkıntılar çektim dersi dinleyemiyordum birşeye odaklanamiyordum sürekli yorgun uykulu halsizdim. Bu normal insanların yaşadığı yorgunluk halsizlik değil daha fazlası. Hiçbirşeyden zevk almıyorsunuz başınız çatlayacak gibi sünizitten dolayı ağrıyo. Uykunuzu kesnlike kaç saat uyusanız dahi aşırı uykulu oluyorsunuz. Yani anlatamam. Belki bu sorunları yaşayan vardır ben bu hastalığın bu kadar şeylere yol açabileceğini bilmiyordum. Ben hastanede staj yapıyorum. İnanın hastalığım hastane dahada artıyordu oradaki floranın etkisiyle mi bilmiyorum. Hocalar bana baskı yapıyorlardı. Benim hastalığıma inanmıyorlardı. Ben kendimi veremiyordum çevreye oryante olamıyordum. Aşırı şekilde iltihap burun tıkanıklığı baş ağrısı. Genizde iltihap oluyordu hastanede. Nabzım 120 oluyordu. Kalbim ağrıyordu solunum sıkıntsına bağlı ve solunum bozulduğu için aşırı haliszlik algılamada öğrenmede bozulma oluyordu. Dolaşımda bununla birlikte bozuluyordu Ayaklarımda aşırı ağrı oluşuyordu. Ayakta 10 dk duramıyordum feci ağrıyordu. Hocalar bana 2. sınıftan itibaren aşırı baskı yapmaya başladılar. Ben daha önce çok sayıda kbb alerji uzmanına gittim. Hep aynı ilaçlar hiç işe yaramıyordu. Hatta Ankara üniversitesi Alerji bölümüne gittim. Ordaki sanırsan pratisyen bir kadın solunum testi bronş provakasyon testi hepsini yaptım. Prick testi ev tozu alerjim çıktı.Bir de kandaki Ige düzeyine bakılan testte Ige düzeye normalin biraz üstü çıkmıştı doktor bu kadar sorun oluşturacak alerjin yok demişti. Yani doktor Ige düzeyiyle hastalığa karar veriyor. IgE yüksekliğinin hiçbir zaman herhangi bir ilaç veya aşı tedavisinin kriteri olmadığını bilmiyor. IgE yüksekliğinin alerjinin ağırlığını göstermediğini bilmiyor.IgE alerjik hastalıklar dışında da yüksek olabileceği gibi çok ağır alerjik tepkiler gösteren birinde normal de olabiliyor. Bana antihistamik verdi ve burun spreyi diğer doktorlar gibi.Ben hastanede staj yapıyorum. İnanın hastalığım hastane dahada artıyordu oradaki floranın etkisiyle mi bilmiyorum. Hocalar bana baskı yapıyorlardı. Benim hastalığıma inanmıyorlardı. Ben kendimi veremiyordum çevreye oryante olamıyordum. Aşırı şekilde iltihap burun tıkanıklığı baş ağrısı. Genizde iltihap oluyordu hastanede. Nabzım 120 oluyordu. Kalbim ağrıyordu solunum sıkıntsına bağlı ve solunum bozulduğu için aşırı haliszlik algılamada öğrenmede bozulma oluyordu. Dolaşımda bununla birlikte bozuluyordu. Ayaklarımda aşırı ağrı oluşuyordu. Ayakta 10 dk duramıyordum feci ağrıyordu. Yurda geldiğimde kesin kesin oluyordum. Hocalar bana 2. sınıftan itibaren aşırı baskı yapmaya başladılar . Benim stajdan kaçtığımı verimsiz motivasyonumun düşük olduğunu sandılar sözel ve davranış olarak üzerimde baskı kurarak stajda daha iyi olacağımı benim böylece iyi hale geleceğimi düşündüler. Notlarımı düşük verdiler. Çok kötü dönemler yaşadım hastalığın verdiği sıkıntılar yetmezmiş gibi birde bu sıkıntıları yaşadım. Artık psikolojik olarak çökmeye kaldıramamaya başladım. Bir ara ciddi anlamda ölmeye düşünmeye başladım. Evet arkadaşlar size belki saçma geliyor ama gerçekten sıkıntı dönemler yaşadım Ciddi ciddi ölmeye düşünüyordum. Duygusal oluyordum. bazen ağlıyordum belki depresyona girmiştim bilemiyorum. Ailem bile bana bu konuda manevi olarak yeterince destek olmadı. Kimse bana inanmıyordu. Ailemde bana inanmıyordu. Herkes birşey diyordu. Bazıları psikolojimin bozuk olmasından depresyondan dolayı olduğunu bazıları da benim abarttığımı söylüyordu. Alerjinin bu kadar yapmayacağını söylüyordu bunu bana bazı doktorlarda söyledi. Geçen yaz internetten araştırıp İzmirde bu alerji konusunda çok iyi bir doktor olduğunu gördüm. Okul bittikten sonra hemen izmire gidip muayene oldum doktor gerçekten işini çok iyi bilen insancıldı kendisi prof olmasına rağmen mütavazi ve cana yakın biri. Ben doktorla ilgili internette yorumlar okumuştum. Gerçekten hepsi doğruydu. Bütün sorunları dinledi ve ve muayene etti. O da bu sorunları alerjinin sebep olduğunu söyledi beni gerçekten ikna etti konuşmasıyla tavrıyla psikolojik olarak da destek verdi. Bana aşı tedavisinin tek tedavi olduğunu başka bir tedavisinin olmadığını söyledi ve ben aşı tedavisine başladım yaklaşık 7 aydır aşı tedavisine devam ediyorum. Kesin birşey söylemek güç fakat daha iyi olduğumu söylemek isterim. Daha az hasta oluyorum. Yine iltihap tıkanıklık uyku sorunu sünizit oluyorum ama en azından önceki gibi hasta çok olmuyorum. Bir de tedavinin etkisini göstemesi içi yaklaşık 1 yıl gerekli ama ben etkisini hissetmeye başladım. Yazdıklarım çok uzun oldu fakat inanın yaşadığım sıkıntılar bu yazdıklarımdan çok daha fazlası. Bu hastalık insanın yaşam kalitesi çok kötü etkileyen bir hastalık.

• quote:

Orijinalden alıntı: ellekem

quote:

geçmiş olsun herkese

yaklaşık 4 senedir 6 saatte uyusam 10 saatte sabah 5 te öğlen 11 dede kalksam vardiyalı çalışan biri olarak hepsi mevcut
    sabahları dayak yemişçesine hiç uyumamış gibi uyanmak - geniz akıntıları - öksürük -burun tıkanıklığı - halsizlik - üşüme
    şikayetlerim var

Arkadaşlar öncelikle merhaba herkese. Benim bu hastalık sürecimi size anlatayım. Yazım uzun herkes sonuna kadar okusum.Ben bu hastalığı çocukluğumdan beri çekiyorum. Yaşım 24. Hastalığımı anlatacak olursam...Ben çocukken 90'lı yıllarda sürekli hasta oluyordum. Doktorumuz vardı ve doktora sürekli gidiyorduk. Doktor sürekli antibiyotik tedavisi veriyordu. Antibiyotik bittikten 1 hafta sonra tekrar hastalanıyordum çok kötü şekilde aşırı öksürük hırıltılı solunum. Değişik daha etkili antibiyotik öksürük şurubu içmekten bıkmıştım çocukluğumda. Doktorlar o zamanlar bu kadar sık hastalanmanın alerjiden olabileceğini düşünmüyorlardı bu olasılığı gözardı ediyorlardı. Bir keresinde tüberküloz tanısı koymuştu doktor.Çok kötüydüm. İlaç tedavisyle geçmişti. Bilmiyorum tüberküloz muydu fakat sonuçta çok kötü şekilde hastaydım. Fakat doktorun ozaman dediği şey ben de alerjik bronşit olduğuydu.Tıbbi olarak Alerjik bronşit diye kavram yok fakat bu genelde astımda çok sık kullanılıyor. Alerjik bünyem olduğunu tahmin etmişti en azından. Liseye kadar sık sık hasta olup ilaç kullanırdım. Liseden sonra azaldı. Fakat ben bilmiyordum ne çocukken ne de lisede alerjik rinit olduğumu. Şimdi Ankarada üniversite okuyorum. İnanın hayat kalitesi diye birşey bırakmayan bir hastalık. Ben de akıntı kaşıntı hapşırık tarzı şeyler yok. Burunda iltihap tıkanıklık boğazda tıkanıklık sürekli sünizit baş ağrısı kulak ağrısı. En önemlisi sürekli halsizlik bitkinlik uyku hali yorgunluk. İnanın hiç uykumu alamıyorum ne kadarda uyusam. Uykudan kalktığımda çok kötü oluyorum gün boyu enerji yoksunluğu oluşuyor. Bir de ilginçtir eğer aşırı tıkanıklık iltihap olursa kalbi yoruyor ve kalbim ağrıyo. Evet. Gerçekten kalbim ağrıyo. Tecrübe ettim. Uykum çok kötü olduğunda anlıyorum ve o zaman uykudan kalktığımda kalbim 1-2 hatta bazen 3-5 gün ağrıyo. Kardiyoloğa giitim acaba bir sıkıntı varmı diye ekokardiyografi, ekg, Holter, hepsini yaptırdım hiçbir sorun çıkmadı. Doktor birşey yok dedi. Ben yaşarak tecrübe ettim araştırdım. Bu rahatsızlığın bir sonucu olarak olabileceğini karar verdim. Ayrıca uyku ile ilgili de uyku laboratuarına gidip uyku testi yaptırdım uyku apnesi vs çıkmadı. Yani velasılkelam tek tek bu hastalığın oluşturduğu bütün sorunlar için ayrı ayrı doktora gittim. Ha bir de şunu belirteyim bu hastalığı kapsamlı araştıranlar kesinlikle bu hastalık insanı "depresyona" sokuyor. Ne alakası var demeyin kendimden biliyorum. Başlı başına sadece uyku alamama ve sürekli uyku hali bu hastalıkta sürekli olur ve bu bile diğer hastalığa bağlı gelişen iş hayatı okul hayatındaki verimszlik günlük hayattan zevk alamama kesinlikle depresyona sokuyor sürekli halsizlik uyku hali size monoton mutsuz yapıyor. Kendinizi içinizi gözlemleyin beni anlarsınız. Ben okul hayatında çok büyük sıkıntılar çektim dersi dinleyemiyordum birşeye odaklanamiyordum sürekli yorgun uykulu halsizdim. Bu normal insanların yaşadığı yorgunluk halsizlik değil daha fazlası. Hiçbirşeyden zevk almıyorsunuz başınız çatlayacak gibi sünizitten dolayı ağrıyo. Uykunuzu kesnlike kaç saat uyusanız dahi aşırı uykulu oluyorsunuz. Yani anlatamam. Belki bu sorunları yaşayan vardır ben bu hastalığın bu kadar şeylere yol açabileceğini bilmiyordum. Ben hastanede staj yapıyorum. İnanın hastalığım hastane dahada artıyordu oradaki floranın etkisiyle mi bilmiyorum. Hocalar bana baskı yapıyorlardı. Benim hastalığıma inanmıyorlardı. Ben kendimi veremiyordum çevreye oryante olamıyordum. Aşırı şekilde iltihap burun tıkanıklığı baş ağrısı. Genizde iltihap oluyordu hastanede. Nabzım 120 oluyordu. Kalbim ağrıyordu solunum sıkıntsına bağlı ve solunum bozulduğu için aşırı haliszlik algılamada öğrenmede bozulma oluyordu. Dolaşımda bununla birlikte bozuluyordu Ayaklarımda aşırı ağrı oluşuyordu. Ayakta 10 dk duramıyordum feci ağrıyordu. Hocalar bana 2. sınıftan itibaren aşırı baskı yapmaya başladılar. Ben daha önce çok sayıda kbb alerji uzmanına gittim. Hep aynı ilaçlar hiç işe yaramıyordu. Hatta Ankara üniversitesi Alerji bölümüne gittim. Ordaki sanırsan pratisyen bir kadın solunum testi bronş provakasyon testi hepsini yaptım. Prick testi ev tozu alerjim çıktı.Bir de kandaki Ige düzeyine bakılan testte Ige düzeye normalin biraz üstü çıkmıştı doktor bu kadar sorun oluşturacak alerjin yok demişti. Yani doktor Ige düzeyiyle hastalığa karar veriyor. IgE yüksekliğinin hiçbir zaman herhangi bir ilaç veya aşı tedavisinin kriteri olmadığını bilmiyor. IgE yüksekliğinin alerjinin ağırlığını göstermediğini bilmiyor.IgE alerjik hastalıklar dışında da yüksek olabileceği gibi çok ağır alerjik tepkiler gösteren birinde normal de olabiliyor. Bana antihistamik verdi ve burun spreyi diğer doktorlar gibi.Ben hastanede staj yapıyorum. İnanın hastalığım hastane dahada artıyordu oradaki floranın etkisiyle mi bilmiyorum. Hocalar bana baskı yapıyorlardı. Benim hastalığıma inanmıyorlardı. Ben kendimi veremiyordum çevreye oryante olamıyordum. Aşırı şekilde iltihap burun tıkanıklığı baş ağrısı. Genizde iltihap oluyordu hastanede. Nabzım 120 oluyordu. Kalbim ağrıyordu solunum sıkıntsına bağlı ve solunum bozulduğu için aşırı haliszlik algılamada öğrenmede bozulma oluyordu. Dolaşımda bununla birlikte bozuluyordu. Ayaklarımda aşırı ağrı oluşuyordu. Ayakta 10 dk duramıyordum feci ağrıyordu. Yurda geldiğimde kesin kesin oluyordum. Hocalar bana 2. sınıftan itibaren aşırı baskı yapmaya başladılar . Benim stajdan kaçtığımı verimsiz motivasyonumun düşük olduğunu sandılar sözel ve davranış olarak üzerimde baskı kurarak stajda daha iyi olacağımı benim böylece iyi hale geleceğimi düşündüler. Notlarımı düşük verdiler. Çok kötü dönemler yaşadım hastalığın verdiği sıkıntılar yetmezmiş gibi birde bu sıkıntıları yaşadım. Artık psikolojik olarak çökmeye kaldıramamaya başladım. Bir ara ciddi anlamda ölmeye düşünmeye başladım. Evet arkadaşlar size belki saçma geliyor ama gerçekten sıkıntı dönemler yaşadım Ciddi ciddi ölmeye düşünüyordum. Duygusal oluyordum. bazen ağlıyordum belki depresyona girmiştim bilemiyorum. Ailem bile bana bu konuda manevi olarak yeterince destek olmadı. Kimse bana inanmıyordu. Ailemde bana inanmıyordu. Herkes birşey diyordu. Bazıları psikolojimin bozuk olmasından depresyondan dolayı olduğunu bazıları da benim abarttığımı söylüyordu. Alerjinin bu kadar yapmayacağını söylüyordu bunu bana bazı doktorlarda söyledi. Geçen yaz internetten araştırıp İzmirde bu alerji konusunda çok iyi bir doktor olduğunu gördüm. Okul bittikten sonra hemen izmire gidip muayene oldum doktor gerçekten işini çok iyi bilen insancıldı kendisi prof olmasına rağmen mütavazi ve cana yakın biri. Ben doktorla ilgili internette yorumlar okumuştum. Gerçekten hepsi doğruydu. Bütün sorunları dinledi ve ve muayene etti. O da bu sorunları alerjinin sebep olduğunu söyledi beni gerçekten ikna etti konuşmasıyla tavrıyla psikolojik olarak da destek verdi. Bana aşı tedavisinin tek tedavi olduğunu başka bir tedavisinin olmadığını söyledi ve ben aşı tedavisine başladım yaklaşık 7 aydır aşı tedavisine devam ediyorum. Kesin birşey söylemek güç fakat daha iyi olduğumu söylemek isterim. Daha az hasta oluyorum. Yine iltihap tıkanıklık uyku sorunu sünizit oluyorum ama en azından önceki gibi hasta çok olmuyorum. Bir de tedavinin etkisini göstemesi içi yaklaşık 1 yıl gerekli ama ben etkisini hissetmeye başladım. Yazdıklarım çok uzun oldu fakat inanın yaşadığım sıkıntılar bu yazdıklarımdan çok daha fazlası. Bu hastalık insanın yaşam kalitesi çok kötü etkileyen bir hastalık.

gecmiş olsun sanada

geniz bölgesi yazdıklarım dışında
    bende aynı konsatrasyon eksikliği - unutkanlık - hafıza problemleri -uyuşukluk- duyduklarını okuduklarını anlayamama - sersemlik- iş yerinde çalışamaz hale geldim 1 senedir
    insanı deli eden yavaş yavaş çökerten gerginliklere yol açan çıldırmaya kadar götürecek bir hastalık türü
    ve cevreminde senin bir şeyin yok insan devamlı hastamı olur seninki psikolojik psikolojik ilac kullanman lazım dediği
    artık onlara inanmaya başladım
    işi bırakma haline kadar geldim

doktorun yazdığı aşının ismi nedir

• yıldırımorduları Y kullanıcısına yanıt
    Ayrıyeten belirttiğin her sorun bende de var. Hepsi var bende de.
    Ben immünoterapi tedavisi görüyorum diğer adı aşı tedavisi. Araştır istersen tıptaki bu hastalığın tek tedavisi bu. Diğer ilaçların hiçbiri tedavi etmiyor. Hepsi semptomlara yönelik tedaviler. Aşının markası da Allergopharma Novo Helisen Depot. Tedavi süresi uzun bağışıklık sistemini düzenlediği için. Tam olarak tedavisi 3-5 yıl. 6 ay 1 yıl arası iyileşme gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ellekem

Ayrıyeten belirttiğin her sorun bende de var. Hepsi var bende de.
    Ben immünoterapi tedavisi görüyorum diğer adı aşı tedavisi. Araştır istersen tıptaki bu hastalığın tek tedavisi bu. Diğer ilaçların hiçbiri tedavi etmiyor. Hepsi semptomlara yönelik tedaviler. Aşının markası da Allergopharma Novo Helisen Depot. Tedavi süresi uzun bağışıklık sistemini düzenlediği için. Tam olarak tedavisi 3-5 yıl. 6 ay 1 yıl arası iyileşme gösteriyor.

cok teşekkürler
    acil şifalar olsun inşallah
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    Hocam 16-19 yaş aralığında ben de 4 yıl boyunca aşı tedavisi gördüm. Tabi sık hasta oluyordum ama rahattım en azından. Aşı tedavisi bittiğinde tekrar alerji testi yaptırdık bir gram azalma olmamış hiçbir alerjide. 21 yaşından itibaren senede 1-2 den başlayıp her sene artarak devam etti sıkıntılar. Bu sıralar gittiğim doktorlara aşı tedavisi oldum ama hala alerjim var dediğimde, zaten pek işe yaramayan bir yöntem olduğunu onylıyorlar genelde. Yani aşı tedavisi kalıcı çözüm getirmeyebiliyor bazen. O yüzden burun etlerinin tekrar büyümemesi için neler yapmanız gerektiğini araştırın derim.

Bu arada lazer ile burun etlerini küçülttüren oldu mu arkadaşlar???
  • Şunu söyleyebilirim bircok araştırmalardada asi tedavisi innunoterapinin %80 oranında kalıcı olarak tedavi tedavi yöntem oldugu görûoluyor. Literatûrde bu böyle bazı doktor ılarsrail yaramadiçini söylüyor.Fakat bunu neye göre söylûyorlar bilmiyorum Fakat tek etkin tedavisi immûnoterapi. Tedavinin ise yaratmaması hastanın hûcre yapısıyla alakalı oldugu dûsünülüyor. Belki siz de ise yaramamıştır buyûzden akademik araştırmalar tek ve kalıcı tedavisinin immûnoterapi oldugunu sôylûyor.
    Tv ye de cikan Ahmet Rasim Küçükustanin sitesinde immûnoterapi ile ilgili yazisi
    http://ahmetrasimkucukusta.com/2003/03/21/yazilar/tip-yazilari/asi-tedavisi-immunoterapi/
    Bu da benim gittigim prof dr Cengiz Kırmaz onunda arastiamalarını okuyabilirsiniz internetten bul.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• **cyborg** * kullanıcısına yanıt
    Cengiz Kırmaz alerji alanında cok uzman bir doktor

• maverickhunt M kullanıcısına yanıt
    Tşk.ler hocam bilgilendirmelerinizden dolayı.Size tekrar yazıcam.

• geniz burun problemi olanlar adaçayını denesin
    çayını içip buruna genizlere tatbik etsin
    bazende kaynamış tuzlu ve karbonatlı suyu yada papatya suyunu burnuma cekerek başım geride yada yatarak bekliyorum
    yanmalara rahatlık sağladığı gibi geniz bölgesi hareketleniyor akıntılar baslıyor
    sadece tuzlu ve karbonatlı su belli süre sonra kuruluk hissi veriyor burunda

ben yeni başladım adacayına
    belki şifa bulan olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırımorduları -- 6 Mart 2015; 15:27:49 >

• Arkadaslar odanizda duvar kagidi var mi? Yabanci bir doktorun arastirmasini okudum duvar kagitlarini yapistirmakta kullanilan bazi tutkallar kuf mantari olusumuna sebep oluyormus. Ozelliklede spguk havalarda kapi pencere kapali oldugu yerlerde. Cevap verirseniz sevinirim.

• Arkadaşlar merhaba,

42 yaşındayım, bende sizlerdenim. Yaklaşık 3 yıldır bu illeti çekiyorum.

İşin ilginç yanı 4 yıl öncesine kadar 20 yıllık sigara tiryakisiydim ve inanılmaz sağlıksız belenirdim ve hiç bir şikayetim yoktu.

3 yıldır haftanın 7 günü spor yapıyorum, sağlıklı beleniyorum, sigara kullanmıyorum, işe bile yemeğimi evden götürüyorum, hayatta şeker ve türevlerini tüketmiyorum ama gelin görün ki bu akar alerjisi beni hayatımdan bezdirdi.

İlaç kullanmaktan bıktım, ara ara ilacı kesiyorum, kestiğimde de resmen bitiyorum, burnumun tek tarafı değişerek tıkanıyor ve jölemsi bir kıvamda da akıyor, koku ve tad alma duyularım sıfır, gözler kıpkırmızı geziyorum. Sadece Fixdual kullanırsam iyi geliyor diğer antihistaminikler bende işe yaramıyor.

1 yıldan fazladır aşı oluyorum, hiç bir faydasını görmedim, 40 tan sonra aşının etki etme olasılığı daha azmış. Doktoruma bu durumu sorduğumda bu aşı şişesi bittiğinde daha kullanmana gerek yok, ilaçlarla yaşayacaksın yada istanbulu terk edip yüksek rakımlı bir şehire yerleş dedi :) don mu değiştiriyoruz ki bu kadar kolay mı arkadaş şehir değiştirmek.

Benimde hikayem bu arkadaşlar. Bu hastalıktan müzdarip herkese Allahtan acil şifalar diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tribal_dns

quote:

Orijinalden alıntı: lost

Her sabah aç karna bir tatlı kaşığı dolusu çörekotunu ağzınızda çiğneyerek bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye bakın.
    Kendim iki aydır düzenli olarak yiyorum geniz akıntısı kesildi bende.
    Bunu tavsiye eden de bir kbb doktoru idi.
    Parfüm, deterjan kokularından uzak duruyorum.
    Ayrıca bisküvi, çikolata gibi katkı maddeli ürünlerden de uzak durursanız biraz olsun rahatlarsınız.
    Çok daraldığınız zamanlarda da yarım bardaktan biraz fazla suya 1 çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı tuz atıp karıştırın sonra bunu burnunuza çekin.
    Doğal bir antibiyotik uygulamış olursunuz.
    Herkese acil şifalar ve geçmiş olsun diyorum.

çörek otu alınacaksa her gün tok karına 1 ya da 2 çay kaşıgı çörekotunu el değirmeniyle un kıvamına gelinceye kadar öğüttükten sonra hiç bekletmeden yutmak kesinlikle çiğnenmeyecek üzerinede 1 bardak su içilecek bunu kendiside alerjik astımdan müzdarip bir doktordan okumuştum

Kesinlikle cignenmeyecek lafi biraz iddiali olmus, sonucta agizda da cignenince ogutulmus oluyor bence. Corekotunu bende kullaniyorum, sirf allerji olarak dusunmeyin bircok faydasi var.. ancak su uyariyi da yapmadan gecemicem, 1 cay kasigi corekotu sifadir, 2 cay kasigi corekotu zehir.. bununla ilgili makaleler okudum, o yuzden ben asiriya kacmiyorum, sizlerde dikkatli olun

• quote:

geçmiş olsun herkese

şikayetlerim var

cok buyuk ihtimal uyku apnesi var sizde

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

quote:

geçmiş olsun herkese

şikayetlerim var

cok buyuk ihtimal uyku apnesi var sizde

son senelerde gerginlikler yaşadım sanırım sinirlilik hali üst mukazoyu burun ve geniz bölgesini etkiliyor
    psikolijik ilacta hayatım son 12 sene içinde 3 kez 6 ay prozac ve cipram kullandım faydasını görmediğim gibi zara verdi bağışıklık sistemini etkiliyor
    o yüzden başlamıyorum ilaclara

kafayı rahatlatsak gececek sanırım hepsi :)

uyku apnesinin tedavisi nedir kolaymıdır kontrolü tşk

• Frank Lapidus kullanıcısına yanıt
    1 cay kasigi corekotu sifadir, 2 cay kasigi corekotu zehir

makaleleri gonderebilirmisiniz acaba.. bu bir cay kasigi corek otunu cigneyerek mi yutuyorsunuz yoksa cignemeden mi . yoksa bal ile karistirip macun mu yapip . yani ne sekilde tuketmek lazim yoksa corek otu yagini mi alalim .
  • 1 aydır akşam yataken 1 çay kaşığı çörek otu (ezilmiş) yutuyorum. Pek faydasını gördüğümü söyleyemeyeceğim. Bir de herkeste farklı şeyler akıntıyı tetikliyor anlayamadım gitti. Geçen hafta akıntıdan duvarları yumrukladım, eli sakatladım. El acısı geçer de bunun sonu yok. Çaresini bulana elimde avucumda ne varsa vericem o raddeye geldim. Allah sonumuzu hayır etsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

makaleleri gonderebilirmisiniz acaba.. bu bir cay kasigi corek otunu cigneyerek mi yutuyorsunuz yoksa cignemeden mi . yoksa bal ile karistirip macun mu yapip . yani ne sekilde tuketmek lazim yoksa corek otu yagini mi alalim .

"Çörek otunun gün içerisindeki kullanım miktarı 2 gramdan fazla olmamalıdır. Çünkü bir çok faydalı yönü olan bu otun fazla tüketimi zararlı olabilmektedir"

www.corekotu.gen.tr
    Çörek Otu Nasıl Kullanılır - corekotu.gen.tr
    http://www.corekotu.gen.tr/corek-otu-nasil-kullanilir.html

makaleleri nerede okuduğumu hatırlamıyorum hocam uzun zaman geçti ancak çörek otu ile ilgili her kaynakta yukarıdaki cümleyi bulabilirsiniz. Hatta 1 gün kullanıp 2 gün ara verin de yazmışlar..

öğütülerek kullanılırsa daha iyi olduğunu belirtmişler..

@yıldırımorduları öncelikle uyku merkezinde 1 gece kalmanız gerekir ki saptansın, çok aşırı ileri olmadığı sürece ameliyatları var, yada başka cpap cihazı gibi alternatifleri var. Ancak öncelikle sorundan emin olmanız lazım.

tabi anlattığınız şeyleri de göz önüne alırsak pskilojik olması da muhtemel. Sizin en iyi ilacınız eminim ki spordur. Hem dinç, hem sağlıklı, hemde burnunuz açık olur..

• Arkadaşlar, bende bir çoğunuz gibi tüm ilaçları kullandım-kullanıyorum.

İlaç kullanmamak için aşı tedavisine başladım.

Bu beladan %80 oranında aşı ile kurtulabileceğimi öğrendiğim gün bir alerji uzmanına gittim. Muayene ve testlere 400TL ödedim, ilk aşı 6 ay sonra bitti. 6 ay sonra doktor yine gel muayene edicem dedi birde test yaptı vizitesi pahalanmış. Bu sefer 500 TL dedi 250TL muayene 250TL test :) ama benim zaten neye alerjim olduğunu ilk testte öğrenmiştik demek geldi içimden bir daha neyin testi bu diye düşündüm.

Artık o kadar kurtulmak istiyorum ki bu hastalıktan hiç bir şeyi sorgulamadan bayıldım paraları ve yaklaşık 1 yıldırda işsizdim o dönem. Ailemin rıskını bu şarlatana verdim sözüm ona alerji uzmanı, bence bizim gibi hastaları banknot olarak gören şerefsizin teki.

Adama diyorum hiç bir faydasını görmedim bu aşının o zaman Ağrı'ya yerleş diyor, kobay gibi kullanıp kağıt gibi buruşturup fırlattı aam bizi. Haa birde aşıyı ben eczanede yaptırıyorum 3 tl ye, bu doktora gidersen 30 tl alıyor kan emici.

Şimdi sizlerin de moralini bozmayım ama bence akar alerjisi olan arkadaşlar aşı olayına pek güvenmeyin. Polen alerjisinde aşı daha etkili olduğu kanaatindeyim.

Şimdiki denemelerim şunlar;
    1- Forumun içinde bir arkadaşın aktardan aldığı "kaynar" isimli karışım 2 gündür, deniyorum.

2- Dün evime teslim edilen 266 tl ye aldığım anti mite yatak+yorgan+yastık kılıfları, ilk olarak dün gece kullandım pek rahat değil ama kimin umurunda belki ilaç kullanmam gerekmez diye umut ediyorum.

Geçtiğimiz cuma ve c.tesi çok şiddetli bir atak geçirdiğimden ilacı kesmeye korktuğumdan, bu akşamdan itibaren ilaçsız olarak yarın ve diğer günleri deneyeceğim bakalım işe yarayacak mı bu anti mite kılıflar.

3- Arkadaşlar son olarak deneyeceğim şey ise akar yok eden elektrik süpürgeleri var 15 günde bir yatak ve evinizi bu süpürgelerle temilediğinizde çok rahat ediyormuşsunuz, ancak fiyatlar 2500TL den başlıyor, bu aldığım önlemler işe yaramaz ise bu süpürgelerden alıcam. Bildiğim kadarıyla 2 marka var burada isim vermek istemiyorum.

Tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun, hepinize acil şifalar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

"Çörek otunun gün içerisindeki kullanım miktarı 2 gramdan fazla olmamalıdır. Çünkü bir çok faydalı yönü olan bu otun fazla tüketimi zararlı olabilmektedir"

www.corekotu.gen.tr
    Çörek Otu Nasıl Kullanılır - corekotu.gen.tr
    http://www.corekotu.gen.tr/corek-otu-nasil-kullanilir.html

makaleleri nerede okuduğumu hatırlamıyorum hocam uzun zaman geçti ancak çörek otu ile ilgili her kaynakta yukarıdaki cümleyi bulabilirsiniz. Hatta 1 gün kullanıp 2 gün ara verin de yazmışlar..

öğütülerek kullanılırsa daha iyi olduğunu belirtmişler..

@yıldırımorduları öncelikle uyku merkezinde 1 gece kalmanız gerekir ki saptansın, çok aşırı ileri olmadığı sürece ameliyatları var, yada başka cpap cihazı gibi alternatifleri var. Ancak öncelikle sorundan emin olmanız lazım.

tabi anlattığınız şeyleri de göz önüne alırsak pskilojik olması da muhtemel. Sizin en iyi ilacınız eminim ki spordur. Hem dinç, hem sağlıklı, hemde burnunuz açık olur..

çörek otunu bende senelerdir kullanmaya çalışıyordum ama sonradan öğrendim bütün olarak tüketilmesi bir şeye yaramıyormuş sonrası 2 ay önce minik metal değirmen aldım yoğurt yada sabahları kestane balına karıştımıstım önceden o karışımdan 1 çay kaşığı ac karna kullanıyorum

senelerce kullanmadığım vitamin kalmadı bağışıklık sistemimmi cöktü diye
    6 ay pharmaton ve karışık diğerleri uzun süre b12 vitaminler

en son olarak 1 aydır imuneks 50 mg kullanıyorum ve c vitamini
    c vitamini bitti balık yağına başladım

ama yakında vitamin hayatım sona erecek çünkü hiçbir şeye yaramıyorlar

tv lerde bazı prof lar söylemişllerdi hiçbirişe yaramazlar vitaminler almayın içinden aldıkları madde kendi başına yararsız
    asıl olarak ürünleri tüketin kanmayın bu aldatmacalara

haklısın Frank Lapidus
    sanırım tek yapmamız gereken spor ve stresten uzak durmak kafayı dağıtmak

spora başlaması cok zor :(

• kabus gibi bahar mevsimi geldi bende akar alerjisi var ama polenleride sevdiğim pek söylenemez bazı bastırıcı ilaçlar kullanmakta bünyeyi adeta talan ediyor ayakta uyunur hale getiriyor
    evet çörek otunun ideali 1 çay kaşığı benim öğüttükten sonra yenilecek dememdeki amaç ağızda acı bir tad bırakmamak yağının uçmasını bi nebze olsun önlemek hemde dişlerin arasındada sıkışıp kalmamasını sağlamak
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.