Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.138
Cevap
90
Favori
581.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 sene oldu yaptırmamıştım ama benim gibi krizler 2 3 günde bir akıntılı oluyorsa diprospan iğne yaptırın. Yan etkisi neyse kabulum artık, yoksa yaşanacak gibi değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün ilaç almadım, bugün resmen o sersemlik hissi ve uyku halide yok, gayet iyi hissediyorum çok şükür.

Şimdilik bir tıkanıklık ve akıntıda yok. Yarın ayda 1 yaptırdığım aşı günüm, normalde aşı olduğum günler kesin antihistaminik alırım. Bu sefer almayacağım.

Anti alerjik yatak+yastık+yorgan kılıfları bakalım işe yarayacak mı?

Benim tahminim bu atakların olma sebebi gece uykuda soluduğumuz mite dışkılarının alerjen maddeleri. Sizde de sabah yataktan kalkınca burun tıkanıklığı, hapşırma, burun akıntısı gibi belirtiler varsa yattığınız yatağı korunaklı hale getirin, bir deneyin. Hatta daha maliyetsiz olması için bildiğimiz naylon ile yatağınızı kaplayıp bi kaç gece deneyebilirsiniz. Sonuç iyi olursa kılıf alırsınız. Tabi naylonla uyku kalitesi pek iyi olmayacaktır ama denemeye değer.
  • Sayfaların çoğunu okudum benim ki gibi pek rastlamadım ama tecrübelerimi paylaşayım.Ben aşağı yukarı 20 senedir sinüzit ve 9 senedir de soguga karşı alerjik hastasıyım.1 sene öncesine kadar hep sinüzit için iğne antibiyotik ve diğer haplarla hep tedavi oldum. Bu arada soğuk alerjisi için hiç tedaviye başlamadım, Artık canıma tak dedi doktorların bana söylediği şeyi yani burun ameliyatını (burunda da kemik eğriliği vardı) 10 ay önce oldum ama tamamen bitmedi, ameliyat olduğum doktora gittim alerjik dedi, 6 ay hap kullanacaksın beyne bu alerjiyi unutturacağız dedi.ilk birkaç ay fixdual 5mg kullandım her akşam yatmadan önce ama gece yatarken ve sabah kalktığımda 2 böbreğimde de agrılar hissediyordum ve kilo almaya başladım özellikle göbek kısmından (normalde kilo alamam) ilacı kestim böbrek ağrım kesildi, kilo almam durdu.Doktora gittim söyledim bu durumu şimdiye kadar kimsede böyle birşey yapmadı dedi.Böbreklerine bakalım dedi kan tahlili istedi kan tahlilinde birşey çıkmadı böbrekler için.Araştırma hastanesine gitmen gerekiyor dedi.Böyle bitirdi.
    Bu arada Fixdual ı bırakmamla birlikte vücudumda, kafamda soguk alerjisine bağlı sivilce tarzı şeyler fışkırdı resmen ve acayip de kaşıntı, sanki uyuz olmuşum gibi kaşınıyorum kaşımasam çıldırma derecesine gelen bir kaşıntı.Ama bu arada fixdual i kullanırken kaşıntımda yoktu burundan sıkıntımda.Şimdi istanbulda ki Marmara araştırma hastanesine gitmeyi düşünüyorum.Böyle birşeyi yaşayan duyan varmı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: moy

Sayfaların çoğunu okudum benim ki gibi pek rastlamadım ama tecrübelerimi paylaşayım.Ben aşağı yukarı 20 senedir sinüzit ve 9 senedir de soguga karşı alerjik hastasıyım.1 sene öncesine kadar hep sinüzit için iğne antibiyotik ve diğer haplarla hep tedavi oldum. Bu arada soğuk alerjisi için hiç tedaviye başlamadım, Artık canıma tak dedi doktorların bana söylediği şeyi yani burun ameliyatını (burunda da kemik eğriliği vardı) 10 ay önce oldum ama tamamen bitmedi, ameliyat olduğum doktora gittim alerjik dedi, 6 ay hap kullanacaksın beyne bu alerjiyi unutturacağız dedi.ilk birkaç ay fixdual 5mg kullandım her akşam yatmadan önce ama gece yatarken ve sabah kalktığımda 2 böbreğimde de agrılar hissediyordum ve kilo almaya başladım özellikle göbek kısmından (normalde kilo alamam) ilacı kestim böbrek ağrım kesildi, kilo almam durdu.Doktora gittim söyledim bu durumu şimdiye kadar kimsede böyle birşey yapmadı dedi.Böbreklerine bakalım dedi kan tahlili istedi kan tahlilinde birşey çıkmadı böbrekler için.Araştırma hastanesine gitmen gerekiyor dedi.Böyle bitirdi.
    Bu arada Fixdual ı bırakmamla birlikte vücudumda, kafamda soguk alerjisine bağlı sivilce tarzı şeyler fışkırdı resmen ve acayip de kaşıntı, sanki uyuz olmuşum gibi kaşınıyorum kaşımasam çıldırma derecesine gelen bir kaşıntı.Ama bu arada fixdual i kullanırken kaşıntımda yoktu burundan sıkıntımda.Şimdi istanbulda ki Marmara araştırma hastanesine gitmeyi düşünüyorum.Böyle birşeyi yaşayan duyan varmı acaba?

Arkadaşım merhaba,

Soğuk alerjisi diye bir şey duymadım, ama bilindiği üzere çoğu alerji türleri sinüzit hatta astıma kadar götürüyor insanı.

Bence sen koldan yapılan alerji testi ve kan tahlili ile Ige değerlerine baktır, neye alerjin olduğunu kesin öğrenirsin.

• Zaten 20 senedir sinüzit hastasıydım.Ameliyattan sonrada artık bunun alerjik sinüzit olduğunu öğrendim.Özel hastanede alerji testi yaptırdım birşey çıkmadı ama araştırma hastanesine gideceğim bakalım.
  • Kartal eğitim ve araştırma hastanesine gidecekseniz orada 8-10 adet alerjene bakıyorlar yani yetersiz bakılıyor bende gittim bir şeyiniz yok dediler, ancak Göğüs hastalıkları doktoruda Ige istedi kan tahlili çıkan sonuca göre çok aşırı değer siz astımsınız dedi direk bu ağızdan puflatılan astım ilacı verdi :)

Ben ciddi anlamda haftanın 7 günü hardcore spor yapan birisiyim, hit cardio dan fitness a hatta stret workout una kadar astım olsam bunları yapamazdım herhalde diyi düşünüp bıraktım o ilacı boş yere kortizon almaya gerek yok.

Aslında deneme yanılma yöntemleri ile neye alerjimiz olduğunu kendimiz bulup ondan uzak durmalıyız. Yoksa maalesef doktorlarında alerji konusunda çok bir şey bildikleri yok, dayıyorlar hemen ilaçları, ileride bu ilaçlar bakalım ne gibi etkiler yapacak üzerimizde.
  • Yok Marmara araştırmaya gideceğim kaynarcada olan.İlaç konusunda doktorlar çok bonkörler, ilaç firmaları ile araları çok iyi herhalde tatil promosyon vb. Bu hayatta sağlıkta 3 şeye dikkat edeceksin şeker ,tuz, un, meslek olarak da şu 3 şeye çok dikkat edeceksin doktor, avukat, muhasebeci söylediğim şeylerin 3 türü de insan için tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor.
  • Moy çok iyi tespitler aynen katılıyorum. Bu doktorlar da ne zaman alerjik insan görse hemen burun spreyi ve antihistaminikleri dayiyorlar. Hangi şirketle anlaşmaları varsa ondan. Tedavi değil hep geçiştirme.

• Merhabalar alerji kardeşlerim, :)

Sizlere geçen hafta anti alerjik yatak+yastık+yorgan kılıfı aldığımı söylemiştim. 1 haftadır kullanıyorum. Allahıma şükürler olsun birkaç gündür nefes, tat ve koku almaya başladım. Burun tıkanıklığım ve burun akıntım % 90 oranında düzeldi.

Bende 1 yıldır vücudumun her yerinde kaşıntı da olmaya başlamıştı. Maalesef bu devam ediyor, 2 günde bir yarım tablet allerset alıyorum bunun için idare ediyor. Ancak burun spreyi ve fixdual kullanmıyorum bir haftadır.

Arkadaşlar benim gibi gece yattıktan sonra sabah kalktığında kötü olan varsa (Akar-Mite alerjisi) bu alerjik kılıflardan öneririm.

Bu arada kaynar denen karışıma da devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b1oodi -- 24 Mart 2015; 15:19:51 >
  • Arkadaşlar burun konkası ameliyatı diye birşey var bir araştırın isterseniz.

Bir arkadaşım yeni ameliyat oldu. Uyku şikayeti vardı. Ama alerjiyi de önlüyormuş.

Verim alırsa belki bende yaptıracağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: b1oodi

Merhabalar alerji kardeşlerim, :)

Sizlere geçen hafta anti alerjik yatak+yastık+yorgan kılıfı aldığımı söylemiştim. 1 haftadır kullanıyorum. Allahıma şükürler olsun birkaç gündür nefes, tat ve koku almaya başladım. Burun tıkanıklığım ve burun akıntım % 90 oranında düzeldi.

Bende 1 yıldır vücudumun her yerinde kaşıntı da olmaya başlamıştı. Maalesef bu devam ediyor, 2 günde bir yarım tablet allerset alıyorum bunun için idare ediyor. Ancak burun spreyi ve fixdual kullanmıyorum bir haftadır.

Arkadaşlar benim gibi gece yattıktan sonra sabah kalktığında kötü olan varsa (Akar-Mite alerjisi) bu alerjik kılıflardan öneririm.

Bu arada kaynar denen karışıma da devam ediyorum.

Hocam bende var sabah kalkınca gözlerim kaşınarak uyanıyorum büyük ihtimal mite alerjim var. Ne aldığınız nerden aldınız paylaşabilir misiniz?

• b1oodi B kullanıcısına yanıt
    benim anti alerjik yatak takımını alalı 4-5 ay oldu borçlarımdan dolayı temmuz sonuna doğru kullanabilirim ancak ona uygun karyolayı almam gerekli sonuçta olumlu sonuç almanız sevindirici bendede benzer durumda akar alerjisi var
    işimden dolayı sabah uyuduğumdan polenlere maruz kalma durumum pek olmuyor bahar ayının azabından kurtuluyorumbirde arkadaşlar insan bünyesinin 02-06 arası uyku sırasında en zayıf halini aldığını okumuştum o yüzden astım krizleri genellikle bu saatlerde baş gösterir ben ise o saatlerde uyanık olduğumdan ilaç kullanmadığım zamanlarda etkisini hissediyorum yalnız o gün abur-cubur yememişsem uykumuda tam almışsam (7-8 saat gibi) ilaç kullanmasam dahi kriz beni teget geçiyor nefes daralması fln pek olmuyor işin ilginç tarafı krizin gece gelme hali bende değişmedi bünye o saatlerde güçsüz oluyor gündüz uykumu almış olmama ragmen
  • Merhaba arkadaşlar,

Bilmiyorum aldığım ürünün linkini versem sorun olur mu? Sonuçta sağlık için veriyoruz bu önerileri. Benim marka takıntım yok, birçok marka ürün var bu konuda ben alttaki ürünü tercih ettim. Allahıma binlerce kere şükür nefes alabilmeyi yeniden keşfettim, koku ve tad almaya yeniden başladım? İnşallah uzun vadede işi yarar bu kılıflar.

Link:
    www.careshop.com.tr
    FullCare Premium AntiAlerjik, Anti-Bakteriyel Yatak - Yastık - Yorgan Koruyucu Kılıfı, Çift Kişilik
    http://www.careshop.com.tr/fullcare--premium.aspx?pageID=18&PID=4362

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b1oodi -- 25 Mart 2015; 16:00:41 >

• Ya bu alerji oldgmuzu nerden bilcez

Kasinti derken nereniz kasiniyor? Alni kasinan var mi hic? Bnde sbahlari kalktgimda uykumu alamamis yorgun uyaniyorum bunun tek sebebi bce agiz acik yattigimdan...

Septu deviasyon ameliyati oldum ozelde 1.5 ay superdi gozlerime inanamadim kalkaerken dinc uyaniyodum 2 aydan snra tikanmaya basladi burun ve agizda otomatik aciliyor istemsiz sekilde bnce vuut yeterli oksijeni alamiyor burundan agizda otomatik aciliyor iste...

• Merhaba arkadaşlar, sizlere sonunda iyi haberi vermek istiyorum. Ben alerjik riniti artık yendim. Burnum %100 açık ve bundan sonra da hiç tıkanmayacak. Kesin konuşabiliyorum çünkü çok ileri bir yöntemle burun ameliyatı oldum. Detayını bilmiyorum ama bu ameliyat geniz akıntımı da yok etti. Hala az da olsa alerjim var ama bu mükemmel nefes almama , spor yapmama , hayatımı mükemmel yaşamama engel değil. Bu az da olsa kalan alerjiyi yok etmek için düzenli oruç tutuyorum. Faydasını her gün artarak görüyorum.

Oruç tutmak bağışıklık sistemi hücrelerini yeniliyor ve bağırsaktaki zararlıları da öldürüyor ve sizi alerjilerden arındırıyor.

Referans :"http://www.medicalnewstoday.com/articles/277860.php"

Burun tıkanıklığı yaşayan arkadaşlar(konka büyümesi+septum deviasyonu), zaman kaybetmeyin bir an önce bu kalıcı ameliyatı olun ve bu dertten kurtulun.

Beni ameliyat eden doktorumun katıldığı bir tv programını paylaşıyorum. Kendisi burun tıkanıklığını detaylı olarak anlatıyor. Kullandığı yöntem yıllardır kullanılan radyofrekans gibi yöntemlerin aksine burun etini(gereksiz şişen kısımları) ve burun etini tutan kemiği toz haline getirip çıkarıyor ve alt burun etine aşırı kan getiren damarları mühürlüyor. Kalması gereken faydalı dokulara hiç zarar vermeden bir daha tıkanmayacak şekilde bu işlem yapılıyor. Keşke bu hocayı daha önce tanıyabilseydim. Düzgün nefes alırken alerjiyle mücadele çok çok daha kolay. Beslenme+spor+oruç+uyku+öğlen güneşlenmek. İşte size alerjinin sonu :)))

Doktorumun videosu:
    https://www.youtube.com/watch?v=a-n4Kh0qjAQ
    https://www.youtube.com/watch?v=SXcuurF3zqI

Herkese geçmiş olsun!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverickhunt -- 30 Mart 2015; 23:43:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maverickhunt

Merhaba arkadaşlar, sizlere sonunda iyi haberi vermek istiyorum. Ben alerjik riniti artık yendim. Burnum %100 açık ve bundan sonra da hiç tıkanmayacak. Kesin konuşabiliyorum çünkü çok ileri bir yöntemle burun ameliyatı oldum. Detayını bilmiyorum ama bu ameliyat geniz akıntımı da yok etti. Hala az da olsa alerjim var ama bu mükemmel nefes almama , spor yapmama , hayatımı mükemmel yaşamama engel değil. Bu az da olsa kalan alerjiyi yok etmek için düzenli oruç tutuyorum. Faydasını her gün artarak görüyorum.

Oruç tutmak bağışıklık sistemi hücrelerini yeniliyor ve bağırsaktaki zararlıları da öldürüyor ve sizi alerjilerden arındırıyor.

Referans :"http://www.medicalnewstoday.com/articles/277860.php"

Burun tıkanıklığı yaşayan arkadaşlar(konka büyümesi+septum deviasyonu), zaman kaybetmeyin bir an önce bu kalıcı ameliyatı olun ve bu dertten kurtulun.

Beni ameliyat eden doktorumun katıldığı bir tv programını paylaşıyorum. Kendisi burun tıkanıklığını detaylı olarak anlatıyor. Kullandığı yöntem yıllardır kullanılan radyofrekans gibi yöntemlerin aksine burun etini(gereksiz şişen kısımları) ve burun etini tutan kemiği toz haline getirip çıkarıyor ve alt burun etine aşırı kan getiren damarları mühürlüyor. Kalması gereken faydalı dokulara hiç zarar vermeden bir daha tıkanmayacak şekilde bu işlem yapılıyor. Keşke bu hocayı daha önce tanıyabilseydim. Düzgün nefes alırken alerjiyle mücadele çok çok daha kolay. Beslenme+spor+oruç+uyku+öğlen güneşlenmek. İşte size alerjinin sonu :)))

Doktorumun videosu:
    https://www.youtube.com/watch?v=a-n4Kh0qjAQ
    https://www.youtube.com/watch?v=SXcuurF3zqI

Herkese geçmiş olsun!!!
    durumunuzun iyiye gitmesi sevindirici ameliyat size ne kadara mal oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tribal_dns -- 30 Mart 2015; 23:57:49 >

• Hocam ne kadara mal oldu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hastanenin benden talep ettiği ücret yaklaşık 10000tl + kontrol muayene ücretleri
  • o yaziyi doktorun kendsi yazmis bariz belli
  • Naptiniz hocam 3 olsun 5 olsun da 10 nedir? Operasyonun adi ultrasonik aspirasyon mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.