Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.140
Cevap
90
Favori
582.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    (çift mesaj)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 29 Ekim 2016; 14:16:55 >
  • 10 yıldır çektiğim ve ilaçlarla kurtulamadığım bu rahatsızlıktan Allah'a şükür sadece sağlıklı beslenme ile kurtuldum. Yaşantımda sağlıklı beslenme kurallarını uygulamaya bu yaz döneminde başladım ve şimdi % 100 iyileşmiş durumdayım. Uyguladıklarım arasında bence en önemlisi iki öğün arasında, çay ve su haricinde, bir sakız bile çiğnememek ve sonraki öğünü acıktıktan sonra yemek oldu, arada yediğimiz ufak abur cuburlar midede hazm olmadığından ve bu nedenle çürüyerek kana karıştığından hastalıkların başlıca sebebi olmaktadır. Burada Peygamberimiz SAV'in, ashabından kimsenin hastalığa yakalanmamasını sebebini acıkmadan yemek yememelerine bağlaması akla gelmektedir. İkincisi de endüstriyel mayalı yiyecekleri ve hazır paket ürünleri tamamen hayatımdan uzaklaştırmak oldu. Örneğin, köyden gelen peyniri bile doğal maya ile üretilmediği için yemiyorum. İşin kötü yanı köylülerin bile artık her şeyi endüstriyel maya ile üretmeleri ne yazık ki, tandır ekmeği dahil.
    Keşke millet olarak sağlıklı beslenme konusunda çok bilinçlensek; bu konuda kampanyalara ihtiyaç var. Doktorlara çok iş düşüyor, ama onlar da ilaç endüstrisinin reçete memurluğunu yapmayı tercih etmiş görünüyorlar, yazdıkları ilaçların yan etkilerini ise hiç söylemiyorlar. İşini sorumsuzca yapan doktorların büyük vebal altında olduklarını düşünüyorum. Örneğin gittiğim bir doktor gözümün içine baka baka bünyemin alerjik olduğunu ve ömür boyu ilaç kullanmaktan başka çarem olmadığını söylemişti. Allah'tan iyi doktorlar da var ve onların kitaplarını okuyup onların sayesinde sağlık sektöründe dönen dolapların farkına varabiliyoruz. Kendi kendimizin doktoru olmaktan başka çare kalmadı maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesayd -- 3 Ocak 2017; 13:53:15 >

• mesayd M kullanıcısına yanıt
    2 öğün arasında hiçbir şey yemıyorsunuz.çay ve su hariç doğru mu?

Ayrica kaç öğün yemek yiyorsunuz?
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    İki öğün arasında en az 5 saat geçmesini bekliyorum. Yağlı doyurucu bir yemek yemişsem 8 saatte de acıkmadığım oluyor. Bu süre zarfında sadece su ve şekersiz çay içiyorum. Bazen yemekten 35-40 dk önce meyve yiyorum, meyve yarım saatte hazım oluyor, daha sonra yemeğimi yiyorum. Meyveyi yemekle beraber de yiyebiliyorum, ama yemekten sonra asla. Kuruyemiş türü şeyleri de yine öğünle beraber yiyorum. Öğünden ayrı tüketilen şeyler hazm olmuyor ve çürüyüp kana karışıyor, bkz. Aidin Salih, "Gerçek Tıp Yitik Şifanın İzinde".
  • Geniz akıntısı burun akıntısı tıkanıklıgı gibi şikayetlerım var geçen sene test yaptırdım.küf mantarı köpek ve çime alerjım cıktı.Ev akarlarına çıkmadı ama son 1 senedir alerjım acayip arttı.kullandıgım yastık ve yorgan 20 senelık.hatta yastıgım yün.bunların çok etkıledıgını dusunuyorum çöpe atıp yenısını almak ıstıyorum fakat anti alerjık olarak satılanlar cok pahalı ve uyduruk 1-2 sitede var sadece.Anti alerjık yorgan yastık tavsıyesı ıstıyorum.Alerjık bırının kullanması ve kullanmaması gereken kumaşlar hangileri ? Yün ve akrilik kullanamıyorum kaşıntı yapıyor.
  • Bunlar zaten vardi bende,

Fakat 3 haftadir esimle.bende ciddi burun tikanikligi var.

Otrivine kullandik 10 gun, biraktik

Iliadin kullaniyoruz 10 gun, onuda azaltarak biraktik sayilir

Tikaniklik gitmedi

Ilacada bagimli olmak istemiyotuz, nabicaz bilemedim.
  • MUTAF kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun burnunuza deniz suyu çekin temizleyin rahatlarsınız.
  • Selamun Aleyküm
    Bendede bu kışın bi soğuk algınlığı sonrası geniz akıntısı olmaya başladı.kaç kere kbb doktoruna gitmeme rağmen fayda görmedim sürekli antibiyotik verdi en sonunda netten nedenlere bakınca alerji immünoloji bölümüne gittim.geçen hafta test yaptılar koluma ev tozlarına alerjim çıktı ve doktor deloday 5mg film tablet ve momecon burun spreyi verdi.şimdi ben ne yapayım bu konuda yeni ortaya çıktığı için nasıl bi yol izliyim sizin kullandığınız yöntemler (bitkisel yöntemler. propolis, himalaya tuzu, aşı tedavisi, bitkisel tedaviler vb ) neler ve işe yarıyorlar mı öğrenmek için msj attım.bu hastalıktan nasıl kurtuluruz yada azaltırız kısacası tüm tavsiyelerinizi bekliyorum Allah rızası için.
    İyi Akşamlar :)
  • furkan2549 F kullanıcısına yanıt
    Alerjinin tedavisi kesin olarak yok.
    ama şu var alerjiye yol açan şeyleri ortadan kaldıracaksınız veya azaltacaksınız.

Hazır gıdalarda bulunan koruyucu vb maddeler insan bağışıklık sistemini bozuyor.
    Hazır gıdalardan uzak duracaksınız. Hazır çorbadan tutun, paketli gıdalara, bisküvi, çikolatadan, hazır yoğurda kadar hepsi insana zararlı. Ekmekte bulunan yapay maya bile bağışıklık sistemini bozması bir yana insan sindirim sistemi tarafından tam sindiremiyor bile.
    Bağışıklık sisteminiz bozulduktan sonra yün yorgan ve yastıktan tutun halıflekslere kadar her şeye alerjik tepki veriyor vücut.

Ev yapımı yoğurt, ekşi mayalı tam buğday ekmeği, sakatat ürünleri bağışıklığı güçlendirici şeyler.

İlaçlar vs. bağışıklık sistemini baskılayıp, alerjiyi hafifletiyor sadece.
    İlaçları bırakınca aynen geri geliyor her şey.
    Sigaradan uzak duracaksınız. Alkol hakeza.
    Antibiyotiklerden de uzak durmak gerekiyor.
    Alerji bunlarla daha da kötü oluyor.

Keçiboynuzu pekmezi, çörek otu vb bitksel çözümler var ama bazı kişilerde bunlara bile alerji oluşabiliyor.
    Düzenli ve temiz beslenme, spor vücudu zinde kılıyor.
    aklıma gelenler bunlar .
    Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 14 Şubat 2017; 22:28:58 >

• yani ömür boyunca çekicez şimdi ben nasıl uzak durucam ki ev tozundan illa karşılaşıcaz yani akarlarla ve alerjenlerle
    peki bu ışık tedavisi veyahut aşı tedavisinin falan yararı yok mu ?
    ayrıca bu ilaçları kullandıkça daha fazla ilerlemez değil mi? mesela şuan verdiği ilaçları kullandıkça bünye ona bağışıklık kazanır mı sürekli ilaca bağımlı hale gelmeyiz dimi
    ve şu zamana dek neden önceden çıkmadı ki ben bu yaz burun konkalarını lazerle küçülttüm acaba bunun etkisi varmı alerjimin çıkmasıyla
  • furkan2549 F kullanıcısına yanıt
    Gıdalar bozuk olunca insan da bozuluyor haliyle. Düşünün 80'lerde 90'larda 45 -60 dk. arasında zor pişen tavuklar şimdi 15 dk. da pişiyor.
    Onu yiyen insanlar da aynı şekilde bozuluyor işte.

%100 geçiren bir tedavi şekli yok ne yazık ki.
    Hepsi baskılamaya yönelik. Alerji yapan şeylerden ne kadar uzaklaşırsanız o kadar rahatsınız.
    aşı tedavisi sadece bir tane alerjene karşı etkili olabiliyor. Hangisinini tedavi edebilirse, diğerleri aynen kalıyor.

İlerleme olayı da beslenmeyle alakalı. her gün sigara, alkol alırsanız, kesin ilerliyor.
    Bazı burun spreyleri bağımlılık yapıyor. "iliadin" gibi ama zaten onu en fazla bir hafta kullanın diyor doktorlar.
    diğerlerinde de ara verilen dönemler olmalı.

Konkaların büyümesi de aynı şekilde vücudun tepkisi. Asıl önemli olan onu büyüten sebebi bulmakta ve yok etmekte.

Zor hastalıklar, zamanla belki etkili tedaviler çıkar da insanlar rahatlar umuyoruz.

• hımm bakalım artık tavsiyelerinize uymaya çalışacam ins biraz hafifler
    aslında beni en çok rahatsız eden geniz akıntısıda bakalım artık
    tavsiyeleriniz için teşekkür ederim
  • Dun kurum doktoruma gittim burunda polip olabileceğini söyledi.Bugun araştırma hastanesine gidip kbb prof a göründüm burunda polip yok ama Şekil bozukluğu var dedi. Polikliniğe de gözüktum yogun Alerjik bir bünyem Oldugunu burnuma bakan doktor söyledi ve aircomb ile damla verdi bunları kullan 1 ay gerileme olmazsa Tomografi çeker bakarız duruma dedi. Burun ici alerji nedeniyle şişmiş Nefes aldırmıyor burundan sanki dolu gibi ama dolu degil su gibi sümük cikiyor bu daha onceleri hafif sekilde vardı ama son 2-3 senedir baya baya rahatsız ediyordu bende yazın denizde tuzlu su ile hallederim vs diyordum maalesef kötü bir yoldaymisim haberim yokmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boatswain kullanıcısına yanıt
    Olacakları söyleyeyim;

Aircomb ilk seferde işe yarar düzelirsin aradan birkaç ay geçer yine başlar bu sefer aircomb'da işe yaramaz. E çözüm deme çünkü çözümü yok.

• barracudaaa kullanıcısına yanıt
    Bir ara kendi kendime aerius almıştım iki Uç gun kullandım ise yaramayınca bıraktım. Yastık Ördek tüyü çamaşırları kurutmak icin hanım oturma Odasında kuruyor çamaşırligi falan bunları kesmemiz Lazım. Sabah uyanınca 8-10 sefer şiddetli hapşırma ve Boğaz kuruluğu. Lavaboya gidince iki burun deliğinden kıvamlı yeşil çıkış temizlendi sanıp ise dogru evden çıkınca su şeklindeki burun akıntısı tam bir lanet bu

• boatswain kullanıcısına yanıt
    Bende de sabah yeşil sümük olayı var. Bir de tarifini yapamadığım burunda hassasiyet, nefes alırken oluyor. İğrenç bir his.

• barracudaaa kullanıcısına yanıt
    Kesin Çözümü olsa keske forumda yazanlar dışında bir Sürü Alerjik var bizler gibi maalesef

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hastalık bende en azından hayatımın içine ediyor yıllardır. Enerjisiz mutsuz yorgun uykulu yapıyor insanı inanılmaz derecede.

Sizse de böyle sorunlara neden oluyor mu

En çok halsizlik yorgunluk aşırı Uyku hali uykulu çok uyuma ve buna rağmen uykulu ve yorgun aksam 12 gibi yatsam dahi 11,30 dan önce kalkamıyorum bazen çok halsizlikten evde sürekli hastalık halinden gününün çoğu uyku ile geçiyor evdeki herkes sabah 9-10 gibi kalkarken ben buna rağmen kalkınca aşırı yorgun hiç birşey yapamaz halde kalkıyorum gün.boyu bu devam ediyor

Acaba başka bir sorundan mi kaynaklı Fibromiyalji hastalığı benim yaşadıgım sorunlara benziyor fakat alerjide de bu problemlere yol acıyor. Siki sık hasta olma yönünden vs

Ya da ikisi birden de birbirini etkileyip de birlikte olabilir aynı anda bunu da düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 17 Şubat 2017; 12:54:12 >
  • Endüstriyel mayalı ve doğal olmayan yiyecekleri tüketmiyorum. 2,5 öğün yiyorum. Aralarda sadece su ve çay tüketiyorum; bunun haricinde sakız bile çiğnemiyorum. Yemek esnasında ve yemeğin ardından su içmiyorum. Doğal besinleri doğru zamanda tüketiyorum kısaca.

• Tantum Verde,

Otrivine,

Allergodil,

Stepsils,

Bu bahar polenleri ile nasıl başa çıkacam? Nefes alamıyorum, burnum ya tıkalı yada devamlı akıyor... Ciddi anlamda yoruyor artık. İki sene öncesine kadar böyle bir olay hiç yoktu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.