Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.140
Cevap
90
Favori
582.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, ben de 12 yıldır bu rahatsızlıktan muzdaribim; alerjik rinit rahatsızlığım var. Çevremden gördüğüm kadarıylar bu hastalıktan kurtulanlar bunu aşı ile başardılar. Ben de son olarak samatya hastanesi alerji polikliniğine gittim. Muayeneden sonra aşı olmak istediğimi söyledim. Doktor, aşı olmam için öncelikle üç ay ilaçları kullanmam gerektiğini, devletin bunu zorunlu tuttuğunu söyledi. 25 Eylül'e yine randevu verdi. O tarihte gidip aşı olmaya çalışacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesayd

Merhabalar, ben de 12 yıldır bu rahatsızlıktan muzdaribim; alerjik rinit rahatsızlığım var. Çevremden gördüğüm kadarıylar bu hastalıktan kurtulanlar bunu aşı ile başardılar. Ben de son olarak samatya hastanesi alerji polikliniğine gittim. Muayeneden sonra aşı olmak istediğimi söyledim. Doktor, aşı olmam için öncelikle üç ay ilaçları kullanmam gerektiğini, devletin bunu zorunlu tuttuğunu söyledi. 25 Eylül'e yine randevu verdi. O tarihte gidip aşı olmaya çalışacağım.

Aşı ücretini devlet karşılıyor mu acaba?
  • Aşı ücretini karşılayıp karşılamadığını bilmiyorum. Doktor'un bana söylediği:"Devlet üç ay ilaç kullanmayı zorunlu kılıyor, eğer iyileşme olmazsa ondan sonra aşıya izin veriyor." şeklinde idi. Aşıya hemen izin verilmemesinden karşıladığı sonucunu çıkarıyorum.
  • Meraba arkadaşlar bende de bu alerji yaklaşık 5 ay önce başladı benim asıl sorunum burun tıkanıklığı napicamı bilmiyorum doktor sürekli ilaç sprey veriyor ama bi çözüm olmiyor bunlar psikoloji falan kalmadı bende sürekli aglamakli bi haldeyim yok mu bunun bi çözümü?burda okuduğum kadarıyla aşı tedavisi deniyor ama o da herkese çözüm olmuyormus ayrıca aşı nin yan etkileri falan yok mu bende bu illetten kurtulmak istiyorum ama aşı daha büyük dertler getirir diye de korkuyorum ışık tedavisi hakkında bilgisi olan var mı lütfen aşı ve ışık tedavisi konusunda bilgisi olan yardım edebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar,kusura bakmayın özel mesajlarınıza uzun zamandır cevap veremedim şu an memleket'deyim.kombuçayın adresini soran arkadaşlar linki paylaşıyorum buradan güvenle alıp kullanabilirsiniz.
    benim tecrübeme göre günde 2 bardak yeterlidir.saygılar.tüm kardeşlerime geçmiş olsun.
  • maverickhunt M kullanıcısına yanıt
    Merhaba , ben de geniz akıntısı ve burun tikanikligindan muzdaribim.Yıllardır bir çok tedavi seçeneklerini demedim .Bağırsak florası düzeltme tedavisi de dahil... Beslenme akiskanliklarimi degistirdim .Bagisikligi kuvvetlendirici besin takviyeleri kullandim.Alerji testi yapıldı fakat verilen alerjen maddelere alerjim Çıkmadı . Burun etlerini küçülmeye yönelik birtakim tedaviler de uygulandi.Burun spreyleri ile fakat sonuç değişmedi.Sizin mesajınızı görüp doktorun da videolarını izleyince randevu aldım kendisinden .Bayramdan sonra randevum .Merak ettiğim bir yıl sonra durumumuz nasıl ?Geniz akıntı mi yok etti demissiniz ki ben en çok bundan ve bunun yarattığı sıkıntılardan muzdaribim.Simdi durum nasıl?Bir de az miktarda alerjim var demissiniz burun tıkanıklığı olarak mi kaldı ? Cevaplarsaniz çok memnun olurum .Umarım ben de saglima kavuşurum...

•  alerji ve geniz akıntısı

Merhaba, 1,5 yıldır devam eden kulak kristali nedeniyle var olan baş dönmem için geçen gittiğim doktor, bunun d3 ve b12 vitamini eksikliğinden kaynaklanabileceğini söyledi. Kan tahlili sonucunda d3 vitamini seviyem çok düşük çıktı. d3 vitamini aldıktan sonra baş dönmem tamamen iyileşti.
    Vitamin eksikliğimi 2 yıldır seyreden sindirim sistemimin bozukluğuna ve aldığım gıdaların vücudum tarafından emilmeden dışarı atılmasına bağlıyorum.
    Saman nezlem de belki de vitamin eksikliğinden kaynaklanıyordur.

• quote:

alerji ve geniz akıntısı

Merhaba, 1,5 yıldır devam eden kulak kristali nedeniyle var olan baş dönmem için geçen gittiğim doktor, bunun d3 ve b12 vitamini eksikliğinden kaynaklanabileceğini söyledi. Kan tahlili sonucunda d3 vitamini seviyem çok düşük çıktı. d3 vitamini aldıktan sonra baş dönmem tamamen iyileşti.
    Vitamin eksikliğimi 2 yıldır seyreden sindirim sistemimin bozukluğuna ve aldığım gıdaların vücudum tarafından emilmeden dışarı atılmasına bağlıyorum.
    Saman nezlem de belki de vitamin eksikliğinden kaynaklanıyordur.

D vitamini toplumun cogunda eksik.aslinda onemi cok buyuk bir vitamin kimilerine gore hormon.

• maverickhunt M kullanıcısına yanıt
    2 yıldır sindirimimde problem vardı, dışkım jel şeklinde olurdu. Propopolis kullandıktan sonra düzeldi. Bu arada d3 vitamini seviyem de çok düşük çıktı, demek ki aldığım besinler yeterli sindirilmiyordu. D3 devit almaya başladım, doktor3 tüp yazdı.

• quote:

Aşı ücretini karşılayıp karşılamadığını bilmiyorum. Doktor'un bana söylediği:"Devlet üç ay ilaç kullanmayı zorunlu kılıyor, eğer iyileşme olmazsa ondan sonra aşıya izin veriyor." şeklinde idi. Aşıya hemen izin verilmemesinden karşıladığı sonucunu çıkarıyorum.

Ne aşısı bu hocam alerjiyi mi durduruyor

• selmand kullanıcısına yanıt
    Bu rahatsızlığı 10 yıldır çekiyorum; dolayısıyla çok fazla ilaç kullandım, ama tedavi etmedi bu ilaçlar. Bir kaç arkadaşımdan aşı ile bu rahatsızlıktan kurtulduklarını öğrenince ben de son çare olarak bu yöntemi denemeye karar verdim.
  • CANDİDA'YA DÜŞMAN YİYECEKLER
    Candida mantarıyla mücadelede anahtar davranışın doğru beslenmek olduğunu artık biliyoruz. Peki gıda maddeleri arasında bu hastalığın tedavisinde en kuvvetlileri hangileridir? Birçok hastalığın şifası sayılabilecek sarımsak ve elma sirkesi, candida mantarı tedavisinde de ilk sırada yer alıyor. İster çiğ, ister yemeklerin içinde, ister tablet halinde olsun hiç fark etmez; iyileşmek istiyorsanız, sarımsak tüketin. Sarımsağın bu hastalığı tedavi etmesindeki en önemli sebep, bağışıklığı kuvvetlendiriyor olmasında gizli. Elma sirkesi, candida mantarının en nefret ettiği gıda maddeleri arasında yer alır. Yemeklerden önce bir kaşık elma sirkesini bir bardak suya karıştırın ve tüketin. Böylece hem candida mantarının kontrolsüz çoğalmasını önleyecek, hem de bağırsak floranızı tedavi edeceksiniz.
  • Beste Unsal Pinaralerjik-rinit
    Alerjik rinitten nasıl kurtuldum?
    http://woto.com/alerjik-rinit

• Merhaba, ben de uzun süreler (üniversite yıllarından itibaren özellikle) bu alerjiden çok çektim.
    Şimdi 46 yaşındayım. O zamanlar alerji testleri yaptırmıştım. Polene, toza vs.. alerjin var dedi doktorlar.
    Hiç ilaç kullanmadım, çok zorlu günlerim de olsa bir şekilde idare ettim.
    Havası kirli bir yerde daha çok çektim bundan, mesela ormanın içinde poleni de çok olan bir yazlık evinde çok az iken şehir içinde polen çıkınca daha çok...
    Neyse, son 6 -7 yıldır düzenli diyebileceğim şekilde kefir içiyorum (kendi üretimim), ayrıca son bir aydır da kombucha çayı içmeye başladım.
    Tesadüfen bu konuya denk gelince, birden; "ya eskiden ne çekerdim" dedim. Çünkü son 2-3 yıldır sabahları genelde çok rahat uyanıyorum, öncesinde illaki burun tıkanıklığı olur ve anında alerjik akıntı ve kaşıntı başlardı (damak ve burunda).
    Dediğim gibi ilaç kullanmadım, sebebi kefir midir emin değilim tabi ki. Ama şimdilik bu illetten kurtulmuş gibiyim(tek sağlık sorunum hep bu olmuştur, genelde çok sağlıkı beslenir ve yaşarım).
    Herkese kolay gelsin

• 10 sayfayıda okudum benim gibi olan yok.

20 yılı geçti alerjik rinitim var. ilk kez lise yıllarında doktora göründüm. deri testi ile ev tozuna karşı 4 üzerinde 2 derecelendirme alerjim olduğu çıktı. sonraki yıllardada 3-4 kez daha yapıldı hep 4 üzerinden 2 çıktı. lise yıllarında test yapıldıktan sonra aşıya başladık ama tabi cahillik faydası yok ve çok para gidiyor diye bıraktık çünük özele gidiyordum. sonra 24-25 yaşladında yine başladım aşıya fakat tayinim dolayısıyla gittiğim yerde alerji kliniği yoktu aşılar kaldı yine. 32 yaşımda yine başladım aşıya bu sefer allergo marka olarak direk kırmızı şişeden başladık diyebilirim ve 6 ay sonra herşey bitti, tamamen iyileştim diyordum sonra bacaklarımda kaşıntı başladı, baktıkki vaskulit olmuşum, ciddi bir rahatsızlıkmış, 4 aylık tedavi sonucu düzeldi.

Bu vaskülit teşhisi konması için yapılan testlerde birde böbrek rahatsızlığım orataya çıktı, IGA Nefropati hastasıyım. Vaskülit teşihisi konduğunda alerji doktorum aşıyı kesti ve bir daha aşı olamayacağımı çok riskli olduğunu söyledi çünkü vaskülitin aşıdan dolayı ortaya çıktığını düşündü. neyse bir süre bu alerji işlerine ara verdim ve böbrekle uğraşmaya başladım, biyopsi yapıldı teşhisim kondu ve prednol (kortizon, kortikosteroid) 48 mg ile başlayıp aylık %50 düşüşlere 2mg ye kadar indim 1 yıl sürdü. Bu bir yıl süresince hiç hapşırmadım yaki 2mg lere gelene kadar. Şimdi yine hapşırıklar başladı.

Yalnız benim alerjim hiçkimseye benzemiyor. Benim burnum tıkanmaz, hemde neredeyse hiç ama hiç tıkanmaz şişmez kanamaz. hele hapşırmaya başladığım zaman boğu dağı tüneli gibi olur içinde tır geçer öyle açılır delikler. alerjim eğer başlayacaksa sabah başlar ve o gün uyuyuna kadar devam eder bazende akşama doğru hafifler. Yıl içinde ne zaman alerjimin başlayacağı hiç belli olmaz, yaz kış tozlu tozsuz sıcak soğuk kar yağmur. uykuda uyanık.

Hpaşırma sayısı olarak buradaki arkadaşlar günde 250 hapşırık demiş, 250 hapşırma vız gelir tırıs gider bana, 1500 ü bulur bende. 1500 tabi en kötü nöbetler diyelim, normal günlerde 100-200, biraz daha fazlaysa 500 civarı olur. Bu nöbetler sonrasındaki günlerde göğüs kemiklerim epeyce ağrır, zaten hapşırma değil benimkisi ben ciğerlerimi dışarı dökmek için çalışıyorum buna artık başka bir isim bulmak lazım, genelde selpak paramparça olur hapşırırken hesap edin. Artık selpak kullanmıyorum çünkü selpak pahalı zaten en az 10 paket gidiyor, ötekiler ucuz ama burnu yara yapıyor, en iyisi tuvalet kağıdı oldukça yumuşaklar zaten burnu tahriş etmiyor.

Burnum felaket derecede hassas, burnuma bir dokunma, ani sıcaklık değişikliği, hele çarpma olursa kesin hapşırırım, sanki burnuma küçük bir ot sokup kaşındırmışım gibi bir his ve sonrası hapşırma başlar. bu his her geldiğinde hapşır dur. Bu nöbetleri durdurmak için en iyi yol konsantre olmak, pc başında oyun oynarken baya konsantre oluyorum bu işe yarıyor, oyun oynadığım süre epeyce hapşırmıyorum çünkü o kaşıntıyı unutuyor beynim, hatta hapşırma kesilmişken birden aklıma geliyor ve burnum kaşınıyor yine hapşırıyorum.

Ayrıca burnum bildiğiniz su gibi akar kıvam olarak, hatta silmez ve başımı yere dik tutarsam şıp şıp musluk gibi damlar, mendili yetiştiremessem rezil olurum çünkü tamamen kıvamsız, su damlası nasıl akıyorsa öyle, durdurmak mümkün değil. Hapşırdıktan sonra akıntı başladığı gibi hapşırmadanda o akıntı başlayabiliyor ve hemen peşine hapşırıyorum, zaten gözlerimde sulanıyor muhtemelen gözlerimden burnuma doğru göz burun arası kanallarda akıyor bu sıvı. çok şiddetli nöbetlerde eğer gece yarısına kadar geçmemişse uyuyabilmek için bolca tuvalet kağıdı burun deliklerime sıkıştırırım uyuyana kadar, yoksa sızdıran musluk gibi akar durur.

Bir sürü hap falan vermişlerdi zamanında zaten düzgün kullanmadım ama birşeyede yaradığını hatırlamıyorum. Allergodil sprey var bunu kullanıyorum alerji başlayınca bu sanırım biraz durduruyor. zaten burnumun içindeki o kaşıntı dursa hapşırmıyacağım, sanki birisi sürekli bir otla burnumu karıştırıyor.

neyse 10 sayfa okudum böyle kimse yok. yavaş yavaş astıma çeviriyor zaten, 20 yıldır günde 1500 leri bulan hapşırmalarla olacağı belliydi buna ciğer dayanmaz.

Aşı ve allergodil sprey haricinde birşey kullanmadım ve bir yöntem denemedim. Sadece böbrek için kullandığım kortizon 1 yıl boyunca bu alerjiyi kesti o kadar.

Hepsi bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenofx -- 2 Ağustos 2016; 18:20:21 >

• damağım acayip kasiniyor ölüm gibi. bunu atlatmanın çaresi var mı? 10mg bir ilaç geçiriyordu şimdi etkisiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toparlamak gerekirse bütün hastalıkların kaynağı iltihap seviyesinin artması ve bağırsak florasının bozulmasıdır. İltihabı önlemek için zencefil, zerdeçal, keten tohumu vs. içeren baharat karışımının tarifi bu forumda verilmişti. Bağırsak florasını düzenlemek için ise şekerden tamamen uzak durmak gerekiyor ve elma sirkesi ile pobiyotiklerden tüketmek gerekiyor. Ayrıca omega 3 dengesini sağlamak ve vitamin takviyesi şart. Doğru beslenme sayesinde Allah'ın izni ile bütün hastalıklardan korunmak mümkün.
  • Arkadaşlar ben bunu 15 yıldır çekiyorum. Denemediğin burun buruna spreyi ilacı kalmadı devamlı akıntıya dolayı burnum tıkanıyor genizime akıyor balgam oluşuyor beni yorgun bitkin bırakıyor.
    Yorgunluğumu alsın diye devamlı günde 2-3 kez nurofen golden flü alıyorum 3 gün önce ezzaneden bunu alirken sorununu söyledim bana Nasonex burun spreyi önerdi 3 gündür kullanıyorum. Tam da burun akintisi kesmedi ama faydasını gördüm.
    Saygılar sağlıklı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malibu21 -- 18 Ağustos 2016; 9:14:27 >
  • 2 senedir bu illetle uğraşıyorum arkadaşlar bendeki durum farklı akıntı yok ama kaşıntı çok var burun tıkanıklığı oluyor burun etleri şişiyor ve burun içerisinde sertleşme var ilaç kullanıyorum geçiyor ilaç bitince geri başlıyor varı tavsiyesi olan
  • ilaçların yan etkilerinden birisi de bellek sorunu oluşturması imiş; söz konusu ilaçlar arasında alerji ilaçları da varmış.
    https://www.facebook.com/saglikliyasiyoruzcom/
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.