Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.140
Cevap
90
Favori
582.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: becozmy

enteresan mış bende denedim bendede oldu aynısı tükürük kök saldı hafiften ama alerji hapı kullandığım için bizim tükürükler biraz daha yapışkan olur ondan mı acaba bilemedim

bu testi sabah kalktığımızda yapmak gerekliymiş.ben şuan alerjik ilaçlar kullanmıyorum ama belirtileri yine var kaşıntı ağız kokusu vb. gibi
  • Rizgari kullanıcısına yanıt
    dilinde beyaz bir tabaka harita gibi şekil bozukluğu var mı?
  • becozmy kullanıcısına yanıt
    dilimde bir iki ?ekil var ama harita gibi bozukluk a?yz mantarynda oluyor candida ise ba?yrsak mantary
  • arkadaşlar yaşamış olduğum öğürme ve kusma üzerine her ihtimale karşı kombuçayı artık içmiyorum bilginize
  • Bende bu sene cok erken basladi.normalde nisan gibi basliyordu bu sene subat sonlarinda basladi.singulair ve deloday ile rahat sayilirim simdilik.havalar daha da isinica nasil olur gorecegiz.

Duzeltme:bu sene ozellikle sabah uyandigimda hapsurmalarim oluyor.akarlara karsi mi olusan bir durum mu acaba bu?gecmis senelerde sabah olan extra bir durum yoktu, disaridada aynen devam ediyordu.bu sene sabah uyandigimda ki sikayetlerim gun icerisine gore daha fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC07A6798 -- 5 Mart 2016; 21:50:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece boyunca buruna çekilen havadaki akarlara karşı sabah uyandığınızda vücut tepki vermeye başlıyor ben bunu 13 14 yıldır yaşıyorum. Durumun şiddetine göre zaman zaman sabaha karşı uykudan bile uyandırabiliyor çok nadiren. KESTINE 20MG kullanıyorum, aksatmazsam eğer pek sorun yaşamıyorum bazen unutuyorum 2-3 gün unutursam yibe başlıyor hapşuruk ve akıntı. İnşallah derdin kalıcı bir dermanı bulunur yoksa ilaçla yaşamaya devam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annem tvde görmüş;
    Meyan kökü
    Zencefil kökü ( bizde toz vardı onu kullandık)
    Annem içine ekstradan tarçın kökü de atmış
    Karışımı 5 dk kaynatıp için

Öğlen içmiştim sonraki sabah uyandığımda burnumda alışılmışın dışında bir doluluk olduğunu farkettim, onu attığımda iki burun deliğimden nefes alabiliyordum. ( önceden tek delik hep tıkalı olurdu)

Bu benim ilk deneyimim, bugün de karışımı içicem umarım bana ve bu durumdaki kardeşlerime fayda sağlar.

• Her turlu antihistaminigi denedim.su iyiydi demiyorum cunku singulairsiz hicbiri fayda etmiyor.singulair+antihistaminik kombinasyonu hapsurma ve burun akintisi, burun kasintisi sikayetlerime genel olarak iyi geliyor(tabi sabah aksam kullandigimda oluyor gunde 1 cogu zaman yetersiz) ama su goz kasintisina bir care bulamadim.prednol oral kullaniyorum her turku antihistaminik damla, suni goz yasi hatta steroidli damla(cok nadir cunku ciddi yan etkileri var) kullaniyorum ama bana misin demiyor.sadece prednol oral kullanimda sanki cok az azaliyor gibi.bu hastaligin acik ara en kotusu allerjik konjonktivit.cay pansumaninin iyi geldigini duydum onu uygulayacagim.

• Bende bu sıkıntı devam ediyor geçmedi bir türlü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar ve foruma emegi gecen herkes..
    Ben yaklasik 15 yasimdan beri 18 yildir alerjik egzama ile ugrasiyorum, ozel sigortamda var su ana kadar yaptigim arastirmalarin sigorta sirketine maliyeti 80 bini gecmistir ama ne yazik ki cozumu daha bulamadim. 18 yilin verdigi birikimle asagidakileri ogrendim;
    - deri testi hem gida hem de kontak materyallar icin yaptirin
    (Bende gidalara cikmadi ama kumasa cikti yani butun kiyafetler alerjen :( baska bisi olsa idi temasi birakip kurtulabilirdim belki ama ciplak gezemeyecegime gore benim kurtulusum yok :)
    - semprex diye bi alerji ilaci vardi o biraz bastiriyodu ama 2015 de fabrikasi kapandigi icin suan piyasada bulunmuyor.
    - parfum sabun vs kullanmiyorum
    - linola dus ve vucut sampuani kullaniyorum
    - hersabah dus aliyorum
    - alerjik yastik yatak kilifi biraz ise yariyor (%10)
    - rainbow supurge nin hava temizleme ozelligi ile yatmadan once yatak odasinin havasini ev akarlarindan 2-3 saat sure ile makineyi acik birakip temizlemek (%15)
    - mevsim gecislerinde diprospan igne yaptiriyorum (%1000) (hayatimin ve yilin en guzel 15 gunu oluyor)

Bu sabah 5.5 da kasintiyla uyandim ve bi arastirayim belki yeni bisey cikmistir diye bakiym dedim ama cozum hala uzakta gibi.. Bende bildiklerimi aktariym dedim... hepimizin bu iletten kurtulmasi icin dua ediyorum selamlar...

• Merhabalar, hocam 23 yaşındayım. Geçen sene ilkbaharın gelişine yakın bir zamanda hapşırma ve burun, geniz akıntım başladı,
    bahardandır deyip doktora filan gitmedim taa ki 3 ay öncesinde kadar. Aşırı artmıştı hapşurma ve akıntı geçmiyordu kendi kendine,
    ilk gittiğim doktor AirComb diye bir ilaç verdi, sgk karşılaması için tekrar doktora gitmek gerekince başka doktora gittim Levmont
    verdi. Son 2-3 yıl psikolojik açıdan da biraz zor bir yıl oldu benim için ve akşam geç yatıp günü uyuyarak geçirme gibi huylarım
    vardı eskiden beri ancak ne zaman ki alerji ilaçlarını kullanır oldum, alerjik rinitim sıfıra indi tamam güzel her şey ancak gel gelelim
    uykudan başımı kaldıramıyorum. nörolog'a gittim vitamin, kan, tiroid testleri yaptı, uyku sıkıntımdan başımı kaldıramıyorum filan
    dedim, doktor resmen inanmadı yani sen depresyonda değilsin işte ne bileyim hani vitaminlerde filan sıkıntın yok kan testi değerlerin
    iyi, böyle uyumaman lazım dedi. Hiç de aklıma gelmemişti yeni okudum prospektüsü ve bam, yorgunluk, uykusuzluk, sersemlik, dalgınlık
    vs bir sürü şey var.
    Siz de kullanmışsınızdır bu ilaçlardan, gündelik uyku düzenimi mahveden şey bu birkaç aydır kullandığım alerji ilaçları olabilir mi?

• Eğer şiddetli pereniyal alerjik rinitiniz varsa her sabah 110 mikrogram flutikazon furoatı intranazal olarak alıyorsunuz ve sorun çözülüyor, gerisi yalan. Diğer seçenek ise immünoterapi, o da herkeste işe yaramıyor. Antihistaminler nazal konjesyon konusunda başarısız. Ek olarak önemli bir immunomodulatör hormon olan d vitamini seviyesini optimal tutmak önemli ve vücutta genel olarak inflamasyonu azaltmak için vitamin E takviyesi faydalı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mèrt -- 7 Mayıs 2016; 2:29:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyofobi

Merhabalar, hocam 23 yaşındayım. Geçen sene ilkbaharın gelişine yakın bir zamanda hapşırma ve burun, geniz akıntım başladı,
    bahardandır deyip doktora filan gitmedim taa ki 3 ay öncesinde kadar. Aşırı artmıştı hapşurma ve akıntı geçmiyordu kendi kendine,
    ilk gittiğim doktor AirComb diye bir ilaç verdi, sgk karşılaması için tekrar doktora gitmek gerekince başka doktora gittim Levmont
    verdi. Son 2-3 yıl psikolojik açıdan da biraz zor bir yıl oldu benim için ve akşam geç yatıp günü uyuyarak geçirme gibi huylarım
    vardı eskiden beri ancak ne zaman ki alerji ilaçlarını kullanır oldum, alerjik rinitim sıfıra indi tamam güzel her şey ancak gel gelelim
    uykudan başımı kaldıramıyorum. nörolog'a gittim vitamin, kan, tiroid testleri yaptı, uyku sıkıntımdan başımı kaldıramıyorum filan
    dedim, doktor resmen inanmadı yani sen depresyonda değilsin işte ne bileyim hani vitaminlerde filan sıkıntın yok kan testi değerlerin
    iyi, böyle uyumaman lazım dedi. Hiç de aklıma gelmemişti yeni okudum prospektüsü ve bam, yorgunluk, uykusuzluk, sersemlik, dalgınlık
    vs bir sürü şey var.
    Siz de kullanmışsınızdır bu ilaçlardan, gündelik uyku düzenimi mahveden şey bu birkaç aydır kullandığım alerji ilaçları olabilir mi?

Olmaz mi hem de oyle boyle uyku yapmaz allerji ilaclari.ahtihistaminikler kusak kusaktir.hatta ilk kusaklar direkt uyku bozukluklari amaciyla bile verilir.ruyalar da cok canli gorursun sabah uyandiginda dinlenmeyi birak dayak yemis gibi uyanirsin cogu zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: double minded

quote:

Orijinalden alıntı: Manyofobi

Merhabalar, hocam 23 yaşındayım. Geçen sene ilkbaharın gelişine yakın bir zamanda hapşırma ve burun, geniz akıntım başladı,
    vs bir sürü şey var.

Olmaz mi hem de oyle boyle uyku yapmaz allerji ilaclari.ahtihistaminikler kusak kusaktir.hatta ilk kusaklar direkt uyku bozukluklari amaciyla bile verilir.ruyalar da cok canli gorursun sabah uyandiginda dinlenmeyi birak dayak yemis gibi uyanirsin cogu zaman.

Vallahi hocam en son kuşak antihistaminik aşırı uyku değilde ufak sersemlik yapıyor ama kiloda yapıyor ben kullandım şu an bıraktım bir sorun yok ama bu kış hep çektim en sonda dayanamadım çaktım kortizonu hiç bir sorun yok
    kortizon vallahi hayat kurtarıyor özellikle alerjide vuruluyorsun hiç alerjin yokmuş gibi hayatına devam ediyorsun kullanmadığım antihistaminik kalmadı hepside sersemlik yaptı çok değil ama yaptı genede.
    geniz akıntım vardı damağım kaşınıyordu burnumdan akıntı geliyordu ayda 1 vuruluyordum şu an vurulmuyorum bir sorun yok vallahi çok şükür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celest -- 8 Mayıs 2016; 21:11:03 >

• Hocam valla normalde bende zaten biraz uyku problemi var zannediyorum bu ilaç uyku döngümü epey bozmuş durumda.
    Haftaya pazartesi çapaya gideceğim, orayı tavsiye ettiler. Bozuk olan uyku döngümü düzeltemiyorum, ciddi ciddi uykumu
    kontrol edemiyorum ve çıldırmak üzereyim. Hem yorgun kalkıyorum hem hapşırık kriziyle uyanıyorum ve istediğim
    saatte de kalkamıyorum, Allah yardımcımız olsun, daha genç yaşta ömrün en verimli zamanı işkence çekiyorum resmen.
    Uyku etkisi belki bünyeden bünyeye değişiyordur, bende o tip ilaçlar aşırı etkili, laroxyl kullandım bir hafta boyunca günde
    16 saat uyudum. Bir de antihistaminik olunca sabah 7de yatıp akşam 17de kalkıyorum. Çıldırıcam en sonunda. Acil şifalar.
  • Merhabalar, bende de allerjik rinit, bolca geniz akintisi ve allerjik konjoktivit var. Dun uykumu almis olmama ragmen bu mesaji yazarken gunlerdir uyumuyormuscasina gozlerim kapaniyor ve sulaniyor. Ilginc olan tum yil suren bu alerji beni pek fazla hapsirtmiyor daha dogrusu hapsiramiyorum bile hapsirincs rahatladigimi hissediyorum. Dahasi benim merak ettigim alerjiye bagli yuzunde ve goz kapaklarinda odem olusan var mi aranizda?

Goz altlarimda belirgin uzun iki cizgi olusuyor arada kayboluyor. Yuz kaslarimi haraket ettirdigimde ozellikle dudak cevremde bir dolgunluk surekli mevcut. Cok nadir (ne sekilde oldugunu bulamadim, konka ve kemik egriligi ameliyati olmustum ondan bir sonra 5 ay kadar gibi bir sure) odem son buluyor. Fizigi fena olmayan ben yillardir aynalara kus yasiyorum. Google'a yuzde odem yazinca cikan gorsellerdeki sonuclar kadar bir bozulma olmuyor tabii ki ama hayatimi bir de bu yonden etkiliyor.

Uzun ve karisik oldu farkindayim ama su an kesfettim burayi icimi dokeyim istedim :) Fikri olan paylasirsa sevinirim, tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: double minded

Her turlu antihistaminigi denedim.su iyiydi demiyorum cunku singulairsiz hicbiri fayda etmiyor.singulair+antihistaminik kombinasyonu hapsurma ve burun akintisi, burun kasintisi sikayetlerime genel olarak iyi geliyor(tabi sabah aksam kullandigimda oluyor gunde 1 cogu zaman yetersiz) ama su goz kasintisina bir care bulamadim.prednol oral kullaniyorum her turku antihistaminik damla, suni goz yasi hatta steroidli damla(cok nadir cunku ciddi yan etkileri var) kullaniyorum ama bana misin demiyor.sadece prednol oral kullanimda sanki cok az azaliyor gibi.bu hastaligin acik ara en kotusu allerjik konjonktivit.cay pansumaninin iyi geldigini duydum onu uygulayacagim.

Konjoktivit icin maxidex marka pomad kullaniyorum ben ve memnun oldugumu soyleyebilirim, gun icinde kullanmiyorum rahatsiz edebiliyor cunku gece yatarken suruyorum sabah kizarmamis cok kasinmayan gozlerle uyaniyorum.

• Alergodil sprey ve deloday hap ile uzun sure idare ettim.
    Ama ne zaman ara versem, veya ilac bittiginde alamamis olduysam o boslukta hapsurmalar, gozde kizarikliklar ve geniz akintisi basliyor.
    Gozlerde kisa vadede visine ise yariyor ama tedavi etkisi yok. Sadece anlik rahatlatiyor.
    15 senedir devam ediyor bu durum. Alistim

• Arkadaşlar ben de bu hastalıktan muzdaribim.Alerjiden dolayı burun etlerim sürekli büyüyor. 6 defa ameliyat oldum küçültmek için. Ortalama 3 senede bir.Ancak son olduğum ameliyattan sonra çok sıkıntı çekiyorum. Sağ östaki borusunun üstünde akıntı var. Akıntı olunca sağ kulağımda kendi sesimi yüksek bi şekilde duyuyorum. Antihistaminik kullandığım zaman kulağım normale dönüyor ama bu sefer de sağ burun deliğim çok kötü kuruyor ve rahatsız ediyor zira son ameliyatta sağ burun etlerimi olması gerekenden daha çok küçültmüşler. Bu sefer de çok nefes aldığım için burnum kuruyor ve yanıyor. Allam beni mi deniyorsun:(((
  • Arkadaşlar rhinolight tedavisi olan var mı?
    Bir çok kbb merkezinde uygulanıyormuş 5'er dakikadan 8 seans falan.

Şu ürünü gördüm.
    aliexpress.com
    US $6.8 |Güzellik ve Sağlık'ten Masaj ve Rahatlama'de Yeni BioNase rinit tedavisi masaj, Saman nezlesi, Düşük frekanslı darbe ve lazer terapi aleti, Rinit tedavisi enstrüman AliExpress'da
    http://tr.aliexpress.com/store/product/New-BioNase-rhinitis-therapy-massage-Hay-fever-Low-frequency-pulse-and-laser-therapy-instrument-Rhinitis-treatment/405752_1033308779.html?storeId=405752

denemediğimiz bu kaldı

Dünya kadar alan var.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.