Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.140
Cevap
90
Favori
582.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birsey sormak istiyorum gorenler cevaplasin lutfen sadece bu alerjide burun eti sisen benmiyim kucucuk bi toz bi duman olunca aninda sisiveriyor zaten tek polene alerjisi olanlar gercekten sansli cunku onlarinki mevsimsel ama benim gibi olanlarinki yil boyu suruyor yani ölene dek 😥😪😭

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaccc27

Birsey sormak istiyorum gorenler cevaplasin lutfen sadece bu alerjide burun eti sisen benmiyim kucucuk bi toz bi duman olunca aninda sisiveriyor zaten tek polene alerjisi olanlar gercekten sansli cunku onlarinki mevsimsel ama benim gibi olanlarinki yil boyu suruyor yani ölene dek 😥😪😭
    Arkadaşlar ben aylardır geniz akıntısı çekiyordum Alerjik rinit teşhisi konuldu ve bildiğiniz gibi sprey antihistaminik tablet verildi.burn akıntım ve çok fazla kaşıntım yoktu.Kulaklarım tıkanıyor genzim akıyor boğazımda taş varmışcasına canım yanıyor bazı günler başımı kaldıramayacak kadar kötü oluyordum.İlaçları kullanmaya başladım 3 gün hiçbirşeyin değişmediğini fark ettim.İlaçlarıma ek olarak adaçayı gargarasını yapmaya, günde bir iki bardak adaçayı içmeye başladım.Bunun yanında en az 2 bardak bir çay kaşığı bal karıştırılmış kekik çayı içiyorum bu bana inanılmaz iyi geldi.hergün 1-2 bardak kefir de içmeye başladım.Bugün 7.günüm çok iyiyim.Bugün diyetime keten tohumuda ekledim öğütüp yoğurtla yiyiyorum. Bayramdan sonra polen ve propolis de kullanmaya başlayacağım Sonuçlarını ara ara yazarım.

• zeytin4 Z kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz. Bu arada bende uzun süredir konuda yazmiyordum. Benim immünoterapi tedavisi devam ediyor. 1 yil 3 ay oluyor. Tedavi sürecinde şunu farkettim şikayetleri fena şekilde arttırıyor. Bu yaz 5 güne hasta oluyordum. Bildiğimiz yazın ortasında üşeme halsizlik kırgınlık yorgunluk uyku hali mutsuzluk huzursuzluk şinirlilik. Burun tıkanıklığı geniz akıntısı vs onları saymiyorum bile. Yani bunu bilmediğim için ve bu olanlar tedavinin etkinliğini gösterdiği için tedaviyi araştıranlar anlayacaktır ne demek istediğimi anlayacaktır. Oyüzden devam ettim. Şuan sıkıntılar azaldı. Tedaviye başlamadan önceki döneme göre çok fark var. Hayat kalitesi yönünden kıyaslama yapabiliyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ellekem

Bekliyoruz. Bu arada bende uzun süredir konuda yazmiyordum. Benim immünoterapi tedavisi devam ediyor. 1 yil 3 ay oluyor. Tedavi sürecinde şunu farkettim şikayetleri fena şekilde arttırıyor. Bu yaz 5 güne hasta oluyordum. Bildiğimiz yazın ortasında üşeme halsizlik kırgınlık yorgunluk uyku hali mutsuzluk huzursuzluk şinirlilik. Burun tıkanıklığı geniz akıntısı vs onları saymiyorum bile. Yani bunu bilmediğim için ve bu olanlar tedavinin etkinliğini gösterdiği için tedaviyi araştıranlar anlayacaktır ne demek istediğimi anlayacaktır. Oyüzden devam ettim. Şuan sıkıntılar azaldı. Tedaviye başlamadan önceki döneme göre çok fark var. Hayat kalitesi yönünden kıyaslama yapabiliyordu.
    değerli arkadaşlar,

ev tozu akarı ile ilgili yaşadıklarımı daha önce bu forumda dile getirmiştim.

Geçen ay kontrol için tekrar doktora gitmiştim, IGE değerim 1100 çıktı!

Ama alerjinin astıma doğru gitmediğini söyledi doktor ve zaditeni bırakarak Allegodil adlı spreyi kullanmamı istedi.

Allergodil diğer spreylerin aksine kortizol içermiyormuş.

1 aydır deniyorum, her burun deliğine tek sıkmada bile çok etkili.

en azından benim için şimdilik hemen etkisini gösteren bir sprey.

Gelişmeleri buradan aktaracağım, hepinize geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: musakka222

değerli arkadaşlar,

ev tozu akarı ile ilgili yaşadıklarımı daha önce bu forumda dile getirmiştim.

Geçen ay kontrol için tekrar doktora gitmiştim, IGE değerim 1100 çıktı!

Ama alerjinin astıma doğru gitmediğini söyledi doktor ve zaditeni bırakarak Allegodil adlı spreyi kullanmamı istedi.

Allergodil diğer spreylerin aksine kortizol içermiyormuş.

1 aydır deniyorum, her burun deliğine tek sıkmada bile çok etkili.

en azından benim için şimdilik hemen etkisini gösteren bir sprey.

Gelişmeleri buradan aktaracağım, hepinize geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

Akar alerjisi olan (Mite Alerjisi) arkadaşlara kendim bulduğum bir öneriyi sunmak istiyorum.

Bu arada yaklaşık 2 yıldır (Phostal) aşı tedavisi görüyorum. Doktorum'un söylemesine göre 2016 Şubat ayında bitiyor tedavim, halbuki bu ilacın sitesinde en az 3-4 yıl aşı olunması gerekiyor diye yazmışlar. Benim ki niye az sürüyor diye sorduğumda onlar yazar onlara bakma diyor :)

Benim en büyük sıkıntım burun tıkanıklığı, tat ve nefes alamamak. Bu bulduğum yöntemle birkaç gündür çok rahat ettim.

Şimdi gelelim yapılacaklar listesine:

1- Öncelikli yattığınız odayı akşam yatana kadar havalandırın.
    2- Yattığınız odadaki tüm mobilya ve eşyaların ıslak bez ile 2-3 günde bir temizleyin.
    3- Eğer perdeler uzun süredir yıkanmıyorsa yıkayın Ya da perdeleri sökün denemek için.
    4- En önemli olanda yattığınız yatağın çarşaflarını ve yastık kılıflarını 2-3 günde bir yüksek ısı ile ütüleyin, ben nevresim ve yastıkları yatakta seriliyken ütüyü üzerinde gezdiriyorum.

İnanın ben çok rahat ettim umarım sizde de işe yarar. Akarların ürememesi ve gebermeleri için yüksek ısı çok önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: b1oodi

Merhabalar,

Akar alerjisi olan (Mite Alerjisi) arkadaşlara kendim bulduğum bir öneriyi sunmak istiyorum.

Bu arada yaklaşık 2 yıldır (Phostal) aşı tedavisi görüyorum. Doktorum'un söylemesine göre 2016 Şubat ayında bitiyor tedavim, halbuki bu ilacın sitesinde en az 3-4 yıl aşı olunması gerekiyor diye yazmışlar. Benim ki niye az sürüyor diye sorduğumda onlar yazar onlara bakma diyor :)

Benim en büyük sıkıntım burun tıkanıklığı, tat ve nefes alamamak. Bu bulduğum yöntemle birkaç gündür çok rahat ettim.

Şimdi gelelim yapılacaklar listesine:

1- Öncelikli yattığınız odayı akşam yatana kadar havalandırın.
    2- Yattığınız odadaki tüm mobilya ve eşyaların ıslak bez ile 2-3 günde bir temizleyin.
    3- Eğer perdeler uzun süredir yıkanmıyorsa yıkayın Ya da perdeleri sökün denemek için.
    4- En önemli olanda yattığınız yatağın çarşaflarını ve yastık kılıflarını 2-3 günde bir yüksek ısı ile ütüleyin, ben nevresim ve yastıkları yatakta seriliyken ütüyü üzerinde gezdiriyorum.

İnanın ben çok rahat ettim umarım sizde de işe yarar. Akarların ürememesi ve gebermeleri için yüksek ısı çok önemli.

Alıntıları Göster
    Herkese selam. Yaklaşık 4 senedir artık ben de bir alerji mağduruyum. Özellikle evde çok artıyor ve akar alerjisi öncelikle olmak üzere kesinleşti burun etim de büyük, bu konuda b1oodi kullanıcısının deneyimlerini paylaşıyor ve arttırıyorum evet, yatak odası ve yatak çarşaf ve yorganlarındaki akar potansiyeli önemli. Gözler şiş ve kötü uyumuş olarak uyanmamak imkansız.

Öte yandan ev içinde ani alerji ataklarım oluyor. Bunlara karşı ilaç çözüm değil nedenini bulmam gerekiyor.

Benim özellikle evde çamaşır yıkandığında kurutma işlemi kışın evin bir odasında olduğunda alerji krizim yükseliyordu, kurutma makinesi ile bunu azalttık, bitti neredeyse. İkincisi çöp tenekesinde veya evin başka bir bölümünde elma çöpü, şusu busu kalmamalı, küflendiği anda alerji krizi patlak veriyor. Küf olmamalı, toz olmamalı, silinmeli her yer...

Sonra hiç bulamadığım alerji krizleri başladı. Evin altını üstüne getirdik bulamadık. Sonra zamanısaat saat geriye alıp farklı olan şeyi bulmaya çalıştık ve buğday ekmeği alındığı zaman ertesi gün evde alerji krizime neden olduğunu anladık! Aynı gün bitirilmeli ertesi güne bırakılmmalı, farklı mayalı ekmekler ertesi gün krize sokuyor, beyaz ekmek harici almamaya karar verdik.

Ama krizin büyüdüğü anlarda ve nedenini bulamadığımız anlarda ya maske takıyor yada burna pamuk veya peçete tıkıyordum. Burundan nefes almadığım sürece alerji yokmuş gibi davranıyordu bünye. Bunun üzerine burnu kapatabilen bir şey var mı diye internete baktım ve bingo, böyle bir ürün var. Türkiyede var mı bilmiyorum ama yoksa yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum en azından alerji krizinin zirve yaptığı zamanlar hatta uyurken akara karşı bile etkili olabileceğini düşünüyorum...
    Bu ürünü kullanan veya bilgisi olan var mı?

http://www.woodyknows.com/

alerji ve geniz akıntısı

alerji ve geniz akıntısı

alerji ve geniz akıntısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 12 Kasım 2015; 15:00:35 >

• Ben 46 yasindayim. Cocuklugumdan beri allerim var. 21 yil once Ankaradan Antalyaya tasindim. Ankarada olmayan allerjik rinit 1-2 yil icinde basladi. Tahminimce sebep, en yogun allerjimin zeytin bitkisine olmasi. Deniz kenarinda yasamak her allerjik bunyeye iyi gelmeyebiliyor. Dort ay kadar once spirulina kullanmaya basladim, 3 ay kullanip biraktim. Esas kullanma sebebim kolesterolu dusurmekti. Alerjik rinitte de etkili olabiliyormus. Kullandigim donem daha iyiydim ama mevsimsel olarak zaten alerjik rinit bende yazin azalir ocak-subat gibi iyice artar. Bir de yazin baska bir eve tasindim. O yuzden eski yillarla tam karsilastirma yapamiyorum. Baska deneyen var mi spirulinayi merak ettim. Bitkisel destek de olsa, kullanmayi dusunen olursa, bazi metabolik hastaliklarda ve bazi ilaclarla beraber kullanmamak gerektigini hatirlatirim. Doktora sorarak alin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sengu33

Ben 46 yasindayim. Cocuklugumdan beri allerim var. 21 yil once Ankaradan Antalyaya tasindim. Ankarada olmayan allerjik rinit 1-2 yil icinde basladi. Tahminimce sebep, en yogun allerjimin zeytin bitkisine olmasi. Deniz kenarinda yasamak her allerjik bunyeye iyi gelmeyebiliyor. Dort ay kadar once spirulina kullanmaya basladim, 3 ay kullanip biraktim. Esas kullanma sebebim kolesterolu dusurmekti. Alerjik rinitte de etkili olabiliyormus. Kullandigim donem daha iyiydim ama mevsimsel olarak zaten alerjik rinit bende yazin azalir ocak-subat gibi iyice artar. Bir de yazin baska bir eve tasindim. O yuzden eski yillarla tam karsilastirma yapamiyorum. Baska deneyen var mi spirulinayi merak ettim. Bitkisel destek de olsa, kullanmayi dusunen olursa, bazi metabolik hastaliklarda ve bazi ilaclarla beraber kullanmamak gerektigini hatirlatirim. Doktora sorarak alin.
    ben de yıllardır soğuk ve yünlü kumaşlara allerji var, %100 pamuk olmayan iç çamaşırı giyersem vücudumda sürekli kaşıntı oluyor. kaşıntı zaten sürekli var, geçen gün bir yazı okudum vücut derisi kuruluğundan da olurmuş nivea soft krem aldım deneme amaçlı fakat fazla bir etkisini görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

ben de yıllardır soğuk ve yünlü kumaşlara allerji var, %100 pamuk olmayan iç çamaşırı giyersem vücudumda sürekli kaşıntı oluyor. kaşıntı zaten sürekli var, geçen gün bir yazı okudum vücut derisi kuruluğundan da olurmuş nivea soft krem aldım deneme amaçlı fakat fazla bir etkisini görmedim.

Alıntıları Göster
    Alerjik rinite sahip kişilerde vitamin d eksikliği daha yaygın, bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mèrt -- 15 Aralık 2015; 18:32:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mèrt

Alerjik rinite sahip kişilerde vitamin d eksikliği daha yaygın, bilginiz olsun.

Alıntıları Göster
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3269601/
    www.ncbi.nlm.nih.gov
    The impact of Vitamin D deficiency on asthma, allergic rhinitis and wheezing in children: An emerging public health problem. - PubMed - NCBI
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25374465

Vitamin D takviyesinde semptom skorları:
    http://medind.nic.in/iac/t14/i1/iact14i1p35.pdf

ALERJİK RİNİTE SAHİP OLAN HERKESE ÖNERİM D VİTAMİNİ SEVİYELERİNİZİ ÖLÇTÜRMENİZ. Eğer d vitamini eksikliğiniz varsa d vitamini seviyenizi normale getirerek alerjik rinitten büyük ölçüde kurtulabilirsiniz.

D vitamini bir immunomodulatör olduğundan, adaptif ve doğal bağışıklıkta çok önemli bir etken. Bütün bağışıklık elemanları vitamin D reseptörüne sahip.

www.ncbi.nlm.nih.gov
    Vitamin D3: a helpful immuno-modulator. - PubMed - NCBI
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21896008

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mèrt -- 16 Aralık 2015; 15:44:50 >

• Alerjik rinitim ve ilaclar fayda etmiyot artik

• quote:

Orijinalden alıntı: DOĞA_AŞKI

akrabalarında senin gibi alerjisi olan mutlaka vardır diye düşünüyorum. Alerjinin kesin bir çözümü yok, herhangi bir organından yada dış etkilerden kaynaklanmıyorsa. Geniz akıntısı sigaradan kaynaklanıyor genelde. Alerji için düşük dozda antihistaminik al günlük, misal 10 mg lık bir tabletin yarısını kır (ki genellikle kırılır) onu iç, yani düşük dozda iç 5mg gibi. Mide kaynaması vs oluyorsa midene de iyi bakman gerekiyor, mide rahatsızlığı dahi alerjiyi etkiliyor.

Miğde ile alerji arasında bağı ilk duydum .

• quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

quote:

Orijinalden alıntı: DOĞA_AŞKI

akrabalarında senin gibi alerjisi olan mutlaka vardır diye düşünüyorum. Alerjinin kesin bir çözümü yok, herhangi bir organından yada dış etkilerden kaynaklanmıyorsa. Geniz akıntısı sigaradan kaynaklanıyor genelde. Alerji için düşük dozda antihistaminik al günlük, misal 10 mg lık bir tabletin yarısını kır (ki genellikle kırılır) onu iç, yani düşük dozda iç 5mg gibi. Mide kaynaması vs oluyorsa midene de iyi bakman gerekiyor, mide rahatsızlığı dahi alerjiyi etkiliyor.

Miğde ile alerji arasında bağı ilk duydum .

Alıntıları Göster
    Alerji çeşitleri üzerine yazılmış güzel bir kaynak önerebilirim. Alerji nedir, alerji çeşitleri ve belirtileri hakkında çok güzel bilgiler içermektedir.

Link:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgideryasi -- 20 Aralık 2015; 17:30:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgideryasi

Alerji çeşitleri üzerine yazılmış güzel bir kaynak önerebilirim. Alerji nedir, alerji çeşitleri ve belirtileri hakkında çok güzel bilgiler içermektedir.

Link:

Alıntıları Göster
    arkadaşlar..! yakında sizi bu iletten kurtarıcam az kaldı sabredin yeni bir tedavi buldum tamamen doğal bendeki değişim inanılmaz ve sadece kullanmaya başlayalı 3 gün oldu 1 ay dolsun buradan paylaşıcam gelişmeler gerçekten inanılmaz ve ben her geçen gün daha iyi ye gidiyorum allah'ın izniyle hep beraber bu illetden kurtulucaz.maliyeti ise aylık sadece 100 tl civarı tüm bilgileri buradan yazıcam merak etmeyin şimdi yazmamın sebebi ise tam sonucu görmek 3 günlük sonucu sıralamak gerekirse

1-çalışmadığım için sabaha karşı yatar akşam kalkardım 3 günde normale döndüm uyku düzeni geri geldi birazdan yatarım
    2-nefesim kötü kokardı eser kalmadı devamlı elime oha lıyorum mis gibi
    3-geniz akıntısı beni şaşırtan bu oldu uykudan kalkınca genzim dolu kalkardım şimdi bayağı azaldı bu da bende inanılmaz bir rahatlama sağladı.
    4-bağırsaklarım uyku düzeni bozukluğu nedeniyle çalışmaz uykudan kalktıktan sonra bozuk ishal gibi büyük abdeste çıkardım çayımı içtikten sonra bir daha çıkardım 3 günde normale döndü.
    5-iç huzursuzluk yaşamadım sıkıntı hali olmadı düşünün astım var bende buda iyi bir gelişme
    6-genel olarak mutluluk hali arttı galiba serotonin salgılamaya başladı vücut karamsarlık hali yok gibi
    şimdilik kısaca bunlar inanması güç ama 3 günde oldu bunlar bir de nazarlık yapalım şuraya

alerji ve geniz akıntısı

• quote:

Orijinalden alıntı: becozmy

arkadaşlar..! yakında sizi bu iletten kurtarıcam az kaldı sabredin yeni bir tedavi buldum tamamen doğal bendeki değişim inanılmaz ve sadece kullanmaya başlayalı 3 gün oldu 1 ay dolsun buradan paylaşıcam gelişmeler gerçekten inanılmaz ve ben her geçen gün daha iyi ye gidiyorum allah'ın izniyle hep beraber bu illetden kurtulucaz.maliyeti ise aylık sadece 100 tl civarı tüm bilgileri buradan yazıcam merak etmeyin şimdi yazmamın sebebi ise tam sonucu görmek 3 günlük sonucu sıralamak gerekirse

1-çalışmadığım için sabaha karşı yatar akşam kalkardım 3 günde normale döndüm uyku düzeni geri geldi birazdan yatarım
    3-geniz akıntısı beni şaşırtan bu oldu uykudan kalkınca genzim dolu kalkardım şimdi bayağı azaldı bu da bende inanılmaz bir rahatlama sağladı.
    4-bağırsaklarım uyku düzeni bozukluğu nedeniyle çalışmaz uykudan kalktıktan sonra bozuk ishal gibi büyük abdeste çıkardım çayımı içtikten sonra bir daha çıkardım 3 günde normale döndü.
    5-iç huzursuzluk yaşamadım sıkıntı hali olmadı düşünün astım var bende buda iyi bir gelişme
    6-genel olarak mutluluk hali arttı galiba serotonin salgılamaya başladı vücut karamsarlık hali yok gibi
    şimdilik kısaca bunlar inanması güç ama 3 günde oldu bunlar bir de nazarlık yapalım şuraya

alerji ve geniz akıntısı

Alıntıları Göster
    Burun eti ameliyatı olan var mı?

3-4 ay önce alerji için tedavi olmaya gittiğimde ilk defa bir doktor burun eti var mı yok mu diye baktı. sağ tarafta burun eti çıktı. İlaç veri kullandık, bir ay sonra tekrar gittim bu sefer de klasik alerji ilaçlarından verdi.

burun eti alınınca çok rahatlama sağlanıyor mu? Alerji olayını etkiliyor mu? ameliyat sonrası falan nasıl, çok sıkıntı yaşar mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lwd

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Conqueror

Hocam babamda da var bu alerji genetik yani. Senin yaşında bende de böyle yoğundu diyor şu an onda yok gibi birşey. E madem öyle ben de ilaçları niye kullanmayayım ki? Kullanmazsam hayat işkence haline dönüyor hapşırarak uyanma, hapşırıktan uyuyamama, sürekli göz dolması...

Keşke dediğiniz gibi ilaçlarla uğraşmasak ama başka yolu yok. İbrahim Saraçoğlu tere yiyin iyi gelir dedi, denedim ve hiçbir tesiri olmadı bende.

Arkadaşın dediği gibi ilaç firmalarının işine gelmez kalıcı tedavi bence.

Ben 5 yıl aşı tedavisi oldum ama astıma çevirmemesi için. Aşı tedavisi alerjinin astıma dönüşmemesini sağlıyor.

Yorumunuzu okuyunca astıma dönmemesi için bende devam etmeyi düşündüm, peki 5 yıllık aşı tedavisi alerjinizi geçirdi mi? tamamen kurtuldunuz mu?

Gözde yaşarma, kızarma tamamen geçti.

Bu aylarda antihistaminik kullanıyorum.

Alerjinin ilerleyip astıma çevirmemesi için zaten aşı tedavisi. Bu aylarda burun akıntısı devam ediyor.

Ya alerji yüzünden ya da aşı tedavisi yüzünden burun eti büyümesi sorunu oluştu. Burun deliklerim tıkalı.
    Burun kemiğini de yamulttu. Ameliyat olacağım.
    Burun etlerini küçültünce bence hapşırma sorunu da ortadan kalkacak...
    5 yıl sonunda sizde de burun eti büyümesi olacak mı bakalım.

alerji ve geniz akıntısı
     alerji ve geniz akıntısı

Burun eti ameliyatı oldunuz mu? Bende de var aynı sorun alerjiden kaynaklı sanırım.

Bazı sitelerde okudum, burun eti alınsa bile tekrar oluşma ihtimali yüksekmiş sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kırılanhayaller

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Conqueror

Hocam babamda da var bu alerji genetik yani. Senin yaşında bende de böyle yoğundu diyor şu an onda yok gibi birşey. E madem öyle ben de ilaçları niye kullanmayayım ki? Kullanmazsam hayat işkence haline dönüyor hapşırarak uyanma, hapşırıktan uyuyamama, sürekli göz dolması...

Keşke dediğiniz gibi ilaçlarla uğraşmasak ama başka yolu yok. İbrahim Saraçoğlu tere yiyin iyi gelir dedi, denedim ve hiçbir tesiri olmadı bende.

Arkadaşın dediği gibi ilaç firmalarının işine gelmez kalıcı tedavi bence.

Ben 5 yıl aşı tedavisi oldum ama astıma çevirmemesi için. Aşı tedavisi alerjinin astıma dönüşmemesini sağlıyor.

Yorumunuzu okuyunca astıma dönmemesi için bende devam etmeyi düşündüm, peki 5 yıllık aşı tedavisi alerjinizi geçirdi mi? tamamen kurtuldunuz mu?

Gözde yaşarma, kızarma tamamen geçti.

Bu aylarda antihistaminik kullanıyorum.

Alerjinin ilerleyip astıma çevirmemesi için zaten aşı tedavisi. Bu aylarda burun akıntısı devam ediyor.

Ya alerji yüzünden ya da aşı tedavisi yüzünden burun eti büyümesi sorunu oluştu. Burun deliklerim tıkalı.
    Burun kemiğini de yamulttu. Ameliyat olacağım.
    Burun etlerini küçültünce bence hapşırma sorunu da ortadan kalkacak...
    5 yıl sonunda sizde de burun eti büyümesi olacak mı bakalım.

alerji ve geniz akıntısı
     alerji ve geniz akıntısı

Burun eti ameliyatı oldunuz mu? Bende de var aynı sorun alerjiden kaynaklı sanırım.

Bazı sitelerde okudum, burun eti alınsa bile tekrar oluşma ihtimali yüksekmiş sanırım.

Alıntıları Göster
    @umix353

Burun eti büyüyünce burun kemiğini de yamultuyor. Bu yüzden estetik ameliyatta olmak istersiniz sanırım. Ve burun eti alerji yüzünden tekrar büyürse, büyümeden ameliyat olmak gerekir düzenli olarak. Çünkü tekrar kemiği yamultur :)

Ben diş ile ilgili sorunlarımı bitirdikten sonra burun estetiği olacağım. Çünkü burun ameliyatından sonra diş çektirmek imkansız. Zaman geçmesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lwd -- 25 Aralık 2015; 16:52:26 >

• quote:

@umix353

Burun eti büyüyünce burun kemiğini de yamultuyor. Bu yüzden estetik ameliyatta olmak istersiniz sanırım. Ve burun eti alerji yüzünden tekrar büyürse, büyümeden ameliyat olmak gerekir düzenli olarak. Çünkü tekrar kemiği yamultur :)

Ben diş ile ilgili sorunlarımı bitirdikten sonra burun estetiği olacağım. Çünkü burun ameliyatından sonra diş çektirmek imkansız. Zaman geçmesi gerekiyor.

Alıntıları Göster
    8 yaşından 25 yaşına kadar çok sıkıntı çekmiş biri olarak burayı tesadüfen gördüm ve yardım amaçlı yazıyorum.

burnumdan çıkan kemikleri 10 sene geçmesine rağmen saklamış biriyim.ilaçlar spreyler hep geçici.kısaca anlatacağım.

1 ameliyat deviasyon yani kemik eğriliği.lokal anaztezi ile canlı canlı kemiklerin kırılıp alındığı ameliyat oldum düzelmedi.

2. ameliyat sinüzit yani fess diye geçen ameliyatı oldum.lokal ve buruna kamera ile girilen ve kötü ameliyat.

2. ameliyatta doktor hep sol tarafla ilgileniyor doktorla ameliyat olurken tartıştım yemin ederim.dedimki doktora sağ taraf asıl şikayetim.
    tomografiye girerken şansıma sol taraf tıkandı.şaka gibi değilmi.doktorda elinde tomografi sol tarafı temizledi.2 ameliyatı da ssk da oldum.

şikayetlerim düzelmedi ve bir özel doktora gidip durumu anlattım.doçent doktor tomografiye baktı ve hastalık devam ediyor ameliyat dedi.

ama genel anaztezi yani uyutarak yapacağım dedi.devlet hastahanesinde 3. ameliyatımı oldum.fess diye geçen ameliyat.100%80 kurtuldum.

düzeleceğine hiç inanmıyordum ama düzeldi.çevrem yeter artık 3. ameliyatı olma diyordu.iyiki oldum ve 10 sene geçti.

bademcikleride aldırdım tam rahat ettim.ben 9 eylül üniversitesinde uyku testine girmiş adamım.yaşım şu an 35.ümidinizi kaybetmeyin.

2 sene önce champix ilacı ile sigarayı bıraktım.size önerim kışın mümkünse asla klima lı ortamda kalmayın.sigarayı ilaçla bırakmak kolay deneyin.

ben ilacı 600 tl verim almıştım şimdi devlet ücretsiz veriyor.güzel bir doktor bulun ve gerekli ameliyatları olun.sigarayı bırakın.bol su için.klima yasak.

İnşallah yardımcı olmuşumdur.speylerden uzuk durun.en iyi antibiyotik cefatin ve yanında biteral denen ilaç.tabiki doktor kontrolünde.

bunları tam teşekküllü 1 uyku testi ve 3 burun ameliyatı olmuş.ilaçla 2 senelik sigara tiryakiliğinden kurtulmuş biri olarak yazıyorum.

tekrar yazıyorum ilaç olarak bana alevli dönemde cefatin ve biteral iyi geliyordu.klima yasak.bol su içilecek.gerekli ameliyatları olun ve sigaradan kurtulun.

• quote:

Orijinalden alıntı: crywolf35

8 yaşından 25 yaşına kadar çok sıkıntı çekmiş biri olarak burayı tesadüfen gördüm ve yardım amaçlı yazıyorum.

burnumdan çıkan kemikleri 10 sene geçmesine rağmen saklamış biriyim.ilaçlar spreyler hep geçici.kısaca anlatacağım.

1 ameliyat deviasyon yani kemik eğriliği.lokal anaztezi ile canlı canlı kemiklerin kırılıp alındığı ameliyat oldum düzelmedi.

2. ameliyat sinüzit yani fess diye geçen ameliyatı oldum.lokal ve buruna kamera ile girilen ve kötü ameliyat.

2. ameliyatta doktor hep sol tarafla ilgileniyor doktorla ameliyat olurken tartıştım yemin ederim.dedimki doktora sağ taraf asıl şikayetim.
    tomografiye girerken şansıma sol taraf tıkandı.şaka gibi değilmi.doktorda elinde tomografi sol tarafı temizledi.2 ameliyatı da ssk da oldum.

şikayetlerim düzelmedi ve bir özel doktora gidip durumu anlattım.doçent doktor tomografiye baktı ve hastalık devam ediyor ameliyat dedi.

ama genel anaztezi yani uyutarak yapacağım dedi.devlet hastahanesinde 3. ameliyatımı oldum.fess diye geçen ameliyat.100%80 kurtuldum.

düzeleceğine hiç inanmıyordum ama düzeldi.çevrem yeter artık 3. ameliyatı olma diyordu.iyiki oldum ve 10 sene geçti.

bademcikleride aldırdım tam rahat ettim.ben 9 eylül üniversitesinde uyku testine girmiş adamım.yaşım şu an 35.ümidinizi kaybetmeyin.

2 sene önce champix ilacı ile sigarayı bıraktım.size önerim kışın mümkünse asla klima lı ortamda kalmayın.sigarayı ilaçla bırakmak kolay deneyin.

ben ilacı 600 tl verim almıştım şimdi devlet ücretsiz veriyor.güzel bir doktor bulun ve gerekli ameliyatları olun.sigarayı bırakın.bol su için.klima yasak.

İnşallah yardımcı olmuşumdur.speylerden uzuk durun.en iyi antibiyotik cefatin ve yanında biteral denen ilaç.tabiki doktor kontrolünde.

bunları tam teşekküllü 1 uyku testi ve 3 burun ameliyatı olmuş.ilaçla 2 senelik sigara tiryakiliğinden kurtulmuş biri olarak yazıyorum.

tekrar yazıyorum ilaç olarak bana alevli dönemde cefatin ve biteral iyi geliyordu.klima yasak.bol su içilecek.gerekli ameliyatları olun ve sigaradan kurtulun.

Alıntıları Göster

Arkadaşlar ben de @b1oodi gibi 22 yaşımdan beri toz akarları yani maytlara karşı alerjim var. Özellikle bahar aylarında toz miktarı artınca iyice sıkıntılı oluyor. Bende yoğun burun akıntısı, hırıltı ve geniz kaşıntısı oluyor. Sabahları boğaz yanması, yatağa yatınca burun kaşıntısı vb.

İşin kötü tarafı ise doktorlar ancak seneler sonra bir teşhis koyabildi. Ozamana kadar yok burun ameliyatı yok geniz derken kendimi kestirip biçtirdim. Faydası oldu mu derseniz eh işte en başta evet geceleri daha rahat uyudum. Hırlama biraz daha azaldı fakat özellikler tozlu yerlerde ciddi öksürük krizine sokuyordu beni. Özellikler cami gibi çok ayak ve halılı yerlere girip çıktığımda akşamına boğulacak gibi oluyorum. Sayısız defa doktora gittim. Antihistaminik ilaçlar çok kullandım fakat ilacı bir an bırakınca hemen eskiye dönüyordum.
    Bir gün kafayı kırdım. Kesin bi çözüm için başladım webden araştırmaya. Özellikle tozakarlarına karşı olan hassasiyet bazı arkadaşlarında yazmış olduğu gibi olay tamamen bir temizlik ve hijyen disiplininden ibaretmiş. Evet doktorlarda tozsuz ortamda uyuyacan gibi şeyler söylüyor ama yüzeysel. Ben yaptıklarımı sizinle paylaşayım faydası olursa eğer ne mutlu bana.
    1. Nevresimlerimi 90 derecede herhafta yıkıyorum. Yüksek sıcaklıkta ütülüyorum.
    2. Odamı her gün havalandrıyorum. Ama cama sineklik benzeri bir mekanizmaya tülbent gerdirdim.:) biraz komik görünebilir ama sağlık işte. Yani içeri toz girişini minimuma indirdim.
    3. İnternetten antialerjikyatak.com diye bir siteden Bedy guard yatak, yorgan ve yastık için antialerjik kılıf uyku seti aldım. Bu adım özellikle yatağa yatar yatmaz oluşan burun kaşıntımı anında geçirdi.
    4. Yatak odasının kapısının altına ön kısmına eşik olacak şekilde sünger yaptım ve odanın kapısını gece gündüz kapalı tutuyorum.
    5. sallanan perdeleri söküp mekanizmalı stor perdeler taktım.
    6. Yatak odasındaki halıları kaldırdım. kaldırdım derken evden de çıkardım :)
    7. haftalık nevresimleri sökünce antialerjik kılıflarıda silkeliyorum veya elektrikli süpürge ile süpürüyorum.
    8. Elektrikli süpürgemi değiştim. Önceleri toz torbalı kullanıyordum Dyson Allergy modeli aldım. Farkı temizlik yaparken bile hissettim. Burnum kaşınmadı. Çünkü bu süpürgeyi de bayağı araştırmıştım. Filtreleri çok iyi.
    9. Elektrik süpürgemin haznesini her kullanımdan sonra boşalttım.
    10. Evin içerisinde çamaşır kurutmuyorum.

Bir de Ingiltere'den almıştım. Tamamen doğal "olbas oil" diye birşey aldım. Yine de tıkanır gibi olunca arada bir bardak sıcak suya 2 damla damlatıp buharını koklayınca rahatlatıyor.

Bunlar bende bayağı işe yaradı. Yaklaşık 1 senedir uyguluyorum bu aşamaları ve özellikle geçen baharı ve bu kışı çok rahat geçirdim. Çok şükür. işinize yararsa yazdıklarım ne mutlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: becozmy

alerji ve geniz akıntısı

Bugün tam 1 ay olmuş hocam :)
    Nedir acaba son durum?

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.