Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.140
Cevap
90
Favori
582.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aldım bende hiç bir işe yaramadı bende. Birde şöyle garip birşey oldu bu allergodili kullandığımda her burnuma sıkdığımda abartısız 25-30 kere hapşuruyorum ilginç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b1oodi

quote:

Orijinalden alıntı: Mèrt

İmmünoterapiye başlayın vakit kaybetmeden. Semptomatik tedavi bir yere kadar.

İmmünoterapiye başlaladım 1,5 yıl oldu daha hiç bir faydasını görmedim.

4 ay önce başladım, semptomlar %90 azaldı diyebilirim. Hangi aşıyı kullanıyorsunuz, Alutard mı?
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 aydır sağ burnum sürekli tıkalı bazen açılıyor hiç birşey yok hatta yolda yürümeye başladığımda açılıp bir süre sonra tekrar kapanıyor genelde sürekli kapalı ve ses tonum kalinlasiyor. Bunun sebebi nedir böyle olan bir arkadaş varmı lütfen yardım. .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: b1oodi

quote:

İmmünoterapiye başlayın vakit kaybetmeden. Semptomatik tedavi bir yere kadar.

İmmünoterapiye başlaladım 1,5 yıl oldu daha hiç bir faydasını görmedim.

4 ay önce başladım, semptomlar %90 azaldı diyebilirim. Hangi aşıyı kullanıyorsunuz, Alutard mı?

Phostal. Bu aşıyı kullanıyorum. Ancak benim alerjim polen değil, akar alerjisi.

Aşı polen alerjisinde daha etkili oluyor galiba. 4 mevsim alerjide pek işe yaramıyor.

• b1oodi B kullanıcısına yanıt
    Benim alerjim de akar alerjisi. Yıl boyu sürüyordu.
  • Ben de bu alerji yüzünden alerji testi yaptırmayı düşünüyorum. Artık beni mahvediyor ya.
  • seste değişilikliği nasıl kurtuldunuz
  • Aşı tedavisini hangi hastanede yaptırıyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar geçen yıl 25 yaşımda iken ağustos ayı gibi aniden burundan su gelme saatlerce hapşırma koyu balgam ve ciğerlerden ses gelmeye başladı 1 ay grip tedavisi görmeme rağmen iyileşemedim.Fakat zonguldaktan istanbula günü birlik gittiğim biorezonans tedavisi ile doğru beslenmeyi öğrendim.Bakın kardeşlerim kesinlikle reklam yapmıyorum biorezonans tedaviside olun demiyorum ben gibi işe yarayanıda gördüm işe yaramayıp yarıda bırakanlarıda fakat burada temel sorun genetiği değiştirilmiş buğdaydan yapılan beyaz ekmek şeker ve paketli gıdaların bağırsak floramızı alt üst etmesiyle candida albicans dediğimiz az miktarda olduğu zaman yararlı fakat bu endüstri ürünleriyle artış gösterdiği zaman bağırsak duvarını bozmasıyla yediğimiz yiyeceklerin sindirilmeden kana karışmasını sağlayan bu bakteriler alerjiye neden olmakta size vereceğim tavsiye ile yüzde 30 lara düşecektir alerjiniz.

1-günde en az 2.5 lt su içiyoruz
    2-paketli gıdaların hepsini bırakıyoruz ( kabuklu fıstık fındık çekirdek bol bol meyve ve evde sıktığınız meyve suyu bu gibi paketli gıdaları unutmanızı sağlayacak)
    3-midesi sağlam olan bol bol turşu tüketsin probiyotiktiktir ve bağırsaklara iyi gelir
    4-süt peynir gibi gıdaları ilk 3 ay çok çok azaltın (bunun nedeni sütte ve peynirdeki yararlı bakterileri vücudun alerjen sanıp alarma geçmesidir.)
    5-spor yapıyoruz
    6-denize girme imkanı olan kardeşler mutlaka bol bol yüzmeli sinüsleri boşaltır ve rahatlarsınız
    7-kesinlikle şekeri bırakın arkadaşlar bu saydıklarımı ben 1.5 yıldır harfiyen uyguluyordum ve neredeyse tamamen iyileştim fakat yıllık izinde 1 aylık periyotta gene hazır gıdalara saldırmamla alerjim patlak verdi yılmayın usanmayın ve hazır gıdarı bırakın
    ben doktor değilim fakat tecrübe edindim bu yazdıklarım bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve kolay kolay hastalanmayacaksınız ALLAHIN izni ile
    8-ayçiçek yağı ve margarin yerine zeytinyağı ve tereyağı tüketin hazırçorbayıda bırakın kardeşler

• bu tavsiyelere uyduğunuzda candida albicans denilen bakteri azalacak ve bağırsak duvarlarınız toparlanmaya başlayacak arkadaşlar vücudunuzun histamin ve kortizon oranı dengelenmeye başlayacak lütfen hazır gıdaları pastaları
    şekeri hayatınızdan tamamen çıkarın özel günleriniz olur ayda yılda bir az miktarda tüketin ama askeri disiplinle sürdürün mutlaka rahatlayacaksınız arkadaşlar hastalığın 6 ay döneminde bırakın koşmayı merdiven çıkamıyordum çiğerlerimde hırıltı nefes darlığı vardı burnum sürekli akıyordu ve tıkalıydı fakat dikkat etmeye başladıktan sonra durum değişti artık 3 günde bir düzenli olarak halı saha maçlarına çıkıyorum çok şükür ama dikkat edin ben gibi diyeti bozmayın yoksa gene tekrarlıyor 1 ayda hergün dondurma cips gibi ürünler tükettim tekrarladı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ycan_yontem

Aşı tedavisini hangi hastanede yaptırıyorsunuz

Istanbul Tip Fakultesi.
  • 18 yaşımdan beri alerji ile yaşıyorum. Pek çok insan alerjik astım olduğunu, hatta pek çok doktorda alerjik astım teşhisi koyarlar. Ancak bazı uzman doktorlar vardır, gece yattığınızda durmak bilmeyen geniz akıntınızın kıvamının yoğun olması nedeni ile nefes alıp vermekle, bronşlarınıza, nefes borunuza dolduğunu bilir, bu aslında alerjik astım değildir fakat gün boyu özellikle sabahları kişide gıcık şeklinde boğaz temizleme ihtiyacına iter, aslında boğaz temizlemek değil nefes borusuna gece boyu dolan balgamın çıkartılması refleksidir, çıkarılana kadarda dünyanızı şaşırırsınız, nefes darlığıda vardır beraberinde temizleme ihtiyacı duyulduğu sıralarda. Kısır döngüdür, geniz akıntısı durdurulana kadar şikayet devam eder, enerjinizi tüketir o anda hiçbirşey yapmak istemezsiniz, evde olmak istersiniz. Geceleri nekadar uyusanızda, yorgun uyanırsınız. Bunun sebebi burnunuzun tıkalı olması değil, geniz akıntınızdır, devamlı nefes borusuna girer buda oksijen alımını azaltır ve vücut dinlenemez, bir kbb uzmanına gidersiniz alerjik astım teşhisi koyar aslında çözüm geniz akıntısını durdurmaktadır.

13 yıldır yaşadığım ve hala yaşamakta olduğum alerjik rinit ve bonusları kronik sinüzitle yaşamayı öğrendim. Öncelikle tedavisi yok, ağınızla kuş tutsanızda yok. Aşılar, antihistaminikler, spreyler, ameliyatlar bir yere kadar durdurur yine başlar. Çünkü doğuştan sisteminize yazılmış bir hastalıktır, savunma sisteminiz bazı maddeleri zararlı olarak görür, alerjinin tek nedeni budur ve değiştirilemez, onarılamaz, ömür boyuda sizinle yaşar. Ayrıca geniz akıntısı durdurulamaz, sağlıklı her insan günde yarım litre farkında olmadan kendi sümüğünü yutar ve normaldir, alerjisi olan insanda ise bu yarım litre sümüğün kıvamı yoğun ve yapışkan olduğundan gece nefes borusuna dolar buda alerjik astım ile çok kolay karıştırılır. Yani bunun ilaç firmaları ile alakası yok, ilaç firmaları böyle küçük oynamazlar, onların ellerinde kanser var HIV var, alerji çerez onlar için. Bazı insanlar aşılar sayesinde bir nevze veya tam olarak iyileşebiliyor ama bu arkadaşların sayıları az ve ileride tekrar yaşamayacakları bilinmiyor, 10 yıl sessiz kalıp yine hortlayabilir.

Alerji ile yaşamanın yolları:
    1. Geniz akıntısını mekanik olarak inceltmeye ve akışkan yapmaya çalışmak, bunun için yapılacak hiçbirşey olmasada hergün sabah akşam burnu sinüs-rinse ile temizlemek ama bunun için sinüs rinse içerisindeki tozu değil(hiçbir işe yaramıyor çünkü) alt kısımdaki karışımı kullanıyoruz, ben öyle yapıyorum.

Uzun süre burnuma sıkmadığım madde kalmadı derken, sirke bildiğimiz beyaz sirke gökten inmiş gibi derdime şifa oldu. Migros veya herhangi bir marketten, kimyasal içermeyen işlem görmemiş beyaz sirke alıyoruz, büyük su bardağına full dolacak şekilde ılık ve temiz su koyuyoruz, önce suyu ısıtın ılık hale gelsin. Ardından büyük su bardağına, bir çorba kaşığı(fazla yakarsa azaltın) sirke koyuyoruz, ben 2 çorba kaşığına yakın koyuyorum. Ardından bir tatlı kaşığı karbonat koyup karıştırıyoruz. (DIKKAT: Normal su bardağı değil, büyük su bardağı en büyüğünden verdiğim oranlar onun için)

Yukarıdaki karışımı, sinüs rinse şişesine doldurup buruna basıyoruz(yatmadan önce tavsiye ederim), çok yakacak aşırı dayanılmaz yakıyorsa sirkeyi azaltın zira fazlası zarar verebilir burun dokularına. Bu işlemi günde bir yapın ve 10dk sonra dünyaya yeniden gelmiş gibi hissedince, bana teşekkür edersiniz :) Çünkü beyaz sirke öyle mucize bir şeyki, anında geniz akıntısını kesiyor ve burnu açıyor.

2. Candida Mantarı ilişkisi:
    Doğrudur, candida mantarı ağırlıklı olarak antibiyotik kullanımı sonrası başlar, çoğu insan bağırsaklarında mantar olduğunun farkında değildir, bazı insanlar fark ederler. Peki ilişkisi nedir ? Candida mantarı vücudunuzun normalden fazla histamin salgılamasına yol açar, fazla salgılanan histamin alerjinin tek nedenidir.

Candida mantarının çözümü ?
    Çok basit, biraz süreç ister.

1. Hergün 1 bardak kefir içilecek, tek ve garantili çözümü budur. Kefir yararlı bakteridir, bağarsaklarınız bayram eder içince ve mantarları öldürür.
    2. Şeker, tatlı 1 ay yenmeyecek.

Not: Candida mantarı ölmeye başladığında esas sorunlar ortaya çıkar, mantar patladığı zaman zehirli toksik gaz yayar ve vücudunuz bu gazı yok etmek için histamin salgılar, yani kefiri kullanmaya başladıktan 1 hafta içinde fazla gazınız, ağrılarınız ve alerjiniz artabilir yılmadan kefire devam edin, 10 gün sonra bir bebek gibi olacaksınız. Candida mantarı aynı zamanda, panik atak ve depresyona sebebiyet veren bir illettir. Bunu çok rahat ilişkilendirebilirsiniz, örneğin mideniz bulandığında nasıl hissedersiniz ? Bağırsaklarda mantar olduğunda da aynı durum psikolojiyi vuruyor ama siz farkında olmuyorsunuz, ayrıca candida mantarı testlerde çıkmaz.

Tüm bunlar alerjiyi geçirirmi ? Hayır ama rahat bir yaşam sürmenizi sağlar, en azından nefes darlığı sorunları ortadan kalkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaq85 -- 30 Ağustos 2015; 17:06:14 >

• shaq85 S kullanıcısına yanıt
    kardeşim candida hakkında yazdıklarına harfiyen katılıyorum fakat ufak bir düzeltme yapmak istiyorum şeker ve tatli 1 ay değil istisnai durumlar hariç özel günler vs. ömür boyu paketlenmiş bütün gıdalardan ve şekerden uzak durmak gerekir.Bir ay yemeyip tekrar şekere tatlıya başlarsak candida tekrar aktif hale geçer ve sevdiği ortamı tekrar sağlamış oluruz.Kendim bizzat yaşadım ocak ayından ağustos ayına kadar çok rahattım tamamen iyileşmiş gibiydim 2 kere alerji oldum ondada sadece avamsy isimli spreyimi kullanarak 1 haftada atlattım fakat yıllık iznimde tekrar hazır gıdalara yönelmemle alerji illeti gene geri geldi kardeşim alerjiyi yaşayan bilir hepimize geçmiş olsun ama lütfen dediklerimi uygulayın ve rahatladığınızı görün umarım bütün kardeşlerimiz iyileşir yada kesin bir çözüm bulunur
  • Bu arada eklemeyi unuttum mesajıma ek olarak,

Sanırım aranızda en kötü alerjiye sahip olan benim. Bir insan düşünün güneşe karşı alerjisi olan ! .... Akşamları yaşıyorum, vampir gibi...

@karayns
    Candida sorunu ile her antibiyotik içiminden sonra karşılaşıyorum ancak bende şöyle işliyor, 3-4 ay kefir içtikten sonra düzeliyor ve tekrar şekerli ürünler yediğimde tekrarlamıyor. Şunuda eklemeden edemeyeceğim, kefirden başka hiçbir çözüm bulamadım, bende de tekrarlıyordu ve geçmiyordu kefirle tanışana kadar. Çünkü bağarsaklarda yararlı ve zararlı bakteriler eşit miktarlara geldiğinde tekrar etmiyor. Ama tabiki bu her insanda farklı olabilir, zaten hazır yiyeceklerden kesinlikle uzak durulması şart, ben hazır yiyecek hiç yemiyorum şeker ve tatlı derken tamamen doğal olanlardan bahsettim. Hazır yiyecekler direk alerji nedeni, içerisinde doğal şeker ve maddeller bulunmuyor, tamamen yapay ve kimyasal. Örneğin aspartam, bir numaralı alerjen ve aynı zamanda kanserojen, bonus olarakta çağımız hastalığı panik atak ve diğer psikolojik rahatsızlıklara yol açan maddedir. İlaç firmaları bunu gizliyor, pek çok insan aspartamdan habersiz. Bu arada candidanın en büyük arkadaşı ve sevgilisi, "Antibiyotik Agumentin" zaten içeriğinde en yaygın görülen yan etkisi candida mantarı yazılı, tüm amoksisilin gurubu antibiyotiklerde dahil.

Kefiri denedinizmi bilmiyorum eğer bugüne kadar içmediyseniz ve candida sorununuz varsa hemen başlayın, günde 1 bardak. Birçok psikolojik hastalığın sebebi candida mantarı ve yurdum insanı bu konuda bilgisiz, boyuna antidepresan içiyor. Bir arkadaşımda panik atak vardı, 2-3 yıl iyileşmedi habire antidepresan leblebi gibi. Birgün onada kefiri önerdim, kefiri içmeye başladıktan 3 gün sonra çok gaz, ağrısı sızı olduğunu söyledi, devam etti içmeye yılmadan 6 ay sonunda ne panik atak kaldı, ne antidepresan ihtiyacı. Çünkü candida mantarından kurtuldu.

Çünkü bağarsaktaki en ufak rahatsızlık psikolojiyi vuruyor ve insanın bundan haberi olmuyor, Türkiye'de candida ile yaşayan çok insan var çünkü antibiyotik bizde sakız gibi kullanılıyor, farkında olmadan bu nedenle psikiatriste gidip antidepresan içen bir dünya vardır eminim. Çünkü candida çok sinsi bir yaratık ne ağrı yapar ne sızı, testlerde de çıkmaz. Sadece şeker ve hazır yiyecek kesildiğinde ölmeye başlayınca çıkıyor yan etkileri, google'da candida die-off symptoms aratıp okuyun, hayretler içinde kalacaksınız.

Alerji ile yaşayanı, alerjisi olan bilir. Alerjiye kalıcı çözüm bulamazlar, imkansız. Alerji vücudun doğal savunma sisteminin bazı maddeleri zararlı olarak görmesinden kaynaklanır, vücudun savunma sistemine etki edecek bir ilaç üretilemez zira durdurmanız ve baskılamanız halinde o insan basit bir gripten bile ölür. Tek yapılabilen, burun akıntısı ve diğer yan etkilere neden olan histamin maddesinin salgılanmasının anti-histaminik ilaçlarla 4-8 saat arasında baskılanmasıdır, antihistaminik alan kişi oh alerjim geçti der :) Bu alerjiyi değil o anda yaşanılan yan etkileri yok eder ama alerji herzaman yerindedir. Hepimize geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaq85 -- 30 Ağustos 2015; 20:22:36 >

• Tanriya sukur ki boyle forumlar bilgili arkadaslarimiz, diger arkadaslarimiza yol gosteriyor. Allah sifa versin

• shaq85 S kullanıcısına yanıt
    kardeşim seninle görüşmek kefirle ilgili detaylı bilgi almak isterim bende sana çörek otunu tavsiye ediyorum RABBİMİN mucizesi Peygamber efendimizin hadisine konu olmuştur.Çörek otunun kullanım şekli çok önemlidir her sabah yemekten sonra el değirmeni ile öğütüp su ile 1 çay kaşığı yutacaksınız.6 ay düzenli kullanıma en çok polen alerjisi olan kardeşlerimize fayda verecektir.Çörek otunun en büyük özelliği kortizon ve histamini dengelemektir akçiğerleri açar ve nefes darlığına çok iyi gelir midenizde problem yok ise hergün 1 çay kaşığı kullanın kardeşler 6 ay düzenli kullanımda almanyada yapılan araştırmada polen alerjisi dahil birçok alerjiyi iyileştirdiği ortaya çıkmıştır tabi dipnot shaq kardeşimizin dediği gibi alerji geçmez düzenli beslenme ve çörek otu ile kontrol altına alınabilir.Ayrıca senden kefir istiyorum :-)
  • kefir corek otunun yaninda bir de hic bir sey yemeden aclik diyetlerini deneyin 36 saatten 72 ve 10gune kadar giden aidin salihin aclik diyetleri var karaciger ve bagirsak temzilikleri de onemli .ozellikle polen alerjisinde ac kalmak cok daha etkili oluyor cunku alerjik oldugunuz polen turune karsi birde bazi yiyececekler ile capraz alerji yapip daha fazla kotulesebiliyor alerjinin seyri.
  • Arkadaslar uye olana kadar canim cikti gercekten cok faydali seyler yazmissiniz hepsini okudum bendede alerji var hemde bircokseye cikti artik gecen kbb doktorunun yaninda agladim adam diyor bir caresi yok bunun diye gercekten cok zor bir hastalik ama bunada sukur benim size onerecegim corek otudur dusunun ilac ictigim halde damak burun ve kulak kasintilarim bitmiyordu ancak corek otunu kullanmaya basladim ve %80 ise yaradi peygamberimizin tavsiyesi olarak cok sukur ve 3 4 ay kullandim bi ara birakinca ramazan ayinda birakmistim sonra yine basladim her sabah burun tikanikligiyla uyaniyorum bu aralarda burnumun ici kuruyor temizliyorum tekrar ayni sey ve artik yara oldu kaniyor burun etlerimi daha gecen sene lazerle kuculttum fakat yine sisti artik sisligi burun disindanda belli oluyor ve artik pskoljikmende cokmus bulunmaktayim gozlerim desem zaten Allahin hergunu şiş artik kalinti olmus niye alerjiden ..Haftaya yine lazerle yaktiricam etimi Bakalim sonumuz ne olacak Allah yardimcimiz olsun😩😩😩😩😩

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaccc27 -- 2 Eylül 2015; 16:16:54 >

• maverickhunt M kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdiklarinizi duymustum su orucunu 3 gun bunu yapipda baya iyi olanlar olmus bu gaps diyeti butun alerji hastaliklari icin gecerli degilmi diyorumki buna uysak nasil olur ne yapariz aklim karisti iyice

• herkese geçmiş olsun,benim size tavsiyem mutlaka ama mutlaka oksijen'i bol deniz olan bir yerlerde bir kaç ay kalmanız bu imkanı kendinize yaratmaya bakın.ben giresun-görele köyündenim yıllardır gitmiyordum.bir hastalık vesilesiyle gitmek hasıl oldu sonuç gayet olumlu oldu benim için istanbul'da yaşadıklarımı hatırladıkça yeniden doğmuş gibi hissettim kendimi.tüm semptomlar %90 oranında iyileşme gösterdi.kaldıki basur(hemeroid)bile kaybolma noktasına geldi.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1-nefes darlığı pek hissetmedim bol oksijen olduğu için sanırım
    2-geniz akıntısı sadece yemek sonrası biraz ve gün içerisinde istanbul'da yaşadığımın %10'u kadar bile yoktu
    en çok bu rahatlattı beni
    3-burnuma periyodik olarak deniz suyu çektim inanılmaz etkili oldu tuz oranı mükemmel kesinlikle yanma falan olmuyor ne varsa akıtıyor.buraya getirip litre hesabı satsam mı diye düşünmeden edemiyorum.
    4-musluktan akan su bile istanbul'un damacana suyundan temiz lakin ben genellikle köyde dağdan gelen suyu kullandım tadı damağımda insanlar arabasıyla gelip doldurup doldurup gidiyor varın tadını siz düşünün resmen bal
    5-kötü tarafı pideleri mideye indirdim ne yerseniz yarıyor çok kilo aldım.
    yaşadıklarım bundan ibaret herkese tekrar geçmiş olsun.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.