Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.139
Cevap
90
Favori
582.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bakın bu linkte de art arda en az 3yıl devam edilmesi gerekmektedir diyor.
  • Otrivine ile başladım fakat şu an
    Nazoster
    zaditen
    ve
    rupafin kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: b1oodi

quote:

Orijinalden alıntı: numberone2000

quote:

quote:

Aşı olan arkadaşlara söylüyorum aşı tedavisini kesinlikle bırakmayın. Ben 4. yılda faydasına görmeye başladım. Sonrasındada Say ilaç sanayi bir türlü yurt dışından aşıları temin edemedi ve benim tedavi yalan oldu. Bu kadar dandik firma görmedim. Say ilaçtan alanlara Allah sabır versin. Aramaktan sıkılmıştım artık.

Bende o firmadan alıyorum ilacı, yani bana dr. öyle söylemişti eğer hala düzelme olmuyorsa aşıya devam etmeye gerek yok demişti.

Kesinlikle düzelsede düzelmesede 5 yıllık tedavi süreci bırakılmaz. Hiç belli olmaz son zamanda dahi tedavinin sonuç verdiği oluyor. Siz doktoru dinlemeyin bence yarın bırakmayın.

Anladım. Ben aşıyı eczanede 3 TL ye oluyorum. Doktor biraz aç gözlü kendisi yaparsa 30 tl alıyor bir aşı yapmaya. 06 CC oluyorum. Haziranda son aşıyı olucam.

Yine doktora gidip 200 TL deri testi, 200 TL de muayene parası toplam 400 tl vermem gerekiyor. Acaba o doktora gitmeden ilacı alıp aynı dozlarda ben mi devam etsem yada bir hastaneye mi gitsem? nednese bu doktoru hiç gözüm tutmuyor

Ben fakültede oldum aşıları. Bence özele bulaşmayın. Bir hastaneye gidin takibe ordan devam edin. Kendi başınıza yapmanız çok uygun olmayabilir. Bazı durumlarda testlere göre aşıların dozunu azaltıp yükseltiyorlar çünki.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aşı olan arkadaşlara söylüyorum aşı tedavisini kesinlikle bırakmayın. Ben 4. yılda faydasına görmeye başladım. Sonrasındada Say ilaç sanayi bir türlü yurt dışından aşıları temin edemedi ve benim tedavi yalan oldu. Bu kadar dandik firma görmedim. Say ilaçtan alanlara Allah sabır versin. Aramaktan sıkılmıştım artık.

Bende o firmadan alıyorum ilacı, yani bana dr. öyle söylemişti eğer hala düzelme olmuyorsa aşıya devam etmeye gerek yok demişti.

Kesinlikle düzelsede düzelmesede 5 yıllık tedavi süreci bırakılmaz. Hiç belli olmaz son zamanda dahi tedavinin sonuç verdiği oluyor. Siz doktoru dinlemeyin bence yarın bırakmayın.

Anladım. Ben aşıyı eczanede 3 TL ye oluyorum. Doktor biraz aç gözlü kendisi yaparsa 30 tl alıyor bir aşı yapmaya. 06 CC oluyorum. Haziranda son aşıyı olucam.

Yine doktora gidip 200 TL deri testi, 200 TL de muayene parası toplam 400 tl vermem gerekiyor. Acaba o doktora gitmeden ilacı alıp aynı dozlarda ben mi devam etsem yada bir hastaneye mi gitsem? nednese bu doktoru hiç gözüm tutmuyor

Ben fakültede oldum aşıları. Bence özele bulaşmayın. Bir hastaneye gidin takibe ordan devam edin. Kendi başınıza yapmanız çok uygun olmayabilir. Bazı durumlarda testlere göre aşıların dozunu azaltıp yükseltiyorlar çünki.

Hangi fakülte acaba? İstanbul mu?

• b1oodi B kullanıcısına yanıt
    Bursa Tıp...
  • BU YAZIMDA BAŞIMDAN GEÇENLERİ ANLATTIM TECRÜBELİ ABİLERİM VE ABLALARIMDAN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
    Geçen sene 15 tatile doğru boğaz ağrısı çekmeye başladım.Sağlık ocağına gittim.Antibiyotik yazdı.Ağrı geçmek bilmiyordu.Her sabah kalktığımda da boğazımda ağrı ve geniz akıntısı oluyordu.Sonra kulak iltahabı olduğum zamanlarda gittiğim KBB dokturuna gittim.Muayene etti.Burnumun tıkandığını burnumdan nefes almadığımdan dolayı ağzımdan nefes aldığımı ve bu yüzden boğazımın ağrıdığını söyledi.
    Yazdığı ilaçlar;
    -Momecon(Burun spreyi)
    -Crebros

Boğaz ağrım %40 oranında azaldı ama yinede ağrı vardı.Ağrı yutkununca oluyordu.Tekrar gittim.Bu sefer;
    -CEMPES ile nazosfer sprey ve boğaz spreyi verdi.Tekrar gittiğimde DİPROSAN İĞNE vuruldum.Bu iğnenin iyi geleceğini söyledi bende tamam dedim. Yan etki yaptı,Vucütta kırmızı noktalar kaşınma fenistil jel sürdüm biraz daha rahatlattı 3-4 gün sonra Allah'a şükürler olsun ki geçti kendime zor geldim ve boğaz ağrım ve geniz akıntımda değişiklik olmadı.
    Yazında bu tarz ilaçlarla ve spreyle geçti

Eylülün başlarında doktora kulak tıkanıklığı ve boğaz ağrısı için gittim.
    -Rupafin momecon burun spreyi ve ismini hatırlayamadığım bir ilaç yazdı.
    Sonra yine aynı doktora gittim 15 tatil civarları.

Bana;
    -MACROL VE MOMECON burun spreyi yazdı.Bu ilaçları kullanırken burnum akıyordu sarımtırak bir salgı(sümük).İlaç bittikten sonra tekrar doktora gittiğimde artık ilaç kullan kullan nereye kadar dedim niye boğaz ağrım iyileşmiyor? dedim.Bu sefer antibiyotik tarzı ilaçlar yazmayacağım dedi.

-Burun pompası(SİNOL) -Momecon-Aircomb(hap)-DİPROSAN iğne-İlladin burun spreyi(Bunu sadece 1 hafta kullan ve bırak dedi)
    Bunları yazınca dedim diprosan iğne var bende etki göstermiyor ve çok yan etki yapıyor vurulmayayım. O da vurul dedi tedavi için lazım ben de bir bildiği vardır dedim ve vuruldum...
    -VURULMAZ OLAYDIM.Bel ve Sırt kaslarım acayip şekilde zayıfladığı için müthiş bir sırt ağrısı. Vücutta kırmızı noktalar ve kaşınma.Boğaz ağrım ve geniz akıntımda bir değişiklik olmadan devam ediyordu

Sonra bir tanıdığımızın tavsiyesi ile başka bir KBB dokturna gittim.Kamerayla burnumu inceledi.
    -Burnun çok kuru.
    -Konkalar biraz büyük dedi.Geniz eti yok.Burunda çok hafif bir eğrilik ve çok az bir faranjit var dedi.Sigara içiyormusun dedi?Ben de hayır dedim.Sende alerjik rinit var dedi.
    -Desmont ve nazonex burun spreyi yazdı.Gece yatmadan önce bir şeyler yeme ve içme.Sigara dumanından uzak dur dedi.

Ağrı yine devam ediyordu ve geniz akıntım vardı.Bu arada sinüzit olabileceğimi düşündüm ve sinüs tomografisi çektirdim.Sonuç doktor sinüzit yok gibi bir şey dedi.
    -Desmont en az 3ay-Nazonex en az 6 ay dedi.

Şuan burun pompası(SİNOL) kullanıp burnumu açmaya çalışıyorum ve nasonex burun spreyi kullanıyorum.Ve hala boğaz ağrım ve geniz akıntım devam ediyor.
    NOT:Forumdaki arkadaşlar çörek otu geniz akıntısı iyi geliyor demişler,bende yemeye başladım inşallah iyi gelir.

Yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim
    Yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum.
    ALLAH HEPİMİZE ACİL ŞİFALAR VERSİN.

• alerji ilaclari desmont aerius vs. tedavi etmez sadece aldığınızda rahatlatır.kalici yan etkilerinden bahsediliyor o yuzden kutu kutu desmont cope attim.bu ilacların kalıcı yan etkileri hakkinda bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim.cunku cogu kisinin haberi yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alerjik riniti olan arkadaşlar kendinize çok dikkat edin olabildiğince düzenli hayat yaşamaya bakın ilerki yaşlarda astıma çevirme olasılığı çok yüksek bu illetin
  • arkadaslar tere bitkisini bir deneyin derim.bana sanki iyi geldi gibi.kardesime de onermistim o da fayda gordugunu soyledi.kullanimina gelince normal yiyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmmünoterapiye başlayın vakit kaybetmeden. Semptomatik tedavi bir yere kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mèrt

İmmünoterapiye başlayın vakit kaybetmeden. Semptomatik tedavi bir yere kadar.

İmmünoterapiye başlaladım 1,5 yıl oldu daha hiç bir faydasını görmedim.
  • inceuclusarj kullanıcısına yanıt
    yabancı forumlarda 10-15-20+ yıldır antihistamine kullananlar var ciddi bir yan etki görmeden. siz ne tür yan etkilerden bahsediyorsunuz acaba ?

bu arada alerji sezonu çok fena açıldı bu sene yine 1.5ay önceden antihistaminlere başlamam rağmen baya etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONQUER. -- 17 Mayıs 2015; 17:23:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CONQUER.

yabancı forumlarda 10-15-20+ yıldır antihistamine kullananlar var ciddi bir yan etki görmeden. siz ne tür yan etkilerden bahsediyorsunuz acaba ?

bu arada alerji sezonu çok fena açıldı bu sene yine 1.5ay önceden antihistaminlere başlamam rağmen baya etkiliyor.

Şanslısınız sizin için sezon yeni açılmış :)

Biz yıl boyu çekitoruz bu illeti. Lanet olası mite alerjisi yüzünden. Şuan atak geçiriyorum resmen bu gün 67 kere hapşurdum sayıyorum :) 17 tanede selpak kullandım.

Biliyorum çok daha kötü hastalıklar var. Allah herkesin şifasını versin.. ama bazen bu illet öyle bir hayatımdan bezdiriyorki beni, isyan ediyorum resmen :(
    Şimdi yönlendirme gibi olmasın ama aklınızın bir köşesinde bulunsun... o hapşuruk atakları bende de vardı. günde 100, 4lü kombo halinde hapşuruyordum. 10'a yakın doktorun ısrarı üstüne zararını bile bile oral + enjeksiyon kortizon tedavisi gördüm.
    Allaha şükür yan etkilerini minimize edebilme adına önlemler almıştım, görünürde bir zararı olmadı. hapşuruk tamamen kesildi, normal insanlar gibi çok tozlu vs. ortama ya da karabiber vs. etkenler oldu mu normal olarak hapşurur hale geldim.

Ancak kışın azan yer yer nefesimi tıkayan, yazın kaybolmaya yüz tutan ( su sıralar acayip rahatım ) lanet olasıca bir geniz akıntım ve koku alamama durumum var. Onu halledemedik. Ama hapşuruğun tedavi olduğunu söyleyebilirim.

Yine hayatımı ıstırap seviyesinden konforsuzluk seviyesine çıkartmamı sağlayan bir arkadaş da spor oldu. Herhangi bir destek ve kimyasal olmaksızın vücut geliştirme yapıyorum. Nefesim açıldı, astım ataklarına benzeyen atakları artık ufak bir boğaz temizlemesi ile atlatıyorum. Kardiyo kışın pek mümkün olmuyor ama yazın sıkıntı yok. Spor çok önemli arkadaşlar, vücut direncini arttırmamız lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: murathan11

Şimdi yönlendirme gibi olmasın ama aklınızın bir köşesinde bulunsun... o hapşuruk atakları bende de vardı. günde 100, 4lü kombo halinde hapşuruyordum. 10'a yakın doktorun ısrarı üstüne zararını bile bile oral + enjeksiyon kortizon tedavisi gördüm.
    Allaha şükür yan etkilerini minimize edebilme adına önlemler almıştım, görünürde bir zararı olmadı. hapşuruk tamamen kesildi, normal insanlar gibi çok tozlu vs. ortama ya da karabiber vs. etkenler oldu mu normal olarak hapşurur hale geldim.

Ancak kışın azan yer yer nefesimi tıkayan, yazın kaybolmaya yüz tutan ( su sıralar acayip rahatım ) lanet olasıca bir geniz akıntım ve koku alamama durumum var. Onu halledemedik. Ama hapşuruğun tedavi olduğunu söyleyebilirim.

Yine hayatımı ıstırap seviyesinden konforsuzluk seviyesine çıkartmamı sağlayan bir arkadaş da spor oldu. Herhangi bir destek ve kimyasal olmaksızın vücut geliştirme yapıyorum. Nefesim açıldı, astım ataklarına benzeyen atakları artık ufak bir boğaz temizlemesi ile atlatıyorum. Kardiyo kışın pek mümkün olmuyor ama yazın sıkıntı yok. Spor çok önemli arkadaşlar, vücut direncini arttırmamız lazım.

Aynen katılıyorum,

Bende 5-6 yıldır haftanın 3 günü ağırlık idmanı, diğer 3 günü ise streat workout + kardiyo olarak çalışıyorum. pazar günüde 7km koşuyorum, eğer ki bunları yapmasaydım kesin astım olurdum. Kışın kardiyo yaparken antrenman şiddetli olursa öksürük krizlerine giriyorum, ama onuda ağzımı tülbent ile bağlayarak minimize ediyorum.

En büyük sıkıntım, koku ve tat alamamak ve burun tıkanklığı, fixdual kullandığım zaman ertesi günü acayip koku alıyorum. Mübala etmiyorum kedi pisliğinin kokusunu bile alsam koku alabildiğim için hoşuma gidiyor ve şükür ediyorum.

Koku alamamak çok tehlikeli aslında, düşünsenize evde doğalgaz kaçağı var, yada yangın duman vs. ve siz duyamıyorsunuz.

Doğalgaz kaçağı bir dedektöre bakar, ben kokmuş yemeği yiyip zehirlenmekten korkuyorum. :)

Omega3 içeren haplardan spora takviye olsun diye bir ara içiyordum, o da acayip koku almamı sağlıyor ama işte akıntıdan nefes tıkanıyor, o yüzden böyle idare ediyorum :( Bakalım borçlarım var onları kapatıp ameliyat olacağım sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CONQUER.

vhocam vucutta kalıci hasarlara neden oldigu soyleniyor.desmont un yan etkilerinde akil bulanikligi zihin karisikligi yaziyor ki evet bu yan etkileri kullanım sırasında yapıyor.daha onceki entrylerde kalıcı hasarlara neden olabilecegi konusunda yazılar var

Antihistamine, kortikosteroid vs. amacı yanlış çalışan bağışıklık sistemini baskılamak... dolayısıyla kalıcı bir hasarınız zaten var. O anlamda İlaç fobisi yaratmaya bence gerek yok.
  • amacım fobi olusturmak degil.belli baslı zararları oldugunu bildigim icun insanları bilinclendirmek.alerji kalıcı degildir alternatif yontemlerle iyilesen bircok insan var.benim bu forumdakilere tavsiyem her sabah yogurt suyu icmeleri veya dogal yogurt yemeleri.alerjileri varsa bagırsak florasını duzeltmek cok onemli.abur cubyrdan kesinlikle uzak durulmalıve alerjik astımları varsa saracoglununkeciboynuzu suyu tarifini kullanmaları.antihistaminler kalıcı tedavi degil.gecici rahatlama saglıyor.isteyen kullanabilir herkesin hayatìna kimse karısamaz :D
    ayrıca daha once bu konuda paylasılan yogurt,zerdecal vs. içeren karışımı şiddetle tavsiye ederim

@murathan11

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceuclusarj -- 20 Mayıs 2015; 21:43:27 >
    tavsiyeleriniz için teşekkürler, zaten yoğurdu çok severim.

Antihistamineler konusunda tedavi ile ilgili bir iddiam olmadı, baskılayıcı olduklarını söyledim, orada bir yanlış anlaşılma var.

Bağışıklık sisteminin yanlış ya da aşırı çalışması kaynaklı hastalıkların tedavisi şu an için yok, sadece baskılayabiliyorsunuz.

bizimki hayat kalitesini ciddi etkileyen bir rahatsızlık , ama terminal yani ölümcül etkileri yok. Allaha şükür küçük bir arıza.

Alerjilerin bazı hastalarda zaman geçtiği doğru ama bu "alternatif" yöntemlerin etki etmesi değil, nasıl bir sebep yokken ortaya çıkıyorsa aynı şekilde yok olabiliyor, ama azınlık için geçerli. Nasıl alerji olarak başlayıp astıma ilerleyebiliyorsa aynı şekilde gerileyebiliyor. Sebepler tahmin edilebiliyor ama kesin bir bilgi yok. hiçbir ciddi doktorun kesin tedavi sözü verememesinin sebebi bu.

Tıp bağışıklık temelli hastalıklarla büyük mücadele veriyor, ileride hepsi tarihe karışacak şüphe yok ama o sırada insanoğlu bunları ne yazık ki çekmek zorunda.

Aids ilk keşfedildiğinde ölümcül hastalıkken, artık o kategoride değil, ilk başlarda 30-35 hap içerken günümüzde yanılmıyorsam günde 4-5 hapla hayatınızı sağlıklı bir insan gibi sürdürebiliyorsunuz.

benzer şekilde bir bağışıklık sistemi hastalığı olan als, bugün hala ölümcül kategoride, kendi bağışıklık sisteminiz kendi sinir sisteminize saldırıyor ve solunumu durdurana kadar, yani tamamen tahrip edene kadar durmuyor, ms yine aynı şekilde...

Yani demem o ki biz biraz kobay olarak kullanılacağız, olması gereken bu, zalimce gelebilir, ama insanlık böyle gelişiyor ne yazık ki...

ben mesela bana yarayan damlayı yaklaşık 10 farklı damla denedikten sonra buldum. Aynı şekilde antihistaminelerden de çok kullandım, daha işe yarayanına denk gelemedim.

Allah hepimize şifa versin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.