Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.132
Cevap
90
Favori
580.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-CC07A6798

Yıllardır bu hastalıktan müzdarip denemediği ilaç kalmayan birisi olarak çözümü buldum. Karasal iklimi olan bir yerde yaşamak. 2 senedir iç anadoludayım daha önce 3 ay süren çok ağır seyreden şikayetlerim 3 5 güne düştü çok daha hafifi seyrediyor. O 3 5 gün de ilacımı kullanıyorum rahatlatıyor.
    Sanırım böyle bir şey var.Kapadokya bölgesinde bulunduğum zaman bir kez olsun alerji sorunu yaşamamıştım.Hatta istanbul dışına çıktığım zaman şikayetlerim azalmaya başlıyor.Sanırım bunun sebebi İstanbul içinde kavak ağacı, ıhlamur ağacı sayısından kaynaklanıyor.Onlara şiddetli alerjim var.
  • Bende 2007 yılında başladı ilk olarak burunda ve yumuşak damakta kaşıntı hapşurma akıntı burun tıkanıklığı şeklinde 10 15 gün sürmüştür. ilaç kullanmamıştım ama sonraki yıllar şikayetlerim çok daha şiddetlendi ve 2 seneye kadar neredeyse ocak sonundan mayıs ortalarına kadar sürmeye başladı. Sonradan göz kaşıntısı eklendi en ağırı bu bence. Denemediğin damla kalmadı. Antihistaminik montelukast sodyum tarzı ilaçlar kullandım. Bitkisel tedaviler denedim. Prednol alıyordum en son ama nafile sadece prednolden biraz fayda görüyordum. Aşı hariç her tedaviyi denedim diyebilirim 2 senedir karasal iklimi olan bir yerde yaşıyorum burada çiçek böcek var ama şikayetlerim 3 5 gün sürüyor ve çok çok hafif geçiyor. Aynı şikayetleri yaşayan adanalı bir arkadaşla aynı yerdeyiz o da ilk yılında çok çok rahat. Sorusu olan varsa alıntılasın yardımcı olmaya çalışırım. Kendimde sağlıkçıyım işin uzmanı değilim ama bu konuda deneyimlerim az değil. Bir arkadaşın bahar yaklaşırken şikayetler başlamadan celestone tedavi programı vardı. Fayda görüldüğünü söylüyordu. Celestone steroid oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar sürekli boğazım ağrıyo geniz akıntısı var kronik farenjitim var alerjim geçmeden bu hastalıktan kurtulma şansım yokmu
  • ecztolga kullanıcısına yanıt
    Hocam bu iğneyi yılda bir kere vurulmanın zararları nedir acaba? Antihistaminikler fayda etmiyor çünkü..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an 19 yaşındayım ve 7-8 yaşlarından beri her yıl bahar ve yaz aylarında burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve bitmek bilmeyen hapşurmalarla boğuşuyorum. hastalığın sürdüğü dönemlerde 10 sene eskişehirde 1 sene kütahyada ve bir senedir de ankarada bulundum. kütahya biraz ege bölgesine kaysa da hepsinde bu sıkıntıları yaşadım. karasal iklim de fayda olmayabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba reçeteyle satılan sinüzit ile bağlı geniz akıntısı derdine deva mucize tablet ilaç olan sudafed 60 mg kullanan varmi.

• Malibu21 M kullanıcısına yanıt
    Sudafed 60mg pseudoefedrin içerir uzun vadede kullanımı önerilmez . Bazı kimselerde kalp çarpıntısı yapma riski yüksektir. Kesinlikle dr unuza danışmadan hiç bir ilacı tavsiye üzerine kullanmaya başlamayın. ( bir eczacı tavsiyesi.)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yılda 1 defa kortizon hiç bir zarar vermez. Hatta allerjinizin dayanılmaz hal aldığı zamanlarda hastane acillerinde vurdurabilirsiniz.

• ecztolga kullanıcısına yanıt
    Mite/toz alerjisine bağlı geniz akıntısınada etki eder mi? Etkisi ne kadar sürüyor?

• 77Ahmet77 kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi Kortizon ani allerji ataklarında hızlı etki için kullanılır etkisi max 1 gün sürer genede en etkili ilaç allerji hapları.ben son 2-3 senedir montelukast+levosetrizin veya montelukast+desloratadin kombine haplardan kullanıyorum.

• Arkadaşlar merhaba,

Bende bu hastalıktan muzdaripim. Yaklaşık 7 senedir. Benim hikayem şöyle;

6-7 sene önce bir anda çok fazla öksürmeye başladım. Burun deliklerimden biri sürekli tıkalı diğeri %60 tıkalı oluyordu. 9-10 tane hastaneye gittim. Ciğer filmi çekildim, kan tahlili için kan verdim. Her doktor kan tahlili istemişti. Hiçbir şey çıkmamıştı. Sorunun psikolojik olduğunu söylüyorlardı. En son bir doktor ameliyat olursam düzeleceğini söyledi ve beni ikna etti. Burun kemiğimi törpüleyeceklerdi. 30-40 dakikalık bir ameliyat oldum. Tabii sonrasında düzelmedi. Yutkunurken sürekli balgam yutuyormuş hissi oluyordu. Bu olaylar süregelirken, 4 sene sonra Ankara'ya gittim. 6 ay kadar orada kaldım. O süre zarfında, ilk ay sürekli burnum aktı sonrasında acayip rahat hissettim. Bu arada İzmir'de yaşıyorum. Ameliyat olduğum sıralar her doktor farklı bir hap verdi, hepsini kullandım. İklimden dolayı olabileceği aklıma geldi. Şu an burnum çok tıkalı değil ama boğazım tıkalı. Nefes almada zorluk oluyor. Sürekli esniyorum. Çok fazla doktora gittim zamanında. Artık doktorların çözebileceğini düşünmüyorum. Devlet hastaneleri yeterli olmasada tanı koyuyor, geniz akıntısı diye ilaç verip gönderiyor. Özel hastaneler ameliyat olman gerek diyor. Şu an özellikle boğazım tıkanıyor. Nefes almada güçlük çekiyorum. Alerji testi yaptırdım. Kolumuza 1 damla damlatıp, jilet gibi keskin birşey ile kestikleri test. 16 maddeden 1 tanesine alerjim çıktı. Önemsemediler pek, sanırım alerjilik bir olay değil gerçekten.

Bu durumu yaşamış ve çözüme ulaşmış arkadaşlar varsa eğer, çözümü yazabilirlerse çok sevinirim. Böyle bir konudan haberim olduğu için çok mutlu oldum. Umarım kalıcı olarak bir çözüm bulabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CC07A6798

Yıllardır bu hastalıktan müzdarip denemediği ilaç kalmayan birisi olarak çözümü buldum. Karasal iklimi olan bir yerde yaşamak. 2 senedir iç anadoludayım daha önce 3 ay süren çok ağır seyreden şikayetlerim 3 5 güne düştü çok daha hafifi seyrediyor. O 3 5 gün de ilacımı kullanıyorum rahatlatıyor.
    hanım gaziantepli. senede 1, yaz aylarında oraya gidiyoruz. ne hapşuruk var ne burun/geniz akıntısı.
    Zaten nemsiz kuru bir havası var antebin. istanbula dönüşte başlıyoruz hapşuruklar akıntılar
  • 16 yıldır saman nezlesi ile (alerjik rinit) mücadele ediyorum geçen ay burun spreyi aldım 1 aydır hiç bir şeyim yok.Sanki tamamen iyileştim gibi tabi yatmadan önce alerji haplarını da kullanmayı ihmal etmiyorum.Burun spreyini gece ve sabah 1 fıs olmak üzere kullanıyorum.Meğerse bunca sene boşuna uğraşmışım bir tane burun spreyi beni bu illetten kurtardı.O kadar aşı tedavisi oldum bunun kadar faydasını görmedim.1 aydır alerji hastası olduğuma dair hiçbir şey kalmadı.Dışarıda uzun süre de zaman geçirsem etkilenmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: comm

16 yıldır saman nezlesi ile (alerjik rinit) mücadele ediyorum geçen ay burun spreyi aldım 1 aydır hiç bir şeyim yok.Sanki tamamen iyileştim gibi tabi yatmadan önce alerji haplarını da kullanmayı ihmal etmiyorum.Burun spreyini gece ve sabah 1 fıs olmak üzere kullanıyorum.Meğerse bunca sene boşuna uğraşmışım bir tane burun spreyi beni bu illetten kurtardı.O kadar aşı tedavisi oldum bunun kadar faydasını görmedim.1 aydır alerji hastası olduğuma dair hiçbir şey kalmadı.Dışarıda uzun süre de zaman geçirsem etkilenmiyorum.
    Geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah
    Hangi marka burun spreyi aldınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Malibu21

Geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah
    Hangi marka burun spreyi aldınız.

Alıntıları Göster
    Sağol.Nazofix.
  • quote:

Orijinalden alıntı: comm

Sağol.Nazofix.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim

• comm kullanıcısına yanıt
    Benim şikayetim ile benzermiydi yaşadıklarınız
    Yemek sırasında ,sonrasında ,gün içinde burnum devamlı akar,rahatsız eder beni,ilaç olarak aeirus kullandım ,fayda görmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Benim şikayetim ile benzermiydi yaşadıklarınız
    Yemek sırasında ,sonrasında ,gün içinde burnum devamlı akar,rahatsız eder beni,ilaç olarak aeirus kullandım ,fayda görmedim
    Aynısı burun akması, devamlı hapşırık krizi, boğaz kaşıntısı oluyordu.Örneğin geceden hapları içiyorum gündüz bir şey yok.Akşam ilacın etkisi bitince akşam 7 gibi alerji başlıyor burun akması, hapşırık krizi filan yatana kadar devam ediyor saatlerce.Benim denemediğim ilaç kalmadı bence en iyisi Levmont.Ancak pahalı diye hafta sonu da Allegra kullanıyorum.Hafta içi çalıştığım için dışarıda olabiliyorum Levmont daha iyi etki ediyor.Tek kötü tarafı çok uyku yapıyor gece yatarken içmeme rağmen.Kullandığımız ilaç burun spreyi ile daha uyumlu oluyor.Çünkü sonuçta bizim hastalık soluduğumuz havadaki polenlerden kaynaklı.Burun ne kadar az zarar görürse o kadar iyi oluyorsun.Burun spreyi de onu engelliyor olsa gerek.Bende 1 aydır hiçbir şey yok sanki hastalık tamamen bitmiş gibi geliyor aynı.1 aydır burun akıntısı hapşırık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comm -- 28 Haziran 2019; 21:9:20 >

• comm kullanıcısına yanıt
    Hapşırık ve boğaz kaşıntısı bende yok, spreyi gene bir deneyeceğim teşekkürler

• Arkadaşlar,

Alerji için kullanılan tablet ve spreylerin bir çoğunda yan etki olarak göz tansiyonunu yükseltmesi görülür.

Bunların uzun vadeli kullanımı kalıcı göz tansiyonuna(glokom) sebep olabilir.

Lütfen bilinçli olarak kullanalım. Uzun süreli kullanmaktan kaçınalım.

Geçtiğimiz zamanlarda çok kişi tarafından dile getirildi:
    Bu işin çözümü düzgün ve sağlıklı beslenmedir.

Yoksa her gün abur cubur yiyerek, kola vs içerek zaten hastalığa davetiye çıkarıyorsunuz.
    O yüzden kutu kutu hap yutsanız ne çare.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.