Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.134
Cevap
90
Favori
581.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yıldırımorduları

elma sirkesini kullanmaya basladığımdan bugüne rahatım
    cay bardağı dolu suya 2 damla yeterli fazlası beyni zonklatıyor
    buruna cekin temizlesin

kulaklara direk döküyorum elma sirkesini bekletiyorum 20sn

tavsiye ederim
    Merhaba hocam,kulaklara direk döküyorum derken?
  • Franklyynin yazdıklarına katılıyorum.
    Franklyynin yazdıklarına bir miktar ters düşşe de önemli bir kanal buldum.
    Örneğin bu kanalda kız, yumurta, süt ürünleri ve gluten tüketilmeyecek diyor.
    Kereviz suyu ile karaciğer detoksu yapıyor. Ve hastalığı yenmiş. Mutlaka videoları izleyin. Kereviz suyu diyip geçmeyin.

Ayrıca Prof.Dr Ahmet AYDIN'ın taş devri diyeti listesine de göz atın.
    Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.http://www.beslenmebulteni.com/saglikli-beslenmenin-temel-ilkeleri/

Bu videoyu da mutlaka izleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyLordTR -- 18 Şubat 2019; 15:8:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fss1453

Merhaba hocam,kulaklara direk döküyorum derken?

Alıntıları Göster
    kulaklarım tıkanınca yada asırı içi kaşınıca

9- 10 damla saf elma sirkesi susuz olarak

kulak doluyor taşıyor zaten ve öylece bekle 30 saniye kadar

sonra ters dön aksın hepsi
  • aerius+avamys sorunu çozecektir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar geçmiş olsun bende de şiddetli,şeffaf geniz akıntısı ve kaburganın özellikle orta direğinde(sternum) hafif bastırdığımda ağrı var yaklaşık 6-7 aydır, özellikle sigara içtikten sonra artıyor,allerset,mondes gibi alerji haplarını kullandım fakat hiç işe yaramadı sadece n-cort adlı sprey azaltıyor şikayetlerimi, hapşuruk,öksürük yok.Benle aynı şikayeti paylaşan arkadaşlar ne durumdalar bulabildiniz mi çözüm?
  • Kardeş rinit ne durumda? tamamen bitti sanırım. Bu sürecin başlarında kilo vermiş olman lazım, sonuçta karbonhidrat alımını durdurmuş durumdasın. Yazdıklarını okudum, aslında işin özü leaky gut sendromuna dayanıyor. Bende yazdıklarından sonra iyice okuyorum araştırıyorum makaleler filan. Mesele leaky gut ve karaciğer detoksuna çıkıyor. Yazdıkların doğru. Ancak hiç ekmek, pirinç, baklagil vs yememek kilo problemi yarattı mı sende ?
  • pemaxs P kullanıcısına yanıt
    Bu kortizon iğnesidir ve bütün allerjik durumlarda atak önleyici olarak kullanılır. AMA SAKIN DR Önermeden kafanıza göre alıp kullanmayın ve de lütfen birbirinize konunun uzmanına danışmadan ilaç vb bitkisel şeyler önermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecztolga -- 27 Şubat 2019; 18:19:34 >
  • Arkadaşlar aşırı geniz akıntısı var bu geniz akıntısı yüzünden farenjit oluyorum boğazım ağrıyo sürekli bunun çözümü nedir alerjim hafiflerse boğaz ağrımda hafiflermi otomatik olarak sinüs rinse kullanmayı düşünüyorum geniz akıntısını kesermi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aerius yerine ne kullanabilirim ? gün içi rezil hissediyorum bas agrısı uyku uyusukluk vs kullanmayıp alerjiye katlansam daha iyi...
  • Alerjin var mı onu öğrenmelisin. Reflüde bir geniz akıntısı nedeni olabilir.
    Deneme amacıyla sigara, kahve,çay,çikolata(özellikle bitter), süt ürünleri ve paketli gıdaları(hepsi) bir hafta süreyle tüketme. Geniz akıntında değişiklik oluyor mu izle.

Sık Farenjit olma sebebin, burun yollarında bir tıkanıklık olması nedeniyle olabilir. KBB uzmanına görün polip, konka hipertrofisi vb bir durum olabilir. Eğer allerjik kökenli bir burun sıkıntın var ise, uykunda ağızdan nefes alıyorsun dolayısıyla burundan filtre edilmeyen hava direkt boğazından akciğerlere ulaşır. İlk geçtiği yerde boğaz. Mikroplarla savaşacak bir mekanizma olmadığı için sık farenjit oluyorsun. Muhtemelen sabahlarıda, ağrı sonrası birikmiş bir miktar akıntıyı balgam olarak çıkarıyorsundur. Aynı şeyleri bende yaşıyordum. Beslenmemi ve yatak kılıflarımı değiştirdim. Daha iyiyim. Sabahları ağrı olunca, adaçayı gargarası yap. Gayet basit lipton gibi.

• CONQUER. kullanıcısına yanıt
    doktoruna bana en son nesil non-sedatif antihistaminik yazım hocam de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyLordTR

Alerjin var mı onu öğrenmelisin. Reflüde bir geniz akıntısı nedeni olabilir.
    Deneme amacıyla sigara, kahve,çay,çikolata(özellikle bitter), süt ürünleri ve paketli gıdaları(hepsi) bir hafta süreyle tüketme. Geniz akıntında değişiklik oluyor mu izle.

Sık Farenjit olma sebebin, burun yollarında bir tıkanıklık olması nedeniyle olabilir. KBB uzmanına görün polip, konka hipertrofisi vb bir durum olabilir. Eğer allerjik kökenli bir burun sıkıntın var ise, uykunda ağızdan nefes alıyorsun dolayısıyla burundan filtre edilmeyen hava direkt boğazından akciğerlere ulaşır. İlk geçtiği yerde boğaz. Mikroplarla savaşacak bir mekanizma olmadığı için sık farenjit oluyorsun. Muhtemelen sabahlarıda, ağrı sonrası birikmiş bir miktar akıntıyı balgam olarak çıkarıyorsundur. Aynı şeyleri bende yaşıyordum. Beslenmemi ve yatak kılıflarımı değiştirdim. Daha iyiyim. Sabahları ağrı olunca, adaçayı gargarası yap. Gayet basit lipton gibi.
    Hocam burun alerjim var sürekli kaşınıyo çünkü dışarı çıktığım günlerde daha fazla oluyo reflü yok yukarıya bişey gelmiyo bi dönem alerjim azalmıştı tedavi olmuştum boğazım ağrımıyodu şuan kronik farenjitim var bağışıklık güçlendirirek üstesinden gelmeye çalışıcam

• ikisi aynı şeymi bilemem ama hapsuruk falan gene iyi

geniz akıntısı asıl buyuk sıkıntı olan

çunku o akıntılar maalesef aşağılara aktıkça sorun olur

kimi insanlarda tam tersini söyluyor

yani aslında olay tamamen mide-bağırsak olayı deniyor

hangisi doğru ne ne nedir karışık bir konu

ama geniz akıntısı çok basit gibi görünen ama buyuk problemlere yol açabilen birşey

açıkcası bunları çekenler bilir bilmiyorum ama fikirlerim bu yönde

Edit:Konuyu baştan sona kadar okudum
    1.İlaçlar geçici çözüm ve yan etkilere sahip arasıra sıkışınca kullanmakta gerekiyor
    2.Doğal yöntemlerde bazı kişiler tere-çörekotu-kefir-elma sirkesinden fayda görmüş ama herkes değl
    3.Ev alerjisi olanlarda ev temizliği havalandırma gibi çözümler bazılarında işe yaramış
    4.Sağlıklı beslenenler yani şekersiz unsuz hazır gıdasız kolasız aburcubursuz D-omega vb

Sonuç olarak
    1.Öncelikle sağlıklı beslenme
    2.Gerekirse bazı d-omega-kuşburnu vb takviyeler
    3.Ev temizliği havalandırma
    4.En son çare ilaçlar

Fakat görünen oki doktorlar kısa surede etki amaçlı ilaç tedavisi veriyorlar
    Çunku diğerlerini uygulamak hem zor hemde etkisi birkaç ayı bulabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 2 Mayıs 2019; 13:38:58 >

• Alerjinin Nedenleri Nelerdir?
    Alerji, herhangi bir maddeye veya değişiklik yaşanan duruma vücudun reaksiyonudur. Vücutta oluşan normal olmayan bir durum olarak da görmekteyiz. Alerjik reaksiyonla birlikte vücutta kızarıklıklar oluşmaktadır. Derinin üzerinde oluşan kırmızılıklar, vücudunuzun çeşitli bölgelerinde çıkabilmekte hatta bazen alerjik reaksiyonunuz geçmesine rağmen izi kalmaktadır.
    Oku:
    Kripto Para, Yazılım, Akıllı Telefon ve Güncel Teknolojik Gelişmeler, Son Teknoloji Haberleri
    Alerjinin Nedenleri Nelerdir? | Sağlık
    https://www.teknokutu.com/alerjinin-nedenleri-nelerdir.html

• 2 Yıldır alerjik geniz akıntım var tecrübelerimi aktarayım, birçok doktora gittim önce bu kısmı anlatayım. KBB Uzmanı kronik sinüzittir diyerek tomografi istedi, sonucunda sinüslerim tertemiz çıktı ve ameliyat edersem BELKİ geçebilir(burun kemiğini inceltcekti) ya da alerji bölümüne gitmemi söyledi(internette ameliyat olduğu halde bir değişiklik olmadığını ve pişman olduklarını söyleyen kişilerin yorumlarını okuduğum için, ameliyatı kabul etmedim). Alerji uzmanı(Allerji ve İmmunoloji bölümü) testler yaptırdı(hem kan hem de deri) kan testi sonuçlarım normal, deri testi sonucunda ise mite alerjim çıktı. Daha öncesinde tüketmiş olduğum alerji haplarını sayınca şaşırdı ve en kuvvetlilerinden verdi(sanırım astım içinde kullanılabiliyor), bu haplar geniz akıntımı çok yapışkan bir hale çevirdi ve çıkarması çok zorlaştı yani dahada kötü bir hal aldı alerjim. Düzenli bir süre kullandım belki sonradan iyi sonuç verir diye ama bir fayda göremeyince bıraktım. Doktor alerjimin geçmediğini duyunca sanki verdiği ilaçları içmemişim gibi bir ithamda bulundu maalesef, ardından iğne tedavisi istedim ve aldığım yanıt "ilaçlar ile alerjiyi kontrol altına almadan mümkün değil" oldu. Artık doktorlardan bir umudum kalmayınca bitkisel çözüm arayışlarına girdim çünkü: Belki piyasada denemediğim alerji ilacı kalmamıştı artık(hepsini düzenli kullandım). Sinüs yıkama denedim burnu temizlemesinden başka bir fayda görmedim, yazın denizde yüzdüm sonuç yine aynıydı. Propolis, kefir, ananas vs. denedim bunlardan da belirgin bir fayda göremedim, bunlar bağışıklığı kuvvetlendirmek için, zaten ben sağlıklı besleniyordum böyle bir sorunum yoktu(sizde büyük fayda sağlayabilir ne kadar güçlü bağışıklık, o kadar alerjiye direnç). Lafı daha fazla uzatmadan şuan ne durumdayım? Çok daha iyiyim eskiye göre, tam olarak geçmesede hafif olarak bulunuyor. Peki şuanda ne kullanıyorum? Kortizonlu sprey(şuan Risonel: günde 1 kere her burun deliğine 2 fıs) + Nigefix(sabah akşam her burun deliğine 1 fıs) diye bir alerji spreyi(Kesinlikle bundan maddi hiçbir çıkarım yok reklam amaçlı söylemiyorum). Çörek otu yağını burnuna damlatıp fayda görenlerin olduğunu okumuştum internette, bu spreyde çörek otu yağı ve buna ek olarak nane ile okaliptus yağı içeriyor. Kısaca alerjiye karşı koymak için yapılmış bir sprey. Spreylerden en büyük fayda almanız için nasıl kullanmanız gerektiğinden bahsedeyim. Başınız hafif öne eğik vaziyette nefes almaya başladığınız anda spreyi sıkıyorsunuz ve alabildiğiniz kadar derince nefes alıyorsunuz(hızlı değil), nefes alma bittikten sonra mümkünse 10 saniye kadar nefesinizi tutup ardından ağızınız ile nefesinizi dışarı veriyorsunuz. İlaç kullanmıyorum ama eğer ki siz ağır bir alerjik süreçten geçiyorsanız hafif ama etkili olan Kestine 20mg ya da Rupafini doktorunuzdan isteyebilirsiniz. Alerjiniz hafifleyince ilacı bırakıp spreyle devam etmenizi tavsiye ederim, fayda görebilmeniz için spreyleri düzenli kullanmanız çok önemli. Hareket edin, spor yapın, en azından hergün mutlaka yürüyüş yapın(mümkünse güneşte daha iyi olacaktır). Son olarak tütün ürünleri kullanmıyorum, kullanıyorsanız kesinlikle bırakmanızı öneriyorum, Sağlıcakla kalın.

• 77Ahmet77 kullanıcısına yanıt
    bende risonel kullanıyorum. konka hipertrofisi için. nigefix i deneyeceğim ilaçlar bitince bakalım nasıl olacak. ama beslenme çok etkili bence. karaciğerdeki ve vücut içindeki toksin yükü azaltılmalı.
  • SkyLordTR kullanıcısına yanıt
    Umarım faydasını görürsünüz, en son 19TL ye almıştım eczaneden. Katılıyorum beslenme bağışıklık sistemi üzerinde çok önemli bir etken, ona değindim yazıda.

• Yıllardır bu hastalıktan müzdarip denemediği ilaç kalmayan birisi olarak çözümü buldum. Karasal iklimi olan bir yerde yaşamak. 2 senedir iç anadoludayım daha önce 3 ay süren çok ağır seyreden şikayetlerim 3 5 güne düştü çok daha hafifi seyrediyor. O 3 5 gün de ilacımı kullanıyorum rahatlatıyor.

• Bu fikir uzun süredir aklımda çünkü hep sahil kesim şehirlerde yaşadım(karadeniz ve akdeniz).

• Hocam tam olarak nasıl yaşıyorsunuz sorunu? Sürekli var olan bir genizde akıntıyla beraber burun akıntısı mı? Ayrıca alerjiniz nasıl seyrediyor? Kaşıntı, hapşurma vs tarzında mı?
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.