Şimdi Ara

Alerjisi olan kişiler Covid-19 aşısı olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alerjisi olan kişiler Covid-19 aşısı olabilir mi?

Uzmanlar yaptıkları açıklamayla alerjisi olanların Covid-19 aşılarına dair endişelerine açıklık getirdi. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Dilşad Mungan yaptığı açıklamada alerjisi veya astımı olan kişilerin istedikleri aşıyı tercih edip yaptırabileceklerini söyledi. Bunun yanında zaten aşılanan herhangi bir kişiye aşı sonrasında 15 dakika hastanede kalması öneriliyor. Eğer kişinin alerjisi varsa 30 dakika hastanede kalması önerilerek muhtemel sorunlar gözlemlenebiliyor. 

Ayrıca Bkz.Galaxy Tab S7 FE LTE hediyeli satışlarda son gün

Dilşad Mungan yaptığı açıklamanın devamında şu an Türkiye'de de uygulanan BioNTech/Pfizer koronavirüs aşısının alerjik reaksiyona sebebiyet verme ihtimalinin 1 milyonda 4,6 olduğuna işaret ediyor. Öte yandan Mungan'a göre Sinovac da dahil diğer aşılarda da bu oran aşağı yukarı böyle. İlaç Alerjileri Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Emine dibek Mısırlıoğlu da benzer şekilde alerjisi olan insanların aşıdan çekinmemeleri gerektiğinin altını çiziyor. Kaldı ki eğer kişinin birden fazla grupta alerjisi varsa uzmanlarca değerlendirilmesi de uygun olacağını ekliyor Mısırlıoğlu. 

Kaynak:https://www.ntv.com.tr/saglik/uzmanlar-acikladi-alerjisi-olanlar-covid-19-asisiyaptirabilir-mi,zRoQYZ7oF0C2LdB5_pMlzg

• Benim toza,polene alerjim var ama aşıda sorun yaşamadım.

• Bu iki alerji çok yaygın insanlarda, aynı şekilde bende de sorun olmadı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün biontech vuruldum ve büyük sıkıntılar yaşadım. Asla aç karnınıza gitmeyin ani tansiyon düşüklüğünden bayıldım. 4dk boyunca göremedim.

• aşı olurken alerji gibi, şeker hastalığı gibi durumları belirtmek gerekiyor.

• Alerjim var, aşı olmadan önce doktoruma danıştım. Sorun yok aşı olabilirsin dedi

• Txrboz kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BekirHan kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim

Geçmiş olsun.

• Kendim olmayı düşünmüyorum hala ama annem oldu 3 gün kolu ağrıdı geçti.

• Alerjik astım var bende, ilk dozumu 4 hafta önce oldum. Aşıdan 4 saat sonra aşı vurulan bölgede biraz hassasiyet oluştu ( Kas ağrısı gibi ) ve bu 2 gün sürdü. Bendeki görünen tek sıkıntı buydu. Bakalım 2.5 hafta sonra 2. doz aşıyı olacağım, umarım aynı reaksiyondan fazlasını yaşamam.

• Cevap: olabilir.

• Aşıların etkisi 3-4 sene içerisinde açığa çıkar

• 25 yaşındayım Bemiks ve Novalgin alerjilerim var Biontech oldum 30dk beklettiler hiçbir sıkıntı çıkmadı olalı 1 hafta oldu neredeyse.

• Toza alerjim vardı Alman aşısı oldum kol ağrısı dışında bir yan etki olmadı. Annemin birden çok rahatsızlığı vardı mesela kendisi Çin aşısı oldu. Ne garip ki birden çok rahatsızlığına iyi geldiğini bazı bölgelerindeki ağrılarının bile geçtiğini söyledi, teyzem ve dayılarımda da aynı sonuç olmuş. Bu bir Plasebo etkisi mi bilemem ama iyi oldum diyorsa iyi olmuştur.

20 yıl önce bir arkadaş da aç aç aşı vurulmuştu, oradan deneyim ile iş yerinde aç aç aşıya gidecek birini son anda sorarak bu durumdan kurtardım.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    mRNA'lar kısa sürede kayboluyor, bağışıklık hücrelerin yabancı proteinleri öğrenmesi haricinde acaba nasıl bir sallamasyon iddianız var bu konuda, merakla bekliyorum...

• raxetul kullanıcısına yanıt

Allah razı olsun yaptığınız şey için. Ben yaşadım kimse yaşamasın, ölüyorum sandım.

• Benim de toza, polene ve akarlara allerjim aynı zamanda da gıda intoleransım var. Sinovac aşısı oldum o yüzden. Herhangi bir sorun yaşamadım.

• Benim de saman nezlem var, biontech aşısı oldum bir sorun çıkmadı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.