< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YakusukluPanda -- 12 Ocak 2021; 13:20:51 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YakusukluPanda -- 12 Ocak 2021; 13:20:51 > |
Mezhepçilik yapmayın.Aynısını Aleviler de yapıyor.Sünniye kız veren Alevi görmedim
|
Dinin temelinde ümmetçilik var ama insanlar her türlü ayristirmayi yapiyor maşallah.Bir Sünni'nin Alevi'ye , bir Alevi'nin bir Sünni'ye kiz vermemesi bu yuzyilda pek mantikla aciklanabilecek birşey değil.
|
Böyle şeyler görünce üzülüyorum. Böyle cahil, eğitimsiz, medeniyetsiz bir toplumda yaşadığım için üzülüyorum. Ancak bu toplumu değiştirecek olan da bizleriz. İnşallah kızını hanefi mezhebinden biri alır da günde 3 posta dayak atar diyesi geliyor ancak kızın ne günahı var. Babasının insan olduğunu, toplum düzeninde yer aldığını ve kafasının içinde beyin olduğunu zannediyor. iyi olmuş arkadaşım Allah kurtarmış seni. İlerde böyle insanlarla daha çok sorun yaşardın.
ben aleviyim (aleviliğin kandan geçtiğine inanıldığı için ben aleviyim diyorum yoksa ben hümanist namazında bir insanım, insanları yalnızca iyi-kötü diye ayırırım) benim eşim de sünni. 2 taraftan da görüştüğümüz insanlar sınırlı. ancak bir an oluyor ki çok görüşmediğin akrabalarla görüşmek zorunda kalıyorsun. onun akrabalarından veya benim akrabalarımdan sünnilik veya alevilikle ilgili abuk sabuk konuşan biriyle karşılıyorsun ve ne diyeceğini ne yapacağını şaşırıyorsun, yeri geliyor bozuyorsun. insanlar öyle hoşgörüsüz ki en ufak şey de seni alevilik veya sunnilik ile aşağılamaya çalışıyorlar. Ben eşimden de ailesinde çok memnunum. alevi veya sunni olsun kendine medeni, insanları seven bir aile seç. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 21 Nisan 2017; 13:28:23 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |