Şimdi Ara

Alfa 147 almalı mıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 2 ay içerisinde bir araba alacağım. HB öncelikli olarak otomatik vites olmasını istiyorum ama kafama yatan manuel araçlarla da ilgiliyim. otomatik istememin sebebi annem ile birlikte kullanacağımızdan dolayı. şimdi neden 2 ay önceden bakıyorsun diyceksiniz ama etrafta HB araç modelleri çok olunca insanın kafası karışıyor. aklımdaki araçlardan biri de Alfa 147. ve ne yazıkki Alfa grubuna dair tek bilgim italyan olması. acaba 147 kullanan arkadaşlar bana yedek parça, yakıt tüketimi, alırken dikkat etmem gereken hususlar, hangi donanım tipini tercih etmeliyim gibi hususlarda yardımcı olabilirlerse çok memnun kalırım. şimdiden çok çok teşekkür ederim sizlere.Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Walkers44 -- 23 Ağustos 2013; 17:02:30 >

• hiç yorum yapılmamış ilginç. :s 2004-2005 alfa 147 düşünüyorum bende.
  • Sanırım alfacılarda yazmaktan vazgeçtiler bende 147 almanın eşiğinden dönmüştüm etrafın çok bilmiş yorumları yüzünden aman aman diye ...
  • Distinctive paket 2005 model yeni kasa kırmızı bir alfa alalı 1 hafta oldu. Yaklaşık 4 ay derinlemesine araştırma yaparak aldım. Ama bu elbette öncelikle araca olan "ilk görüşte aşk" ile başlayabilen bir süreç. Sorunuzun kısa yanıtı, elbette almalısınız. :)

Uzun yanıta gelince, temiz, az kilometreli, mümkünse kazasız ya da ufak tefek kazalı araç bulabilirseniz (kazasız bulmak biraz zor) kaçırmayın derim. Paket olarak progression ve distinctive paketi mevcut standart olarak. Bir de ekstra özel üretimleri var. Distinctive pakette her türlü fonksiyon mevcut. Hız sabitleyici, dijital çift yönlü otomatik klima vs. dahil.

Yakıt için mantıklı bir araç denemez, 120 beygirlik 1.6 motor söz konusu iken. Ama akıl mı kalp mi sorusunun cevabı sizi doğru yöne itecektir :) Lpg ile uyumlu araçlar olduğunu söylüyor kullananlar, ben de sanırım bir süre sonra bunu düşüneceğim.

Kronik sorunlardan başı çekenin varyatör adlı motora entegre bir parçanın olduğu biliniyor. Ancak bunun da motorun 3-5 bin km. de 250ml. civarı yağ eksiltebilmesi sonucunda varyatör parçasına yeterli miktarda yağ gitmemesiyle ilk çalıştırmada dizel motor sesi çıkarması şeklinde geliştiğini öğrendim. Yani 3-5 bin km. arası yağ seviyesini kontrol edip biraz ekleme yapılırsa bu sorun yaşanmıyor.

Bir diğer kronik sorun arka teker davlumbazlarının keçelerinin zamanla aşağı doğru kayması. Bu çok da aşılmayacak bir sorun değil gibi.

Özet, alın :)

• Iki hafta önce 2008 model 55bin kilometrede siyah 147 collezione aldım. Araçtan oldukça memnunum. Şehir içinde benzini biraz fazla yakıyor ancak tüple uyumlu olduğunu söylüyorlar. Ilerleyen zamanlarda LPGye geçebilirim. Bir de aracın bozuk yollarda ön takımının ses yaptığı gerçeği var. Ancak araçtan gerçekten çok memnunum. Tavsiye ederim. Alfa Romeolar her zaman beğendiğim araçlar olmuştur. Bence 147 almalısın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene önce aldım 147'mi. Aracımla aramda duygusal bir bağ var, aşığım desem yeridir.
    2008 model, siyah, Distinictive, full paket. 120 BG, tam bir benzin canavarı. Bir ay benzin ile binebildim, sonrası LPG. zavoli taktırdım tam 2 sene önce, yakıt tüketimi düştü. Ne kadar yakabilir ki diyorsanız, aracın yol bilgisayarındaki ortalama yakıt tüketimim hç bir zaman 10,5'in altını görmedi :D
    LPG performansı ise simit tank kullanıyorum stepne yerine oturan. Eğer sürekli uzun yol yaparsam maximum 250 KM gidiyor. Karışık kullanırsam da 220 KM falan.
    Gerisini siz hesaplayın :)
  • Düşünceniz ne ? diğer insanlar gibi klişe araçlar kullanıp özelliklerden kaçmak ve kendi konfor güvenliğinizi hiçe saymak mı yoksa ? Alfa'ya binip bu saydıklarımı yaşamak mı ?

elimde Alfa Romeo 146 var satayım 147 ye bineceğim yada 159
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    A 180cdi almalı mıyım ?
    geçen yıl açıldı
    Honda Today 50 almalı mıyım ???
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir şey sormak istiyorum.
    2007 147 alfa var birtane.
    Bende aracımı sattım.Şimdi bu bahsi geçen araçta 2 parça değişen var.
    henüz 40000 km de.
    Alsam mı diyorum.22,5 civarına verilecek araç.
    ne dersiniz bu fiyata alınır mı?
    Lpg yok hangi markalar uyumlu bu araçla?
  • 2007 model ve 40 binde olması çok büyük artı. ama değişen parçalar nelerdir bilmek lazım. aracın pert kaydı falan yoksa o paraya çok çok iyi bana kalırsa. BRC tüp takabilirsin. bende BRC takılı sorunsuz. yüksek performans
  • rfssfr kullanıcısına yanıt
    Fiyatı çok uygun, alırken iyice baktırın. Çoğu LPG uyumludur, ben BRC kullandım memnundum, LPG'nin markası çok önemli değil, montaj çok önemli. İstanbul'daysanız eğer Bostancı Sanayi Sitesi'nde Sportivo veya Carium'da ekspertiz yaptırabilirsiniz.
  • ön sağ çamurluk ve arka sağ kapı.

garaj cıkısı olmuş kazalar.

ben gözüm kapalı alayım mı bunu arkadaşlar araç çok diri.
  • duruşa aldanma mutlaka tam expertiz yaptır. neticede 3-4 bin liraya doğan şahin almıyosun. her ürün için geçerli olan bir kural vardır. bir şey hem kaliteli hem de ucuz olamaz. o zaman herkes onu alır diğerlerini kimse almaz değil mi?
  • burdan butun alfa Romeo almak ısteyen arkadaşlara sesleniyorum kesınlıkle uzak durun bu kadar adi ir mrka olamaz arabamda sorun var cözulmuyor ve sorunu bıtmıyor bende 2006 model 147 kullanıyorm ama artık bıktım satıyorum ınsallah bırı kurtarır benı bundan yemın edıyorum cok cıddıyım kesınlıkle alfa dan uzak durun araba kullanmaktan nefret ettım ya sınırden aglıcam yazık 26 mılyar parama yaa yalvarıyorum burdan uzak durun bu bır feryat :(:(:(:( ınanmayanlar arasın solıyım 0539 913 29 29 uzak durun abıı
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfaser

burdan butun alfa Romeo almak ısteyen arkadaşlara sesleniyorum kesınlıkle uzak durun bu kadar adi ir mrka olamaz arabamda sorun var cözulmuyor ve sorunu bıtmıyor bende 2006 model 147 kullanıyorm ama artık bıktım satıyorum ınsallah bırı kurtarır benı bundan yemın edıyorum cok cıddıyım kesınlıkle alfa dan uzak durun araba kullanmaktan nefret ettım ya sınırden aglıcam yazık 26 mılyar parama yaa yalvarıyorum burdan uzak durun bu bır feryat :(:(:(:( ınanmayanlar arasın solıyım 0539 913 29 29 uzak durun abıı

arkadaş olaya espirili bi şekilde yaklaşmış.
  • Yakıt a çok takılan biri değilseniz kesinlikle tavsiye ederim 3 senedir kullanıyorum 2007 distinctive modeli var , 3 senedir bir kere servise goturmedim periyodik bakımı haric dünde muayeneye soktum hic servise gitmedim oncesinde kusursuz gecti , araba arıza yapmıyor o kadar kaliteli yapmıslar herseyini , yakıt içinde sunu diyebilrim 7,5LT fln yakıyor tabi kullanıma gore degisir ben devirli kullanıyorum ford focus un 1.6 larından az yaktığı kesin. Model yükselteyim diyorum ama bu araba gibi tipi ve kalitesi olan bi arac bu fiyat aralığında bulamıyorum maalesef gücüm yetrse ilerde 159 alırım muhtemelen
  • quote:

Orijinalden alıntı: codalton

quote:

Orijinalden alıntı: alfaser

burdan butun alfa Romeo almak ısteyen arkadaşlara sesleniyorum kesınlıkle uzak durun bu kadar adi ir mrka olamaz arabamda sorun var cözulmuyor ve sorunu bıtmıyor bende 2006 model 147 kullanıyorm ama artık bıktım satıyorum ınsallah bırı kurtarır benı bundan yemın edıyorum cok cıddıyım kesınlıkle alfa dan uzak durun araba kullanmaktan nefret ettım ya sınırden aglıcam yazık 26 mılyar parama yaa yalvarıyorum burdan uzak durun bu bır feryat :(:(:(:( ınanmayanlar arasın solıyım 0539 913 29 29 uzak durun abıı

arkadaş olaya espirili bi şekilde yaklaşmış.

O kadar forumlara takılıyorum alfa ile ilgili bu arabayı kötüleyen ilk gördüğüm kişi , pert ten fln çıkmış olmasın sizin aracınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

Bir şey sormak istiyorum.
    2007 147 alfa var birtane.
    Bende aracımı sattım.Şimdi bu bahsi geçen araçta 2 parça değişen var.
    henüz 40000 km de.
    Alsam mı diyorum.22,5 civarına verilecek araç.
    ne dersiniz bu fiyata alınır mı?
    Lpg yok hangi markalar uyumlu bu araçla?

Alırken mutlaka baktırın bir kusuru olabilir yada biraz daha iyi niyetle dusunursek çok fena paraya sıkışmış satan arkadaş , ben 27bin e almıstım fakat kaza ve degisen yoktu aracımda , 45000 de suan satıcak olsam daha fazla yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaydee -- 8 Aralık 2013; 19:05:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.