Şimdi Ara

A 180cdi almalı mıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yeni araç bakıyorum piyasasından 50 bin aşağı 2014 a180cdi 7g dct amg araç buldum 180bin km de servis bakımlı sadece yedek aküsü bitik ve alt yürüyenin tıkırtı sesi var körükten dedi ciddi bir kazası yokmuş 900 bandında konuştuk.

Bundan önceki aracım 1.2 tce 130 megane 4 hb icon manueldi yıllık 35 40 bin km yapıyorum bir kısmı uzun yol. Araç nasıldır bana bi masraf açar mı ileride değer kaybı aşırı olur mu ? Bununla beraber megane 4 sedan 2016-2018 1.5dci icon edc düşündüm 100bin km civarı aynı fiyatlara fakat biri mercedes o yüzden prestijde var sizce mantıklı olan nedir ? 2 kişi sürüyorum genelde yaşım 25 izmirde kullanacağım dizel otomatik olması önceliğim.

• a serisinin ne prestiji varmış merak ettim? 2. eli çok iyi bir araç değil, ben tercih etmezdim. tıkırtı sesi körüktense yaptırsaymış. böyle iyi niyetli naif yaklaşımlarla 2. elde canın yanabilir. doğru da olabilir dediği ama doğru değilse? megane'dan aldığın konforu alamayacaksın a serisiyle. megane geniş bir araba.

• Türkiye’de düzgün bir mercedese binemiyorsan, japon mercedesi toyotaya bineceksin, al bir lpgli 1.6 otomatik auris tertemiz bin o paralara, hem toyota modelleri 2. Elde çeyrek altın gibi değerleniyor, bir sonraki aracının mercedes olması için çok iyi tercih olur
  • bahsettiğiniz araçta reno motor olması lazım.

2014 de o araçlar yeni yeni geldiler bizim piyasaya. ben olsam şahsen o aracı satın almazdım. ancak elbette tercih sizin.

mümkünse japon honda otomatik ya da illa mercedes olacaksa en azından c class tercih etmek daha mantıklı olabilir.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Her ne kadar marka bir şey değiştirmesede insanlar buna göre yaklaşabiliyor yıldız diyerek. Bir megane ye göre daha fazla diye düşünüyorum. Alırken ekspertiz mutlaka yaparımda orda çıkar diye düşünüyorum. bu hafta sonu ödemesi olduğu için düşükten satıyormuş. A serisi sürmediğim için bilemedim alanla çok işim yokta benim için konfor kasa rijitliğidir ne kadar stabilse konforludur. Peki tavsiyeniz megane sedan o zaman ?

• blueSKYLINE kullanıcısına yanıt

lpg ve atmosferik araç sevmiyorum gerek tork eksikliği olsun beni tatmin etmez.

• evet 1.5dci motor sorunsuz motor olduğu için mantıklı geldi banada dizel otomatik honda için bütçe biraz daha arttırmam gerekiyor. Peki megane ile a serisi tercihinde hangisi olurdu tercihiniz ?

• Aga adam mercedes sormuş lpgli araba önermiş. Otomobil forumunun acilen kapatılması lazım.
  • mercedes bmw den yetkili servis bakımli dğeilse uzak duracaksın.

2020 de son a180 cdi yetkili servisteki bakımım 8000 tl tutmustu. adamlar ne var ki 750 eur +kdv diyor. hakılar. bu gun 40 bin tl ediyor nerdeyse.

tabi bu parayı vermektense adam çıkartıyor hava filtresini kompresorle hava tutuyor geri takıyor. şimdi benım gibi araç satan da var boyle sanayiye düşmüşü satan da.

bu arada mercedes oyle zor satılacak bir araç değil. donanımları iyiyse, fiyat uygunsa satılır.

• tutku59 T kullanıcısına yanıt

param çoksa mercedes olabilir.

param az ya da kısıtlıysa ya da arabaya çok masraf yapmak istemiyorsam megane.

mercedes parçası,ustası vs çok pahalı olabilir.

herkesin kendi öncelikleri vardır. illa ki daha kaliteli, daha stabil a serisi. bu kıstaslarla a serisi alınır. benim kıstaslarım farklı. araç ferah değilse gerisi hiç benim için. yoksa megane vasat kalitede bir araç -ama ergonomisi ve ferahlığı iyi-. bir artısı daha var, fiat ve reno araç aldığında dağ başındaki köyde bile servis bulursun. vakti zamanında bir müşterimin anlattığı bir hikaye vardı:

babama neden anadolu'ya vectra ile gitmiyoruz, tofaş'la gidiyoruz demiş. test etmek için önce opel servisini aramışlar, dağ başında bir yer söylemişler, arabayı yükleyip ankara'ya getirin demişler. tofaş'ı aramışlar, onbeş dakikaya kadar ordayız demişler. bu bir gerçek. reno'da da öyle bir avantaj var.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Full yetkili servis bakımlı araç o açıdan benim içinde içim rahat

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Benim için aracın genişliğinden ziyade dediğim gibi aracın rijitliği kullanışlığı ön olanda geçici süreliğine 2020duster sürüyorum sürekli sekiyor oturma pozisyonu çok yüksek hiç rahat değilim çok fazla bilgi araç için çok gömen övende var geçtiğim megane icondan daha kaliteli hissetirsin dsg vs gibi ciddi masraf açma potansiyeli olmasın benim için yeterli

A180 cdi gibi ölmüş eşşek sembol motorlu arabaya 900k para vermekten bahsedip LPG sevmiyorum demek fazla iyimser olmuş bence.herhalde önünde yıldız olunca arabaya 50hp ekliyor sanıyorsunuz.

Örneğin 1.6 Corolla elek eder sizi yolda.

A serisinin masrafı da çok olur, onu geçtim ikinci eli de berbat mercedeslikle alakası olmayan bir araba.

900 bandına 40 bin km yol yapan biri için LPG en iyi seçenek,132lik arka süspansiyonu çift salıncaklı olan Corolla daha da iyi seçenek.

Daha kaliteli bir şey bakıyorsaniz Accord 2.0 +LPG efsane bir seçenek.temiz accordlarin da anında alıcısı çıkar bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 6 Şubat 2024; 14:53:43 >
  • Merhabalar. Bu arabaların zaten motoru renault. önden çekişli bir model. mercedes deyince arkadan itişli olmasını tercih ederim.

Uzun yolda çok km yapıyorsanız dizel ya da tüplü olsun ama D sınıfı tercih etmenizi öneririm. İnsignia gibi bir araba düşünebilirsiniz. Mondeo bütçeye göre passat bile olabilir. Hem yorulmazsınız hem de can güvenliğiniz daha iyi olur.

Eğer hb küçük bir araç bakacağım kesinlikle derseniz o modellerde arkadan itişli 8 ileri zf şanzumanlı 116d leri de öneririm. Uzun yolda hem az yakıyordu hem de gayet güzeldi.

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt

uzun yolda d sınıfı gerçekten çok farklı.

• en1gma kullanıcısına yanıt

Arkadaşımda vardı corolla biliyorum fakat 10 binde bir bakım 2. Alınacak lpg bakımı derken çok sıcak bakmıyorum bana kalsa gider mazda alırım fakat ülkede tutmuyor araba tutmayan arabada değer kaybediyor talismanda çok iyi bir seçenek ama bu yüzden tercih etmiyorum. Yokuşa denk gelicek güzergahlarda kullanıyorum 1.0turbo benzinli aracım corolladan iyi tırmanıyor buda bir gerçek

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt

merhaba. 1.6cdti grand sport enjoy insignialae mevcut 150bin km varına biraz göz atmıştım zincir bakımı hariç mantıklı duruyor. Mondeo otomatik değil passat ikince elde bu yüksek km li ve araçlardan çekiniyorum açıkcası bende zaten üstüne km koyacağım masraf çıkarma olasığı iyicene artıcak. Bmw hiç düşünmedim bir kroniği vs yoksa incelemek isterim.

• Çoğu kişi mantıklı bulmamış yüksek km den dolayı benide tedirgin etti açıkcası cazip kısmı piyasasına göre uygun fiyatta olmasıydı. Ama yüksek km ilerisi için soru işareti. Genelde her ay 1000km izmir tekirdağ arası yol yapıyorum git gel şeklinde harici izmirde sürüyorum çevre yolu ağırlıklı. O yüzden hepsi uzun yol denemez. Bütçem 900bin tl civarı mart ortasına kadar sürem var. Sizin önerilerinize açığım. Otomatik olursa güzel olur. Önceliğim dizel. Ve b segmenti istemiyorum. Benim aklıma gelen araçlar yazdığım gibi 1.5dci megane sedan icon 100bin km civarı

1.6cdti astra dynamic 60 80 bin km arası

1.6cdti insignia gs 150bin km civarı (zincir bakımı yapılmış)

alternatif önerilerinize açığım.

• Ona buna sorarsan hiç bir şey alamazsın.

Kafana yatıyorsa alır geçersin.

* Kızkardeşim 2014 A180d AMG aracını hala kullanıyor. Avrupa turu bile yaptı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.