A 180cdi almalı mıyım ?
Merhaba
yeni araç bakıyorum piyasasından 50 bin aşağı 2014 a180cdi 7g dct amg araç buldum 180bin km de servis bakımlı sadece yedek aküsü bitik ve alt yürüyenin tıkırtı sesi var körükten dedi ciddi bir kazası yokmuş 900 bandında konuştuk.
Bundan önceki aracım 1.2 tce 130 megane 4 hb icon manueldi yıllık 35 40 bin km yapıyorum bir kısmı uzun yol. Araç nasıldır bana bi masraf açar mı ileride değer kaybı aşırı olur mu ? Bununla beraber megane 4 sedan 2016-2018 1.5dci icon edc düşündüm 100bin km civarı aynı fiyatlara fakat biri mercedes o yüzden prestijde var sizce mantıklı olan nedir ? 2 kişi sürüyorum genelde yaşım 25 izmirde kullanacağım dizel otomatik olması önceliğim.
Araç değiştiricem konforlu az yakan araba öneri
Öncelikle herkese merhaba girip yorumda bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Geçen yaz bir başlık açmıştım araç alacağım diye 2016 model 1.2 tce icon manuel megane hb aldım. Ondan önce 1.0 tce 2020 duster kullanıyordum.
Daha geniş ve otomatik araç istiyorum. Aylık 2000 3000 bin km yapıyorum birde uzun yol yapıyorum 1 2 ayda bir 1000km olarak. İzmir ve tekirdağda kullanıyorum. araç artık beni yormaya başladı manuel olmasından dolayı ve oturma pozisyonu bana göre değil çok koltuk ayarı denedim yakın oturursam dizlerim uzak oturursam kalça belim ağrıyor. yolda beni yormayacak yolda akıcak konforlu megandan daha geniş araç istiyorum o yüzden sedan düşünüyorum. malum birde bütün yollar bozuk olduğu için hb araba yeterince konforlu olamıyor. yakıt tüketimim uzun yolda 110 sabit otoyolda 120 130 sabit 6.2 felan yakıyor şehir içi 7 lere çıkıyor 35km hız ort ta. 90 100 ile gidersem 5.5 yakalayabildim. Şehir içi 1 depo ile (40 42 litre alıyor) 550-600km ortalama yapıyor uzun yolda 700km ort yapıyor. ama yakıt tasarrufu kasmayı hiç sevmiyorum. akıcı kullanmayı seviyorum yakıt bundan fazla olmayacak şekilde baş ağrıtmayacak hangi araçları önerirsiniz b segmenti düşünmüyorum ağırlıklı c belki d olabilir. 400 420 bin tl max bütçem var aklımda a3 sedan 1.6 tdi otm ama 100 150binkm arası bulunuyor. octavia , superb, (2015 üstü ) passat(2014 üstü)(ama manuelleri var) 1.6 crdi elentra ve 1.6bluehdi eat6 508. bu araçlar var. 1.3 tce makyajlı joy edc megane sedan da aklımda fakat reno istemiyorum sanırm çok kaliteli gelmiyor malum parçaları ucuz ama çok sağlam değiller önerilerinizi bekliyorum ne yapmak mantıklı sizce ?
2. el araç alacağım öneri
Öncelikle hepinize merhaba cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
ikinci aracımızı satıyoruz yaklaşık 125 bin tl kadar üstünede biraz nakit ekleyerek 180 zorlarsak 190 bin tl ye araç bakıyorum
bazı sorularım var size danışmak istedim öncelikle öğreniciyim aracı 2 kişi kullancağım izmir ve tekirdağ da haftalık 250 300 km yol yapıyorum izmirde şehir içi 1.5 ayda birde tekirdağ izmir arası uzun yol. O yüzden dizel mi benzi arasında kaldım çevremdekiler dizelin biteceğini çok fark olmadığını söylüyor. aracı yaklaşık 4 5 sene kullanacağım. aracı 2 kişi kullanacağız. biraz güzel görünümlü hangi araçları önerirsiniz b segmenti istemiyorum çok küçükler bavul vs sığdırmakta zorluk çekerim. aklımda astra k 308 megane ve giuletta var sizce hangisini almalıyım ?
Son Giriş: 23 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 150
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.362 (Bu ay: 104)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası