Benzinli hiç tüp takılmamış temiz bir tane manuel vites 156 alsam başıma çok büyük bir iş açar mı ? Servisi parçası vs pahalı mıdır ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Alfa 156 alınır mı?
-
-
Yorulmamış bulursanız çok güzel araba. 120likler kronik varyatör sıkıntısı yapar muadillerinden farklı olarak. Bi reno fiat kadar da ustası bulunmaz tabi ki. O yaşta çok da temiz bulunabileceğine inanmıyorum maalesef. Bence o fiyatlarda daha piyasa arabası diye tabir ettiğimiz araçlardan bakın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ucuz modelli diye parasi olmayan kesim alir yolda birakmadigi surece sanayiye gitmezler tofascilar gibi dusun yuruyor ama yapan muhendise sorsan onune destan yazar
Motor olarak pek dayanıklı değil galiba. Ben de bir ara almak için araştırmıştımda 200-250bin km deki araçlarda bile motor yapıldı açıklamaları vardı.
Ayrıca kaporta aksamı rahat bulunabiliyor mu veya alt takım ve yürüyen aksam olarak yedek parça sıkıntısı olur mu ?
Bunları bir bilenden, tecrübelisinden öğrenmek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 25 Ocak 2024; 23:51:12 >
youtube de güzel tamir içerikleri üretebilirsiniz.
şaka bir yana öncelikle ustasını bulmanız, aracı alırkenki ekspertiz sürecinde de ustaya göstermelisiniz.
-
Alfa'yı gerçekten sevmeyen almasın lütfen.
Aracın çizgisi olsun teknik özellikleri olsun diğer araçlardan hemen ayrılan, çok iyi bir yol tutuşa sahip, gayet sağlam araçlar.
İkinci eli ucuz olduğundan maalesef aracın eksiklerini araç yürüyecek kadar yaptıran arkadaşlar kullanıyor. Temizini bulmak çok zor ve ciddi paralar istiyorlar.
Temiz olduğunu düşündüğünüz bir aracın dahi illaki eksikleri vardır ve bu eksikleri orijinal parçalarla tamamlamak isterseniz güncel araçlarla aynı rakamlara maal olacaktır.
Ankara'da çok yakın bir arkadaşımda hem 156 hem de 159 modeli var ve çok severek kullanıyor. Sorunsuz binebilmek için yaptığı harcamalar araçların alış maliyetlerini çoktan geçmiştir. Yine de araçlarını çok seviyor.
-
1,6 motor silindir başına çift buji diye hatırlıyorum,
-
Herşeyi fakir 2.elcilere yüklemek pek adil olmamış. Yolcu hava yastığının kapağı açılmamış ve oradan barsak gibi hava yastığı pıtlamamış alfa yoktur. Süslü fiat’tan başka bişey değil 147 ve 156’lar. Malesef çok çabuk yıpranıyorlar ve muadilleri araçlardan çok yakıyorlar. Aynı fiat servisinde aynı usta baktığı halde servisi daha çok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bitane beetle alsana hitler motor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
147-156-166 nesline süslü Fiat demek ayıptır, haksızlıktır..
dayanıksız, dandik, sorunlu falan denir anlarım.. Fiat'lar da o kadar sorunlu değildir ayrıca, Alfalar çok daha kronikliydi o yıllarda. ama araçların üzerindeki emeğin ve sürüş zevkinin herhangi bir Fiatla miatla ilgisi yoktu.. 2.0 twinspark 7200 devire vururken içi titremeyen adamın zaten işi olmasın bu araçlarla..
günümüzde artık alınacak modeller değiller özellikle türkiye gibi 3-4 arabadan bir araba yapılan, Alfa logosu caiz olmadığı için sökülüp hilal bozkurt falan yapılan bir ülkede.. ama yurtdışında temiz bir V6 busso 156 bulunsa anında yapıştırılır ve çok pahalıdır temizleri, anında giderler..
-
Şahsen çok sevdiğim param olursa en temizini alacağım dedim arabaydı lakin para olunca (borçla harçla krediyle) insanı yemiyor alması beni yemedi en azından. Uzaktan güzel lakin sahibi olmak nedir ne değildir bilmiyorum
Kesinlikle alınmaz ben bu tecrübeyi yaşadım sanayide alfa servisini dükkan sahibi ile beraber açtım. Sattım kurtuldum zaten ikinci el alfayı alırken mutlu olursunuz birde satarken.
10 yıl olmuş vedalaşalı alırken ne kadar da mutluymuşum :) şu an kapımdan içeri sokmam.
https://forum.donanimhaber.com/alfa-156-alindi-ss-ler-ve-inceleme-iceride--83300709
Yaşadığım ve bir türlü giderilemeyen sorunlar, ( kaldı ki 10 yıl daha yaşlı bir alfadan bahsediyoruz) zaten alfa sevicilerin en büyük savunması temiz araç almamışsınız oluyor bu sorunlara karşı, 2000 li yılların ortasında üretimden kalmış binbir türlü apaçinin elinden geçmiş aracın hala temizini bulamamışsın diye sizi suçlar alfa seviciler bunu belirteyim.
- Varyatör problemi cır cır böceği gibi öter araç
- buji problemi
- oksijen sensörleri
- alt takım problemleri
- klima yeteri kadar soğutmaz
- kronik yağ eksiltme problemi
- LPG ile uyumsuzluk
- Aribag kapağının şişmesi
- Araçtan anlayan usta azlığı, bu adamlar izmirde resmen çete gibi çalışıyor, birine gidiyorsun fiyat aldın diyelim, öteki elemanı arayıp şu plakalı araca bu kadar fiyat verdim ona göre ilk bana geldi diyorlar ve sorunun ne olduğunu bilmelerine rağmen, özellikle deneme yanılma ile sizi kazıklıyorlar.
daha bir sürü sorun yaşadım bu araçla ilgili, 3-5 koymayıp bilindik araç almadım, tamiratı için 10 çıktı cebimden.
Aman diyeyim hocam o kadar yani. 10 yıl önce bunlarla uğraşıp rezil rüsva oldum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 27 Ocak 2024; 2:4:3 >
-
Clarkson bile süslü fiat diyor ve haklı. Stilo ile bir ton ortak parçası vardı 147’nin. Fiat’la nasıl alakası yokmuş? Fiat’lar o kadar sorunlu, sıfırdan aldığım stilo’dan biliyorum.
Alfa spor arabaya gücü yetmeyenlerin kendini kandırma aracıdır. 60’larda 70’lerde varmış alfa şimdi olmuş beta.
Sağolun ben cevabımı aldım yorumunuz için teşekkür ederim
Clarkson ne alaka yav =) ayrıca o adam ağır Alfacıdır, 156'ya tarihin en güzel sedanı demiş biri, sabah akşam (lüzumsuz) Alfa güzellemesi yapan adamın teki. "alfa 156 clarkson" yazıp izleyin bir bakalım.. işinize gelen kısmı alıp gelmeyeni bırakıyorsunuz herhalde.
bir de 156'da Fiat parçası yok demedim ben, süslü Fiat denemez dedim. 156ya binip kullanan ve bir otomobili okumayı bilen hiç kimse o araca Fiat miat diyemez. Giulietta için der, 155-145-146 için der, 156 değil.
Artı Fiat'ın ürettiği en berbat araçlardan olan Stiloya binip de topyekün Fiat sorunlu demek ayrı bir konu da.. sonra gelen Bravo falan taş gibi bir araba. Vw tosbağa'ya binip, Golf hantal yavaş araba, Vwler böyle demek gibi bir şey bu.. sizin yazdığınız bazı şeylerin neresinden tutup nesine cevap vereceğime şaşıyorum. 60-70'lerden sonra batırdılar bir orası doğru da, 156'nın kendisi zaten markayı tekrar ayağa kaldıran.
-
156 gelmiş geçmiş bence güzel sedanların içerisinde yer alır,
156 ve 147nin şase anlamında fiatla bağlantısı var bu bir gerçek,misal 156 şasesi tipo ve mareadan gelme bir şasedir,
147 ise stilo ile aynı banttan inmedir,stilonun şasesi bugün bravo-delta-giu'da arka kısmı modifiye yapılarak kullanılır, evo diye geçer hatta
t.s motorlar narin motorlardır herkes dilinden anlamaz,varyatörü kroniktir alırken kesinlikle yağ basıncı ölçülüp alınmalı genelde yağ basınçları düşer varyatör bozulur,ve alınacaksa kesinlikle bilinen ellerde makinesi yapılmış t.s avantajınıza olur t.s motorun,parçası vs artık bulunuyor sorun yok varyatör denilen zımbırtı şuan 8-10 liralar bandında ^^artık ilk nesil yani 156larda kullanılan metal manifolda sahip araçlarda rolanti valfi debimetre gibi parçaları zor bulunuyor,
^^
ön takımı naziktir soğuklarda gacır gucur öter viraj demirleri ses yapar,lpg ile uyumu konusunda ben kullandığım dönemdede bir sorun yaşamadım t.s motorda
alırmıyım sorusu herhalde almam neden almam artık sırf alfa için değil araçları yürütmesi oldukça maliyetli, ya çok çok temizi bulunacak yada alınmayacak ortası yok model yılı olarakta temizleri artık çok çok az ve selesspeed şanzımanlısını kesinlikle almayın .artık basit maliyetlerle araç yürütme devri kim ne derse desin durumlar ortada
-
Alinir da...
Yuritebilir misiniz satabilir misiniz o onemli
Rica ederim sonuçta kullanmış biri olarak yardımım dokunduysa ne mutlu
-
Al işte adam alfa giula için “onlarca yıldır alfa etiketli bir fiat olmayan gerçek bir alfa bekledim” demiş. Bu durumda otomatikman 156’yı da gömmüş oluyor.https://www.driving.co.uk/car-reviews/clarkson-review-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-verde/
Aslında 156 insanın psikolojisine iyi gelebilir. Benzinli 155 kullanırken bile dizel hissi veriyor gır gır gır gır ama istasyona gidince acı gerçek yüzüne vuruyor “bu nasıl benzin yakmak” diyorsun.
Çok güzel bir araba bile olsa az satan bir arabayı birine tavsiye etmek bütük kötülüktür. Feci üzer adamı bakım yaptırırken. Antika sahibi hissettirir. Ne usta bulursun ne parça. Fiat’ın lojistiği iyidir italya’dan bile on günde gelir parça ama bu bir risk ve servisler bu riske girmiyor. Emin olamadıkları parçayı sipariş vermiyorlar. Ellerinde aynı arabadan olmadığı için deneme şansları da olmuyor. Bunları yaşadım ben. Sağlam yerden tanıdıklarım olduğu için bir fiat stilo buldular bana özel, testleri öylece yapıp siparişleri verdiler de arabayı yürütebildim. Daha da az satan araba almam. Şimdi yolda vızır vızır passat görüyorum her yerde, farklı bir arabam yok, herkeste var. Bu beni mutlu ediyor. Macera yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Dostum, sen ya okumuyorsun, ya da bilinçli polemik peşindesin..
Ben 156 modeli, Giulia gibi safkan Alfa'dır demedim.. böyle bir iddiam yok. safkan Alfa dediğimiz şey Giulia, Stelvio ve 4C'dir.
Tek dediğim şu, 156 süslü Fiat falan değildir.
156 Fiat kökeninden ağır bir modifikasyona girip kendine bir yol açması bir tarafa, sürüş ve motor özellikleri olarak da Fiat'ın herhangi bir modelini hatırlatmaz. hatırlatacak ortak bir komponenti yoktur zaten..
yani 156 ile Stilo yakın bir mimariyi paylaşıyor ya? birinden inip diğerine binince aa bu benim araba gibi diyemezsin, demezsin.. çünkü alaka hissetmezsin. daha doğrusu işi bilen adam hissetmez (tabiki düz adama versek araba anlayıp inceleyebilecek donanımda olmadığı için herşeyi yazar çizer de..)
yani Golf-A3 gibi değildir. Corsa-punto gibi değildir.
Yok arabanın motoru mır mır eder, kötüdür, dağılır az satmıştır, ben çok satan arabayı severimdir filandır ne alakadır şimdi bunlar anlamadım.. biz sanki Land cruiser gibi sağlam dedik 156'ya, konuda arkadaşa tavsiye ettik.
Ayrıca 156 türkiyede gayet de güzel satmış bir araçtır, ilk onlara girmiştir ötv deprem vergilerinden sonraki 1600c'ye hücum dönemlerinde.. Spider Brera desen neyse.. bu arabanın ne parça zorluğu var ne usta zorluğu ne bilinmeyen kroniği var.. herşeyi çözülmüş bitmiş araç. başınıza Stilo ile bişeyler gelmiş, herşey sizin etrafınızda dönüyor gibi ilgili ilgisiz tüm konulara aynı heyezanları yapıştırıp geçiyorsunuz. daha da uzatmaya lüzum görmüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 27 Ocak 2024; 13:39:42 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Dostum, sen ya okumuyorsun, ya da bilinçli polemik peşindesin.. Ben 156 modeli, Giulia gibi safkan Alfa'dır demedim.. böyle bir iddiam yok. safkan Alfa dediğimiz şey Giulia, Stelvio ve 4C'dir. Tek dediğim şu, 156 süslü Fiat falan değildir. 156 Fiat kökeninden ağır bir modifikasyona girip kendine bir yol açması bir tarafa, sürüş ve motor özellikleri olarak da Fiat'ın herhangi bir modelini hatırlatmaz. hatırlatacak ortak bir komponenti yoktur zaten.. yani 156 ile Stilo yakın bir mimariyi paylaşıyor ya? birinden inip diğerine binince aa bu benim araba gibi diyemezsin, demezsin.. çünkü alaka hissetmezsin. daha doğrusu işi bilen adam hissetmez (tabiki düz adama versek araba anlayıp inceleyebilecek donanımda olmadığı için herşeyi yazar çizer de..) yani Golf-A3 gibi değildir. Corsa-punto gibi değildir. Yok arabanın motoru mır mır eder, kötüdür, dağılır az satmıştır, ben çok satan arabayı severimdir filandır ne alakadır şimdi bunlar anlamadım.. biz sanki Land cruiser gibi sağlam dedik 156'ya, konuda arkadaşa tavsiye ettik. Ayrıca 156 türkiyede gayet de güzel satmış bir araçtır, ilk onlara girmiştir ötv deprem vergilerinden sonraki 1600c'ye hücum dönemlerinde.. Spider Brera desen neyse.. bu arabanın ne parça zorluğu var ne usta zorluğu ne bilinmeyen kroniği var.. herşeyi çözülmüş bitmiş araç. başınıza Stilo ile bişeyler gelmiş, herşey sizin etrafınızda dönüyor gibi ilgili ilgisiz tüm konulara aynı heyezanları yapıştırıp geçiyorsunuz. daha da uzatmaya lüzum görmüyorum. |
Benzer içerikler
- tork konvertörlü şanzıman hangi araçlarda var
- dacia logan 1.4 kronik sorunları
- sava lastik yorumları
- gazı bırakınca gelen sürtme sesi
- debriyaja basınca gıcırtı sesi
- togg ortakları ayrıldı
- kia 2024 fiyat listesi
- volkswagen direksiyon tuşları ne ise yarar
- citroen c4x 2024 fiyat listesi
- yeni audi a6
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X