Şimdi Ara

Alfa 147 ve seat Leon arasında tercih...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En düşük 2006 olmak üzere bu iki araçtan birini almayı düşünüorum. iki arabanın da fiyat olarak da konfor ve görünüş olarak da birbirine çok yakın modeller olduğunu düşünüorum. yaşım 19 öğrenciyim. arabanın ayda 2 hafta kullanılıp 2 hafta garajda durmasını istemediğim için aldığım zaman lpg taktırmayı düşünüorum.alfa nın 2. elinin durgun olması biraz seat a yöneltiyor beni. bu iki aracın birbirine göre avantajlarını ve dezavantajlarını yazarsanız bir tercih yapmama yardımcı olursanız sevinirim...

• alfa al bence performans konusunda vs leondan iyi
  • Sonuçta 2 araca da lpg uygulaması yapılabiliyor.Bu durumda senin kriterlerin de önemli.Ama bana sorarsan ben Alfa Romeo 147 derim.Bunu söylememin sebbei de aracın prestijli bir araç olması;motorunun Seat Leon'dan daha iyi olması gibi örnekler verebilirim.
    1.6 16v 120 hp'lik 8 bujili Twin Spark motor Alfa 147'yi gayet iyi bir performasn veriyor bu konuda Leon'dan her koşulda daha iyidir.

Leon'un artısı ise bana göre Golf şasesi üzerine kurulu olduğu için ve yürüyeni Golf'le aynı olduğu için yol tutuş gibi konularda ön plana çıkar.

2 araçta da aşağı yukarı aynı özellikler vardır;klima;airbag;abs vb.
    Ama bir de 2 aracın dashboard'unu incele;bariz şekilde Alfa 147'nin konsolu sana daha hoş gelecektir Leon'a göre.

2.el piyasası olarak Alfa'lar hep durgundur ama Seat Leon'un da ondan kalır bir yanı yok bugün otot pazarında.Golf olsa neyse hem fiyatı yüksektir hem satılma şansı daha fazla ama Seat olunca Vw gibi olmuyor o yönde.Yani durgunluk Seat markası için de geçerli.

Sonuç olarak benim son tercihim Alfa Romeo 147 olurdu.
    Hem performans açısından;hem görsellik açısından.

• quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

Sonuçta 2 araca da lpg uygulaması yapılabiliyor.Bu durumda senin kriterlerin de önemli.Ama bana sorarsan ben Alfa Romeo 147 derim.Bunu söylememin sebbei de aracın prestijli bir araç olması;motorunun Seat Leon'dan daha iyi olması gibi örnekler verebilirim.
    1.6 16v 120 hp'lik 8 bujili Twin Spark motor Alfa 147'yi gayet iyi bir performasn veriyor bu konuda Leon'dan her koşulda daha iyidir.

Leon'un artısı ise bana göre Golf şasesi üzerine kurulu olduğu için ve yürüyeni Golf'le aynı olduğu için yol tutuş gibi konularda ön plana çıkar.

2 araçta da aşağı yukarı aynı özellikler vardır;klima;airbag;abs vb.
    Ama bir de 2 aracın dashboard'unu incele;bariz şekilde Alfa 147'nin konsolu sana daha hoş gelecektir Leon'a göre.

2.el piyasası olarak Alfa'lar hep durgundur ama Seat Leon'un da ondan kalır bir yanı yok bugün otot pazarında.Golf olsa neyse hem fiyatı yüksektir hem satılma şansı daha fazla ama Seat olunca Vw gibi olmuyor o yönde.Yani durgunluk Seat markası için de geçerli.

Sonuç olarak benim son tercihim Alfa Romeo 147 olurdu.
    Hem performans açısından;hem görsellik açısından.

+1

Ben de şunu söylemek istiyorum: Alfistiler LPG'yi hiç sevmiyor. LPG taktıran Alfa sahiplerine de çok kızıyorlar.

• Alfa'nın farklı bir havası var. Ama Leon da güzel. Zor karar . ben olsam Alfa alırdım farklı olmak için.
  • Bence leon alın , isteklerinize daha uygun
  • ben olsam leonu tercih ederdim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic 1.4 HB Hakkında
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • senin yerinde olsam alfa romeo mito'yu beklerdim. sanırım ekim gibi türkiye'de olur.

Alfa 147 ve seat Leon arasında tercih...
  • quote:

Orjinalden alıntı: QamiQaze

senin yerinde olsam alfa romeo mito'yu beklerdim. sanırım ekim gibi türkiye'de olur.

Ama sorun şu ki MiTo 19.ooo Ytl'ye satılmaz.Daha pahalı olur ve arkadaş 19.ooo Ytl ayırmış araç alımı için.
  • hmm öyle bir kıstası olduğunu görmedim. 2006 model bir leon da 28'den aşağı değil hani
    quote:

quote:

senin yerinde olsam alfa romeo mito'yu beklerdim. sanırım ekim gibi türkiye'de olur.

Ama sorun şu ki MiTo 19.ooo Ytl'ye satılmaz.Daha pahalı olur ve arkadaş 19.ooo Ytl ayırmış araç alımı için.
  • quote:

hmm öyle bir kıstası olduğunu görmedim. 2006 model bir leon da 28'den aşağı değil hani
    quote:

quote:

Pardon arkadaşlar asıl ben yanlışlık yapmışım.Arkadaş 19 yaşındayım demiş.Kusura bakmayın.Fiyat filan yazmamış.Ben de Leon'lar 28'den aşağı değildir diyince fark ettim durumu..

Tekrar özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 17 Ağustos 2008; 0:22:47 >

• 19000ytl ye 2006 alfa 147 yada leon bulmakta kolay degil
    EDİT:yukardaki mesajı şimdi gördüm bende dedim acaba perttenmi toplucak arabayı arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diferansiyeli kırarsın! -- 17 Ağustos 2008; 0:30:10 >
  • Ferrarıye LPG taktırmıs gıbı oluosun kı tabıkı kızarlar yanı adam bmw mercedes alıyo ona bıle takıyo ole bı arac benzınde daha performanslı olcaktır. bundan bı kac yıl sonra taktırabılırsınız tabıkı o zamana kadar benzının performasını yakalıcak LPG ama sımdılk taktırma bozma arabayı
  • Ben olsam 147 alırdım. Kendime en yakın hissettiğim otomobil

Leon'u da çok severim ama çok bakkal oldu. Yolda yürürken elbet bi tanesine kolum çarpıyor
  • Lpg yi neden düşündüğümü yukarıda yazmıştım eğer lpg taktırmazsam alfanın yaktığı benzin ile zor başederim. Ay sonuna doğru araba garajda durmaya başlar. bu yüzden Lpg diorum. Ama alfa için gözümü baya korkuttular yedek parça sorunu fln bi arıza olduğunda çok bekletiliomuş gibisinden.Gerçi Leonundan parça bakımdan alfadan aşağı kalır yanı yok.Bu yüzden her açıcan karar vermekte zorlanıorum. Dediklerinizi okuyunca ise alfa almam daha mantıklı geliyor. Bu arada ayırdığım para 30.000 ytl(Lpg taktırma da içinde). Bu fiyata başka araba önerirseniz düşünebilirim ama bunların kalitesinde bu fiyata başka araba olduğunu sanmıorum...

• Ben Alfa Diyorum Arkadaşım Kullanıyordu Hoşuma Gitti...
  • Parça servis yönünden Alfa Romeo'nun Türkiye distribitörlüğü Tofaş'a geçtiğinden beri bir sorun yok.Aksine iyileşme var.
  • peki yedek parçada fiyat konusunda dezavantajları var mı seat a göre?
  • alfa romeo tabiki... farklı olmak istiyorsan alfa al şuan biçok genç leon'a özeniyor ama bence alfa daha cezbedici... 2side çok tutulan araçlar değil oldukça sport sadece tabii bide italyan kalitesi alfa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.