Şimdi Ara

ALFA 159 1.8 MPİ Mİ?AUDİ A4 1.8TFSİ Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
8.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: enoman

quote:

Orjinalden alıntı: over and under

efeyi uçurmuşlar sınırsız ne oldu ki ???

fake almış galiba.

evet fake'den gitti

zamanında bana iftira atan apache the carisma fake'i imiş o da sınırsız banlı

• İkisi de çok güzel araba. Ben şahsen alfa romeo olanı tercih ederim.
    Satarken audi'nin daha avantajlı olacağı kesin. Bunu da düşünmek lazım.
  • bütçen yetiyorsa hiç düşünme audi al

sadece ikinci el değil her konuda 159 un ilerisindedir audi şu an alfa nı bulunduğu sınıfın kralları olan bmw 3 serisi ve mercedes c serisinin rakibi audi doğal olarak kalite farkı alfa ile oldukça fazla olacaktır alfanın tek öne çıkacağı yönü uygun fiyatı olacaktır birde tasarımı biraz değişik seveni var belki oyüzden alabilir insan

ama bence audi daha güzel çizgilere sahip herşeyden önce zamanla eskiyen bir yüzü yok eminimki bmw nin eski bmw 3-5-7 kasaları gibi olacak şu anki audi tasarımları hepsi ayrı güzel ve yaşlandıkça daha hoş gözüküyorlar halbuki şu anki alfa tasarımı göze hoş görünsede zamanla yaşlanmaya mahkum geliyor bana hatta ilk zamanlar tasarım harikası gibi görünen her gördüğüm yerde durup baktıran 159 şu an bana o kadarda çekici gelmiyor hatta çirkin olduğunu bile söyleyebilirim zamanla yaşlanıyor gibi geliyor bana alfa tasarımları bir zaman tutkusuz aşk ve sonrası bitiyor zamana direnemiyor moda tasarımları

halbuki audi ve mercedes öyle değil her zaman baktıran tasarımları yok ama eskimiyor yüzleri yeni bmw tasarımlarını saymazsak eski bmw lerde böyleydi

anlayacağın paran yetiyorsa audi yetmiyorsa alfa iyi arabadır

• a4 klasik bildiğin alman aracı. gayet ciddi ve sıkıcı.

alfa. bence sanat eseri.

ben alfayı alırdım.

ama siyah almazdım . beyaz çok daha hoş durur kanımca.

hayırlı günler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

a4 klasik bildiğin alman aracı. gayet ciddi ve sıkıcı.

alfa. bence sanat eseri.

ben alfayı alırdım.

ama siyah almazdım . beyaz çok daha hoş durur kanımca.

hayırlı günler.

yeni A4 de gayet hoş bi sanat eseridir özellikle LEDLİ gündüz farlarıyla.Üstelik hiç de sıkıcı değil tasarımı,tam tersine sportif ve sofistike.

ALFA 159 1.8 MPİ Mİ?AUDİ A4 1.8TFSİ Mİ?

•  ALFA 159 1.8 MPİ Mİ?AUDİ A4 1.8TFSİ Mİ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoman -- 4 Ağustos 2008; 23:31:38 >
  • o ledleri oradan kaldırın bir daha bakın.

süslemesi olmasa bence ön dizaynın bir orjinalliği yok.

kalitesi tartışma götürmez.

ama dizayn olarak tüm vw araçları gibi ( bir kaç istisna vardır elbet) bence sıkıcı ve ciddi bir araç.

sportiflik anlayışlarımız farklı bunu anladım enoman arkadaşım.

a4 te sportif hiç bir şey göremiyorumda.

hayırlı günler.
  • quote:

a4 klasik bildiğin alman aracı. gayet ciddi ve sıkıcı.

alfa. bence sanat eseri.

kesinlikle

ayrıca audinin iç mekanı alfaya göre daha sıkıcı görüntü olarak
  • quote:

o ledleri oradan kaldırın bir daha bakın.

ama dizayn olarak tüm vw araçları gibi ( bir kaç istisna vardır elbet) bence sıkıcı ve ciddi bir araç.

hayırlı günler.

Dostum bu kadar sportif bir tasarımda hiçbişey göremiyorum dersen olay başlamadan bitmiştir.Önden ağzını açmış ısırmaya hazır bir köpekbalığı figürü,arkadansa kamburunu çıkarmış her an saldırmaya hazır pitbull gibi dinamik bir tasarım...Böyle bir şahesere sıkıcı ve ciddi demek gerçekten çok ilginç.O yüzden zevkinize saygı duyuyorum,ama sokaktaki her 10 kişiden 9'u bu aracı beğenir hatta üstüne atlar demekten kendimi alamıyorum.Siz 10.'olmalısınız.

• Audi A4 bence daha dikkat cekici bir otomobil,yolda a4 görünce yeni kasa milletin dönüp baktıgına sahit oluyoru ama alfa sanki hiç yokmus gibi bakanları fazla görmüyorum,kısaca bana göre tasarımda A4,onun hariçinde kalite ve konfor işçilik ses yalıtım konusunda alfa audinin eine su dökemez,motor konusunda ise hiç dökemez...........Audiyi pahalı alırsın ama emin ol cok daha iyi otomabil
  • quote:

quote:

hayırlı günler.

Dostum bu kadar sportif bir tasarımda hiçbişey göremiyorum dersen olay başlamadan bitmiştir.Önden ağzını açmış ısırmaya hazır bir köpekbalığı figürü,arkadansa kamburunu çıkarmış her an saldırmaya hazır pitbull gibi dinamik bir tasarım...Böyle bir şahesere sıkıcı ve ciddi demek gerçekten çok ilginç.O yüzden zevkinize saygı duyuyorum,ama sokaktaki her 10 kişiden 9'u bu aracı beğenir hatta üstüne atlar demekten kendimi alamıyorum.Siz 10.'olmalısınız.

tasarım konusundaki yorumlarınız öznel arkadaşım.

öyle bir yazmışsınızki a4 ü ferrari dizaynında sanacaklar resmi olmasa.

ben heryeri yuvarlak bombeli önü zamanımıza göre teknolojik süslerle süslenmiş bir araç görüyorum.

siz önde köpekbalığı arkada pitbul görüyorsunuz. algınıza saygılıyım elbette.

.kalitesinin alfadan üstün olduğunuda kabul ediyorum.

asla çirkin değil. hatta göze hoş gelen yuvarlak akıcı bir dizaynı var.

ama sportifte değil.(bence) standard alman dizaynı.

ha doğruya doğru . banada A4 verseniz bende üstüne atlarım.

ama iyi kaliteli bir sedan olduğu için;

sportif yarı köpek balığı yarı pitbull bir araç olduğu için değil.

(yani bende o 9 kişinin içerisindeyim. valla 10. kişiyi tanımıyorum)

hayırlı günler.

• quote:

quote:

quote:

hayırlı günler.

tasarım konusundaki yorumlarınız öznel arkadaşım.

öyle bir yazmışsınızki a4 ü ferrari dizaynında sanacaklar resmi olmasa.

ben heryeri yuvarlak bombeli önü zamanımıza göre teknolojik süslerle süslenmiş bir araç görüyorum.

siz önde köpekbalığı arkada pitbul görüyorsunuz. algınıza saygılıyım elbette.

.kalitesinin alfadan üstün olduğunuda kabul ediyorum.

asla çirkin değil. hatta göze hoş gelen yuvarlak akıcı bir dizaynı var.

ama sportifte değil.(bence) standard alman dizaynı.

ha doğruya doğru . banada A4 verseniz bende üstüne atlarım.

ama iyi kaliteli bir sedan olduğu için;

sportif yarı köpek balığı yarı pitbull bir araç olduğu için değil.

(yani bende o 9 kişinin içerisindeyim. valla 10. kişiyi tanımıyorum)

hayırlı günler.

Tamam sonuçta siz de beğeniyorsunuz demek ki ama ben biraz daha fazla seviyorum,hatta bayılıyorum bu tasarıma.Ama yine de aracı tasvir ederken biraz abartmışım galiba.Netice de ben de arkadaşa Alfa önerdim zaten,A4 çok tuzlu bi araç...

• Bence yıllardır Alfa 156 kullanan biri için 159 çok büyük bir değişiklik olmayacaktır...Ama 156'dan inip Yeni A4'e binmek yeniden doğmak gibi birşey olur...bütçenizde sıkıntı yaratmayacaksa hiç düşünmeden A4 1.8 TFSI S-Lıne alın derim...
  • ALFA 159 jtd alıceksin, hem şekil hem performans bu arada kalbim alfadan aklım audı den yana
  • a4 derim.birkaç kez gördüm ve hasta oldum.
    tasarımda bmw 3 serisini sollamış.
    hatta ben a6 alacak olsam a4 ü gördükten sonra fikrimi değiştririm.

bi de arka fotosunu koyalım
     ALFA 159 1.8 MPİ Mİ?AUDİ A4 1.8TFSİ Mİ?
  • Sonuna kadar ALFA derim.Durumu ıyı olanhava yapmak ısteyen baskasında olup hemen alanlar(son moda Q7 şahin dogan gıbı her yerde her semtte goruyoruz).Trafıkte bmw 3 serısı 5 serısı audıler okadar çokkı hıc bır ozellıgı ve ayrıcalıgı yok.Ankarada sadece bır kez 159 gordum nekadar oldu çıkalı.
    159 a4 gore 2kat daha sportıf ve saldırgan duruyor zaten marka ımajıda boyledır.AUDI ıstedıgı kadar guclu motor koysun teknolojık olsun makam otosu ve agır abı modundan cıkamaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAJAY

Sonuna kadar ALFA derim.Durumu ıyı olanhava yapmak ısteyen baskasında olup hemen alanlar(son moda Q7 şahin dogan gıbı her yerde her semtte goruyoruz).Trafıkte bmw 3 serısı 5 serısı audıler okadar çokkı hıc bır ozellıgı ve ayrıcalıgı yok.Ankarada sadece bır kez 159 gordum nekadar oldu çıkalı.
    159 a4 gore 2kat daha sportıf ve saldırgan duruyor zaten marka ımajıda boyledır.AUDI ıstedıgı kadar guclu motor koysun teknolojık olsun makam otosu ve agır abı modundan cıkamaz.

Bir arabanın az satması iyi o zaman
    Marka prestiji dersen benim gözümde Audi çok önde..
    Çoğu arkadaş düşünmüyor herhalde ama ben arabayı alırken nasıl satarımı hep düşünürüm.Ya ikinci el alacaksın Alfayı kelepir düşüreceksin.Sıfır alacaksan bence Audi alacaksın.
    Marka prestiji,İkinci eli ve kolay satılabilir olması Audi
    Sportifliği yüzünden Alfa

Edit:Aynıdonanımda Alfa çok daha ucuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eczman2000 -- 6 Ağustos 2008; 22:56:43 >

• Nasıl satarım diye düşünen biri lüks araba almamalı bence. Toyota falan alsın, satışı kolay olur.
  • nasıl 3.000 euro fark var ben bunu anlayamadım. alfa 159 un distinctive plus versiyonuyla , audi a4 ün liste fiyatını mı karşılaştırıyorsunuz. Aynı donanım için yaklaşık 15.000 euro ek ücret gerekiyor audi a4 te. yani aradaki fark 18.000 euroya yakın.
    Yanlışım varsa düzeltin ama audinin liste fiyatı tamamen boş araç fiyatıdır. Deri döşeme , xenon , ön-arka park sensörü vs gibi donanımlar için extreme ücretler istiyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: joz

UZUN SÜREDİR KIRMIZI ÖZEL 2000 MODEL BİR ALFA 156 T.S IM VAR.VE ALFİSTİM.ARTIK SIFIR KM BİR OTOMOBİLLE DEĞİŞTİRME ZAMANIM GELDİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.AMA 159 1.8 MPİ İLE AUDİ A4 1.8 TFSİ ARASINDA KALDIM RENGİNE BİLE KARAR VERDİM:)SİYAH OLACAK AMA HANGİSİ?AUDİ 3000 EURO KADAR PAHALI AMA ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL.MOTOR TEKNOLOJİLERİ VE GÜÇLERİ ÇOK BENZERLİK GÖSTERİYOR.AMA ALFANIN YERİ AYRI NE YAPACAM BİLMİYORUM?AUDİ KULLANAN VEYA BİLGİSİ OLANLAR YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİRM...

NOT:LÜTFEN ALFA DA MAREA PARÇALARI KULLANILIYOR GİBİ CAHİL VE KOMİK YORUMLAR YAPMAYALIM

• A4 1.8 TFSI 120 hp € 36.557

159 1.8 MPI 140 hp DISTINCTIVE PLUS 37.150 € + 893 YTL*

Araç donanımlarını eşitlediğinizde audi a4 ün fiyatı 46.000 euro yu rahatlıkla geçiyor.

Alfa 159 1.8 mpi dist. plus Standart Donanımı :

Uzaktan kumandalı merkezi kilit (bagaj kapağı ve kapılar)
    Follow me home
    Elektrik kumandalı ve ısıtmalı dış dikiz aynaları
    17" zarif tasarım hafif alaşım jantlar ve 225/50 lastikler
    Elektrikli katlanır yan aynalar
    Normal boyutlu yedek lastik (hafif alaşım jantlı)
    Elektrikli ön ve arka camlar (sıkışmaya duyarlı)
    Alfa Code
    Çift bölge otomatik klima kontrol sistemi
    Radyo / CD çalar kumandalı deri direksiyon simidi
    Direksiyon yükseklik ve derinlik ayarı
    Sürücü ve yolcu koltuğu mekanik yükseklik ayarı
    60/40 katlanabilir arka koltuklar
    Sensör paketi (arka park sensörü + yağmur, buğu, koku, karanlık sensörleri + kararan iç dikiz aynası)
    Ön park mesafe sensörleri
    Deri döşeme
    3. arka kafalık
    Kayak tuneli
    Trip computer (Yol Bilgisayarı)
    Cruise Control
    Ön koltuk kol dayanağı ve eşya gözü
    ABS+EBD
    Sürücü hava yastığı (iki kademeli açılan)
    Yolcu hava yastığı (iki kademeli açılan)
    Yan hava yastıkları
    Pencere hava yastıkları
    Sürücü diz hava yastığı
    Yolcu ön ve diz (mevcutsa) hava yastıklarını iptal etme
    VDC (ESP) / MSR / Hillholder
    Aktif gergili ön emniyet kemerleri
    Hidrolik direksiyon
    Isofix çocuk koltuğu bağlantıları
    Yangın önleme sistemi (FPS)
    Sis lambaları, ön/arka
    Bi-xenon farlar
    Far yıkama
    Radyo - CD çalar 8 hoparlör, anten

Audi de sadece deri opsiyonunun vergisiz fiyatının bile 2.000 eurolarda dolanması bence biraz düşündürücü. yüzde 37 ötv ve ötv li fiyattan da yüzde 18 kdv ekleyin ve oturup düşünün.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.